GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Sabtu, 30 Ogos 2008

Salam Ramadhan

Marilah kita orang Islam semua bermaaf-maafan

Jumaat, 29 Ogos 2008

Himpunan Melayu Muda Perak pada 30 Ogos 2008

Orang Melayu adalah bersaudara. Kita adalah adik beradik. Kita adalah satu keluarga yang besar. Marilah kita hindarkan segala perbedaan. Kita rapatkan jurang-jurang pemisah. Kita dekatkan jiwa-jiwa yang insaf. Kita damaikan bumi Perak bertuah bersama-sama. Kita jayakan harapan tanah ibunda dengan kejayaan yang cemerlang. Agar negeri ini dan bangsa Melayu menjadi yang terbilang.

Sesungguhnya perhimpunan kita menolak semua persengketaan. Dengan rasa rendah diri dan keinsafan, kita rakyatkan pemimpin, kita pemimpinkan rakyat. Kita angkat martabat para ulama, kita hormati para cendekiawan. Kita santuni para pejuang kemerdekaan. Kita semarakkan semangat juang anak muda Melayu. Dan hari ini kita akan khabarkan ke pada semua bahawa kita adalah Tuan Rumah bumi ibunda tercinta.

Kitalah bangsa Melayu. Kita hanya satu. Kitalah tuan tanah ini. Kitalah pengemudinya. Kitalah yang akan mempertahankan bumi ini daripada dijajah lagi. Kita adalah tuan rumah tanah dan bumi Negeri Perak. Ayuh orang-orang muda yang tampan lagi bergaya, yang pandai dan bijaksana. Yang gagah bak Dato Maharaja Lela. Kita tampil ke hadapan sebagai pejuang. Kitalah perwira, kitalah laksamana. Keris dijulang tanda hormat. Namun senjata yang lebih tajam adalah aqal fikiran. Ayuh! Kita susun BARISAN. Kita atur strategi perjuangan. Agar kita menjadi lebih bersedia sebelum apa jua peperangan.

Anasir-anasir persengketan dan permusuhan ayuh kita bakar. Tiada lagi jalan ke belakang. Kita mesti mara ke hadapan. Perjuangan mesti diteruskan. Tumpaskan segala halangan dan cabaran. Ini Negeri kita. Kita mesti pertahankan kemerdekaan hingga ke titisan darah Melayu yang terakhir.

Datanglah beramai-ramai ke Himpunan Melayu Muda

Kepada semua anak Melayu yang masih mudah remaja dan gagah berani, marilah kita sam-sama bersatu di bayuh satu payung murni - Himpunan Melayu Muda Perak.

Orang Cina bersatu di bawah satu payung tidak kira apa parti politik mereka. Orang India bersatu di bawah satu payung tak kita apa parti politik mereka. Namun.... mengapakah orang Melayu enggan bersatu di bawah satu payung?

Hadirkanlah diri anda ke mari. Inilah medan kita untuk bersepadu. Marilah kita tunjukkan kepada semua. Melayu masih bersatu biar apa pun perbedaan politik anutan kita masing-masing.DI MANA? DI ARENA SQUARE KUALA KANGSAR.... DATANGLAH SEAWAL JAM 9-00 PAGI.....

bila??? esok iaitu pada 30 Ogos 2008... Kita laungkan Merdeka

Khamis, 28 Ogos 2008

Datanglah ke Kuala Kangsar nanti

Datanglah ke Arena Square Kuala Kangsar pada 30 hb Ogos 2008 seawal jam 9-00 pagi. Ini bukan tipu-tipu. Ini betul-betul!

Kalau nak dengar suara anak Melayu Muda datanglah ke sana nanti. Kita akan agungkan Kebesaran Allah. Kita tegaskan perjuangan Melayu Islami. Kita gagaskan perjuangan anak merdeka.

Hormatilah setiap insan. Dan jagalah keselamatan!

PERHIMPUNAN INI MENGHORMATI PERLEMBAGAAN KERANA MEMILIKI PERMIT POLIS

Rabu, 27 Ogos 2008

Himpunan Melayu Muda Perak pada 30 Ogos 2008

HIMPUNAN MELAYU MUDA PADA 30 OGOS ADALAH SUARA ANAK MUDA MELAYU. MEREKA AKAN BERHIMPUN BERAMAI-RAMAI DI ARENA SQUARE KUALA KANGSAR! MEREKA BERANI MENYATAKAN BAHAWA MEREKA AKAN MEMPERTAHANKAN BUMI BERTUAH DARIPADA DIJAJAH LAGI.

Bila Mat Jenin bersuara lantang..... Hanya menanti balasan Tuhan

Kepada Manusia Pakatan Rakyat?

Kamu sebenarnya berada di lembah mana? Terlalu bongok membaca perjalanan politik. Dan percaya kepada khayalan yang dibikin Anwar! Sungguh memalukan kerana manusia Pakatan Rakyat sangat mudah ditipu oleh makhluq seperti Anwar.

Semua orang tahu bahawa Kerajaan Memerintah ialah Kerajaan BN. Kulim BB akan ada PRK. Ibrahim Ali tak sokong Anwar. Jadi si Anwar ni hanya bercakap bohong. Mana dia 4 orang MP yang nak isytihar diri dulu? Itu dah bohong? Buta kah atau pekak manusia Pakatan Rakyat ini?

Di Perak, 2 EXCO PKR akan masuk Penjara. Nizar akan dapat Saman Malu! Hai jadi MB Bodoh begitulah! Free saja kena Saman. Tengok betapa bijak Nga Ngeh kuda Nizar. Jamal Posmen dan Osmang saman Malu BPR. Buat Saman bodoh pula. Kalah nanti terus bankrap. Bodoh lagi 2 ekor ni ikut cakap Nga Ngeh.

Tak bahalaul ker "pemimpin" Melayu pakatan. Malu teman weh!

Bila tangan-tangan syaithan menangkan Anwar

Wah! Tentera-tentera Bontot telah berkuasa kini. Mereka tampak semakin sombong dan bodohsini. Mereka telah ditipu oleh Anwar Pendajjal Melayu. Mereka telah membabikan seluruh bumi Pulau Pinang. PAS turut sama mengkelabu asapkan agama. Bila Sumpah AlQasam diberakkan dan Sumpah Berkanun (SD) dijulang malang.

Antagonisnya Manusia Peratah Air Kencing. Mereka sedang membina mahligai kepalsuan kebangsatan Dinasti Firaun. Anwar semakin berYahudi. Pangkalan Tentera Amerika akan mula dibina pada 16 September.

Wah! Marilah kita berdansa sambil minum wain Britainia. Kita minum Wiski Russia. Kita hisap ganja Kanada. Kita dadahkan Mexico. Kita ratah gadis Belanda. Kita sontot jejaka jambu Perancis. Kita makan tahi German. Ayuh kita berYahudi ala bunuhsemua Muslimin Palestine. Kita panggang bayi-bayi Iraq. Itulah makna merdeka sebagaimana yang diluahkan Anwar Pemerkosa jantan-jantan jambu.

Kita reformasikan dunia seks maha sundal maha bolong.

Selasa, 26 Ogos 2008

Hari Penentuan - Anwar atau Ariff?

Amerika Yahudi atau Melayu Islami?
Saya bertanya kepada seorang sahabat.... Kamu percayakah Anwar meliwat Saiful? Lantas dia jawab.... saya percaya..... Saya bertanya lagi kenapa kamu percaya???? Dia pun bercerita panjang.... sungguh eksklusif..... Saya mendengarnya dan menilai kata-katanya.... Hmmmm... saya fikir.... ada benar dalam ceritanya..... "Anwar memang spesis itu walaupun dia amat kuat beribadah(bersolat)...." Saya pantas memahami karakter manusia sebegitu kerana saya pernah melihat manusia seperti itu!

Ahad, 24 Ogos 2008

Kes BPR - EXCO PKR (Parti Kaki Rogol) akan didakwa - Fazirul Azim akan jadi saksi

Seorang ahli perniagaan, Fazirul Azim Ismail, 30, yang turut ditahan reman sebelum ini, bagaimanapun tidak didakwa oleh BPR.

Nak lari ke mana lagi bung? Kalau dah buat salah tu mengaku sajalah! Ngokkan Nizar sepundek-pundeknya. Apa ini orang? Hey, kalau bodoh piang sangat toksah jadi MB la. Kamu tu Nizar sekolah kat mana dulu hah? Apasal kau ni biul sangat! Hish! Letih aku nengok kamu ni. Wei! Mangkok... Tolonglah jangan merepek banyak sangat! Pi belajak kasi pandai dulu. Law pun tak tau ka? Aku henjut budak ni kang apah tak dpat...

Nizar... kau ni orang kata anak derhaka. Betul ker? Tak ke mana kamu ni? Adik beradik sendiripun kamu tak hormat. Aku dengar ada adik beradik kamu pergi ke Rumah MB kamu tak layan dia. Hey, kamu jangan sombong sangat. Duit dan harta kamu tu tak ke mana pun. Jangan jadi macam Qarun.

Abang kamu Fadil cakap kamu ni sesen pun tak guna. So, Nizar kau boleh pergi mampus la. Rosak Negeri Perak ni ada MB macam kamu. Kaulah MB yang paling bahalul kat dalam dunia. Dalam sidang Dewan nampak sangat kamu ni bodoh otak lutut. Kau sedar tak Nizar Kambing. Kau tau tak apa pegawai-pegawai Kerajaan panggil kamu apa? Depa panggey kamu ...KACANG.... Tau sebab apa? Sebab kau ni adalah kacang yang lupakan kulit....

Aku nak pesan satu jer kat kamu.... Berhati-hati.... BPR sedang menanti tau... Okay... Selamat masuk penjara.... Waakakakakakakkakakaka...

Nanti... From MB Office.... to Penjara Tapah... balik lah kamu ke kampung asalmu.... Follow the EXCO that fail.... Kpd Jamal Posmen dan Osmang Bangang ..... It is not to good to be true.. but it has just happen... yeah... easy come ... then it is easy go....

Sabtu, 23 Ogos 2008

Surat Untuk Pak Anwar

Surat untuk Pak Anwar

Pertama sekali izinkan ana mengucapkan kesihatsejahteraan buat inta dan seluruh para keluarga budiman.

Kedua kalinya, ana ingin menyatakan bahawasanya ana amat menyayangi inta. Kasih sayang ana ini amat benar.

Ketiga ana juga amat mengetahui barang benar bahawa inta amat meyayangi UMNO.

Pak Anwar,

Hanya selepas PRU 12 maka berbondongan manusia yang dulunya sudah hilang keyakinan pada political comeback inta, berbondong kembali mendapatkanmu. Lalu manusia jahil sebegini seperti yang terdapat di dalam ini agak melampaunya puji-pujian mereka terhadap inta. Mereka juga melampau terlampau menghina ejek sahabat mereka seIslam di dalam UMNO. Walhal sepertimana inta, ana juga faham bahawa mereka ini juga takutkan UMNO-UMNO tadi yang mereka ejekkan tadi, inta layan dengan sebaik adanya.

Ana sudah berkali-kali cakap dan pesan pada mereka bahawa inta tiadalah begitu tergesa-gesa menjadi PM. Alhamdulillah interview inta dalam The Star telah menjelaskan segala-galanya. Moga-moga mereka lekas faham.

Jadi, barang benarlah apa yang inta buat. Mengukuhkan dulu Pakatan Rakyat. Bagus juga inta dengar nasihat ana ini.

Sambil itu juga Pak Anwar, ana minta inta turun segera ke Selatan Thai. Sahabat kita di sana amat menantikan kehadiran inta. Begitu jugalah dengan sahabat kita di Acheh.

Pak Anwar,

Lalu ana tahu bahawa inta masih belum berganjak dari perjuangan asal yang hakiki. Ketika kita sama-sama di dalam ABIM dahulu.

Masih ingatkah Pak Anwar akan Muktamar kita di UKM. Barangkali di tahun 1979. Wah sungguh internasional kita pada masa itu bersama tamu-tamu dari luar negara.

Masih ingatkan Pak Anwar pada pidatomu yang bertemakan "Islam Penyelesaian Kepada Masalah Masyarakat Majmuk". Wah cukup relevan pidato ini bila dibacakan semula pada hari ini. Harus dicetak semula. Yalah setelah 29 tahun.

Pada pidato itu, Pak Anwar telah menarik perhatian para pendengar, betapa soal PERPADUAN, KEADILAN, HUBUNGAN KEMANUSIAAN, TOLERANSI merupakan permasalahan yang dihadapi oleh masyarakat majmuk.

Dahulunya inta beranggapan FORMULA PENYELESAIAN kepada soal di atas adalah UMNO-Barisan Nasional. Inta telah pun mencubanya. 19 tahun selepas itu ia terbukti GAGAL.

Lalu kini saudara berjumpa dengan suatu formula PENYELESAIAN yang baru yang bernama PAKATAN RAKYAT. Apakah akan berjaya jua?????? Sama-samalah kita nantikan Wahai Dato' Seriku.....

Salam Sayang

Daripada ..... Akhi Ibadur Rahman

P/s kpd Forumers dan bloggers YANG KURANG MATANG di sini!

Inilah yang banyak orang bebal sangat nak faham. Pakatan Rakyat belum lagi boleh menjadi "penyelesaian" mutlak. DSAI Perlu diuji lagi Formula ini. Keinsafan dalam berjuang. Keredhaan Allah. Dan SEMANGAT TOLERANSI. Dan banyak lagi harus ada sebagai PRA-SYARAT untuk memulakan Formula Pakatan Rakyat ini.

Kerana itulah Dato Seriku masih lagi belum mahu menutup Buku UMNO-BN. Dia hanya mengatakan dua-dua relevan. DSAI menyebut kehadiran PR bukan untuk menguburkan BN. Namun kehadiran PR adalah sebagai penyelesaian bersama Formula BN.

Astaghfirullah Hal Azhim. Mengapakah mereka yang memBABI buta menyokong, terlalu BABI untuk "merasainya" dan terlalu BUTA "MELIHATNYA".

Moga-moga Allah memberikan HIDAYAHNYA.

Jadi kepada yang pandai sangat berlagak dan berhujah di sini. Buktikan dahulu bahawa Pakatan ini terbina yang dibina atas nama Toleransi. Dan peringatkan kepada rakan DAP hangpa tu. Ini Kerajaan Pakatan Rakyat dan bukannya kerajaan DAP!

Kalau isytihar Ladang Ternak Babi, isytihar juga Ladang Ternak Lembu (Muslim) dan Kambing (Hindu). Kalau nak bagi Geran pada Kaum Cina, isytihar jugak utk Marginalised Malay and India. Sebab isu-isu begini terlalu sensitif.

Persoalan Hubungan Kemanusiaan dan Toleransi ini amat penting.

Sajak - Anwar Ibrahim adalah Tahi

Anwar Ibrahim adalah Tahi
Memang Tahi
Sebusuk Tahi
Tahi!
Busuk!
Bajang!
Binatang!
Temberang!
Kasi Lempang!
Anak Gampang!
Telanjang!
Kasi Penerajang!
Kaki Temberang!
Kongkang!
Longkang!
Kangkang!
Mari kangkang!
Anwar nak tikam belakang!
Main belakang!
Gampang!
Tahi!
Busuk!
Babi!
Anjing!
Keparat!
Jalang!
Lalang!
Mat rakus!
Memang nak mampus!
Celaka!
Haram Jadah!
Ini bukan maki hamun ....dah!
Ini puisi saja lah!
Jangan menggelabah!
Puisi ni nak habis dah!
Dah baca ke dah?
Okay lah!
Gua gerak dulu lah!
Ciau!


Hasil karya: Osman Posman

150 Pengunjung ahli PKR mengesahkan Anwar Bontot adalah Orang Jahat

Ini bukanlah fitnah yang dibuat oleh Perak Bangkit. Namun hakikatnya anda boleh melihat Carta Undi di sebelah. Mereka dengan bangganya mengesahkan bahawa Anwar Bontot adalah Orang Jahat. Namun penyokong kedamaian... dengan tegas menyatakan bahawa Ariff Shah adalah orang yang baik, manakala Hanafi Mamat adalah orang biasa-biasa sahaja. Perak Bangkit memang tak sangka ahli PKR sanggup memfitnah bos mereka sebagai Bontot dan Orang Jahat! Kasihan kepada mereka yang tak tahu bahawa nak mengundi Anwar ialah pada 26 Ogos 2008 di Permatang Pauh dan bukannya di blog internet.

Jumaat, 22 Ogos 2008

PKR - Parti Kaki Rasuah - Lepas ni boleh mampuslah!

Anwar Ibrahim, Nabi PKR dan pujangga Pakatan Rakyat boleh simpan semua cerita politiknya. Tak lama lagi beliau akan dikuburkan di bumi Permatang Pauh. Beliau ialah bapak perasuah negara Nombor Wahid.

Dua EXCO PKR pemakan Rasuah bolehlah makan suapan banyak-banyak dan lepas itu berak dan kencing dengan busuk sekali. Rakyat telah menolak anda. Sungguh Memalukan bangsa dan negara.

Anwar Ibrahim selepas ini bolehlah membuka Pasaraya Bontot Sejagat dan ajaklah rakan kafirinnya seperti Wolfowidtz untuk berliwat-liwatan. Perosak negara ini memang tak berguna langsung kepada manusia sejagat.

Wan Azizah pula bolehlah mintak cerai daripada suaminya yang merupakan seorang Perakus Seks. Buat apa lagi nak tunggu di Malaysia. Blah lah ke luar negeri dan bawalah hati kamu yang lara. Berkahwin dulupun di luar negara.

Marahkan bila anda baca apa yang ditulis di atas. Tetapi buat apa nak marah-marah. Oleh itu janganlah jadi tukang fitnah dan tukang buat cerita.

Khalid Ibrahim lepas ni boleh makan babi banyak-banyak. Dan selepas itu ternaklah babi dalam UiTM. Khalid Ibrahim pernah ditawarkan sebagai pelakon untuk memegang watak Flinstone. Memang kena sangat.

Anwar pun bolehlah tonggeng jubor dan suruhlah Bush sontot beliau dari belakang. Lepas tu ajaklah Gus Dur join sekali. Baru puas nafsu anda.

Anda marah lagikan bila membacanya. Oh! Janganlah marah-marah! Ini adalah kerana jiwa anda lemah. Oleh itu minumlah air kencing babi yang diternak oleh Khalid Ibrahim supaya hilang rasa marah anda. Nak sedap lagi buka seluar dan suruhlah Anwar sontot kamu.

Azmin adalah seorang jambu batu yang suka dipeluk oleh Anwar. Kenapa? Tanyalah Azmin dan anda pasti tahju jawapannya.

Apa yang ditulis di atas semuanya adalah fitnah jadi janganlah anda percaya kerana Anwar adalah seorang Nabi. Mustahil Anwar sejahat apa yang ditulis. Dan anda yang telah membacanya anggaplah ianya sebagai satu kesilapan kerana anda telah mengambil bahagian untuk membacanya.

Kalau hati anda yang lembut telah terguris maka benarlah kata-kata bahawa huruf itu lebih tajam daripada pisau cukur.

Khamis, 21 Ogos 2008

Kerajaan Stalemate.... Hari Ini Dalam Sejarah

Undi Seri 28-28...... Nak ubah speaker pun tak boleh.....
Nak luluskan apa pun tak boleh.... Exco jadi 8+1 = Tinggal 2 saja yg Melayu.....

Mana pakar sains politik....??? Jom bincang!


Rabu, 20 Ogos 2008

Tumbangkah Kerajaan Pakatan di Perak????

31 budak Pakatan... 1 jadi Speaker .... Seronok duduk atas... hai tinggal 30...
30 budak Pakatan... 1 kena ehem ehem .... masuk dalam lokap ...hai tinggal 29...
29 budak Pakatan... 1 ehem seks aww... masuk dalam jamban ...hai tinggal 28...

Opsss dah cukup dah ...jom.... buat undi tak percaya.....

Perlembagaan Negeri Perak pun bersuara .... Apabila seseorang Menteri Besar telah hilang kepercayaan Majoriti Ahli Dewan, maka.....eloklah beliau tutup pejabat MB dengan segera dan menyerahkan kuncinya kepada Istana Yang Mulia........

Maka dengan ini diperintahkan bahawa..... Dewan Negeri Perak dibubarkan......

Penyimpan Mohor Besar Raja-raja mengisytiharkan ... Bulan Depan Kita Puasa dan lepas tu kita sambut Hari Raya......

Dan selepas itu, kita Pilihan Raya......

Wa cakap lu.... wa talak tipu maaa..... Olang PAS... apa pasat itu ali manyak belagak sama wa? Nyangan itu macam kawan.... Allah Maha Kuasa.... Misti mau ingat la!

Eh! Kenapa ni? Apakah yang telah terjadi! Camna leh jadi gini!

Penahanan dua exco Perak bukti penambahbaikan BPR berkesan - PM
20/08/2008 9:31pm

KUALA LUMPUR 20 Ogos — Penahanan dua Exco kerajaan negeri Perak oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) semalam mencerminkan langkah yang diambil untuk memperbaiki kemampuan agensi itu sedang membuahkan hasil, kata Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Beliau gembira kerana BPR kini aktif menjalankan siasatan dan membuat tangkapan hasil daripada penambahbaikan terhadap agensi itu daripada segi pertambahan bilangan pegawai dan kemudahan untuk membuat penyiasatan.

“Sekarang BPR sudah cukup aktif dan saya gembira dengan BPR...kapasiti BPR telah ditambah maka kegiatan mereka telah bertambah.

“Oleh kerana itu apa yang kita lihat pada masa ini adalah hasil kegiatan dan pengawasan yang lebih rapi daripada dulu. Penahanan dua Exco negeri Perak tepat dan timbul daripada penambahbaikan BPR,” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Majlis Sumber Air Negara ke-4, di bangunan Parlimen hari ini.

Semalam dua anggota Exco kerajaan negeri Perak daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) ditahan bersama empat lelaki lain oleh BPR kerana disyaki terlibat dalam rasuah berkaitan satu projek perumahan bernilai RM180 juta di Seri Iskandar di Perak.

BPR dalam satu kenyataan akhbar hari ini berkata mereka, yang ditahan juga disyaki terlibat dengan rasuah seks.

Seorang anggota Exco yang ditahan itu dipercayai akan dikenakan tahanan reman esok.

Lima suspek yang lain dibawa ke Mahkamah Majisteret Ipoh pada 11 pagi tadi dan Majistret Noor Aini Yusof mengeluarkan perintah tahanan reman tiga hari mengikut Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah.- BERNAMA.

Panas!!!!EXCO PKR Perak ditahan BPR _ Siapakah dia?

Panas!!!!EXCO PKR Perak ditahan BPR _ Siapakah dia?

Jumaat, 15 Ogos 2008

Himpunan Melayu Muda Perak pada 30 Ogos 2008


HIMPUNAN MELAYU MUDA PERAK

SEMPENA SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN KE-51

PADA 30 OGOS 2008
JAM 9.30 PAGI
BERTEMPAT DI ARENA SQUARE KUALA KANGSAR

SAUDARA-SAUDARI DIHARAP DAPAT MEMBERI PERHATIAN DAN SOKONGAN TERHADAP HIMPUNAN INI DEMI MENJAGA KEMELAYUAN KITA YANG SEMAKIN MERUNCING DI CALAR-CALARKAN OLEH ORANG YANG MENGANGGAP KITA INI SUDAH LEMAH DAN TIADA DI BUMI TANAH MELAYU INI LAGI

DIJANGKAKAN TUANKU RAJA MUDA AKAN MENCEMAR DULI UNTUK BERSAMA MENJAYAKAN HIMPUNAN MELAYU MUDA PERAK INI

DIHARAPKAN KITA AKAN MENYOKONG HIMPUNAN INI

DIINGATKAN BAHAWA HIMPUNAN INI BUKANLAH HIMPUNAN POLITIK DAN BUKAN UNTUK TUJUAN SENDIRIAN

HANYA UNTUK MEREKA DILUAR SANA MELIHAT BAHAWA MELAYU MASIH ADA DAN WUJUD DI TANAH MELAYU KITA SENDIRI

SAMA-SAMALAH KITA KESANA, JANGAN LUPA HEBAHKAN KEPADA TEMAN-TEMAN, KAWAN-KAWAN, IBU BAPA UNTUK BERSAMA MENJAYAKAN HIMPUNAN INI

SEMOGA BUDI ANDA AKAN DIBALAS OLEH YANG MAHA ESA

SEKIAN...

Ahad, 10 Ogos 2008

Mahasiswa UKM mulakan gerakan perjuangan Melayu Muda

08-08-08 teah merakam sejarah. Mahasiswa Melayu UKM telah berkumpul yang berbincang memerah akali dan keintelektualan. Mencambah idea perjuangan Melayu. Katanya, mereka nanti akan bergerak ke Perak dan mencetuskan gelombang pergerakan anak-anak muda Melayu ke Kuala Kangsar. Ikutilah perkembangan ini nantinya di sini.

Sabtu, 9 Ogos 2008

Perjuangan Melayu bukanlah perjuangan Perkauman

Perjuangan Melayu adalah perjuangan agama. Perjuangan Melayu adalah perjuangan Islam tulen. Tiada bezanya. Melayu itu Islam. Melayu itu Orang Islam. Inilah bangsa yang Allah anugerahkan sebagai bangsa-agama-budaya.

Budaya Melayu adalah budaya Islam. Budaya Melayu telah berlaku proses perubahan menjadikan Islam sebagai panduan kepada pembentukan adat budaya Melayu itu sendiri. Melayu ialah bangsa bilamana menjadi Islam darah dan tubuh badan Manusia itu menjadilah mereka Melayu.

Muaallaf dan Mamak kita panggil Melayu. Jawa, Mandailing, Minangkabau, Acheh, Rawa, Kerinchi, Rokan, Deli, Banjar, Bugis, Maluku, Sunda, Patani dan Kampuchea dan semuanya kita panggil Melayu. Dayak, Melanau, Murut, Bajau, Sulu, Mindanao, Iban dan semuanya yang Islam itu kita panggil Melayu. Inilah hebatnya bangsa Melayu.

Bahasa kita adalah bahasa Melayu. Gabung jalin usul bahasa Sanskrit bercampur Arab dan Hindustani dimodenkan oleh beberapa kalimat bahasa Eropah dan Inggeris. Disulami peristilahan bahasa suku kaum dan bahasa jiran tetanga, Thai, China dan India.

Disusun tatabahasa dengan pelbagai kaedah nahu dan saraf. Bahasa kita bahasa ayah dan bonda. Bahasa angin dan pantai. Bahasa yang diulit penyair gunung. Bahasa yang dilagukan oleh penyajak pantai damai.

Allah juga menganugerahkan Melayu itu suatu tanah. Tanah itu dinamakan Tanah Melayu. Ini Tanah Melayu. Bukan tanah Cina dan India. Cina dan India sudah ada benua masing-masing di bumi Tionghua dan di bumi Keling.

Jadi kepada Melayu sekalian. Perjuangan kita adalah Perjuangan Di Jalan Allah. Perjuangan suci dan murni. Kitalah tuan rumah di bumi ini. Cukuplah Pulau Temasik mereka curi daripada kita kerana kelekaaan kita. Cukuplah. Namun jika boleh dan kalau ada kudrat. Pulau Temasik itu juga nantinya kita akan rampas semula.

UKM maknanya Universiti Orang Melayu

Orang Melayu itu Orang Islam. Kalau Melayu yang kafir tidak lagi dipanggil Melayu.

UKM ialah Univeristi Milik Melayu Seratus Peratus. Cina dan India boleh berambus dengan segera dari Universiti tersebut. Melayu yang tak bersetuju dengan maksud UKM sebagai Universiti Orang Melayu adalah golongan dayus, bacul dan pengecut.

Mulai saat ini, kita hendaklah memulakan operasi menghalau Cina dan India daripada UKM. Mereka boleh cari banyak lagi Universiti lain untuk belajar

Selasa, 5 Ogos 2008

Sokong Che Eduardo - Bloggers! Jom kibarkan Jalur Gemilang


Che Eduardo said...

Perak Bangkit,Saudara sekalian. Ada pihak yang cuba memalukan negara dengan memanipulasi bendera Malaysia. Naikkan Jalur Gemilang sebiji dengan bangganya; jangan termakan dakyah mereka. Bukan satu GIMIK POLITIK; TETAPI SATU USAHA MENYELAMATKAN MARUAH JALUR GEMILANG.

Rujuk ke Blog saya; naikkan bendera Malaysia..
Ikhlas berjuang,Che Eduardo
http://demimalaysia.blogspot.com/

Biarkan kami mati di atas nama Jihad Fi Sabilillah.... Cilakak kau Anwar!

Ketika menulis ini hati aku cukup sebak. Airmataku berlinangan. Sahabatku di sana meneruskan perjuangannya. Darah para syuhada' mengalir lagi di bumi Mindanao.

Baca seterusnya di sini:

Selepas 08-08-08, apakah yang akan berlaku? Regim DAP Perak akan longlai!

Apakah yang akan berlaku pada 08-08-08? Tanyalah kepada Peguam anda masing-masing. Sesuatu yang akan berlaku di Mahkamah Tinggi di Taiping. Kini Ahli Dewan Negeri yang mengundi Regim DAP ada sebanyak 31 orang. 31 atau 30 kah? Bolehkah seorang Speaker mengundi kepada Usul yang akan dibentangkan? Bolehkah Speaker diganti sekelip mata? Seorang Ahli Dewan Negeri yang menyokong Regim DAP telah dibatalkan kelayakkannya sebagai Ahli. Tinggal 29? Eh! Regim DAP ada 28 oranglah? Apa pula status seorang lagi itu? Kerajaan yang rapuh? Kerajaan yang goyahkah sekiranya penyokongnya hanya 28orang (kerana yang seorang tu ...ehem...ehem...) dan Pembangkang ada 29 orang? Seterusnya? Apakah yang akan berlaku sebelum 16 September? Sama-samalah kita tunggu. Kerana yang paling penting ialah kita mesti mempunyai Keyakinan. Keyakinan. Antara angan dan sedar?

Isnin, 4 Ogos 2008

Program Ilmiah Di Sana Sini - Pemikir, Budayawan dan Pujangga di Jemput Hadir

Program No.1

WELCOME to the official launch of : "DARI KUALA KANGSAR......exhibition - THE SECOND LEG" by USM Vice Chancellor PROF TAN SRI DATO DR DZULKIFLI A RAZAK

at 3-00 pm / 06 August 2008 at GALERI BUDAYA DAN REKACIPTA USM

Featuring artworks and books / writings by MCKK Alumni spanning many decades.

----------------------------------------------------------------------

Program No.2
"Syarah Al-Hikam" on Saturday, August 9 at 7:30pm.

Event: Syarah Al-Hikam
"A Collection of Sufi Aphorisms by Shaykh Ibn Ata'illah al-Iskandari"
What: Study Group
Host: Muslim Youth Movement of Malaysia
Start Time: Saturday, August 9 at 7:30pm
End Time: Saturday, August 9 at 10:30pm
Where: Surau Anjung Rahmat

To see more details and RSVP, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=31997285254

Hakikatnya PAS menolak Hudud setelah diajar oleh Dajjal Anwar

Dalam kecoh-kecoh PAS mengehentam UMNO menolak Hudud, PAS dalam diam mencipta Negara Kebajikan berasaskan paksi fahaman liberal dan demokrasi tulen. Ingat! kita tidak mengamalkan demokrasi ala-Barat. Demokrasi kita diikat oleh sistem Raja Berperlembagaan dan Demokrasi Berparlimen. Setiap kebebasan dan hak asasi tidak mutlak. Ianyanya diikat oleh konsep Islam sebagai agama rasmi dan Hak Keistimewaan Melayu.

Islam sebagai agama rasmi. Peruntukan ini diletak sebagai Artikel 3 di dalam Perlembagaan Persekutuan. Maknanya selepas dibicarakan tentang kedaulatan negara Malaysia, namanya, dan kawasan geografi yang meliputinya, kita bicara tentang agama rasmi. Islam disematkan sebagai agama rasmi. Inilah undang-undang yang lebih dahulu disematkan daripada Artikel 4, iaitu, perlembagaan adalah undang-undang tertinggi. Sebelum peruntukan yang menyatakan perlembagaan sebagai undang-undang tertinggi, Perlembagaan telah sedia maklum akan kedudukan Islam sebagai agama rasmi. Secara tersiratnya, ruh kepada Perlembagaan Malaysia adalah undang-undang yang diajarkan oleh Islam.

Demikianlah asasnya negara Malaysia. Namanya Malaysia itu sendiri bermaksud Tanah Melayu. Malays+ia. Perkataan "ia" itu adalah imbuhan kepada katanama yang bermaksud tanah atau Land. Maknanya Malaysia sebagai sebuah negara adalah sebuah negara berteraskan Melayu dan Islam adalah agama rasmi negara.

Bolehkah Al Qur'an dan Hadith Nabi dijadikan rujukan di dalam Mahkamah Sivil di Malaysia? Jawapannya boleh. Cuma ianya belum lagi menjadi konvensyen kerana peguam yang mengendalikan kes juga tidak berani membuat rujukan kerana masih kurangnya ilmu. Malah yang kelakarnya, Karam Singh pernah cited undang-undang Islam di dalam menolak hukuman bunuh kepada pemilik senjata api kerana undang-undang tersebut (hukuman bunuh kepada pemilik senjata api) tiada di dalam Islam.

Begitu juga dengan tegas Perlembagaan menyuratkan kuasa Mahkamah Syariah melaui Artikel 121 (1A) [dalam TV, Haji Hadi sebut terbalik 121A (1), Artikel ni takdak Haji Hadi oii].

Maknanya di Malaysia, kita mempunyai dual sistem kehakiman. Kesalahan Hudud seperti Zina, Sirqah, Qazaf, Minum Arak semuanya dinyatakan di dalam perundangan Syari'ah cuma hukumannya menggunapakai hukuman Ta'azir. Manakala standard of proof yang tinggi sepertimana yang ditetapkan oleh Islam sekiranya ingin melaksanakan hukuman Hudud ke atas kesalahan tersebut memerlukan satu mekanisme Syariah Criminal Procedure yang lebih mantap daripada yang ada sekarang. Standard of Proof dalam Hudud lebih ketat daripada standard Beyond Reasonable Doubt seperti dalam kes Mahkamah Sivil (Jenayah).

Contohnya dalam kes Zina, sebelum Hakim boleh mengenakan 100 kali sebat... Kes Zina tersebut mestilah mempunyai 4 orang saksi. Bukan semestinya 4 orang. Kesemuanya mesti lelaki. Bukan semestinya lelaki. Mereka semuanya mesti beriman dan bukan fasik. Maknanya ada lagi satu test yang telah memuaskan hati Mahkamah bahawa 4 Saksi tersebut adalah orang berIman dan bukannya Fasiq (contohnya seperti Mat Sabu).

Dan keterangan keempat-empat saksi tersebut mestilah mereka melihat dengan jelas zakar tersebut telah menusuk masuk lubang faraj yang tersebut.

Dalam kes Zina, kesemuanya hukuman Sebat 100 kali yang pernah berlaku adalah melalui Iqrar yang dibuat oleh Penzina secara ikhlas kerana mereka telah menyesal dengan perbuatan yang mereka lakukan.

Di Kelantan, undang-undang Hudud telah ada melalui Islamic Criminal Law Enactment II yang telah diluluskan oleh DUN. Namun sehingga kini masih tiada lagi Penzina yang datang untuk memberikan Iqrar agar mereka dihukum 100 kali sebat. Malah Mat Sabu juga enggan untuk tampil kehadapan agar beliau dikenakan 100 kali sebat di atas kesalahannya.

Kini PAS telah menolak Hudud. Mereka tak mahu mengamalkan Hudud. Di Trengganu dahulu, mereka gagal pun membentang Rang Undang-undang Jenayah Hududnya untuk dibahaskan kerana ianya bukan suatu Rang Undang-undang pun malah seperti buku teks.

PAS tak mahu lagi Hudud. Dajjal Anwar meminta PAS melupakan Negara Islamnya dan mengajak PAS bersekutu dengn Pakatan Rakyat yang lebih liberal, sosialis dan memegang kepada konsep demokrasi tulin ala Barat. Ketuanan Rakyat dalam tatacara amalan Komunisme. Itulah Pakatan Rakyat yang akan memperjuangkan Homoseks dan Lesbian melaui Hishamudin Rais Jilat Bontot dan Zainah Anwar Sisters In Neraka (SIN).

Akhir kata, saya juga nak marah kepada beberapa pemimpin UMNO yang lembab otak agar jangan bicara atau bercakap tentang Hudud kalau tak faham. Duduk diam-diam sudahlah. Jangan tunjuk pandai pula kalau tak tahu. Itu juga yang menyebabkan sebahagian rakyat (yang kurang ilmu) keliru dan percaya kepada kelentong PAS dan Dajjal Anwar.

Ahad, 3 Ogos 2008

Novelitik - Satira Satriawan - Di Pintu Kecintaan Lembayung Sukma

Di Pintu Kecintaan Lembayung Sukma

Betapa Dermawan begitu bersungguh-sungguh menyiapkan senarai semua Rumah-rumah Kebajikan. Rumah Anak Yatim, Rumah Orang Fakir Miskin, Rumah Ibu Tunggal, Rumah Orang Tua, Rumah Kanak-kanak Spastik & Down-Sindrom, Rumah Wanita Mengandung Tanpa Suami, Rumah Mangsa Perogol dan yang sejenisnya. Ini adalah atas arahan Mahaguru Satriawan yang mahu mendermakan wang yang banyak yang diperolehi daripada rangkaian Sahabat Makhluq Tiberian, Dana Saxon, Puak Pencinta Bukit Zion dan wang sakunya sendiri yang diperolehi melalui perniagaan rahsia dengan pakatan Pak Menteri dan Senator Gondrang.

Begitupun Dermawan tidak mengagihkan semua wang tersebut kepada yang sepatutnya. Sebahagian dana pemberian Satriawan disimpan untuk pergerakannya sendiri. Dan diperuntukkan juga kepada rakan kongsi pergerakannya iaitu Khakifantatsi. Dermawan adalah pencinta lelaki sejati. Di sini beliau telah memurtadkan dirinya daripada ajaran Satriawan. Begitu juga Khakifantatsi. Sungguh percaya kepada jelita kewanitaan pendominasi dunia. Khakifantatsi dalam persahabatannya dengan Dermawan senantiasa mengatasi Dermawan. Dermawan tidak berani mencanggahi karisma Khakifantatsi. Dia harus akur tunduk dan patuh.

Kedua-dua mereka adalah pengamal ajaran Luthisme. Luthisme telah didakwahkan secara halus dan seni. Khakifantatsi menubuhkan Sisters-In-Neraka dan menggelarkan diri mereka The Sin Girl. Dermawan pula adalah pengasas Homogangbang. The SinGirl sungguh luas pengaruhnya. Ramai juga wanita bisexual menjadi pengikut The Sin Girl. Tak kurang juga manusia gay boy yang menyokong perjuangan Homogangbang. Mereka sukar dikenali di pentas-pentas Ceramah. Namun sesiapa yang berkawan dengan mereka pasti akan tahu betapa mereka itu begitu Luthisme.

Pernah suatu ketika di tengah-tengah kota yang sesak ketika ramai orang berpusu-pusuan, Khakifantatsi menampar pinggul Dermawan dan meramas-ramasnya. Dia menjolokkan jarinya ke dalam dubur Dermawan. Dermawan menjerit-jerit manja dan bersinis, “Tak sangka juga yang kau juga telah menipu Luthisme”

“Mana mungkin..... Kerana aku masih memaskulinkan diriku di sebalik kewanitaan sejatiku”, pantas Khakifantatsi menjawab.

Mastros, anak murid Mahaguru Satriawan yang setia amat tidak berpuas hati dengan Dermawan dan Khakifantatsi. Beliau amat tahu kemunafikan mereka yang tidak disedari Satriawan. Begitulah sangka Mastros. Namun Satriawan tetap tahu akan semua itu. Ilmu Satriawan cukup tinggi. Sedemikian kerana political will, Satriawan beralah. Kerana Satriawan amat memerlukan sokongan semua untuk menakluk dunia. Lalu Satriawan membiarkan Luthisme bergerak bawah tanah. Dalam senyap dan sepi, di kesunyian senja berahi duniawi, Luthisme telah merebak parah. Halimah menjadi Halim dan Halim menjadi Halimah. Begitulah dahsyatnya pergerakan ini. Bagai virus H.I. ia merebak pantas. Merembes dan dirembes. Masuk ke dalam pembuluh darah lalu menikam hati gerhana. Sesiapa yang terkena pasti akan mendapat marabahana.

Mastros sedar semua ini. Lalu menyebarkan ajaran Satriawan. Mengajak wanita menjadi kesrikandian yang termega. Di atas batuan tengahan genting asmaraloka. Tanah gersang yang tak tertandus bisa terjebak. Melelehkan lanar berapi Cinta di lurahan Asmaradana. Sisispan kertas-kertas Kamasutra dilayangkan di setiap blog dan lelaman. Diforumkan Asmaradana itu. Lalu tertintalah semua dakwat-dakwat asmara. Di setiap hujung-hujung gerbang Istana Cinta. Di setiap desa.

Indah dan rawan. Bagai burung terbang berkawan-kawan. Merempuh gerombolan awan. Sungguh indah sungguh rawan. Sampai tiba musim mengawan. Mencari pasangan mencari lawan. Tatkala mentari memancar sinar Cinta. Tak pernah tersirna biar sesaat duka. Kerana yang lebih juara lebih lara. Pelangi petang sempat menjeling. Di bumi Tionghua di bumi Keling. Barat dan timur makin bersatu. Utara selatan berjarak tanpa batu. Di hening subuh, jiwa bersatu. Dalam kelam tengah malam.

Gegar jiwa dakapan kasih. Erat cinta. Erat rindu. Erat kasih. Erat sayang. Mendakap rapat ilham berjagat. Mesra kucupan di dahi terpahat. Bibir manis lidahan madu. Menggetar segala urat-urat nafsu. Kau terjaga dalam riang. Dada berdebar hingga ke siang. Inginkan datang agar terus datang. Tidak lupa sesaat Cuma. Kasih diraut pandangan mata. Menginjak-injak gerakan Cinta. Melonjak lunak Asmaradana.

Asmara dalam mesra. Dalam kalimah Kamasutra. Sutra kasih kasturi manja. Belaian kasih penuh di jiwa. Menantikan saat penuh mesra. Di kelibat Asmaradana. Lalu...... daun-daun asmara layu gersang. Di atas pangkin ia telanjang. Di ranjang hemah bistari jiwa. Badani lemah. Asmaraloka.

Begitu bersungguhnya Mastros dan rakan-rakan melebarkan pengaruh mereka agar Luthisme ditolak mutlak. Namun begitu, kemaksiatan yang bermaharaja di bawah prinsip-prinsip Liberalisme dan Sosialisme ajaran Mat Liberal dan Pak Sosialis menyekat perjuangan murni Mastros dan rakan-rakan. Mat Liberal dan Pak Sosialis juga menyokong perjuangan Luthisme. Hampir mereka menggelarkan diri mereka kendera Khakifantatsi. Kini pergerakan Luthisme tidak lagi bersembunyi. Di pentas Ceramah, Khakifantatsi semakin berani mendakwahkan Luthisme kepada umum. Kelihatan Mat Liberal mendukung Khakifantatsi dibahunya ketika Khakifantatsi memberikan ceramah. Jika Mat Liberal penat dan letih, Pak Sosialis pula mengambil tugas.

Sebenarnya Geng Idealis kunun memang keliru. Mereka jadi serba salah samada nak menyokong Mastros dan kawan-kawannya ataupun menyokong Luthisme yang didokong Mat Liberal dan Pak Sosialis. Di hati Geng Idealis berasa cukup bersalah menyebelahi puak Mastros kerana mereka telah dihinakan Mahaguru Satriawan. Geng Idealis akhirnya terpaksa menipu hati mereka dan menyatakan sokongan secara terang-terangan kepada puak pembaharuan yang diterajui Khakifantatsi. Kini benarlah barang retoriknya Hudud dan Negara Islam Geng Idealis kunun. Terserlahlah permainan politik Geng Idealis kunun. Mereka ini kemudiannya digelar Kununisme.

Mastros dan kawan-kawannya terus disampahi dan dinajisi. Mereka telah dilihat sebagai pemakan rasuah yang paling sampah. Mereka digelar Rasuahsampahisme. Media melabel mereka sebagai Trash Man. Trash Man, itulah label yang digunapakai oleh semua kepada Mastros dan rakan-rakannya. Trash Man tidak berapa senang dengan label baru ini. Mereka terus memukul semua tohmahan sekutu Luthisme. Mereka katakan bahawa mereka bukanlah The Trash Man. Mereka adalah The Thrash Man. Tidak berapa lama kemudian mereka digelarkan sebagai Thrash Mental. Luthisme terus memperkukuhkan pakatannya. Dengan bantuan Satriawan akhirnya pakatan baru mereka terbentuk. Luthisme, Liberalisme, Sosialisme dan Kununisme bersatu membentuk sebuah Pakatan kuat. Satriawan menamakan Pakatan ini sebagai, Rakyat dan Negara Bersatu. Singkatannya ialah RNB. Satriawan dilantik menjadi Ketua de Facto. Khakifantatsi adalah Ketua de Jure.

Akhirnya politik Malaysia terbahagi kepada dua. Thrash Mental dan RNB. Thrash Mental tidak diketuai oleh Mastros. Dia hanyalah spin doctors kepada Thrash Mental. Tok Hadir atau Tok Dir adalah Ketua de Facto. Manakala, Tok Hadari atau Tok Mengantok dipilih menjadi Ketua de Jure. Tok Dir mengelarkannya sebagai Mat Lembik. Mat Lembik sangat geram dan marah dengan gelaran ini. Tapi apa boleh dibuatnya. Bagaimana dia tak sukakan gelaran itu, namun semua rakyat dan media tetap menggunakan istilah Mat Lembik kepadanya. Keluh hatinya kepada dirinya sendiri, “Lembik-lembik pun orang takut jugak kepada orang ini.”

(c) Hakcipta Terpelihara. Oleh Insan Mahbubun. 2008-04-12. Kuala Lumpur.

Sabtu, 2 Ogos 2008

Novelitik – Satira Satriawan

Pramula
“Aku sudah bilang….. Jangan! Jangan! Jangan! Gampang kau! Kusudah bilang…Jangan! Jangan! Jangan! Kenapa menggilanya benak hatimu? Yang terlalu percaya dan saling percaya kepada manusia Tiberian bengap sangap! Nak kurembat hatimu rasanya. Nak kucincang lidahmu sekonyong-konyong. Engkau ini.”, bentak hujung hati Mastros.

Di ruang angkasa Malaysia, di laman sebuah banglo di New Town, Petaling Jaya. Tatkala Mastros mendongak ke langit dengan perasaan penuh kalut, risau, takut, bimbang, rindu, dendam, kesumat, sedih, dukacita, sangat takut, sangat risau dan penuh kacau jiwanya. Langit biru tadi kini berbatikkan jet-jet pejuang sepenuh-penuhnya. Gerun! Dentum, bingit, gema memekakkan telinga, bunyi yang kuat dan menakutkan insan. Dan sangat takut setakut-takutnya rasa. Segemuruh guruhnya jiwa. Longlai badani lemah langsai. Kecai hati Mastros. Tangis geram sangat. Isak hati terbelah perasannya menjadi duri-duri tajam bisa menusuk kalbu tak terbuat. Sanubari menari-nari lagu songsang. Nota muzikal songsang. Irama yang bengang bangang. Bingung lagi Mastros. Marah lagi Mastros. Kecam lagi Mastros kepada Satriawan. Nak dihenyak kepala ala-bijak Satriawan. Nak ditembak. Tumbuk. Belasah. Sesah.

Tum terantum. Dum derandum. Bang!Bing!Beng! Buuuung! Terataptap. Pang! Darah mengalir. Banyak aluran, pelbagai aliran. Ada darah masuk ke dalam liang tanah. Ada yang mencari alur longkang. Mencari alur parit. Mencari alur sungai. Apa sahaja darah mengalir itu cari. Berlari laju darah itu. Deras lariannya. Kerana banyak. Darah tumpah daripada jiwa-jiwa yang resah. Daripada jiwa-jiwa yang punah. Juga daripada jiwa-jiwa yang gundah. Gulana. Sengsara. Anak kecil tangis-tangisan terus. Ibu kendong anak berciciran. Ibu pun menjerit. Jeritan dan larian. Masing-masing bagai lipas kudung. Berlari dan mencari. Gulita malam dibenderangi mercun hakiki. Tak putus-putus meletus.

Dalam Kelab Malam Senorita. Anak Pak Menteri namaya Lolita sedang mengkonyong-konyong daging panjang Anak Senator Gondrang. Anak Senator Gondrang adalah guru berahi gadis-gadis manis yang telah kehilangan pakaian. Anak Senator Gondrang itu juga pandai mengoyak-koyakkan kain-kain nipis yang dipakai anak dara gampangan pengunjung rumah-rumah malam. Bagai katanya, setiap malam manusia harus telanjang menghausi kebosanan yang dicipta oleh manusia idealis kunun. Manusia yang idealis yang nak menegakkan Hudud dan Negara Islamnya yang sebenarnya tanpa sedar, telah meretorikkan segala cerita-cerita kesyurgaan itu. Menjanjikan semua insan masuk syurgawi Indah yang mengalir sungai arak di bawahnya. Yang ada bidadari-bidadara cantik, menawan lagi bergaya. Yang tak pernah kotor walau sedetik masa. Lalu bertelakan di atas singgahsana mulia dan minum arak yang dicawani piala emas dan anggur-anggur yang lazat berzat jadi hidangan untuk dimakan.

Sang manusia idealis kunun tadi yang dimahagurui oleh Satriawan semakin lagak merasuahi minda insan kontang gampang, anak-anak gadis telanjangan kelab malam berpelukan seraya bercumbuan enak nafsu syahwat yang merajai malam yang sama. Malam yang terang tang tang. Ganas dan keganasan. Kelab malam tiba-tiba disinggahi muzikal thrash metal, muzikal hardcore, muzikal punk menyerang; lalu Dee Jay Ponggeng yang tadinya memainkan rentak R.N.B. terus hilang rentaknya. Peluru dari kelongsong senapang yang panjang secara gerak perlahan terbang mencari tengah otak Dee Jay Ponggeng. Tusssss!!!!!! Berkecai kepalanya berdarah. Jari tangannya tadi yang sedang menggesek-gesek terus longlai menari gelombang barzakh, kepalanya berpuing dan badan menggelek-geletek bagai satu lenggok yang mengkoreografkan tarian kematian lantas rebah seluruh badannya. Anak Senator Gonrang yang sedang mendakap erat Lolita, semakin kuat eratnya. Sebegitu juga lengan Lolita yang kuat merapati erat tubuh Anak Senator Gonrang. Kejang kedua-dua tubuh. Mati terang tang tang. Tumbang. Anak-anak gadis yang lain bersama jejaka-jejaka yang jongosnya adab masing-masing, kini adalah mayat berdarah. Dan darah-darah yang tumpah dari Kelab Malam Senorita sama-sama berlari deras mengejari darah-darah yang lain.

Mat Liberal dan Pak Sosialis berkeras senyum melihat kegundahan malang di malam ini. Mereka merasa cukup puas dengan idealisme yang dipertahankan. Dengan kepercayaan yang cukup kuat kepada benarnya Liberal itu lalu mereka pun melambai-lambaikan tangan kepada seorang pemandu Jet Pejuang yang telah terhempas ke tanah. Mereka tahu bahawa sekiranya kaki mereka tidak ditimpa batuan dinding bangunan yang runtuh, mereka pasti akan bergegas menyelamatkan pemandu Jet Pejuang tadi.

Mat Liberal dan Pak Sosialis berbicara menggunakan gerak mata. Mereka sama-sama bersetuju dengan kepercayaan yang telah mereka anuti dan Imani. Makhluq Tiberian memang kuat dan ganas. Mereka adalah penakluk Dunia ini. Semua harus tunduk kepada Makhluq Tiberian. Pencinta Bukit Zion pun harus tunduk. Pencinta Bukit Zion hanyalah golongan dungu yang amat kurang pengetahuan. Mereka adalah makhluq Orang Asli Saxon yang kuat badani tapi lemah akalinya. Mahkluq Tiberian lebih bijak.

Mat Liberal dan Pak Sosialis sering menyangka bahawa Makhluq Tiberian adalah anak-anak Pak Akob. Padahal Pak Akob itu daripada keturunan Uncle Sam. Makhluq Tiberian bukan daripada keturunan Uncle Sam. Mereka daripada keturunan Uncle Jeff. Anak-anak Uncle Jeff yang paling hebat dan akan menguasai dunia akhir zaman. Makhluq Tiberian ini adalah berbapakan Pak Agok dan Jiran tetanga Pak Agok.

Inilah yang telah dipelajari oleh Mat Liberal dan Pak Sosialis daripada Satriawan. Mereka telah tersalah faham ataupun Satriawan telah tersalah arah dalam memahami asal usul Makhluq Tiberian yang menjadi sahabat karibnya. Abang Paul dan Abang William serta kakak Madelina adalah teman-teman rapat Satriawan. Mereka gemar bermain teka-teki. Mereka juga sukakan Tok Nujum. Ada juga yang memanggil Satriawan ini Pak Belalang. Walaupun wajah Satriawan ini kadang-kadang mirip Pak Belang. Begitulah liku-liku hidup Satriawan yang berlalang-lalang.

Mastros masih lagi memerhatikan langit. Beliau masih lagi dalam ketakutan. Jeritan Palestina. Jeritan Iraq. Jeritan Afghanistan masih lagi kedengaran. Neraka!!!!!! Nerakalah Riyadh! Nerakalah Sanaa! Nerakalah Kuwait! Nerakalah Abu Dhabi! Nerakalah Manama! Nerakalah Doha! Nerakalah Amman! Tidakkah kau mendengar jeritan! Anak-anak yang keyatiman! Ibu-ibu yang kejandaan! Tangan yang kudung, kaki yang patah, muka yang pecah dan jiwa yang rebah. Berdarah merah!

Satriawan telah mati! Satriawan telah mati! Satriawan telah mati di tali gantung....... Begitulah anak-anak Makhluq Tiberian melagukan. “Zum gali gali gali zum .... Gali Gali....” Satriawan telah mati di tali gantung, bagai matinya “Lion of The Desert”. Ramai yang tidak tahu. Bagai matinya Tuan Syed Qutb. Ramai yang tidak lihat. Tapi mereka tahu dan melihat bagaimana matinya seorang Scud, Pak Saddam Di Godam Padam.

Di dalam kamar tidur anaknya yang dihiasi warna-warni kekanak-kanakkan. DVD Teletubbies yang berak-rak. Lagu-lagu Kindermusik. Si kecil, anak gadis Mastros bersenandung penuh sendu. “Now rocking horse, rocking horse where shall we go, The world such a very big place you must know, To se all its wonders the wise people say. T’would take us togeteher, a year and a day”. Bibirnya “humming” penuh kesyahduan. BBC, CNN, AlJazeera dan hampir kesemua media tempatan dan Antarabangsa menyaksikan siaran langsung penggantungan Satriawan. Satriawan telah mati.

Kali ini dia tewas kerana terlalu mengikut kehendak. Yang dipandu sang halimunan. Meskipun dia tahu itu syaithan. Yang berjalan-jalan di dalam rasa hati yang tajam. Tertikam. Dan buak rasa enak yang diterkam. Sangat jauh ke dasar sangat mendalam. Tidak ada apa lagi yang bisa menahan. Kerana bisanya amat kuat mengakibatkan. Jantung berdegup bergegar-gegaran. Bergoncang kuat dada berdebaran. Tanda rasa ingin dan nak lakukan. Satu perbuatan dosa tajaan syaithan.

Ini adalah satu peperangan. Bukan melawan kebinatangan, bukan haiwan. Bukan membunuh yang tak berdosa bernama Insan. Bukan menyepak terajang anak dara rogolan. Ini peperangan lawan helah anak syaithan. Tidak ada senjata diperlukan. Hanyalah kekuatan nurani hati dan Iman. Iman kepingan nipis tipis memang bagai tiada. Hanyalah kekosongan yang meronta-ronta jiwa. Mengaduh kesakitan jiwa yang goyah. Mengerang tanda sakit perasan yang entah. Bergulai-gulai jadi makanan ifrit. Bersantai-santai jadikan pemikiran sempit. Wawasan gunung menjadi waswas. Harapan langit, langit kan jatuh. Pelangi dalam diri tidak akan ada lagi. Hanya tinggal sepi berteman bingung. Mencorak masa depan yang kosong.

Menyerah kalah Satriawan yang telah tumpas. Tumpas tertewas dan dikalahkan. Walau oleh dara genit. Dipermainkan di atas katil yang sempit. Terbelasah dan dibelasah. Tersepit dan dikepit. Tak dapat nak menjadi hidangan yang enak. Nak termuntah bila terbau. Ranjang yang membangangkan. Melemparkan senyuman yang songsang. Di tengah-tengah gelanggang. Gelandangan menangis. Menutup tirai sejarah tua. Membirukan jemari longlai. Meresahkan jiwa yang mati akarnya. Menconteng lagi dosa versi baru. Menongkah arus yang malu. Membilang lagi anak-anak yang tertawa. Yang bukan anak manusia sebenarnya. Benar sudah telahan. Menjadi hiba hingga ke akhirnya. Meminta dijulang mahkota tiada takhta. Tiada nama dan tiada kata.

Semuanya hanyalah duri dalam daging. Semuanya hanyalah bata lain dalam dinding. Anak Mastros terus menghantarkan mesej melalui Yahoo Messenger kepada semua rangkaian rakannya. Mereka berdiri di hadapan laptop masing-masing. Tegak sambil menyanyikan bersama. Lagu tabik hormat kepada Satriawan di atas kematiannya. “Bukan kami tak mahukan pendidikan. Bukan kami tak mahukan kawalan. Tapi sikap Satriawan di sekolah. Menjadikan kami ini macam sampah. Semuanya hanyalah duri dalam daging. Semuanya hanyalah bata lain dalam dinding.” Penuh harmonis mereka berkoir bersama.

Begitulah pengsampahan dan penajisan yang Satriawan lakukan dan lemparkan kepada Mastros dan kawan-kawannya. Hal ini dilihat sendiri dengan mata kasar Anak Mastros dan rakan-rakan mereka. Mereka lihat. Mereka dengar dan mereka faham. Mereka sedih dan tak dapat berbuat apa-apa. Satriawan terlalu berkuasa. Dia adalah seorang diktator. Lalu dengan kuasanya yang melampaui semua bidang telah Satriawan gunakan untuk menghina Mastros dan kawan-kawannya dengan hina sehina-hinanya. Nasihat dan teguran mereka langsung Satriawan tak dengarkan. “Wa Makaru, wa Makarallah. Pembuat Makarlah sebaik-bebaik Pemakaran.”, begitulah Pak Tua menceritakan kisah Novelitik ini kepada tentera-tentera Orang Timur penentang tentera-tentera keturunan Pak Agok dan jiran tetanga Pak Agok.

(c) Hakcipta Terpelihara. Oleh Insan Masyghulah. 2008-04-12. Kuala Lumpur.

Jumaat, 1 Ogos 2008

Ahli Majlis MB Ipoh

Ejaan nama mungkin tak betul

1. M. Kulasegaran (MP DAP ... mangkok betul dh jadi MP tak payah la ...)
2. Hj Abu Bakar Hj Said (Melayu - tak kenal)
3. Dr Khairuddin (PAS - Calon kalah di Parlimen KK)
4. Samsul Kamar Ani (PKR - tp org baik ni)
5. Dato' Francis Lee (Cina??? )
6. Lee Kim Chew (Cina - ??? tak kenal)
7. Wan Ahmad Termizi (PAS - tapi memang celaka gampang manusia ni - Ustaz pendusta)
8. Dato Mohd Ariff Shafei (Melayu - tak kenal? Dato mana ni?)
9. Liaw Yong Lee (Cina ??? tak kenal)
10. Radzi Zainon (PAS - Calon kalah DUN Sungai Rapat)
11. Rajasegaran (India ??? Tak kenal)
12. Wong Yun Chun (Cina??? Tak kenal)
13. Dr. Ngiam Swee Keat (Cina??? Tak kenal)
14. Ng Lai Hong (Cina??? Tak kenal)
15. Ayathurai (PKR - Calon Kalah DUN Hulu Kinta)
16. Cheah Poh Hean (Cina??? Tak kenal)
17. Mohd Zabidi Abd Latif (Melayu ??? Tak kenal)
18. Suresh Kishnan (India ??? Tak kenal)
19. Cheah Poh Teh (Cina ??? Tak kenal)
20. Chang Tong Tuan (Cina ??? Tak kenal)
21. Yip Man Chen (Cina ??? Tak kenal)

22. Ding Pooi Kooi (Cina ??? Tak kenal)

CINA = 11 , INDIA = 4 , MELAYU=7 .... cina rulz, non malay rulz... malay/muslim minority