GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Jumaat, 22 Januari 2010

Selangor makin hangat! Hangat! Hangat!

Dumm! Hentaman meja yang kuat dalam Mesyuarat JK PKR Kuala Selangor. Mampus kau! Lahanat! Memang dahsyat sessi Mesyuarat itu. Tapi yang lebih dahsyat kini ialah perbincangan jadi semakin hangat. Sangat dan benarlah apa yang akan berlaku pula di Kuala Langat nanti.

Sebelum Rebahnya kerajaan Pakatan Rebah Perak, kita amat tiada menyangka bahawa akan ada orang DAP yang akan menyokong kita. Tapi kini semuanya menjadi benar. Sudah diceritakan tentang Kuala Langat sebentar tadi. Siapakah yang ada di Kuala Langat itu yang akan membantu kita?

Ingat juga! Siapakah ADUN PAS di sana? Benarkah dia adalah orang yang menyokong kuat Hasan Ali dan menentang kuat Khalidin Keparatin. Ya! Ianya adalah suatu negosiasi. Anda akan saksikan. Lihatlah beberapa hari setelah kami membongkarkan liuk-liuk bagaimana Kerajaan PKR bisa tumbang di Selangor... Kuala Selangor membuktikannya. Inilah ketelusan berita kami. Bukan omongan kosong tuan-tuan...

Sekarang kisah Kuala Selangor beralih ke kuala juga. Kini kisah Kuala Langat. Kami sudah katakan ianya Hangat. Memang Hangat sangat! Perakbangkit memang menyengat! Adus! Aduh.....

Kami tidak menyediakan ketipuan tuan-tuan...... Bersabarlah dan saksikanlah serta nanti ...... Lihatlah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KITA PASTI BERJAYA DI SANA!

Selasa, 19 Januari 2010

Sah!!! DUN Selangor akan DIBUBARKAN!!!

Kini DUN Selangor ada 21 orang Pembangkang! Namun yang pasti... ADUN yang menyokong Khalid Ibrahim belum tentu 35 orang.... Apakah pendirian 8 orang ADUN PAS tersebut??? BERKECUALI??? Maka tinggallah 27 orang lagi.... Jika 3 orang BERPALING TADAH.... Maka Jumlah yang membangkang akan BERTAMBAH menjadi 24 orang.... dan BERSIDANGLAH MEREKA dengan penyokong Khalid akan tinggal 24 orang juga... Tetapi seorang mesti menjadi Speaker....... lalu kuranglah seorang lagi..... LALU .... Apakah yang akan berlaku kepada DUN Selangor, tuan-tuan sekalian..................

Kegelapan akan hilang.... akan terbitlah sinar Kedamaian.... Udara bertiup sepoi... Nyaman.... Inilah akibatnya... bila gereja pun nak dipanggil Masjid... Maka kepiah putih jadi marah memerah... Lalu kepiah putih pun MENUNJUKKAN SIKAP....

Satu-satu fail akan dibongkar... Rasuah! Rasuah! Rasuah! Fail Azmin dan Khalid akan dibuka!!! Fail Minah Telanjang dan Minah Pencinta Babi pun akan dibuka.....

Pekong tuan-tuan... Dah berbau dah... Busuukk... Sebusuk bauan ketiak Sang Paderi Khalidin.... Khalid jugak... Khalid adalah suatu nama majal buat Selangor... Ayuh kita saksikan drama bengis ini... Akan terlewatlah Sang Peliwat Negara nak membungkus pakaian masingmasing untuk cabut lari!

TAK SEMPAT!!!! Penjara yang menanti.... Bahana!!!! Misi senyap kami di Selangor semakin menemui jalan penyudah.... Terludahlah rakyat Selangor ke muka Khalid yang bonglap songkap!

Rabu, 6 Januari 2010

Kerana mempertahankan Kalimah Allah - lebih 100 NGO Melayu akan berdiskusi

dan mereka akan berbincang untuk mencapai satu keputusan! malam ini perkumpulan besar ini akan berlaku! di tengah-tengah kota Ipoh

Selasa, 5 Januari 2010

Isu Kalimat Allah - Kenyataan Media PAS bukti mereka takut kpd bayang2 sendiri

Isu media Herald nak menggunakan kalimat Allah sebagai terjemahan kepada istilah God. INILAH ISUNYA!!!

Bukannya isu yang dialihkan oleh PAS. Samada bukan Islam boleh memanggil Tuhan mereka "Allah". Ini bukan isu yang dirisaukan oleh Muslimin Malaysia dan isu ini tidak timbul sama sekali!

PAS nampak masih bodoh dan dungu.

Lihat kepada Isu di hadapan kita. HERALD nak menggunakan istilah Allah sebagai terjemahan kepada istilah God. Inilah isunya.

PAS menggunakan frasa isu "Bukan Islam boleh memanggil Tuhan mereka Allah" bagi menyatakan sokongan "secara halus" kepada Herald agar Herald BOLEH menggunakan istilah Allah sebagai terjemahan kepada istilah God. Jelas PAS hanya mahu berpolitik sahaja.

Maka apa lagi kita nak katakan terhadap Iman mereka kepada Allah?

Tiba-tiba dalam "bersetuju" terdapat pula kenyataan berselindung di mana PAS letak klausa penafian kononnya... TAKUT DISALAH GUNAKAN PULA!

Begitulah helah politik PAS. Satu nak meraih UNDI Bukan Islam. Satu lagi nak mengekalkan sokongan undi Islam.

Isu ini kiasannya mudah. Bagaimana nak selesaikan masalah sakit? Jawapannya ialah Jangan makan benda yang boleh mendatangkan sakit itu.

Contoh "dadah" pula. Dadah adalah ubat. Boleh hanya untuk mendatangkan kebaikan. Yang salah ialah PENYALAHGUNAAN DADAH. Begitu juga pemakaian istilah Allah. Boleh hanya untuk jika Sang Kristian Mahu Berkata Allah Itu Satu. Esa. Berdiri dengan Sendiri. Dan Allah tiada beranak dan diperanakkan. Boleh pakai jika Herald nak tulis begitu.

Akan tetapi jika nak kata Allah itu Tiga. Tak boleh. Itu salah guna. Dan itu salah. Macam Penyalahgunaan dadah tadi.

Mudah saja.

Yang orang Muslimin dan Melayu tak boleh terima ialah HASRAT Kristian itu. Untuk apa? Melihat kepada niat Herald nak gunapakai nama Allah sebagai terjemahan istilah Tuhan saja, Orang Islam Malaysia dah boleh mengagak niat jahat mereka. PAS pun sangsi dengan niat Herald tapi dalam masa yang sama cuba menyatakan apa yang Herald buat itu betul.

Jadi, PAS kau nak jadi apa? Nak jual ayat-ayat Allah kah?