GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Sabtu, 9 Februari 2013

Mereka yang tersesat dalam khayalan Keturah @ Qanthurah

Jika disorot kepada maklumat Biblical, ternyatalah Keturah itu hanya suatu khayalan Israiliyat bagi membolehkan Ismail diklasifikasikan sebagai keturunan hamba sahaja. Justeru, wajarlah khayalan bangsa Mala itu dibakulsampahkan kerana ianya langsung tak boleh menaikkan apa-apa kajian terkini yang boleh memartabatkan bangsa Melayu.

Barangkali yang paling tepat manusia yang pernah hidup dan duduk di Rantau Asia Tenggara ini, adalah bangsa-bangsa penyembah berhala dan ingkar kepada perintah Allah dan dihukum di saat mereka di dunia lagi. Lalu Allah gantikan bangsa yang baru untuk menduduki Rantau Asia Tenggara ini.

Juga kepada bapa Adam, kenapakah wajar kita bersetuju Sri Lanka atau Sri Pada sebagai tempat turunnya Baginda Nabi Adam a.s. ke bumi Al Ardh ini. 

Namun tarikh Islami dan Al Qasash di dalam Al Qur'an tidak menyusun persoalan di manakah Nabi Adam turun dan juga di manakah isterinya diturunkan? Ianya telah berlaku beribu tahun lamanya dahulu. Sangat sukar untuk di letak tarikh masa.

Hal sebegini telah Yang Maha Mulia Tuhanku Allah SWT ajarkan kita di dalam Surah Al Kahfi. Surah ke 18 di dalam Al Kitab ini dimulai dengan Tahmid kepada Yang Maha Mulia Tuhanku Allah SWT.

18:1

ALHAMDU buat Yang Mulia Tuhanku Allah SWT yang telah menganzalkan ke atas kita sebagai hambanya suatu Mukjizat Magis yang dinamakan ALKITAB. 
5 ulasan:

 1. Lihat BUKTI jelas kenapa kami BERSARA awal dari UMNO...

  BUKTI 1
  BUKTI 2
  BUKTI 3
  BUKTI 4

  Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

  Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah....
  http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
  http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
  http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
  http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
  http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6

  BalasPadam
 2. We don’t need a prejudiced, racist person to run in our country
  http://youtu.be/Lj8Dp-RBokU

  BalasPadam
 3. Sheikh Qaradawi apprciates @AnwarIbrahim’s history, exprnce, wisdm, struggle, patience, endurnce and love he gets in Malaysia
  http://bit.ly/XWqthQ

  BalasPadam
 4. salam tuan.bolih bagi pencerahan lagi,sayya ini masih kabur kabur akal lagi ni.

  BalasPadam