GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Sabtu, 28 Februari 2009

Saranan Megat Alam Gempita

Megat Alam Gempita said...

Salam buat semua ahli BPN...Inilah padahnya kalau ada Melayu yang sanggup jadi barua dan lembu kepada kafir harbi. mereka inilah munafiq...kerana kemaruk kuasa sanggup biarkan paria cabar kuasa Tuanku Sultan.Melayu-Melayu PAS dan PKR sanggup menjadi lembu kerana bilangan mereka cuma 9 orang (kini 7 shj) dalam DUN Perak, berbanding 21 DAP-PKR Harbi Sepilis. Jadi Harbi-Harbi inilah sebenarnya kemaruk ingin terus memerintah Perak, Nizar cuma jadi lembu yang dicucuk hidung, sedangkan pengembala lembu adalah Harbi DAP dan penunggangnya adalah Harbi-Harbi dalam PKR. Mereka inilah selama 11 bulan memerintah Perak telah banyak memeperkosa hak-hak Melayu dan Islam secara tersembunyi sepertimana yang didedahkan oleh ahli-ahli BPN dan para pejuang Melayu Perak.

Memang jadi tabiat lembu-lembu yang sudah dicucuk hidungnya. Lembu-lembu ni sanggup berbaring atas jalan menunjukkan protes dan mengemboh tak tentu pasal siang malam.Adapun bapak lembu nih setelah dihalau dari kandang tetapi masih lagi mahu membawa 'kereta' milik negeri kerana tak puas memakainya, maklumlah empuk kerusinya, bbaru dibeli lagi. Tapi ingat 10 Febuari lembu ini telah hilang kuasa, hari ini 28 Febuari 2009 bermakna sudah 18 hari lembu ini guna harta dan wang awam / kerajaan secara tidak sah/haram sebagai harta peribadi. Ini ternyata melanggar Peraturan Am Kerajaan mengenai Harta Awam. So lepas nih bolehlah jika ada pihak yang inginlapor kepada SPRM, Audit Negara dan Gerak atas penyalahgunaan kenderaan rasmi kerajaan/MB sebagai barang peribadi.

Jadilah lembu ini kununnya sebagai 'mangsa konspirasi'BN/UMNO macam ada kes'seekor lembu' di Selangor lagi sekarang nih. Lagi satu, molek kiranya ahli-ahli politik Melayu menggerakkan massa mencadangkan kerajaan dan Parlimen menggubal sebuah akta baru iaitu AKTA KEDAULATAN INSTITUSI RAJA-RAJA MELAYU 2009 antara lainnya menyebut;(1)BARANGSIAPA INDIVIDU ATAU KUMPULAN BERTINDAK MENGHINA DAN MENENTANG INSTITUSI RAJA-RAJA MELAYU WALAU CARA APA SEKALIPUN, JIKA IA ADALAH WARGANEGARA MALAYSIA HENDAKLAH IA DIDENDA, DIPENJARA SERTA DIBUANG DARI DAERAH/NEGERI DIMANA IA BERADA.(2) SEKIRANYA ADA INDIVIDU ATAU KUMPULAN BUKAN WARGANEGARA MENGHINA ATAU MENENTANG INSTITUSI RAJA-RAJA MELAYU WALAU CARA APA SEKALIPUN, JIKA IA ADALAH BUKAN WARGANEGARA MALAYSIA HENDAKLAH IA DIDENDA, DIPENJARA SERTA DIUSIR DARI NEGARA INI DAN DILARANG MEMASUKI SEMULA MALAYSIA BUAT SELAMA-LAMANYA.(3)…(4)…Apa macam ada ahli bloggers BPN atau ADUN/MP/ahli politik BN, UMNO, PAS, PKR dan PBB sanggup sahut cabaran ini.!!!???, kita Cuma menentang Harbi tapi membela Zimmi…

Kanda Perak Bangkit …tolonglah perjuangkan AKTA ini demi kedaulatan Raja-Raja Melayu dan anak Melayu Perak…takbir!!!!

Allahu Akbar - Perjuangan yang suci dimenangkan Allah

ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR - PERJUANGAN YANG SUCI DAN BENAR DIMENANGKAN ALLAH... - ALHAMDULILLAH, PENGGUNAAAN KALIMAH ALLAH DI CETAKAN KRISTIAN DAN SEMUA AGAMA ADALAH TIDAK DIBENARKANkepada blogger "aku" - tahniah - alhamdulillah - allahu akbar - bila saja mendengar berita ini aku melaungkan "allahu akbar" sekuat-kuatnya - allahu akbarterima kasih kepada panglima kerana telah menyediakan suatu resolusi yang hebat, nampaknya kita (BPN) semakin peka kepada semua isu yang berbangkit demi membela agama, bangsa dan negara. halatuju perjuangan kita (BPN) semakin jelas!

Kalimah Allah ialah Asma' Ul Husna

INGAT! KALIMAH ALLAH BUKANLAH PERKATAAN BAHASA ARAB. ALLAH ADALAH NAMA KHAS (ASMA UL HUSNA) BAGI TUHAN. DALAM BAHASA ARAB "TUHAN" BERMAKSUD ILAAH. MANAKALA PERKATAAN RABB TIADA ISLTILAH AM DI DALAM BAHASA MELAYU. GOD DALAM BAHASA MELAYU IALAH TUHAN DAN DALAM BAHASA ARAB IALAH ILAAH.

CUBA BACA "LA ILAAHA ILLA-ALLAH..." MAKNANYA, TIADA TUHAN MELAINKAN ALLAH DAN DALAM BAHASA INGGERIS: THERE IS NO DEITY BUT ALLAH.

DALAM AJARAN KRISTIAN ADA TIGA GOD; GOD FATHER, HOLY SPIRIT AND GOD SON. OLEH YANG DEMIKIAN PERKATAAN "ALLAH" ADALAH SALAH UNTUK DIERTIKAN DENGAN APAPUN YANG MEREKA PERCAYAI

Isu Penggunaan nama "Allah", BPN diminta membuat resolusi segera

Saya menyeru kepada semua warga BPN agar membuat resolusi segera berkenaan hal ini. Juga sampaikan hasrat yang sama kepada semua rangakaian bloggers Muslim yang ada? Apakah pendirian majoriti?

Ummat Islam mesti bersatu. Jangan biarkan soal ini merosakkan anak kita di masa hadapan. Marilah kita fokuskan kepada penentangannya. Elakkan isu ini dipolitikkan!

Tolaklah pandangan liberal seperti di bawah ini. Ianya ibarat duri dalam daging.


Kulindod said...
Cetek sungguh rupa rupanya pengetahuan agama orang orang Melayu ni. Sama ada sengaja tak mahu tahu ataupun atas dorongan politik. Nak tanya kamu semua Fanatik yang membuta tuli, kenapa Kerajaan kerajaan Islam di tanah Arab membenarkan penganut Agama Kristian menggunakan perkataan Allah. Sedangkan Indonesia negara jiran kitapun tidak mempertikaikannya. Hanya Melayu Malaysia yang rata rata tak tahu bahasa Arab yang takut penggunaan Nama Allah. Ini mungkin kerana Muslim Melayu tak cukup kuat Iman, SENANG DIPENGARUHILAH KATAKAN MACAM SI GOMO NI.

February 28, 2009 1:58 PM


Anonymous said...
Tak ada masalahnya kalau dia nak guna nama ALLAH,
masaalah ker?
yang masaalahnya kita umat islam sendiri tak nak melaksanakan perintah2 ALLAH, layakkah kita mengaku hamba ALLAH?
Allah redha tak kita yang dilahirkan ISLAM tetapi tak melaksanakan perintah2 ALLAH.
atau kita kenalkah ALLAH?
Umat ISLAM semua kenal ALLAH kah?

Adakah pimimpin2 kita sekarang berusaha untuk membawa umat ini mengenal ALLAH dan mengikut segala perintahnya?

kalau kita kenal ALLAH kita tak perlu risau semua benda2 tu,
Masaalahnya kita sendiri pun kurang kenal bahkan jauh sekali nak mendekati ALLAH.

buktinya Lihatlah sendiri umat2 ISLAM sekarang, hidup merek, akhlak mereka, pakaian mereka.. tak ubah seperti orang2 KAFIR.

kenapa semua itu? ..kerana tak kenal ALLAH.

February 28, 2009 2:03 PM

Kami tak sokong KDN a.k.a Syed Hamid luluskan penggunaan perkataan "Allah" oleh Kristian dalam cetakan mereka

SETELAH MEMIKIRKAN SEDALAM-DALAMNYA, KAMI TAK SETUJU! SIAPA TAK SETUJU BERSAMA BOLEH NYATAKAN SOKONGAN ANDA DI SINI!

Sivakumar berdusta dan telah derhaka kepada Sultan Perak

Sebelum kalam bicara dilonjakkan pena, marilah kita hayati syahdu malam sambil beristighfar kepada Allah. Maka seorang paria yang bernama Sivakumar telah pun membuat sidang akhbar memaklumkan bahawa Sidang Tergempar DUN akan diadakan pada 3 Mac nanti.

Beliau juga maklumkan bahawa antara prasyaratnya ialah 7 orang ADUN tidak dibenarkan hadir kerana digantung dan 3 orang lagi tidak boleh hadir kerana meletakkan jawatan.

Saudaraku seIslam. Si Kafir ini telah melanggar tatasusila mengadakan sidang DUN. Beliau BELUM lagi mendapatkan perkenan Sultan. Namun sudah buat pengumuman. Ini adalah satu pendustaan dan pengkhianatan yang besar kepada rakyat Negeri Perak.

Dengan jawatannya sebagai Speaker adakah beliau begitu berkuasa dan boleh membelakangkan apa sahaja? Beliau telah membelakangkan istana. Beliau telah menderhaka kepada Paduka Seri Sultan Perak, Ulul Amri.

Beliau menggantungkan ahli Dewan kerana mengangkat Sumpah di hadapan Sultan. Kenapakah beliau mencabar kuasa Sultan yang melantik ADUN-ADUN tersebut sebagai ahli-ahli Eksekutif?

Jelas Speaker telah melanggar hak Sultan di dalam Perlembagaan. Apakah Majlis Peguam sudah menjadi bodoh undang-undang? Apakah keputusan Speaker perlu dipatuhi sedangkan beliau sendiri tidak mematuhi ketua Negerinya?

Beliau tidak menghormati Perlembagaan dan jelas beliau telah bertindak melampaui Perlembagaan!

Marilah kita semua insaf dan berdoa kepada Allah agar Sivakumar dilaknati Allah kerana sikap angkuh, pendusta dan sombong. Beliau ialah seorang Penderhaka hakiki.

Saudaraku sekalian. Apabila sidang dewan berlangsung, semua 31 ADUN akan tetap hadiri sidang Dewan dan mereka mewakili majoriti dan akan membuat semua keputusan.

Dan Speaker mesti tunduk dan patuh kepada kehendak majoriti. Apabila majoriti membuat keputusan Speaker Kafir itu digugurkan maka pada masa itu dia akan gugur secara mutlak. Dan dia bukan lagi Speaker. Dan akan dilantik Speaker yang baru yang akan mentaati perintah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan.

Keputusan Dewan Negeri adalah keputusan yang tertinggi. Speaker hanya melaksanakan arahan Dewan Negeri sahaja.

Mahu bijak dalam politik? Ada mata, lihat. Ada telinga, dengar. Ada mulut... dot dot dot... Ada mulut? Apa jawapannya?

Jumaat, 27 Februari 2009

British mencipta Malayan Union, UMNO Mencipta Persekutuan Tanah Melayu

Kami sudah menipu semua Raja-raja Melayu, sekarang Tanah Melayu British yang punya, gelak terbelahak Mac Micheal..... Raja-raja Melayu menangis pilu.... lalu Dato' Onn pergi menghadap Pendita Za'aba.... Kata Za'aba, ayuh kita ke Perak berjumpa dengan Wahab.... Di Peraklah akhirnya termeterinya satu semangat Jiwa Merdeka.

Mulanya tiga, jadi tiga puluh, jadi tiga ratus dan jadilah tiga Ribu. 9 orang Raja mesti dikembalikan takhta. Lalu raja-raja turun ke tanah, melihat semangat Ummat. Jadi gegar jiwa. Gelombang harapan. 3,000 pejuang telah menjadi 30 ribu dan akhirnya berkembarlah Ummat dan Sultan lalu jadilah PEKEMBAR. FAKAF MIMBA. Prof Syed Naquib Al Attas jadi kobar jiwa, bersepupu dengan Ungku Aziz dan Dato Onn si dia ini. Dia lorekkan huruf-huruf FAKAF MIMBA lalu jadilah logo UMNO yang hebat jitu. Di pangkah keris di tengah-tengahnya. Keris Sultan dan Keris Ummat.

9 Sultan yang dijalinkan bersama 30 ribu Ummat tadi lalu jadilah ganda 270,000 berganda lagi jadi setengah juta Ummat bangkit menentang Malaysan Union lalu terkuburlah Malayan Union. Dan akhirnya jadilah Persekutuan Tanah Melayu yang akhirnya menjadi Malaysia hari ini. Maka kembalilah semula takhta Raja-raja Melayu.

Layakkan seorang Anwar yang dilahirkan oleh ibubapanya UMNO, mendapat pendidikan dalam pemerintahan kerajaan UMNO yang membina sekolahnya, universitinya dan seterusnya dia juga ahli UMNO, menjadi pemimpin UMNO dan seorang Timbalan Perdana Menteri UMNO ... insan itu Nak Perlekehkan UMNO? Gila ker!

Psycho Sarcastic Element dalam penulisan yang menyokong Anwar

Beginilah penulis naif yang mengandungi psycho sarcastic element (unsur kejiwaan sarkastik) atau reverse-psycho yang berbunyi... Saya pun orang UMNO jugak tetapi saya tidaklah... atau secara pasifnya .... Saya pun tak suka Anwar juga tetapi janganlah...

Ya, sikomentator sedemikian cuba alih pandangan pembaca dalam gerakan defensif terhadap serangan-serangan geriliya kepada Anwar Ibrahim. Dengan alasan janganlah buka aib orang... Waduh, setelah puas mereka telanjangkan aib musuh-musuh mereka, mereka bertindak merayu agar pujaan hati mereka tidak diaibkan...

Persoalannya, tiada langsung usaha aib yang dibuat secara langsung melainkan ianya hanyalah fakta-fakta yang perlu dibentangkan untuk kefahaman awam.

Anwar OKT Liwat adalah suatu kebenaran yang mana dia adalah OKT sedemikian. Ini berikutan adanya prosiding kriminal yang melibatkan beliau di atas tuduhan Liwat. Tugas Anwar OKT Liwat ialah; berusaha meyakinkan pihak Mahkamah bahawa beliau tidaklah melakukan jenayah yang tersebut.

Manakala, dia sendiri yang menyeru agar berdoa melintasi batasan agama juga adalah rayuannya kepada rakan Kafirinnya. Dan lagi, beliau jugalah di dalam penulisannya yang menulis aqidah ajaran Hindu itu bagaimana dalam usahanya memeri hati masyarakat India. Kejahilan dan dosa versi baru amalan Anwar OKT Liwat adalah upaya dirinya nak menunjukkan betapa liberalnya dia dalam pemikirannya sehingga tindakan itu benar gugat aqidah insan lain sama.

Anwar Ibrahim adalah impiannya menjadi Perdana Menteri yang akan merosakkan Malaysia. Anwar OKT Liwat itu juga adalah dirinya insan penuh muslihat politik dan sanggup bersekongkol dengan apa saja dan apa benda sekalipun. Pakatan Rakyat bukanlah bermakna gagasan ummat. Pakatan Rakyat adalah gerombolan orang-orang yang akan diperkudakan oleh Anwar OKT Liwat untuk mencapai matlamat peribadinya.

Kepada yang sibuk pikuk membela Anwar adalah para tenteranya yang diasuh untuk membela batang tubuhnya dan insan yang tersebut telah dirosakkan aqidah sehingga ke tahap mendewakan "bapanya" iaitu Anwar OKT Liwat.

Kezaliman Anwar mesti diperhebahkan agar ummat tahu

Di pagi Jumaat ini marilah kita muhasabahkan kisah Pemuda-pemuda Al Kahfi yang lari daripada kerajaan yang zalim dan ditidurkan. Dalam kisah tersebut yang sering dijadikan polemik ialah jumlah bilangan pemuda Kahfi itu sendiri samada 5, 6 atau 7 orang. Sedangkan yang lebih penting pada kisah tersebut ialah intipati perjuangannya.

Dalam kisah tersebut ada dinyatakan tentang siapakah orang-orang yang paling zalim? Yakni istilah orang-orang yang PALING zalim itu ialah siapa? Jika dibaca dari huruf ke huruf dan ikut getap bibir dan bila dilihat perangai suka mengahasut, jerit pekik dan demonstrasi Anwar Ibrahim, maka adalah dengan ini ... sangatlah acap dia dilihat sebagai seorang yang paling zalim sesuai dengan maknawinya kisah Pemuda Kahfi tadi.

Apakah ajaran doa bersama kepada "tuhan-tuhan" masing-masing adalah aktiviti syirik yang nyata? Mengungkapi ajaran aqidah agama lain sebagai suatu tulisan yang lahir dari "kefahaman yang konon" itu belum dikira syirik kabir? Dan siapakah yang bersekongkol dengan segala amalan ajaran songsang itu jika ianya tidak manusia yang bernama Anwar Ibrahim.

Anda mahukan fakta? Oh ya! Jika anda bergelar Mantan Mahasiswa IPT sepatutnya anda hendaklah sedikit rajin membaca dan mencari terlalu banyak fakta yang ada di mayapada jaringan berantai (internet)ini. Kalau nanti di sondol sudu (spoon fit) sahaja, anda akan jadi insan lemah dayacari maklumat untuk memandui kehidupan.

Apakah Anwar telah memenuhi ciri-ciri orang PALING zalim sepertimana dalam kisah Pemuda Kahfi itu. Oh ya... anda disyorkan membuka Al Qur'an untuk mengetahui lebih lanjut tentang itu.

Hari ini ada ramai orang bergelar ustaz, pendakwah, alim ulamak, namun yang sedihnya mereka hanya mengeluarkan Fatwa terpilih sahaja. Hal ini terjadi adalah kerana bagi mereka, politik adalah segala-galanya dalam hidup! Helo-helo Ulama' Besar Pok Nik ker tu? Boleh tak bagi saya suatu fatwa untuk saya ambil orang BN lompat parti... Buleh! Buleh! Senang ajo.... Ni Pok Nik nak fatwa... Kalau orang BN lompat pada kito hukumnya halal... Kalo ore kito lompat, itu hare.. (baca:haram) kalau tuboh kerojae, kerojae tu pung hare... sene jorr...

Tuan-tuan, ambil tangan kiri anda pegang cuping telingo masing-masing dan tarik kuat-kuat biar jadi panjang sedikit telinga.... agar gelombang kebenaran boleh didengarkan...

Khamis, 26 Februari 2009

Anwar perlu dimatikan wataknya - tanyalah kepada 3 insan ini!

Ada banyak nama bermula dari Ezam, sungguh panjang senarai itu. Mereka dahulu kagum dengan Anwar. Suka Anwar. Ikut cara Anwar. Kini mereka tiada lagi bersama Anwar. Kenapa? Kenapa? Kenapa? Siapakah yang lebih mengenal Anwar berbanding mereka?

Saya punya tiga nama. Duanya pernah menjadi Setiausaha kepada Wan Azizah.

Pertama, Raja Ahmad Aminullah. Mengorbankan dirinya, hartanya dan apa jua kerana membela Anwar untuk mendapatkan rawatan ke German. Tanyalah kepadanya siapakah Anwar?

Kedua, Yusri Ibrahim. Kini Presiden ABIM. Tanyalah kepadanya siapakah Anwar?

Ketiga, Dr Asyraf Wajdi. Mantan Presiden PKPIM. Sangat taksub Anwar. Tanyalah kepadanya siapakah Anwar?

Kiranya apa yang berlaku di Perak itu rampasan kuasa. Apakah salahnya rampasan kuasa demi Melayu dan Islam?

Semua mesti terima bahwa Melayu dan Islam mesti berkuasa di Malaysia. Apa cara sekalipun, kuasa itu mesti milik kita.

Sesunggunya Anwar ini seorang penghasut. Orang begini nak dipanggil pendekar! Buat gelak dek unta saja.

Ya, dulu Rahim Noor sepuk dia. Sampai lebam mata. Itu (yakni, Anwar) pendekar ker? Itu (Anwar) pondan namanya. Apakata kalau Musa Hasan sepak dia pula. Tak usah kesian la pada Anwar ini. Kerana dia porak semuanya. Peranda Malaysia.

Anwar Ibrahim mesti bertaubat, kata Karpal. Karpal kata, Anwar Ibrahim mesti bertaubat. Si Kafir menyuruh orang Islam bertaubat. Malu! Marwah Anwar telah ditaikkan oleh Karpal. Hina! Siapa Karpal? Musuh politiknya? Tidak, Karpal ialah pemimpin Pakatan Rakyat. Pemimpin Pakatan Rakyat hina Tauke Pakatan Rakyat. Aduh! Malu!

Jangan percaya kepada OKT Liwat ini. Bila ditulis Anwar Peliwat dikatakan fitnah. Tapi adakah ianya kenyataan fitnah bila ditulis Anwar OKT Liwat? Memang dia OKT Liwat.

Sesiapa yang menulis untuk mematikan watak Anwar adalah penulis yang bijak. Banyakkan tulisan sebegitu di ruangan maya. Dia sudah tidak berguna untuk bangsanya dan untuk agamanya.

Wahbah Zuhaily hebat juga. Bukan Qardhawi sahaja yang hebat. Harussani pun hebat. Penerima bersama anugerah Maal Hijrah.

Anwar? Bakul sampah. Cangkul! Anwar Tanjong Rambutan. Anwar. Jangan percaya sama ini orang. Pemutar belit. Anwar biadap! Kurang ajar! Pancung?

Tolak Anwar segera demi kestabilan politik Nasional

Anwar bin Ibrahim. Siapakah insan kerdil ini? Penipu manusia. Sesiapa yang percaya akan kata-katanya akan tergolong menjadi haiwan di hutanan. Ya, benar. Kata-katanya memukau. Tapi sebenarnya dia sedang memakau bakau. Nakal bicaranya jahal. Mengungkit kembali akan siapakah insan yang bernama Anwar.

Beliau pernah menjadikan dirinya seorang Sheikh. Diketahui umum memimpin gerakan Islam tersohor yang bernama ABIM. Kemudian dia terjun ke kancah politik. Apa perlunya? Sedangkan terjunan Anwar ke dalam politik hanyalah mengundang resah. Resah apa? Beginilah kisahnya.

Anwar telah membiarkan serangan dan kutukan kepada sebuah parti pro Islam yang bernama PAS. Beliau juga turut mengutuk dan mengeji. Soalannya, apakah ketika Anwar berada di dalam UMNO, dianggap sebagai dia di landasan yang benar dan PAS pada masa itu salah? Anwar adalah seteru kuat Haji Hadi. Dikecamnya manusia itu sekecam-kecamnya. Malah setiap seseorang yang bernama PAS. Dalam UMNO pula, Anwar bermain politik pijak kepala. Dipijak-pijak semua kepala yang menghalang laluannya. Laluan untuk apa? Untuk menjadi Perdana Menteri.

Waduh! Semua orang tahu dia akrab dengan "bapanya", Mahathir Mohamad. Kemudian apa? Kemudian dia hina bapanya itu tanpa sebarang belas kasihan pun. Sebaik sahaja bapanya memecatnya, dia jerkah orang tua itu. Dia hina sehina-hinanya. Bak kata, hanya dia sahajalah yang betul.

My dear brother.... Like you qoute what Lincoln said.... You can fool some people some time BUT you can't fool the people all the time...

Anwar bila saja sihat daripada auta kare yang dia seorang yang sakit tulang belakang, terus berjumpa siapa? Belajar di mana? Berkawan dengan siapa? Diglamorkan oleh siapa? Media manakah yang memberikan dia ruang muka depan. Memuja pemimpin yang jahat?

Dan akhirnya menubuhkan Pakatan Rakyat. Dia sudah merasa hebat, sedangkan undi yang menaikkannya adalah undi Kafirin dalam peratusan mencecah 60 ke 70. Wakil Rakyat yang mengangkatnya adalah hampir majoritinya yang Kafirin jua. Semua orang yang diletakkan sebagai penasihatnya, penulisnya, pemikirnya dan pengkonspirasinya adalah Kafirin jua.

Anwar percaya kepada kebebasan hak asasi ciptaan Kafirin. Masihkan dia belum sekular? Masihkah dia pejuang Islam yang tergolong sebagai bakal para syuhada'?

Ada banyak soalan yang saya titipkan. Semuanya pasti ada jawapannya. Dan adakah jawapannya itu semuanya akan membawa kepada solusi Anwar itu seekor dajjal atau orang yang berjuang di landasan Islam?

Saudara boleh menjawab dan membuat analisa sendiri, tanpa saya perlu biaskan pemikiran saudara.

Anwar Ibrahim diambang jiwa kacau dan tak keruan!

Salam Sahabat yang kuhormati sekalian. Aku penyokong PPSMI. Namun aku fikir aku mampu menulis dan menguasai Bahasa Melayu dengan baik. Dengan kosakata yang cukup banyak. Disulamjahit bersama bunga-bunga bahasanya. Kalau nak diajak aku berdeklamasi sajak, Sasterawan Negarapun pasti terpegun. Maafkan aku kerana mengangkat bakul. Sebenarnya aku bukannya nak mengangkat bakul. Hasrat kumenulis tadi adalah untuk membakulsampahkan seseorang. Namun begitu tidak mengapa. Ayuh kita senyum dulu sebelum langkah bicara kumula.

Oh! Aku adalah salah seorang penulis bersama di blog Perak Bangkit ini. Ya, aku dahulu adalah peminat Anwar Ibrahim seperti kalian. Kenapa kalian sengih? Takkanlah kalian juga sepertiku dahulu. Ya, itu dulu dong! Sebelum 2 Sepetember, 1998 seorang teman telah datang berjumpa. Sahabat, kita akan tubuh Parti baru. UMNO semakin tidak relevan. Hmmm, jika begitupun... kenapa mesti Parti baru? Kan kita masih ada lagi parti lain seperti PAS dan PRM? Kelak kau akan tahu sahabatku... Mengapa kita mesti tubuhkan parti baru?

2 September, 2008 terpampanglah berita gempar. Anwar Ibrahim Liwat!!! Bilaku baca sahaja kabar berita itu... Hatiku bertanda soal..... Liwat? Gila ker apa? memang tak masuk akal! Ya, itu dulu....

Kulihat selepas itu, hari-hari Anwar berceramah. Aku boleh ikut lenggok dia berceramah. Aku faham benar manakah satu intonasi Anwar dan jika intonasi yang sebegitu pasti dia seorang yang tengah kacau jiwanya. Ya, jiwa kacau. Sebenarnya teks yang ingin kutulis ini ialah setelah aku liwati blognya dengan beberapa siri ucapannya akhir-akhir ini. Benar jitu! Sama! Pastilara! Sama! Sama macam dulu... Sekarang Anwar tengah jiwa kacau. Dia mungkin akan melakukan beberapa aksi pelik selepas ini. Aksi pelik selepas ini. Nantikanlah. Aksi pelik. Ya, selepas jiwanya kacau, Anwar sering menjadi pelik tingkah lakunya. Itulah kelemahannya.

Aku selalu pesan pada Anwar. Bila bercakap jangan sombong sangat. Jangan sombong. Jangan. Dongaklah ke langit. Ingatlah Allah ada. Tunduklah ke bumi, ingatlah kau akan mati dan dikuburkan. Jadi, jangan sombong. Bila sombong, Allah akan uji kita. Allah akan hukum kita.

Nampak tak tuan-tuan. Anwar semakin bercelaru. Fikirannya terganggu. Dia banyak merapu dan membuat tindakan yang melulu. Dan asyik marah-marah. Anwar sedang jiwa kacau tuan-tuan. Jiwa kacau.

Oh! ya.... Aku ada satu kisah tentang kisah Anwar di Penjara Sungai Buloh. Dan setelah mendengar versi kisah tersebut... akhirnya aku bersetuju dengan Mat Sabu. Barulah aku faham kenapa dia (Mat Sabu) katakan kawannya itu AlJuburi. Dan hatikupun akhirnya bersetuju.

Anwar bukan seorang pondan. Pondan tak suka betina. Anwar ini jantan. Jantan suka betina. Tapi ada satu lagi spesis jantan. Iaitu jantan yang suka jantan. Ya, itu Anwar. Pokoknya lubang, lurah dan bukit serta segala gunung-ganang dan lembah-lembah jua hutan belantaranya. Lucahkah? Aku mohon maaf. Demikianpun, itu juga bukan alasan paling besar kenapa aku ingin bakulsampahkan Anwar. Yang lebih teruk dari itu ialah... Anwar ini adalah seekor Dajjal. Buktinya? Nanti kutuliskan kemudian.

Rabu, 25 Februari 2009

PPSMI itu bagus tapi sediakan teks dwi bahasa

Teks Dwi Bahasa. Itulah penyelesaian terbaik... Termasuk soalan dwi bahasa dan seterusnya para pelajar dibenarkan menjawab dalam mana-mana bahasa sekiranya jawapan tersebut berbentuk penulisan atau esei.

Hapus terus pun tak bagus. Macam patah balik. Berjalan dah jauh. Rugi. Buat sahajalah dwi bahasa selesai semua isu. Bagi cikgu pula, terpulang kepada mereka untuk ajar menggunakan apa-apa bahasa pun. Rojakkan pun tak salah rasanya.

Tapi lebih bagus kalau dibuat tiga bahasa terutamanya di SMKA, SABK dan Sekolah-sekolah yang ada belajar Bahasa Arab. Belajar Maths dan Sains guna Bahasa Arab... Pehhh... Memang lentok!!!!!

Rasanya Najib akan ikut idea Perak Bangkit ni... sabar jer dulu... Tungguhlah Najib jadi PM dulu okay....

PPSMI - Najib akan selesaikan isu tersebut.........

PPSMI - Kenapakah baru sekarang gerakan tersebut semakin beriya-iya? Kenapa tidak masa ia mulanya diperkenalkan.... Adakah Anwar menyeret ianya menjadi isu Politik?

PPSMI bukan sekadar usaha untuk memantapkan penguasaan Inggeris di kalangan anak Melayu. Namun ianya juga adalah usaha untuk memantapkan guru-guru Melayu yang mengajar Sains dan Maths kepada penguasaan bahasa tersebut.

PPSMI telah memberikan peluang kepada guru-guru tersebut memiliki laptop setiap seorang. PPSMI telah memberikan kerja kepada para programmer anak Melayu yang tak dak kerja pada masa tersebut MENULIS SOFTAWARE PPSMI. PPSMI telah memberikan LCD Projector dan Skrin kpd Sekolah berunit-unit. PPSMI telah secara langsung membangunkan prasarana ICT di semua sekolah.

Boleh tak saya bengang kpd A. Samad Said. Yang mana pernah baca sajak di depan Tun Dr M mendayu-dayu walaupun pada masa itu Tun baru sahaja memperkenalkan PPSMI. Kenapa sajak yang dibacanya di depan Tun tak sentuh isu PPSMI. Kenapa?

Saya hormati Pak Samad. Tapi bengang saya telah saya alihkan kepada Nuarin kerana dia kudakan Pak Samad. Kasihan Pak Samad dan rakan-rakan Sasterawan yang lain.

Nuarin sengaja seret isu ini. Tapi Nuar perlu ingat satu hal.... Najib tak bodoh... Najib ada rancangannya bagaimana menyelesaikan isu PPSMI.

Hal ini bersangkutan Dasar Pendidikan di zamannya nanti. Dia pernah jadi Menteri Pendidikan. Dia sudah nampak apakah polisi yang akan dia bawa. Diharap semua dapat bersabar.

Kami amat yakin Datuk Seri Najib akan rungkaikan isu PPSMI nanti.

Selasa, 24 Februari 2009

Dataran Innovasi buat para remaja lepak santai

Remaja hari ini. Bijak, hebat namun terlalu luar kawalan. Mereka terkadang jadi agak liar... Apakata jika kita wujudkan Dataran Innovasi yang boleh mengajak bermacam-macam Mat-Mat dan Minah-Minah "lepak" di suatu tempat.... kemudian kita approach mereka dan perhaluskan halatuju, harapan dan niat serta cita-cita mereka. Di Dataran Innovasi tersebut, Remaja akan menyerlahkan bakat dan kecenderungan mereka. Kos Dataran Innovasi ini amat murah... iaitu melapang dan meratakan suatu kawasan dengan sedikit binaan seperti stage dan tembok-tembok... Jadi Mat Rempit, Mat Motor, Mat Skating, Mat Rock, Geng Underground, Mat Punk, Mat Gian, Mat Futsal, Mat Remote Kontrol dan semuanya boleh join lepak di suatu kawasan yang smaa ...

Macam menangkap Merpati, kita berikan makan, maka berkelompok akan datang... Apa pendapat anda sekalian? Eh! Apakah itu Dataran Innovasi?

DATARAN INNOVASI (Innovation Square)

Dataran Innovasi adalah suatu dataran yang luas, yang mana di tengah-tengahnya terdapat suatu pentas utama yang berbentuk bulatan. Dataran Innovasi bertujuan untuk mengajak remaja bersantai di suatu kawasan lapang yang luas. Di sana mereka boleh membuat persembahan jiwa dan bakat dalam apajua bentuk. Terdapat juga sudut graffiti dan kawasan berkhemah bagi tujuan santai. Kawasan tersebut diliputi oleh WiFi bergelombang agak tinggi bagi membolehkan para remaja melayari internet menggunakan laptop. Di sudut graffiti bolehlah dibina tembok-tembok setinggi enam kaki bagi membolehkan karya graffiti dilakarkan. Terdapat juga suatu sudut khas untuk menjalankan acara bikers-sprinting and scrambling. Juga terdapat arena terbuka bagi tujuan skating.

Keadaan yang terbuka membolehkan pengendali paint-ball menganjurkan pertandingan paint ball dan sesiapa sahaja bermain beach-futsal. Juga membolehkan permainan remote-control.

Penjualan makanan hanya dibenarkan dalam bentuk moving-seller seperti penjualan di stadium ketika perlawanan bolasepak.

Rejuvenisi Pemuda UMNO Perak - Satu Revital Minda dan Sikap

Ya, pembentukan suatu Masyarakat Bertamaddun atau Civil Society semestinya menjadi tuntutan kepada Pembangunan Insan. Pembangunan Rohani dan Jasmani secara serentak mampu menghasilkan kelompok Sumber Manusia yang akan menjadi nadi Ummat.

Pemuda UMNO dilihat semakin lesu; mesti disuntik dengan zat semangat ilmu dan pemikiran jitu. Inilah proses Rejuvenisi. Bukan hanya reformasi atau rejenama (rebranding). Dan bukan pula suatu tuntutan revolusi atau reproduksi.

Suatu Revital Minda dan Sikap. Semangat dayajuang yang dilunturi oleh kehendak material perlu dianjakmajukan dengan suntikan semangat kefahaman kepada erti dan nilai sebuah perjuangan. Pemuda UMNO berdepan dengan cabaran maya dan masadepan. Sepertimana formula mencipta idealisme. Perlu dahulu ada intelektualisme dan aktivistime yang membentuknya.

Justeru, pendedahan ilmu dalam lapangan pelbagai disiplin mesti dicerapkan di dalam setiap program dan aktiviti pemuda. Pemuda mesti diajar rajin membaca yang mana usaha itu sendirinya mencipta upaya penulisan yang mantap, kreatif, bijak dan bistari. Upaya menulis akan menjadikan bahan luahan dan ucapan seorang orator makin tersusun, jitu dan padat.

Kemahiran Teknologi CT yang perlu dimahiri ke tahap menyusun kehidupan, program, perancangan secara pendekatan professional dan serbamaju. Lalu dengan ini, usaha untuk membentuk suatu kualiti sikap dan budaya yang lebih cemerlang AKAN TERLAKSANA. Sedengan demikian, kita sepastinya sedang berada dilandasan yang semakin betul dalam rangka menjana modal insan yang berkualiti dan berdaya tinggi.

Pemuda UMNO mesti bertindak hari ini. Masa untuk memulakannya mestilah sekarang dengan cepat, laju, cermat dan cerdik. 51 tahun perjalanan sesebuah organisasi, sekilasnya sudah menghasilkan mutu dan zat. Ayuh! Bergerak.....! 5...3...1... Let's shoot the gun!LAWAK JENAKA : SEORANG YANG BERNAMA PILIHANRAYA MENGAMUK SORANG DIRI DAN BERKATA : AIYAAAA... SUDAH 3 BUKIT LU LENJAN SIKALANG BATANG I PULA LU NAK..... Condolence Buat The Late ADUN Batang Ai.....

Isnin, 23 Februari 2009

Kehancuran BN dan UMNO akan membawa kehancuran Islam dan Melayu

Di atas premis itulah kami sesungguhnya percaya dan berjuang. BN dan UMNO bukanlah parti politik seperti PKR, PAS, DAP, MCA, MIC dll. BN dan UMNO ialah satu Sistem Politik. Sistem itu menyatakan pertamanya mestilah ada suatu landasan kolisi yang DITUNJANGI sebuah Parti Dominan Melayu-Islami. Dan UMNO memenuhi konteks tersebut. Kerana Parti yang menjadi TUNJANG itu akan bertindak sebagai KUASA UTAMA di dalam kolisi.

Dengan wujudnya KUASA UTAMA, barulah konsep KONGSI KUASA akan terlaksana. Dan KUASA UTAMA itulah bertindak menjaga Institusi berikut:-

1. Institusi Kesultanan yang menjadi Payung Agama (Islam di Malaysia) dan Payung Ketuanan Melayu (Institusi PTD dan Kepegawaian Kerajaan), Payung Keselamatan (TDDM, TLDM, TUDM, PDRM dan KDRM) dan Payung Negara (Kuasa Kehakiman, Eksekutif dan Legislatif)

2. Instutusi Politik Keadilan Untuk Semua bagi Masyarakat Berbilang Kaum

Cuba kita lihat mampukah Pakatan Rakyat menggalas tugas BN? Siapa ultimate power dalam Pakatan Rakyat? PAS kah? DAP kah? PKR kah? Jawapannya tiada!!!.... Jadi siapakah penentu halatuju politik? Bagaimanakah kekuatan ini mampu mempertahankan Institusi Kesultanan yang menjadi payung Islam, PTD & Kepegawaian, Keselamatan dan Doktrin Pengasingan Kuasa?

Jadi Grand Design yang dilancarkan oleh Musuh Kita ialah PUNAHkan UMNO sebagai TUNGGAK BN... Dengan alasan bahawa PAKATAN RAKYAT boleh menggantikan mereka... Namun kiranya PR memerintah Malaysia.... Tugas mudah musuh selepas itu ialah.... Menumbangkan PAS..... Bila elemen PAS telah punah dalam Pakatan Rakyat, maka seterusnya Kita akan diperintah oleh Musuh Kita....

Siapakah Musuh Kita itu? Pasti mereka akan terdiri dalam kelompok berikut:

1. Sekiranya mereka Bukan Melayu mereka adalah golongan yang Anti Islam

2. Sekiranya dia adalah Melayu dan Islam dia adalah penganut fahaman Liberal Songsang, Pluralisme Agama dan pastinya mereka adalah generasi Neo Konservatif.


LALU TERJADILAH....................RIOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FIGHT FIRE WITH FIRE! DISSIDENT AGGRESSOR! IMPACT IS IMMINENT! BROTHER WILL KILL BROTHER! ANOTHER BRICKS IN THE WALL! SULTAN OF SWING! CHAOTIC SOCIETY! ANARCHY IN THE COUNTRY! BACK IN BLACK! BLACK NIGHT! BLACKENED! ZOMBIE!RIDE THE LIGHTNING! KILL'EM ALL! SOLDIER OF FORTUNE! ROCK N ROLL! BLACK DOG! ARCHILESS LAST STAND! HIGHWAY TO HELL! HARVESTER OF SORROW! SAD BUT TRUE! THE FINAL COUNTDOWN! JUMP! NOVEMBER RAIN! WHISKY IN THE JAR! THE FALLOUT HAS BEGUN! COMFORTABLY NUMB! WE DONT NEED NO EDUCATION!

Marilah kita berkerjasama bagi memastikan kemenangan di Bukit Gantang

Kepada Rakan Bloggers yang dihormati sekalian,

Dalam usaha kita untuk memenangi semula hati rakyat Bukit Gantang, adalah kami berharap semua rakan Blogger dapat bersatu hati dalam berjuang bersama. Antara usaha yang boleh kita lakukan adalah seperti berikut:-

1. Pertama, kita mulakan usaha murni ini dengan perasaan RENDAH HATI dan bertawaddhu' serta bertawakkal.... Kepada Allah SWT

2. Kita sedang berada dalam peperangan persepsi..... Ya, fakta dan kebenaran tidak lagi menjadi ukuran si pemberitahu dan si pengucap. Segala-galanya hanyalah permainan EMOSI..... Emosi mencipta persepsi.... Dan persepsi itu dijadikan Sinikal dan akhirnya Sinikal membentuk Opini Awam (public opinion).

3. Justeru, kepada penulis yang baik... kiranya dapatlah menulis suatu bahan ringkas dan mudah difahami dalam konteks... pertamanya membikin pemahaman untuk menolak emosi yang mencipta persepsi sekarang... Antara contoh emosi yang dilontarkan ialah... Sultan tidak adil... Mufti berpihak... dan sebagainya.... Emosi yang digejolakkan oleh mereka sedikit sebanyak diusahakan untuk mencipta suatu persepsi bahawa apa yang diutarakan itu benar... Ini adalah kerana hujahan berasaskan fakta salah yang di sampaikannya... Antaranya mereka menyatakan Perkara 16(6) menyatakan Sultan tidak berkuasa memecat Menteri Besar... padahal itu semua adalah fakta yang salah... Insha Allah penulisan yang ringkas, cermat dan baik akan dicetak untuk sebaran... Usaha anda akan diberkati Illahi...

4. Seterusnya, karikatur yang baik dan juga frasa atau ungkapan yang menarik sebagai daya ubahmida rakyat Bukit Gantang bolehlah saudara paparkan untuk kita terjemahkan di panorama Bukit Gantang nantinya..... Sebagai contoh RAKYAT BUKIT GANTANG MENGHORMATI TITAH DYMMM SULTAN PERAK.... Dan juga penghasilan video/multimedia yang menarik...

5. Kami menanti usaha anda sebagai usaha kita bersama... Salam sayang daripada para petugas dan jentera Pilihanraya Bukit Gantang yang akan berkerja untuk memenangkan Melayu dan Islam....
Calon Melayu dan pro Islam akan diwakili oleh Calon BN/UMNO yang akan menentang calon boneka DAP.....

Ahad, 22 Februari 2009

Bagi mereka yang belum mengenali siapakah Najib biarlah kuceritakan di sini

1. Najib adalah anak Tun Razak. Seorang yang telah didik dari kecil dengan ilmu-ilmu berpolitik. Dari segi pengalaman politiknya, beliau telah melalui jalan-jalan berpolitik dari bawah dan memimpin pemuda serta masuk ke era persada Nasional. Dalam kerajaan Najib telah menjadi MB di peringkat negeri dan seterusnya menjadi sebahagian daripada Kebinet Pusat sebagai Timbalan Menteri dan Menteri.

2. Najib bunuh Altantuya? Ini adalah fitnah ultimatum yang direkayasa oleh Anwar Ibrahim. Anwar sebenarnya adalah pembunuh karakter nombor siji di Malaysia. Anwar sedar dan tahu akan betapa hebat dan bijaknya Najib dalam politik, justeru Anwar mesti mematikan karakter Najib jika dia berhasrat menjadi PM. Kerana Najib begitu hebatlah, Anwar terpaksa menggunakan teknik Machiavelli dan teknik politik haiwan untuk membunuh karakter Najib.

3. Kes Najib dan Ziana Zain? Ini adalah satu lagi rekayasa fitnal dajjal yang dibuat oleh Anwar juga. Cuba anda renung balik bilakah peristiwa ini berlaku? Apakah kedudukan Anwar pada masa itu? Apakah pula kedudukan Najib? Kenapa Ziana Zain? Kenapa tidak Siti Nurhaliza ker? Atau Erra Fazira? Kenapa Najib perlu difitnah ketika itu?

4. Najib rasuah? Najib tu siapa? Dan Anwar itu siapa? Siapakah yang perlukan wang rasuah untuk jadi lebih kuat dalam politik? Anwar bebas rasuah? Mana wang yang Anwar dapat selama ini? Anwar ni anak orang kaya? Anwar seorang peniaga? Anwar seorang pelabur besar? Semasa Anwar jadi Menteri Kewangan? Anwar songlap ker tidak? Mana Anwar dapat wang yang banyak semasa PRU12? Duit yang banyak tu bagi PAS? Duit bagi calon-calon PKR bertanding? Duit buat poster? Duit upah gangster? Mana duit yang banyak tu Anwar dapat? Duit suci? Bukan rasuah? Tapi siapa yang Anwar tuduh main rasuah? Tuduh anak orang kaya main rasuah? Kelakar kan!

5. Isu di Perak? Apabila Nasaruddin melompat? Ianya menjadi masalah. Lihatlah bagaimana Najib menukarkan masalah kepada peluang? Hanya orang yang bijak sahaja tahu bagaimana nak melakukannya? Anwar berkokok? Najib buat senyap-senyap... Siapa yang lebih bijak. Salahkah apa yang Najib buat? Najib hanya menyempurnakan hasrat politik Anwar... Menubuhkan kerajaan secara konversasi. Perak menunjukkan Anwar amat lemah menangani krisis politik. Namun Najib bijak mengawal perancangan. Najib... You have made yourself as a better man. And Anwar has to learn a lot....

Jika PR semula, Perak akan ber MB kan DAP? Betul atau tidak?

Seandainya Tuanku bersetuju bubar DUN, maka apakah yang bakal terjadi....???? Kita andaikan komposisi kemenangan yang lebih kurang sama dan DAP meletakkan Calon Melayunya bertanding di kawasan DAP dan menang..... Pastikah DAP akan mencadangkan wakilnya sebagai MB Perak?

Akankah dilantik di kalangan PAS lagi? Atau PKR? Adakah PAS akan terus bersama DAP atau tidak?

Kerana itulah Tuanku mengatakan ....
Setelah memikirkan sedalam-dalamnya....

Dan persoalan seterusnya... siapakah yang akan membela nasib Melayu Perak? PAS hanya dilihat membela Melayu PAS sahaja. Itupun yang kroni-kroni saja. Melayu PKR pun tersadai.....

Sabtu, 21 Februari 2009

Pakatan Rakyat akan tumbang di Bukit Gantang

Ini adalah analisis Perak Bangkit. Lulusan Sekolah Kampung jer di bidang Sains Politik Malaysia. Politik Malaysia memang berbeza dengan Politik US dan mana-mana negara di dunia. Nak tahu apakah itu politik Malaysia?

Politik Malaysia tidak ditentukan oleh pelobi dan wang ringgit. Politik Malaysia banyak dipengaruhi oleh keajaiban. Keajaiban bukanlah silap mata atau magical show. Keajaiban ialah doa para wali-wali muktabar.

Wali-wali muktabar ini tidaklah dikenali oleh para khalayak. Mereka ada di sekeliling kita, cuma kita sahaja yang tiada kenal mereka. Ahli politik pun tidak kenal mereka. Merekalah penentu politik Malaysia.

Pasti anda mengatakan saya ini mengarut. Tapi apa yang berlaku di Perak ialah doa para wali ini. Para wali telah memilih untuk Paktan Rakyat tewas di Bukit Gantang. Antara sebabnya ialah:-

1. Keangkuhan Pakatan Rakyat dan polisi menipu rakyat yang diamalkan oleh Pakatan Rakyat. Boleh juga ditulis sebagai keangkuhan Anwar Ibrahim dan polisi menipu rakyat yang diamalkan oleh Anwar ibrahim.

2. Agar PAS insaf dan keluar dari Pakatan Rakyat dan menyertai Barisan Nasional. Barisan Nasional diciptakan oleh barisan para wali melalui doa mereka. Barisan Nasional bermakna Ketuanan Islam dan Melayu dalam Politik Malaysia.

3. Supaya rakyat Malaysia umumnya dapat menerima kenyataan bahawa kejatuhan Pakatan Rakyat bukanlah suatu rancangan jahat tapi ianya adalah kehendak rakyat negeri Perak.

Anda tak dimintapun untuk mempercayainya namun ikuti sahajalah perkembangan politik yang seterusnya. Jika BN menang di Bukit Gantang nanti, janganlah anggap ianya sebagai satu kebetulan ataupun taktir kotor dan sebagainya. Para wali telah bermesyuarat dan berdoa kepada Allah agar BN dimenangkan.

Lihatlah di Selangor sekarang. Para wali sedang memperhebatkan doa kepada Allah agar Pakatan Rakyat tumbang di Selangor. Saksikanlah nanti.

Realitas: PAS bergabung dalam BN - UMNO ucapkan tahniah

Di radio, di semua stesen, televisyen, surat khabar, majalah dan apa saja media. Termasuklah di internet, di blog-blog bagaikan mercun api menyambut riang kehadiran PAS ke dalam Barisan Nasional. Sirih pulang ke gagang.... Alhamdulliah ... maka bermulalah perjuangan Islam... Maka bergemalah persaudaraan Melayu...

YB Dato Seri Ir Mohd Nizar akan dilantik sebgai EXCO... PerakBangkit dan Ayor Lemuju menggenggam erat tangan beliau. Tahniah Nizar... kini kita mesti kuatkan semangat. Kita semua telah berada di landasan yang betul.

Bloggers Pembela Negara dan Bloggers Network pula mengadakan sidang pertemuan... Kegatalan Gomo dah tak dapat nak dibendung lagi bila beliau asyik mengeyit-ngeyitkan matanya pada Sya Reformis... Namun Abang Tuah sedang berbincang dengan Mat Saman Kati tentang halatuju pergerakan kita di internet. Kita para bloggers mesti menjadi pengkritik terhebat untuk UMNO dan PAS nanti.

Panglima Perang Cyber di hujung sana sedang berbincang hangat dengan Blogger Ummi Hani Nasution... jangan mereka melakar cinta udahlah... sinis Ipoh Malay... AlBanjari Online dan Penarik Beca pening juga lihat senario percantuman ini dan masih kuat sangsi mereka kepada UMNO... Namun Rajah Mas dan Taiping Mali bijak menerangkan kedudukan sebenar kepada mereka... Usahlah dirisaukan penggabungan ini. Inilah detik permulaan yang kita nantikan..

Blog Nobisha dan Blog Dr Novandri semakin menjdi-jadi hits mereka sehingga jemlah blog kedua-dua mereka. Lalu Angin Perubahan dan CheMoq terpaksa pula menjadi pakar IT untuk memperbetulkannya...

Manjung Mari minta maaf pada semua... Jenuh keliling dia bersalaman. Bila bertemu dengan Desperado, Manjung Mari terus berbincang berdua... Parpu Kari pula nakal di hujung sana berceloteh bersama Mawar Berduri...

Hai bagai temasya di hari itu.... PKR hampir-hampir nak dibubarkan.... DSAI telah lari ke Amerika kononnya membuat NGO di sana. Azmin sudah pasti ikut serta.... Tinggallah Wan Azizah terkontang-kanting bersama anaknya Nurul Izzah mengemudi PKR...

Lalu Haji Hadipun menawarkan Wan Azizah dan anaknya meyertai PAS dan Azizah ditawarkan untuk mengetuai Dewan Muslimat.

Dalam pemilihan Presiden PAS, Nasharuddin menewaskan Husam Musa... Haji Hadi telah dilantik menjadi Mursyidul Am da Ustaz NIk Aziz hanya menjadi Penasihat. Dato' Mustafa Ali menjadi Timbalan Presiden....

Impian Anak Muda Tentang Politik Malaysia hari ini


LompaTTikaM said...
aku sokong UMNO..tapi aku pun nak jugak PAS..tapi aku tamo baring atas jalan halang lalulintas..aku juga tamo Pak Lah jadi PM..aku nak Malaysia aman..aku dah boring dah dgn isu-isu politik yang ada..aku nak jadi warganegara yang baik..aku nak jadi budak baik..tapi aku tak nak Melayu bergaduh..aku nak Melayu berbaik-baik sama-sama bina ekonomi.. bila harga minyak dah nak reach the floor sama-sama lah kita bina banyak-banyak stesen minyak yer..untung sama-sama tapi aku tak nak Melayu ni dengki-dengki lak..kalo dengki macamana nak bina ekonomi, kn? marilah kita sama-sama berpakat membina ekonomi..politik takkan habis..buat abiss duit ajek..sama-sama kita bina ekonomi kita yer..jangan gaduh-gaduh macam dulu-dulu lagi..cina dah banyak bangkrap skrg so sekaranglah kalo melayu nak naik pon..amik kesempatan diwaktu ekonomi sedang berada dilantainya..pastu kita sama-sama bangkit..perak bangkit, kelantan bangkit, kedah bangkit, selangor bangkit dan kesemua negerilah kita akan bangkit..jangan gaduh-gaduh lagi..dengki khianat jangan ada dlm diri yer..marilah sama-sama maju kehadapan..berevolusi minda supaya kita sebenarnya boleh maju.. aku doakan semoga korang semua maju dalam semua perkara.. MASANYA SUDAH PUN SAMPAI.. kita bangkit!!!!!!!

February 21, 2009 12:05 AM -Sila lawati SERIBU ERTI


LIBERALISASI SONGSANG

Liberalisasi apa yang kau maksudkan
Dalam terjemahan kabur sempitmu
Tenggelam dalam sumber inspirasi
Siang meraba terpegang kepalsuan

Kau kata kanan yang sebenarnya ke kiri
Kau beralasan modenisasi
Rasional yang sekejap timbul selalunya tenggelam
Asal saja boleh jadi kawan

Noktah yang sempit berkecamuk
Relevan yang bersimpang siur
Hanyut dalam lajunya arus
Rasional palsu peganganmu

Itu garisan yang kau jejaki
Tersimpang dari radius hakikat
Semakin dijejaki semakin mencambah
Semakin hanyut semakin kaotik

Gah kau mendabik dada seolah kelompok itu milikmu
Yang sebenarnya kau tenggelam dalam fantasi babymu
Atas nama fikiran terbuka kau lantang bersuara
Terlupa akhirnya itu semua akan meninggalkanmu, SENDIRI!

Itu garisan yang kau jejaki
Tersimpang dari radius hakikat
Semakin dijejaki semakin mencambah
Semakin hanyut semakin kaotik..

Jumaat, 20 Februari 2009

Selagi ada manusia bernama Eh Ai ni, selagi itulah Malaysia tak aman....

1.Bagus lagi dia ni dikasi penumbuk balik.... Biar lebam mata... Barulah negara ni boleh aman sikit.

2. Tak pun dia pergilah kat obersi dan pergilah bagi seberapa banyak ceramah yang dia suka.

3. Dia sorang punya angkara habis kelam kalibut semuanya.

4. Anda kenal siapa dia tu? Siapa yang sokong sila nyatakan di sini.....

Cerpen: Malim Kundang menangis syahdu diulit keriangan jiwa.....

Gerimis masih menangiskan lagu sendu dan kesyahduan pilu... Bunyi muzikal nasyidin progressif... Intifadha Nyanyian Versi Mawi kuat bergema.... Di kaca televisi, Malim Kundang melihat Ustaz Nik Aziz berlari-lari anak... Mahathir berlari-lari... seraya keduanya menyebut Allahu Akbar... tangan kedua-duanya mendepa... semakin hampir dan hampir lalu berlakulah suatu pelukan erat gamat... erat seerat-eratnya pelukan jasmani... Cium pipi kan, cium pipi kiri dan pipi kanan lagi... Assalamualaikum....Mereka menghadap ke hadapan sambil tangan genggam erat lagi erat... dan di sebelah Mahahthir, dilihat erat dia memegang Haji Hadi dan di tangan Nik Aziz erat dia memegang tangan Pak Lah.... Dan datang Najib dan Ustaz Nasharuddin menghadap hormat mereka... Kita akan bersatu.... Seluruh hadirin menyebut dengan gema laungan Takbir.... Allahu Akbar.....

Di Gunung Perak Bangkit, Malim Kundang mengintai dengan teropongnya.... dilihat pula Gomo dan Parpu Kari... bersama Maun, Paloi, Add, Pembangsat dan semuanya.... bersalam-salaman erat mesra... semesra apa sahaja yang mesra. Mesra nampaknya mereka itu.... Kumpulan berkuda, Abang Tuah, Panglima Perang Cyber, Desperado, Ipoh Malay bersama seluruh angkatan Bloggers Pembela Negara memacu laju menuju destinasi sama... laungan Allahu Akbar semakin kuat kedengaran.... Tampak di situ jua wajah para anon-anon, bersama bergembira di suasana penuh panji semangat... juga ada Tempe2u, Sek Kelate, Mine, Seri Budiman, Tok Batin, Pakmie, Baginda reformasi dan semuanya menjerit bersama... Ini Negara Mim yang punya.... Takbiiiiir.....

Di celahan sesak penuh manusia, tiba-tiba muncul Sya Reformis membawa bendera putih.... Rupa-rupanya ada Gomo di sana di sebalik belakangannya... Apakah takdir ini semua...????

Apa nak dikisahkan balahan dengan harfi-harfi... Itu hanya semata menajamkan akal kita semua... Kita adalah Rumpun yang satu... akar yang satu..... Dengan Bismillah kita mulakan segala amal laku... Dengan Alhamdulilah kita ucap serentak kala nikmat dicurahkan Illahi....

Malim Kundang menatap cerminan hidup tadi... Malim Kundang menangis... Oh! Bangsaku... Oh Agamaku..... Zahirnya kita sama cuma beda pada warna dan keinginan saja.... Bercucuran air mata syahdu Malim Kundang.... Lalu gerimis pun menoktahkan titisan air yang terakhir dan bersidang.....

Agenda Hakmilik Kekal dan Pendidikan Cina serta Pemutihan Tapak Kuil diteruskan

Meskipun Kerajaan Perak telah bertukar tangan, namun agenda tersembunyi Hakmilik Kekal yang diperjuangkan oleh DAP untuk Kampung Baru kini dijuarai oleh Parti Gerakan. Manakala agenda Pendidikan Cina serta tanah untuk pembiayaan sekolah diteruskan oleh MCA, manakala Pemutihan Tapak-tapak Kuil diteruskan oleh MIC. Lihatlah bagaimana mereka bersiasah, di mana dahulunya agenda yang sama di bawa oleh DAP.

Justeru? Apa agenda kita Ummat Islam. Kesatuan Pemikiran dan Kesatuan Tindakan gagal kita amalkan. Yang nampak di mata umum ialah pertelingkahan antara Mim dan Mim. Bukan Mim tepuk tangan kat kita....

Tuan-tuan.... kami malu... kami sedih... kami segan.... kami sedu dan sedan... Kita dipermainkan sedangkan agenda mereka rapi tersusun elok... Shhhhhhhhhhhhhhh.....

Jadi kita juga mesti bijak tuan-tuan... Merancang agenda dalam senyap.... Kita dalam satu wadah.... Suci menuju murni....

Jangan hancurkan UMNO dan jangan punahkan PAS, kita berdua satu akar

Siasah Melayu Moden pasca Perang Dunia II telah melahir-jitukan dua wadah siasah orang Melayu.... Tiada yang ketiga lagi... yang ketiga sering ditelan sejarah... Memang UMNO sudah banyak kekurangan, juga tiada sempurna lagi itu PAS. Masing-masing ada ketidakcukupan yang keduanya saling perlu memenuhi.

Muslimin PAS mesti jujur. Bertindak kena tolak emosi. Ketidakmatangan sedia ada harus dipunggah-buang. Ditanam dalam menjadi kuburan sempadan kehidupan. UMNO mesti merentas sejarah. Memikul segala pilu kekalahan dan menimba pengalaman jutaan. UMNO juga mesti kenal apa erti Insaf dan tahu diri. Berjalan di atas perspektif yang betul dan menjujuri semua keikhlasan dalam perjuangan.

Melayu mesti hidup berlandas. Dikukuhkan taqwa dan keimanan. Keyakinan yang benar-benar mantap kepada IIlahi Rabbi. Dunia fana' sedang dalam tahap akhir perjalanannya menemui ajal. Dan sebagaimana yang dituliskan sebelum ajal tiba, lalu dajjal hadir dulu bikin sesat setiap satu mahkluq.

Kekuatan politik Melayu Islami mesti ditunjangkan segera. Buanglah keegoan... kerana... ego hanya bikin kesombongan. Mari kita mulakan dengan hati. Kita rasakan akrabnya rumpun mulia.

Hati yang mesti kita dasarkan pemersatuan ini. Dengan rasa lemah lembut dan gemalainya jiwa. Kita layarkan kasih dan sayang. Cinta yang disemarakkan kita kukuhkan keazaman dan segala iltizam. Manisnya bila kita semua bersatu sebagai suatu bangsa-agama yang kukuh nilai dan jitu semangat. Waja diri dan hebat jasmani yang disulamai rohani terbang mencari damai dan kesejahteraan di jendela keamanan. Kita mesti jadi bangsa contoh... khaira ummah... kita bersatu ... wa'tashimu bi hablillah jamii'an... WALA TAFARRAQUU... Jangan..dan janganlah kita berpecah belah... Kita adalah Rumpun Sejagat... membina Berkat di dalam Rahmat... aduh! Qudusnya ketenangan... Iman membawa kehalusan budi menerkam kemanisan hakiki dalam istiqamah Solah kita... mesjid dan surau semuanya melaungkan azan... Muslimin berduyun-duyun hadir berjemaah... Di dalam saf yang berbaris-baris... Melaungkan Allahu Akbar...

PAS dan UMNO akan bersatu.... Itulah wajah keserian masyarakat harmoni yang nantinya akan diteladani di seluruh dunia.... Wahai burung-burung yang berkicauan, andai bisa kau menyanyi pagi ini.... Nyanyikanlah lagu pemersatuan ummah... Andai kata kau terbang nanti... kau sampaikanlah berita ini ke seluruh negeri dan tempat... Andai kata kau hinggap di mana-mana dahan berkicaulah dikau kembali dan menyanyikan semula lagi kesejahteraan ini.

Duhai angin... nanti kau tiupkan bayumu sepoi dan kau sampaikan berita ini... dari telinga ke telinga... akan kau bisikkan nurani perpaduan manja yang memanjai hati-hati kesyahduan... Duhai air, dari terbit anak matamu... kau mengalirlah dan kau bawakan bersama wudhu' para Muslimin agar bersama berdoa.. dari mudiknya di hulu hinggalah ke hilir kuala.

Duhai sahabat... marilah kita pinta hati kita pula yang berbicara. Senandung kata-kata manis... sopan santun budi bahasa... Diwarnai pelangi seribu gelombang warna dalam ketujuhan pialanya. Suatu taman bustani seri yang indah menawan.

PAS segeralah pisahkan diri daripada Pakatan Rugi dan sertailah BN

PAS dan BN sememangnya punyai kaitan yang amat rapat dari segi siasahnya. Ini adalah kerana PAS adalah antara tunggak kewujudan BN itu sendiri. Untuk pengetahuan tuan-tuan sekalian, nama kolisi ini diberikan oleh YDP PAS pada masa itu iaitu Dato Asri. Beliaulah yang namakan ianya sebagai Barisan Nasional. Jadi dari segi sejarahnya PAS memang benih yang melahirkan BN itu sendiri.

Tatkala, Islam di bumi Malizi dahagakan pemersatuan, eloklah PAS sertai BN kembali. Ianya bagaikan sirih pulang ke gagang. Secara langsung pengundi Bukan Islam menjadi semakin serba salah. Percayalah..... Dan marilah kita bersama menuju ke kolam yang sama. Kita mandi airnya yang semata air itu. Kita makan nasi daripada kawah yang sama. Sungguh manis jika ianya jadi benar.

Renungkanlah dan hayatilah akan kuatnya nanti Siasah Islami memandu arahtuju perjalanan Siasah di Malaysia. PAS... dengarkanlah suara hati murni ini. Ayuh kita berpadu dalam gelanggang yang satu.

Jika tidakpun begitu.... pisahlah dirimu dari lolongan repek sang PKR dan DAP. PAS bersihkanlah kembali wajahmu yang terpalit dek najis mereka yang kotor itu. PAS ini rayuan Islami kepadamu. Dengarkanlah.

Ayuh kepimpinan sejati dalam PAS, tumbangkanlah makhluk Erdogan di dalam PAS. Bersihkanlah PAS daripada kolotan melampaui sempadan. PAS bukannya perjuangan Negara Kebajikan. Perjuangan PAS ialah Din yang Syumul. Ingatlah...

UMNO juga mesti maju dalam pembersihan. Kikislah budaya rasuah melampau. Ingatlah.... UMNO akan lemah dengan gejala kesundalan. Pemimpin UMNO mesti serius berjuang. Binalah perjuangan atas nama dakwah dan tarbiah. Nescaya keberkatan Illahi akan terus bersama.

Khamis, 19 Februari 2009

Gigolo Terpanas Millenium ini.... Anak didik Sultan Berahi(m)

Sultan Berahi(m) memang dikenali betapa berahinya bila saja melihat para jambu... Berahikah dia juga pada Elizakusumaswari yang lebat hutan simpanannya di segitiga emas...????

Misteri Upin dan Ipin dikejar ularnaga adalah misterinya Sang Nuarin pada khayalan seksnya... Sang Nuarin juga amat suka membela dunia kalbu kelabuan jingga pesta seks idaman antarabangsa yang antarabangang.

Adakah Hilmi The Gigolo of Da year.. mangsa yang disedekahkan buat Elizakusumaswari setelah puas diratah lazat oleh Sultan Berahi(m)... Aum-aum.... ini BN punya kerja... BN jahat... BN yang fitonoh.... Siapa yang terasa nak gelak... Gelaklah.... Wakakakakkakaikaikaikaikaiakaikakaikikikik Nista.. Nista ... Tembak dan tembaklah lubang-lubang puaka... Sang Nuarin hampir sampai ke puncak syahwat... Dia sedang klimaks untuk melepaskan peluru lahar panas ke bukit-bukit senandung... Ke bukit elizakusumaswari yang dicintainya... dilenjan-lenjannya bukit itu... Yang dikongsikan bersama Jutawan Kalida Da Flinstoney... Walamax!

Waktu ketika Azminomontotsa meminta belaian Sang Nuarin .... Sang Nuarin terlalu syahdupilu.... menjeling-jeling bola-bola Si Azminomontotsa... Kini ada Hilmi The Gigolo... eh kau bagi lah jawatan pada dia kekasih syahduku....

Dalam rancak berpestarama... Raja Ponggong memonggongi Isam Rais... sambil jerit laung sepelaung ia... isaplah... isaplah... mahkotaku aku gursangkakala.....

Dan air dicurahkan ke muka Nizar.... bang bangunlah bang oiii... Bang ni tengah bermimpilah .... Apa yang abang mimpi tadi?????

Sultan Berahi(m)........ ah... gilalah mimpi itu.... Aku MB .. aku MB aku MB... laung Nizar dalam selnya di Tanjung Rambutan.....

Mahkamah akan mempercepatkan proses

Bagus juga Nizar membawa kes "Saman terhadap Sultan" ke Mahkamah. Ianya adalah suatu proses yang akan mempercepatkan proses untuk menyahkan saki baki harapan yang tinggal buat PR....

Mereka lakukan ini hanya kerana nak berikan harapan kepada 5 org lagi agar janganlah melompat... Mereka sedang meminta belas pada yang 5 orang lagi itu untuk bersabar seketika yang kononnya mereka punyai harapan lagi....

Sudahlah berangan-angan ini. Ini dunia adalah realiti dan bukannya mimpi fantasia.. Sivanesan dan Nizar nanti akan hilang kelayakan sebagai ahli DUN.... dan bila 5 lagi seberang sungai campur menang lagi di 2 DUN ni, maka.... 38 kerusilah milik BN manakala pembangkang hanya ada 21.... Sudah rujukkan Akta-akta sedia ada... Sila bacakan bersama.... Perlembagan Persekutuan, Undang-undang Tubuh, Akta SPRM..., Penal Code, Criminal Procdure Code, Evidence Act, Akta Pilihanraya, Standing Order DUN, Interpretation Act dll..... Hua banyak tu nak baca... Ada lagi Westminster's System, Indian's Court Cases, English Cases.., Legal Maxim of Equity & Trust...... wah banyak tuuuuu.... Wakakakakakkakakakakkaa....

Waaaaa.... depa ni aku kesian tengok.... pasal apa tau... Pasal depa tak pernah tau Law Library kat istana Sultan tu canggih manggih.... dengan bermacam-macam Law Reports... Tak tahulah berapa mahal library punya cost... Aziz Bari pun takleh jumpa buku-buku yang banyak macam gitu... Kat Library UIA pun tak cukup lengkap macam kat Istana punya....

Huaahahahahahhahahahah...

Last but not least.... Sekarang ni yang paling bijak pandai tentang Law... bukannya kome yang bergelar Advocates n Solicitors.... Kome apa tau.... Sekarang ni Sultan lagi bijak.... lagi geliga.......... Alhamdulilah... Sultan Melayu cukup bijak... pandai.... dan amat pandai dan bijak.... Daulat Tuanku....

Hihihihihihihihhihihi... buat malu jer melalak kat Internet dengan hujahan terbangang lagi sangat bingung oleh para blogo yang tongong....

Rabu, 18 Februari 2009

Speaker Perak meletakkan tengkoknya untuk dipancung sang Algojo

Maka mudahlah kerja Kerajaan Baru untuk mengenepikan Speaker... Beliau telah melakukan salahlaku yang boleh menyebabkan jawatannya sebagai speaker tergugur dengan sendirinya.

Sesungguhnya beliau tiadalah mempunyai kuasa untuk menjatuhkan hukuman yang di luar bidang kuasanya. Perkara ini seterusnya akan dirujuk ke Mahkamah Tinggi untuk suatu Judicial Review. Sekiranya kesalahan beliau tertakluk kepada Misconduct dan Misuse of Power sepertimana yang diperuntukkan oleh Undang-undang Tubuh, maka nanti dengan sendirinya terlucutlah jawtannya sebagai Speaker...

Tak perlu lagi buat motion dalam Dewan untuk menumbangkan beliau... Speaker seperti meletakkan lehernya untuk dipancung Sang Algojo.

Begitulah kebodohan dan kurang ilmu akan menjadikan seseorang itu melakukan perkara yang salah dan terus melakukan kesalahan.

Manakah kehebatan Nga dan Ngeh dan ramai lagi kononnya pakar Undang-undang? Oh! Tidak pandai rupanya mereka itu.....

Nampaknya, mimpi dan terus bermimpilah mereka nak masuk semula SUK.... Kah kah kah...... dan yang herannya semakin mereka(geng Pr) nak mengatakan bodohya kami, semakin benar sahaja apa yang kami tulis.... justeru siapakah yang bodoh... hehhehhehehehehhe....

Apa yang penting ialah Melayu mesti bersatu

Pakatan Rakyat semakin hari semakin terbuka tembelangnya. Bau tembelang telah dirasai betapa busuknya bak bauan kentut selepas makan telur tembelang. Banyak sungguh karbon dioksida dilepaskan. Namun yang bikin pusing antaranya ialah PKR dan DAP

PAS pula bongok menderhakai Sultan di Kuala Kangsar.

Semakin goyah Pakatan ini. Semakin rapuh pula dilihat. Di Kedah, Pakatan Rakyat asalnya ada 22 kerusi. Nampak mantap kalau dibandingkan dengan BN yang hanya ada 14 kerusi sahaja. Sekarang satu dah letak jawatan dan tinggal hanya 21. Sekiranya BN menang di Bukit Selambau, maka BN dapat 15 kerusi pula.

Hanya 3 kerusi sahaja untuk BN memerintah Kedah. Ini adalah kerana Speaker Kedah di kalangan ADUN. Jadi bila BN cukup 18 kerusi, maka Undi Tidak Percaya boleh dibuat terhadap Kerajaan Kedah.

Khabarnya 3 orang itu sudah ada.

Di Selangor pula, sekiranya Bukit Lanjan meletakkan jawatan, maka kerusi DUN berkurangan menjadi 35. Dan jika BN menang, maka kerusi BN bertambah 21. BN perlukan 7 kerusi lagi untuk melaksanakan Undi Tak Percaya, kerana Speaker aadalah ADUN.

Khabarnya 7 orang itu sudahpun ada.

Nampaknya pilihanraya di DUN Selangor dan Kedah akan berlangsung lebih awal. Manakala, di Parlimen pula selepas nantinya BN berjaya merampas Bukit Gantang kembali maka jumlah kerusi BN akan bertambah semula menjadi 138. Khabarnya 10 orang MP yang akan join BN pun sudah ada untuk membentuk 2/3 Majoriti.

Benarkah Eliza menyimpan Gigolo? Yang bernama Hilmi

Hilmi, Ketua AMK PJ Utara.... Dikatakan sebagai Anak Ikan simpanan Eliza... Apakah salahlaku pemimpin-pemimpin PKR ini adalah "hak peribadi"? Keluar sana sini menjerit melolong.... Rakyat... Bela Rakyat... Rupa-rupanya "bela"... Bela anak ikan... Slogan Rakyat hanyalah omong kosong.... Slogan Rakyat hanyalah Retorik Bangsat!

Dengar-dengar blogger Selangor Bangkit di http://selangor-bangkit.blogspot.com/ akan buat Pembongkaran..... silalah kunjung ke sana....


Sila baca kisah ini di sini... http://idealismalaysia.blogspot.com/2009/02/skandal-lebih-besar-pemimpin-pakatan.html dan di sini http://umnobaganpinang.blogspot.com/2009/02/ada-cerita-lebih-besar-di-sebalik.html

SAH MELAYU - Pegawai di Pusat Khidmat MP PJ Selatan ketika dihubungi SAHKAN pemuda yang dikaitkan isu GAMBAR bogel ELIZA tidak lagi bekerja di Pejabat Itu sejak Januari. Mereka sahkan pemuda itu Melayu dan namanya Helmi. Kini ISUnya ADAKAH MEREKA BERSEKEDUDUKAN - AgendaNews Eliza akui kekasihnya/boyfriendnya Hilmi Malek

Selasa, 17 Februari 2009

YA PK Mohamad Ariff Md Yusuf (org PAS) akan dengan Petisyen Nizar vs Zambry

YA PK Mohamad Ariff pernah jadi Penasihat Undang-undang PAS dan PAS leading counsel dalam kes Petisyen Pilihanraya di Kangar, Perlis. Dia akan dengar Petisyen terhadap Kerajaan Baru Perak. Pastinya Bekas penasihat Undang-undang PAS tersebut akan menyebelahi Nizar mengenai Petisyen tersebut

Kes ini akan disebut esok di Mahkamah Tinggi. Latarbelakang beliau adalah ground kukuh untuk tidak melayakkan beliau menghakimi Petisyen Nizar vs Zambry.

Satu Bantahan Awal akan dikemukakan untuk meminta beliau mengundurkan diri.

Mungkin anda bertanya? Bagaimana Ariff boleh dipilih menjadi Pesuruhjaya Kehakiman. Ini adalah ketelusan Kerajaan BN. Walaupun dia ialah seorang Penasihat Undang-undang PAS, namun beliau tetap juga dipilih. Namun dalam kes di atas diharap Arif sepatutnya sebagai Yang Arif agar Lebih Arif untuk mengundurkan dirinya.

Isu Elizabeth Wong bukanlah isu Gambar Bogel tetapi isunya....

Helmi itulah nama teman lelaki Elizabeth Wong yang dikatakan mengambil gambar tersebut. Seorang Ketua AMK Petaling Jaya Utara. Kes ini telah berlaku sebelum PRU 12. Adakah Helmi ini ex-student UBU bersama Eliza juga? Graduan UBU pasti kenal Helmi dan tahu akan hubungan akrab Helmi yang jauh lebih muda daripada Eliza. Isunya ialah Eliza menyimpan anak Ikan.... Kata orang moden Menyimpan Gigolo.... Jadi jika benarlah kisah ini maka Sajak Seks Pakatan Rakyat itu adalah tulisan yang lahir daripada kebenaran. Kerana itulah PB telanjangkan dahulu Isam Montot... agar kisah ini lebih difahami umum.

Nampak Khir Toyo lebih berwibawa dan menyerlah di dalam Hujah TV9

Kami bangga dengan anda Khir Toyo....... Khir Toyo nampak menyerlah dan berwibawa memimpin Pemuda UMNO. Mukhriz dan KJ kami nampak Ok OK saja... Apa pendapat kalian?????

Blog-blog yang boleh merosakkan Aqidah Ummat Islam

Blog yang dinamakan sebagai TUKAR TIUB

Blog yang dinamakan sebagai MALAYSIA TODAY

Banyak perkara yang ditulis di blog tersebut amat merbahaya dan boleh merosakkan Aqidah Ummat Islam. PAS telah membuat larangan kepada ahli-ahlinya membaca Blog Malaysia Today.

Dinasihatkan agar sesiapa yang singgah ke blog tersebut dapatlah kiranya mengajar kepada dua orang Hamba Allah ini Mengucapkan Dua Kalimah Syahadah.

Mereka ini menjual agama mereka. Tidak menghormati ajaran Allah. Dan suka menuliskan perkara-perkara yang boleh jatuh syirik. Mereka ialah agen-agen Dajjal Laknatullah.

Buat Xenan - Untuk kenali idolanya Isam Rais


Nama: Isam Rais atau dikenali sebagai Isap Kote
Umur: Berusia namun belagak macam RangMuda
Sekolah: Di semua sekolah propaganda barat, dan sosialisme, komunisme, MaoTseTung's School, Sekolah Seks Luar Tabi'e di Perancis
Kekasih: Terlalu banyak terdiri daripada Lelaki dan Perempuan
Agama: FreeThinker dan Ajaran Songsang
Minat/Hobi: Berpropaganda, Bersinikal, Bersarcasm, Hisap Ngisap, Mencipta Persepsi Neo Konservatif, Main Belakang, Menjual Agama, Menjual Bangsa, Menjual Maruah, Menipu sudah pasti, Sukakan Glamer, Pesta-petaan Luar Tabiee dan Mengajar Ajaran Sosialis, Ajaran Songsang dan Kebebasan Asasi Tanpa Sempadan.
Profession: Ketua Pegawai Operasi Universiti Bangsa Utama, Penulis Blog Upahan Barat, Mesin Propaganda, Mubaligh Ajaran Sesat dan Menyesatkan.
Organisasi: Universiti Bangsar Utama & NGI - Non Goverment Individual
Anak Murid yang dikenali: Rahmat Haron, Black dan penyanyi KarBURITor DUNGu yang tunjuk ponggong.
Kecenderungan Politik: Pakatan Rakyat, PKR, DAP, PRM, PSM dan PAS Erdogan.
Pemimpin Pujaan: Anwar Ibrahim dan Elizabeth Wong

Anak: Anak Kucing, Anak Anjing dan Anak Babi....

Apa yang teman tulis ialah luahan hati para Ayahanda Melayu

Teman respek para ayahanda /// di Perak. Suatu Majlis yang menghimpunkan Ayahanda yang Otai daripada pelbagai Majlis di seluruh Perak telah dijalankan. Itulah julung-juling kalinya mereka berhimpun sebagai satu pasukan. Mereka mewakili suara akar umbi dan bukan bagi pihak mana-mana parti politik. Lebih kurang 30 orang kesemuanya daripada 168 yang dianggarkan.

Mereka telah mewakili berbagai Majlis seperti Putrajaya, Labu Kubung, Permatang Acheh, Batang Padang, Gerik, Taiping, Bagan Serai, Gelangang Gurun/Parit, dan beberapa lagi Majlis.

Namun ironinya ialah semuanya telah menghindarkan perbedaan dan mencapai satu matlamat BERSATU HATI. Kita mesti bersatu hati dan kemudiannya kita satukan perasaan dan kita agendakan pemersatuan Minda.

Usahlah politik dijadikan perseteruan. Marilah kita mulakan di atas kesedaran kita bina bersama pemersatuan hati-hati kita.

Agenda untuk menumbangkan kekuatan ekonomi, pendidikan dan sosial kita telah dilakukan secara bersepadu oleh Bukan Melayu tanpa kira apapun Parti Siasah yang mereka wakili. Justeru, marilah kita bersalaman dan eratkan pemersatuan. Kita mesti berbeza pendapat namun bukanlah perbezaan kita akan menjadikan kita terus lemah dan pondan.

Kita berbezalah pendapat demi kekuatan. Hindarilah sikap menyalahkan sesiapa. Di Perak, kita telah belajar bagaimana kita telah dihilangan ketuanan dan hampir-hapir cuba dihilangkan kesultanan. Jika kesultanan kita sebagai payung agama Islam dirobek kobek, maka langkah terakhir yang mereka akan lakukan ialah mencobek-gobek keutuhan Agama Islam.

Dalam UMNO ker, dalam PAS ker dan dalam PKR ker... Ingatlah sekalian!
Agenda kita mesti satu.

Apa yang ada pada Melayu lagi?

Ekonomi? Ekonomi pada siapa? Cuba kita cabutkan semua bangunan milik Bukan Melayu di Kuala Lumpur. Apa yang tinggal? Bagaimana wajah Kuala Lumpur. Cuba kita cabut juga yang sama di Pulau Pinang? Apa yang tinggal?

Ekonomi Orang Melayu? Pemilikan Kekayaan & Syer? Ringkasnya ekonomi Melayu sedah tewas.

Pendidikan & Sosial? Berapa persen professional Melayu? 28 persen? Aktiviti ekonomi orang Melayu apa? Kebanyakkan pekerja industri, pemandu, jaga, dan pekerja am kepada industri dan perniagaan milik Bukan Melayu.

Ringkasnya, dari segi ekonomi dan pendidikan & sosial, orang Melayu dah tumpor. Kenapakah hal ini berlaku juga sedangkan pelbagai usaha telah dibuat untuk membangunkan tahap ekonomi, pendidikan dan sosial orang Melayu.

Kenapa orang Melayu tak mampu punya bisnes besar dan gedung-gedung besar. Memiliki bangunan-bangunan perniagaan. Kenapa orang Melayu tak mahu jadi pandai dan menjadi professional? Sedangkan ada banyak universiti tempat untuk mereka belajar? Mengapakah ini harus terjadi?

Selepas orang Melayu ditewaskan dari segi ekonomi, pendidikan & sosial.... maka
seterusnya.... hal ini pula mereka akan robek....

Mereka akan robek soal ketuanan dan kesultanan. Dan akhirnya mereka akan robek....
Islam!!!!!

Sajak Seks Pakatan Rakyat

Anwar Ibrahim apa?
Liwat
Hishamuddin Rais apa?
Hetereoseksual
Elizabeth Wong apa?
Telanjang
Arumugam apa?
Skandal
Badrul Hisham apa?
Khalwat
Dr Halimah apa?
Khalwat
Mat Sabu apa?
Khalwat
Pakatan apa?
Rakyat
Kuat nafsu apa?
Syahwaat
Lagi apa?
Lesbian
Lagi apa?
Bapok
Lagi apa?
Pondan
Lagi apa?
Seks Bebas
Seks Bebas siapa?
Tian Chua
Agama apa?
Tak ada
Lagi apa?
Pengkid
Lagi apa?
Tomboy
Lagi apa?
Gigolo
Lagi apa?
Perempuan Simpanan
Kenapa?
Hak asasi katanya
Boleh jalan masuk ke mana?
Neraka la!

Isnin, 16 Februari 2009

Kenapa Blog Isam Rais dinamakan Tukar Tiub?

Umum sudahpun mengetahui betapa anak Setan ini meminati lubang dubur. Kerana disitulah ilham hidupnya. Beliau suka membaca dan otaknya geliga. Namun kegeligaanya berakhir saja bila adiknya menerobos lubang konker. Si anak setan ini sukakan arakan air setan. Bila tiap kali beliau menikmatinya, maka lubang zum gali zum zum akan dicarinya.

Lubang itu baginya ialah Tiub. Suatu tiub kepuasan nafsu berakar. Kegilaannya terhadap tiub itu bukan lagi setakat hobi malah telah menjadi penyakit gila-gila naik syaik Tanjung Rambutan. Dahulu beliau ni selalu aja anti Mat Nuar. Tapi bila tahusaja Mat Nuar juga peminta lubang azimat, maka mereka jadi rapat prapat. Nak dipeluknya Anwar setiap kali bertemu sambil tangannya mencuit bola kawannya itu... Beliau suka lawak begitu pada jambu-jambu.... Lagi satu lawak amalannya ialah memicit bontot apatah lagi kalau bontot itu gebu-geban.

Uwek! Nak termuntah rasanya bila kutuliskan ini. Tapi agar umum boleh mengerti kenapa dan menapa? Maka kutuliskan jua... Itulah maksudnya Tiub... Lubang Tiub...

Lalu itulah maksudnya Tukar Tiub... Dia sukakan citra dan citarasa yang berlain-lainan... Salah seorang lagi insan yang bermazhab Seksaluar Tabi ialah Raja Ponggong yang menulis blog Malaysia Today is very good but Tommorrow I masuk ISA....

Raja Ponggong juga amat kagum degan Mat Nuarin bontot ularnaga. Mat Ezam dah lama lari dah... Nasib baik tak terkena lagi... Tahniah Mat Ezam... Tapi tuan-tuan kalau nak tahu... Jambu secumit Mat Nuar ialah Azmin bontot tonggek... Amat disayangi Mat Nuar... Seriyuuuss.. wa cakapi luu... Wa talak tipu...

Bilo doh cukuk duo bukit jer kena hukung... jadiloh BukiTTlanjang (baca: Bukit Lanjan)

Apakah langkah Anwar Ibrahim Yang seterusnya........

Sudahkah Anwar bercerita tentang Harapan? Apakah itu harapan....? Cuba anda google perkataan harapan malaysia atau hope... Dan google perkataan hope party, hope university dan hope church... cuba lihat di sebalik apa yang tertulis....

Bila membaca ... membacalah dengan akal dan ditemani hati. Membacalah dengan fihrasat dan disulami sejarah... Membacalah sambil memegang erat Al Qur'an dan Al Hadis....

Apakah maksudnya Harapan Baru...? Kemanakah anda (pengikut Anwar) akan dibawa oleh Anwar seterusnya.

Nanti Dajjal akan tiba membawa harapan... Sebelum Dajjal tiba, agen-agen Dajjal telah tiba terlebih dahulu untuk membawa mesej Harapan....

Harapan akan hadir bersama suatu kepercayaan baru... Harapan akan menjadi satu agama baru... Tidakkah anda sedang melihat Agama Harapan sedang dipropagandakan. Agama Harapan ini berdakwah menggunakan istilah Rakyat. Kuasa Rakyat. Hak Rakyat. Rakyat berkuasa. Rakyat. Rakyat. Rakyat.

Bolehkah kita fatwakan mereka ini sesat? Mereka sedang menuju kepada aqidah yang terpesong. Mereka telah dilalaikan dalam sembahyang mereka. Yakni mereka bersembahyang dan kemudian masuk ke neraka Wail.

Mereka ini selalu bangga diri dan apa yang mereka buat itu semuanya betul. Kalau mereka berbogel itu betul. Kalau mereka bersetubuhan haram itu betul. Kalau mereka merompak harta negara itu betul. Kalau mereka main rasuah itu betul. Kalau mereka menipu itu betul.

Mereka berselindung di sebalik nama Rakyat. Rakyat. Rakyat. Jaga-jaga tuan-tuan sekalian. Anwar sedang datang membawa harapan.

Pakatan Rakyat sudah tidak relevan. Nanti PKR akan ditukar nama lagi... DAP akan sertai PKR dalam konsep parti baru itu.... PAS akan ditingalkan terkontang kanting... Erdogan juga akan keluar dan sertai parti itu.... Namanya ialah Parti Harapan Malaysia.

Cerpen: Semalaman sahaja kita berasmara!


KuDAPi menyunting bunga kemboja dan menghadiahkan PASnita sebagai lambang kasihnya berduri. PaKRiah juga mahu bunga itu. Kudapi main kayu tiga di sana menunggu di sini menanti. Saat berahi waktu senja Kudapi melepaskan air tanglung ke dalam lohong-lohong Pasnita dan Pakriah yang gersang cinta.

BeNar amat tahu. Benar yang sepatutnya tinggal di istana maharani. Namun Benar telah disisihkan kerana Benar masih belum cukup nisab. Benar pun mengembara untuk mencari nisab yang masih kurang.

Kudapi mengkuda Pasnita. Kudapi mengkuda Pakriah. Kudapi rasa enak benar cinta itu. Memeluk Pasnita dan Pakriah erat. Erat-erat lumat. Ayuh kita sondol semua harta pusaka. Kominis dah ajarkan kita. Menagih segala emas dan harta. Kita mesti jadi kaya raya.

Atas nama rakyat, kita tipu rakyat. Rakyat itu bodoh dungu. Rakyat fikirkan kita nak tolong rakyat. Marilah kita berjuangan atas nama rakyat. Tapi ingat semua Kudapi sekalian. Atas nama saja. Kejujurannya ialah harta mesti kita kuasai.

Dalam enak Kudapi memberahikan tubuh Pasnita. Dalam goncangan katil dan selimut yang bertempiaran. Dalam enak manja memanjai. Kedua-duanya sedang bertelanjang bulat... Tiba-tiba..... Pintu diketuk....

Benar datang... Apa kamu semua bikin ini! Ini maksiat.... Maksiat! Keluar kamu berdua.... Degan pucat akhirnya... kedua-dua dalam bulat bertelanjang berlari bertempiaran.... Sungguh hina.... Dan akhirnya Benar menduduki semula takhta...

Kesetiaan! Palestina kau ajak dia menjadi dia...........

Api yang menjulang kesetiaan
Kita nyalakan semangat
Lestari diri
Dalam azimat
Membendung dinamika senja mutakhir
Kan diabadikan dalam diamnya sejahtera
Meneroka pusaka bonda
Melintas sejarah kepahitan yang getir
Tubuh badan yang kujur
Lelehnya darah-darah saja
Bungkamnya airmata
Menikam dalam diam
Ubi-ubi yang berisi
Atau hanya tong kelentong yang kosong
Gagahikan berahinya perjuangan
Sosok-sosok yang kepiluan
Memintas senja dalam kedukaan
Merentas minda dalam kesyahduan
Palestina memanggil suara-suara azimat
Demi melaungkan
Panji-panji berani
Membisu diselimuti diri
Ranjau yang mengaumkan
Singa-singa mangga raja
Kita abstrakkan penglihatan
Dalam warna-warna jernih
Air evolusi
Terus mengalir cengkam destinasi
Di celahan batuan emosi Kontardiksi
Ia di dalam bersulam
Analogi dan Persepsi
Sinikal dan Opini
Mengganjai matahari
Menggilapi aspirasi teruna arjuna
Nestapa di kebun sunyi
Dan kita noktah di sini

Ahad, 15 Februari 2009

Pahang dan Perak - Pusingan kenegaraan yang semakin subur

Pemerhati politik hendaklah boleh membaca politik di luar kotak pemikiran biasa. Malaysia bermula dengan gandingan Kedah-Pahang. Kemudiannya Pahang-Johor, semasa itu Tun Dr Ismail menjadi TPM. Diikuti lagi Pahang-Johor dan seterusnya Johor-Kedah. Kemudian Kedah menjulang takhta agak lama dengan gandingan berikut; Kedah-Johor, Kedah-Melaka, dan Kedah-P.Pinang sebanyak 2 kali, iaitu Anwar dan Abdullah. Seterusnya P.Pinang-Pahang bergandingan.

Ramai meramalkan Wira Ali Rustam akan memenangi kerusi Timbalan Presiden dan seterusnya memberikan laluan kepada Zahid Hamidi menduduki kerusi Timbalan Perdana Menteri kerana dia seorang Naib Presiden.

Maka itulah dikatakan era Pahang-Perak akan mengambil tempat dalam kepimpinan Negara, manakala era Pahang-Melaka pula dalam konteks UMNO.

Bila gema Perak-Pahang-Melaka bergaungan, maka Malaysia akan terus kukuh dikemudikan dengan baik.

Ramai yang masih belum mengenal kehebatan politik Najib. Beliau telah kenal pilihanraya dan kabinet seawal tahun 1976. Masa itu Anwar baru bertatihan syok dengan demonstrasi. 27 tahun yang lampau, beliau ialah seorang Menteri Besar selama satu penggal.

Lihat sahaja situasi di Perak, bagaimana senyap dan halus pergerakan politik Najib. Dalam tak sedar Pakatan Rakyat dikoyak robekkan.

Mac hampir tiba. Anwar semakin lemah. PAS makin goyah. UMNO kembali berpadu. Manusia mudah lupa. MCA, Gerakan, MIC dan PPP mendapat nafas baru. BN Sabah dan Sarawak semakin jitu. Orang akan bicara tentang ekonomi dan pembangunan.

Tahun hadapan kita akan sebok tentang pencapaian sukan negara. Ismail Sabri sedang menjitui perancangannya. Dunia hiburan pula sedang pesat mengeluarkan filem baru dan album baru. Azalina sedang menggiatkan promosi pelancongan. Shafei Afdal mesti memperkasakan agenda kesenian, kebudayaan dan warisan.

Politik hanya nak bicara tentang matang dan bernas. Orang kampung menjadi semakin pandai. Mereka nak terlibat dalam fasa-fasa jayadiri dan perniagaan dan ketrampilan. Politik kedai kopi semakin menipis.

Kehebatan dalam menguruskan kejayaan ada pada kemahiran Najib, Zahid, Ali Rustam mahupun keseluruhan barisan kabinet baru.

Islam dipraktik semakin tegas dalam gelombang budaya pemikiran murni, persepsi positif dan progressif dan kefahaman fiqhiah yang mantap dan bermutu.

Agenda wawasan negara Maju 2020 berada di landasan yang betul. Bila tiba 2013, Malaysia adalah jaya makmur dan jaya sama.

PM dan TPM dalam Penantian

Al Qur'an dijadikan panduan dalam pentadbiran kerajaan. Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Perak sedang meneliti kandungan Al Qur'an.

Bangsa DAP dalam pembikinan - Perak lokasi ujikaji

Apakah itu Pakatan Rakyat...? Cuba sebut pelan-pelan perkataan RAKYAT... Sdr Ipoh Malay boleh tolong berikan URL Thread yang berkenaan RAKYAT dijadikan sebagai metode propaganda Yahudi untuk menawan dunia. Saya sempat membaca sekilas lalu tulisan beliau. Sungguh baik penulisan tersebut.... RAKYAT...Rakyat...

Apakah nama DAP sebelum ianya dinamakan Parti Tindakan Demokratik... Namanya ialah Parti Tindakan Rakyat... Perkataan Demokratik telah diselindungkan di balik maksud Rakyat tadi... Dan seterusnya Parti Keadilan Rakyat... dan seterusnya Parti Rakyat Malaysia.... dan akhirnya mereka menamakan gagasan mereka sebagai Pakatan RAKYAT....

Perjuangan atas nama rakyat adalah bertentangan dengan Islam... Sesiapa yang kononnya jaguh agama di sini, cuba tuliskan manakah hujah yang mengatakan di dalam Islam adanya Perjuangan Rakyat. Perjuangan Islam ialah Sibilur Rabbi... Boleh ditarsirkan sebagai Amar Makruf dan Nahi Munkar. Dalam konteks politik ianya adalah perjuangan Agama, Bangsa dan Takhta/Tanahair.

Agama ialah payung perjuangan, manakala bangsa ialah Khaira Ummah, dan Takhta ialah Ulul Amri atau Daulah.

Lihatlah percaturan DAP.... Mereka tahu mereka tiada kerusi yang boleh menawan majoriti di DUN Perak... Mereka perlukan beberapa kawasan Melayu untuk memerintah... Dengan teori Paktan Rakyat, kini mereka berjaya memerintah Perak. Sekiranya Datuk Asri ada, tak mungkin DAP dapat memerintah, kerana politik Datuk Asri ialah politik Islam Kebangsaan Melayu.

Apa yang berlaku dahulu selepas Pilihanraya 1969, PAS menang satu kerusi di Perak dan kebetulan satu kerusi itu jadi faktor penentu siapa yang boleh menubuhkan kerajaan. Lantas PAS memutuskan untuk BERKECUALI dan majoriti akhirnya berpihak kepada BN. PAS boleh saja memihak kepada Kerajaan PPP Campuran yang hampir-hampir ditubuhkan TETAPI, kepimpinan PAS pada masa itu amat matang tentang politik Malaysia.

Tidak seperti hari ini... teori Gagasan Rakyat melalui agenda Pakatan Rakyat telah membenarkan DAP menubuhkan kerajaan. DAP bukan untuk bangsa Cina atau India... DAP bukanlah langsung untuk bangsa Melayu... Tetapi dalam diam Bangsa DAP telah tercipta... Nizar dan PAS Perak telah menjadi bangsa DAP... PKR pun telah ikut jadi bangsa DAP...

Manakala ramai Cina sudah rimas menjadi boneka Nga dan Ngeh dan tak mahu ikut serta agenda DAP yang hina... lalu bangunlah seorang ahli politik berprinsip seperti Hee Yit Foong yang bangun menentang kediktatoran Nga dan Ngeh...

Semua ini adalah Makar Allah yang lebih hebat daripada Makar DAP laknatullah...

Nga dan Ngehlah angkara ribut politik kini... Tapi Nga dan Ngeh tidak dihukum malah dipuja waja. Sultan dan UMNO diherdik... Pejuang seperti Osman, Jamal dan Hee diherdik...

Yang macam kera berbaring atas jalan ialah orang PAS dan orang Melayu... Yang dikuda-kudakan ialah Nizar... Tapi Nga dan Ngeh buat apa... Mereka sengeh memanjang... Mereka bertepuk tangan melihat betapa bodohnya Melayu PAS diperkudakan oleh mereka... Mereka suruh PAS minta Pilihanraya... Tapi... bila dapat pilihanraya... mereka akan letak proksi berbangsa Melayu sebagai Calon DAP.. Orang itulah nanti akan jadi MB Perak... MB Perak adalah kalangan DAP.... DAP Rulez

Kenapa NgaNgeh tidak dipersalahkan? Kenapa Sultan jadi mangsa?

Semua ini adalah angkara NgeNgeh yang berat sebelah dan tidak adil. Mereka mengamalkan kronisme... Namun mereka dibela oleh PAS jugak. Mereka mengamalkan rasuah... Namun dibela juga mereka. Mereka menipu dan menganiayai, namun mereka dipuja PAS. Aku tak faham, kenapa PAS begitu buta?

1. Mereka bonekakan Nizar.... PAS kata tidak..... Tapi rakyat kata ya....

2. Mereka membuli Jamaluddin dan Osman... PAS kata tidak... Akhirnya Jamal dan Osman sepatutnya rakyat kata mereka wira, PAS kata mereka perosak kerajaan Islam.

4. Benarkah kerajaan DAP di Perak itu kerajaan Islam?

5. Anwar tarik BN lompat, Syam Rais kata okay.... Tapi bila Jamal n Osman keluar pasti dikatanya tak okay.... SyamRais... kau seorang kaki bontot... mana kau tahu mana yang baik dan mana yang buruk... Kau penganut agama FreeThinker... Mana kau boleh tau mana yang jujur dan mana yang tidak.... Nasi kamu makan pun org Kafir yang bayar... Tak sedo-sedo lagi ker?

6. Mereka kata rakyat sokong depa.... tapi org Melayu dan Cina Moderat rasa lega bila kerajaan DAP runtuh....

7. Akhirnya kerana nak back up NgaNgeh, Sultan mereka derhaka....

Sabtu, 14 Februari 2009

Yang ada sekarang bukan PAS lagi tapi HAMPAS

Setelah dikisahkan sejarah PAS bahawasanya, PAS era pimpinan Burhanuddin hingga Asrilah bersikap sebagai parti Melayu kiri yang progessif. Asri yang pernah menjadi penerima pencen terbesar di Malaysia dan tokoh Maal Hijrah. Beliau juga dianugerahkan Tan Sri dan fasa politik akhirnya ialah sebagai seorang UMNO hinggalah beliau meniupkan nafasnya yang terakhir.

Nik Aziz memanglah yang terbaik di kalangan pemimpin PAS yang ada, namun sering mengeluarkan fatwa yang kontroversial. Manakala Haji Hadi pemimpin politik nampak macam tegas, namun selalu tidak konsisten dalam keputusan politiknya. Arwah Ustaz Fadzil yang nampak lebih dinamika dan progessif, namun karismanya belum dapat melepasi Dr Mahathir. Itulah kalangan yang nampak sikit hebat tapi belum lagi mencapai darjat Negarawan.

Sebelumnya, Dr Burhanuddin Al Helmy, Prof Zulkifli Muhammad dan Tan Sri Datuk Asri memang sajak dilihat sebagai Negarawan sebaris dengan Dato Onn, Tunku, Tun Dr Ismail, Tun Razak dan Tun Hussein Onn. Yang masih hidup yang boleh disenaraikan sebagai Negarawan ialah Dr Mahathir dan Tun Musa.

Dalam PRU lepas, PAS dapat sedikit tuah kerana dapat mencuri undi Kafirin dengan begitu banyaknya. Bila PAS dah berdiri dengan undi Kafirin, PAS jadi sikit langsi dan sudah pandai main kowtow. PAS telah hilang ciri sebagai pejuang Islam.