GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Selasa, 30 Disember 2008

Kamarul Irzuan dan Pewaris Malaysia serius pick up isu Freemason di MalaysiaIsu Pergerakan Freemason di Malaysia yang akan dibawa oleh Saudara Kamarul Irzuan dan Pewaris Malaysia ini adalah usaha bersungguh-sungguh pihak berkenaan untuk melumpuhkan pergerakan Freemason di Malaysia. Cuba renungi saranan pihak mereka:-

Maka PEWARIS MALAYSIA mendesak:-

Satu kajian terperinci dijalankan oleh pihak kerajaan Malaysia tentang pergerakan ini.

Seterusnya membuat satu keputusan tegas mengenainya.

Para mufti negeri-negeri dan para ulama' di Malaysia membuat kajian dan memberi pendapat masing-masing tentang freemason.

Satu Fatwa dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan tentang samada umat Islam di Malaysia boleh atau tidak menyertai freemason.

Berdasarkan fatwa yang bakal dikeluarkan, mengambil tindakan segera dan tegas bagi menepati kehendak Fatwa tersebut.

Kalaulah isu Yoga yang sesetengah pihak anggap kecil (PEWARIS MALAYSIA: sentiasa menyokong penuh FATWA tersebut kerana melibatkan isu Aqidah) boleh dokeluarkan Fatwa, isu mengenai pergerakan ini telah lama sepatutnya ditangani dengan sepatutnya kerana ianya pada pendapat PEWARIS MALAYSIA bukan sahaja menyentuh isu aqidah tetapi lebih daripada itu, yang mana melibatkan perancangan sulit pihak zionis.

Sebagai penutup PEWARIS MALAYSIA amat berharap gesaan ini diambil perhatian penuh oleh pihak-pihak berkenaan.

Siapakah Saudara Kamarul Irzuan?
Secara professionnya beliau ialah seorang Peguambela & Peguamcara. Blogger Legal In Malaysia & Penjaga Ketuanan Melayu. Beliau ialah Setiausaha Agung Pewaris Malaysia.

Pewaris Malaysia ialah organisasi Melayu dan hanya boleh disertai oleh Muslim yang sudah berbai'ah taat setia kepada perjuangan Fi Sabilillah. Ianya masih di dalam peringkat penajaan dan akan diluluskan ROS dalam sedikit masa lagi. Terdapat ramai professional Melayu Muslim Malaysia bakal menjadi ahlinya. Pewaris Malaysia tiada terikat dengan mana-mana fahaman politik di Malaysia. Fokus perjuangannya ialah untuk memartabatkan Islam di Malaysia khususnya.

Harimau Menaip memberikan saranan - BPN jom sambut!

Harimau : Bloggers Pembela Negara disarankan agar mendesak Pergerakan Pemuda UMNO untuk membawa usul ini [PENGHARAMAN FREEMASON] ke Perhimpunan Mac akan datang. Masalahnya, mahu ke Pemuda UMNO layan?

Rujukan:http://harimau-menaip.blogspot.com/2008/12/gerakan-freemason-di-malaysia.html

Beberapa blogawan menggesa agar pengharaman secara rasmi dibuat terhadap Gerakan Freemason. Bagi Harimau, apa sahaja pertubuhan yang memudaratkan Umat Islam dan Kurukunan negara wajib diharamkan secara serta-merta. Blog Harimau Menaip MENYOKONG 100% terhadap pengharaman Freemason melalui Majlis Fatwa Kebangsaan. Ia juga perlu didedahkan melalui Buletin Utama ataupun rancangan 360. Kesedaran dan 'level of awareness' di kalangan Umat Islam harus dipertingkatkan.

Parti-parti Politik sewajarnya membawa usul ini di Perhimpunan Agung mereka.

Desakan dan gesaan ini boleh dibaca di blog:

http://che-moq.blogspot.com/
http://penjagaketuananmelayu.blogspot.com/
http://pewarismalaysia.blogspot.com/2008/12/bertahun-gerakan-freemason-bertapak-di.html http://perakbangkit.blogspot.com/2008/12/gerakan-freemason-di-malaysia.html
Maklumat tambahan terhadap Gerakan Freemason:

Jabat-tangan Freemason (Freemason Handshake)

http://www.youtube.com/watch?v=Sk2L5mcJgYk&feature=related

Bukti Kewujudan Fahaman Freemason di Malaysia

http://www.youtube.com/watch?v=sNlqQbgKFF8

Isnin, 29 Disember 2008

Gerakan Freemason di Malaysia

Artikel Penuh di http://pewarismalaysia.blogspot.com/2008/12/bertahun-gerakan-freemason-bertapak-di.html

Freemason di Malaysia dan rantau Asia Tenggara

Freemason pernah menjadi isu di Malaysia apabila Haji Sulaiman Palestin bertanding jawatan dalam UMNO. Ada dakwaan pemimpin tertentu ditaja atau menjadi ahli Freemson untuk melonjak naik dalam hierarki negara. Awal 1980-an isu ini kembali senyap dalam persidangan UMNO.

Di Malaysia, cawangan Freemason beroperasi sebagai Loji Besar Daerah Timur Tengah (District Grand Lodges of Middle East atau DGLME). DGLME secara rasmi bermula di Kuala Lumpur pada 20 Oktober 1916. Ia dipanggil Timur Tengah kerana pada awal kurun ke-19, setiap yang berada antara timur India tidak termasuk timur jauh (Hong Kong, China dan Jepun) dikenali sebagai Timur Tengah. Hanya pada kurun ke-20, istilah Timur Tengah merujuk kepada negara Arab dan Teluk. Cawangan ini bagaimanapun tidak mahu mengubah namanya kerana sudah biasa dengan nama tersebut dan tradisinya.

DGLME ini meliputi bandar yang luas termasuk bandar lain di rantau ini:

SINGAPURA: 3 loji
MALAYSIA : 12 loji
Kuala Lumpur: 3 loji
Pulau Pinang: 1 loji
lpoh: 1 loji
Kuantan: 1 loji
Kuching: 2 loji
Port Dickson: 1 loji
Port Klang: 1 loji
Taiping: 1 loji
Kota Kinabalu: 1 loji
THAILAND: 4 loji
Bangkok: 3 loji
Pattaya: 1 loji

Sumber: wikipedia Loji=Pusat Gerakan/Markas

Kalau diperhatikan hanya negeri Kelantan dan Terengganu sahaja yang tidak mempunyai cawangan Freemason. PEWARIS MALAYSIA agak khuatir dengan kukuhnya pergerakan ini bertapak di Malaysia sejak sekian lama. Bahkan terdapat laporan bahawa terdapat juga orang-orang Islam atau Melayu menyertai pergerakan ini secara aktif atau sulit. Bahkan masa ini ada juga laporan kalangan ahlinya yang beragama Islam daripada golongan ternama, professional dan pemimpin.

Maka kita dapat melihat pembawakan isu-isu terkini semasa samaada secara kebetulan atau dirancang, bertepatan dengan matlamat dan ideology pergerakan ini, sebagai contoh hak persamaan antara Agama, dialog antara Agama, hak persamaan kaum dan banyak lagi. PEWARIS MALAYSIA khuatir dan berprasangka buruk bahawa isu-isu ini dirancang secara sulit atau digerakkan secara sulit oleh pergerakan ini ataupun pergerakan yang berhubungkait dengan mereka bagi mengucar kacirkan keamanan Negara.

Kerajaan dan Majlis Fatwa harus mengkaji dan mengeluarkan Fatwa bahawa umat Islam di Malaysia tidak boleh menyertai freemason atau terus mengharamkan pergerakan ini

Pergerakan freemason telah pun diharamkan dinegara lain seperti Saudi Arabia, Negara Brunei Darussalam, Indonesia, dan banyak lagi termasuklah Negara bukan bermajoriti umat Islam. Di Iraq seawall sebelum presiden Saddam Hussein lagi pergerakan ini telah diharamkan, namun semenjak Iraq diceroboh oleh tentera Amerika, freemason telah bertapak kembali dibawa masuk oleh Amerika di bawah naungan Grand Lodge dari Amerika.

Oleh Kamarul Irzuan Bin Hj Busu Piah, Setiausaha Agong, bagi pihak Jawatankuasa Penaja Pertubuhan Kebangsaan Warisan Ketuanan Melayu Malaysia-PEWARIS MALAYSIA (pewarismalaysia.blogspot.com)

Ahad, 28 Disember 2008

Tumpaskan Gerakan Freemason di Malaysia

Kami menerima e-mail dpd seorang sahabat untuk tuliskan seperti berikut:-

Apakah itu Freemason? Cibaikah Freemason itu? Anda boleh ikuti akan laknatnya freemason di Blog Penjaga Ketuanan Melayu atau di Blog Selat Melaka Post.

Siapa ada maklumat tentang bahayanya Freemason boleh tolong maklumkan di sini. Kita tentang mereka habis-habisan.

Tahap 1 Penentangan - Agar Majlis Fatwa Kebangsaan mengharamkan Melayu/Islam menjadi ahli Freemason.

Siapakah ahli Freemason di Malaysia? Freemason bakal dimusnahkan!

Sabtu, 27 Disember 2008

Insha Allah, kami akan ke Kuala Trengganu

Kami akan memberhentikan seketika liputan berita di Perak kerana kami akan ke Kuala Trengganu untuk misi khas. Dapatkan berita sensasi dari masa ke semasa berkenaan PRK K. Trengganu di Perak Bangkit.

PAS mesti dikalahkan. Kalah PAS maka kalahlah DAP.

Rabu, 24 Disember 2008

Kenapa anda mesti undi UMNO di Kuala Trengganu?

Mengundi PAS atau PKR bererti anda mengundi DAP. Anda telah melakukan kesilapan di Permatang Pauh. Justeru jangan ulangi kesilapan yang sama.

DAP ialah parti chauvanis kaum Cina. Mereka memperjuangan idealisme sosialis. Sebelum 16 September lalu, dilaporkan bahawa Anwar Ibrahim telah mempunyai jumlah ahli yang mencukupi untuk membentuk kerajaan Pusat. Namun keadaan menjadi sebaliknya apabila Hj Hadi enggan menandatangani persetujuan bersama menubuhkan kerajaan Campuran bersama PKR dan DAP. Dilaporkan Anwar berang kepada Hadi. Tipukah kami? Sudah pasti ini kisah benar yang sudah menjadi rahsia umum.

Khabarnya juga tindakan Haji Hadi dipandu arah politik oleh Hj Mustafa Ali. Siapakah Mustafa Ali? Dan siapakah pimpinan PAS kini yang lebih PAS daripada Mustafa Ali. Sudah pasti Mustafa Ali lah yang paling otai. Beliau pernah suatu masa dulu menjawat jawatan Timbalan Menteri dalam Kerajaan BN ketikamana PAS adalah ahli kepada BN.

Yang tak pernah jadi BN ialah DAP sahaja. Sedang kan Ustaz Hassan Adli terus ingin kekal dalam BN walaupun PAS sudah keluar koloborasi.

Trengganu adalah negeri BN. BN berjaya mentadbir Trengganu dengan baik sekali. Kini Tengganu mewah dengan royalti minyak.

Mengundi UMNO beerti anda mengundi untuk menolak Pakatan Rakyat. Kenapa PR mesti ditolak? Mereka bukan membela rakyat. Siapakah mereka itu? Siapakah PR? PR ialah Perosak Rakyat dan negara.

Nilai Setitik Darah - Kes Kehilangan Azam GGMM

AMARAN SELEMPANG KUNING MELAYU MUDA

Kami menerima e-mail daripada Presiden Persatuan Melayu Muda Perak.

"Setitik darah Azam (Presiden Gerakan Melayu Muda GGMM) menitis ke bumi, kami sukat gantang darah mereka!" Mohd Salleh Khan bin Mohd Jaafar, Presiden Persatuan Melayu Muda Perak.
Program Himpunan Melayu Muda Perak, dari kiri, Paduka Ayahanda Dato' Seri Jaafar (Pekida Putrajaya), Tan Sri Tajuddin Ali, Dato' Seri Harussani, Kekanda Mohd Salleh Khan, Paduka Muda Ayahanda Pandak Yunus (GAPU)

Adam Malik Batubara Bukan Agen CIA

Clyde McAvoy adalah penipu besar. Memang durjana. Bangsat manusia itu. Kami akan mendapatkan maklumat jelas tentang Adam Malik Batubara. Siapakah beliau sebenarnya. Wira Islami Indonesia atau Agen Perisikan CIA sebagaimana yang dituduh ganas terhadapnya.

Ini adalah usaha jahat Kafirin Sedunia untuk melumpuhkan gerakan dakwah Islamiah keseluruhannya. Anwar Ibrahim tiada kaitan dengan Adam Malik. Di Malaysia, sahabat karib Adam Malik ialah Tun Razak.

Kita mesti betulkan fakta palsu oleh durjana barat.

Selasa, 23 Disember 2008

Kehilangan Presiden GGMM - Saudara Azam

24 jam yang lalu. Polis Repot telah dibuat. Kenapa hilang??? Minta ahli BPN siarkan berita ini. MUNGKINKAH BELIAU DICULIK KERANA TINDAKAN AGRESIF BELIAU AKHIR-AKHIR INI? Menurut rakan karib mereka telah menghubungi pihak Celcom, dan kali terakhir panggilan dibuat melalui h/p beliau ialah di Lentang, Mentakab, Pahang. Di mana Azam kini???? Menjadi sejuta tandatanya????

Isnin, 22 Disember 2008

Kau terencat akal ker Husam? Atau mabuk politik!

Ni apa kes? Husam buat statement politik basi. Waduh! Apa sudah jadi sama lo bro? Kau kan pemimpin kerajaan Pakatan Rakyat yang memperjuangankan Ketuanan Rakyat. Memperjuangakan Negara Berkebajikan. Apo sudah jadi ni?

Please kawan... stop la mempersendakan agama. Jangan main-main cakap politik sebegini. Janganlah jadi Muzabzab. Sekejap ke kiri dan sekejap ke kanan. Macam tayar gelong ajer.

Kau ni betul-betul la kaki bebel. Saja nak bikin gawat politik. Ooooo.. Pemilihan Agung PAS dah dekat. Husam kenala buat pusingan U. Sebab nak jadi Tuan Presiden. Lu ada mimpi siang ali jugak ka?

Come On Husam!. Kau sudah ada label. Kau ni Erdogan. Erdogan Man. Kau ni liberalis. Kau ni pemimpin Gerakan Muda Reformis. Kau subscribe kepada Neo Conservative. Kau bukan lagi Husam yang dulu lagi.

Dan mungkin bila nanti..... Anwar Ibrahim pakai jubah sheikhul Islami. Kau pun akan ikut sama berserban lebai. Muzabzab akan bersatu lagi. Ummat tertipu tertipu lagi.

DAP pula sedang tekan kalkulator. Lim Kit Siang congak bila malam. 1+1+1 tak sama dengan 3. Macam mana ni? Kenapa 2 setengah pula jawapannya? Anaknya Lim Guan Eng pun sibuk mencari Jubah. Nak jadi Khalifah Pulau Mutiara. Macam manani? Apa nak buat. Buat apa sahajalah Labu? Keh!Keh!Keh! Pakatan Bercelaru! Celaru!

Husam kena gelak lagi. Lawaklah kau ni wahai Anak Musa.

Terima Kasih para Komentar.... Big Bravo!

Alhamdulillah, posting kali ini telah menjadi semakin akademik. Ini berikut ada komentar baik daripada TaminSari. TaminSari juga telah membuat penambahbaikan fakta dan bila dicerna dengan fakta yang kami bentangkan ianya menjadi set jaluran sejarah yang baik. Saudara MuhaiminSulam juga meninggalkan komentar pesanan yang baik. Saudara bolehlah berjumpa dengan Ustaz Salahuddin Abdullah, bekas pimpinan PAS di Jalan Bayam, Kota Bharu, Kelantan. Khabarnya beliau sedang menyiapkan sejarah PAS sebagaimana yang diminta oleh Datuk Nik Aziz.

Juga sejarawan seperti Prof Ridzuan Othman, yang mana penglibatan beliau di kedua-dua arus politik tanahair. Prof Ridzuan pernah juga menjadi penulis tamu di INMIND di bawah kepimpinan Khir Toyo. Lihat website PAS, Tesis Dr. Zambry dijadikan rujukan berkenaan Sejarah PAS.

Namun yang penting ialah pemersatuan Melayu Islami yang sebenarnya dianjurkan oleh blog ini. Kami tiadalah membenci mana-mana parti politik baik ianya UMNO, PAS mahupun PKR. Namun kritikan juga harus diberikan kepada pemimpin pro Pakatan Rakyat.

Kenapa kami tiada banyak mengkritik UMNO dan pro Kerajaan di sini. Ini adalah kerana sudah ramai penulis blog bergaji dan berelaun dan dibayar untuk menjadi Blogger Pengkritik Kerajaan.

Seterusnya blogger, Keadilan untuk AmirBazli dilihat sebagai satu blog khas Krtikan Pedas Buat Zahid Hamidi. Silalah lawatinya dan buatlah penilaian anda masing-masing.

Siapalah kita ini melainkan kita hanyalah manusia yang lemah dan fana' binasa. Anjuran kembali kepada Al Qur'an hendaklah menjadi anjuran yang lebih fokus dan janganlah menganjurkan sedemikian sepintas lalu.

Al Qur'an adalah Kalam yang diucapkan Allah. Ianya 'Azali. Kita hendaklah membacanya hatta kita fahami. Lalu kita berinteraksi dengan Al Qur'an itu. Bagaimana? Kita Imani dulu akan besar Mukjizat wahyu itu. Lalu kita Tilawah Kalam Allah itu satu demi satu. Justeru, kita Fahamkan akan maksudnya. Seterusnya kita Amalkan. Dan akhirnya kita Da'wahkan.

Ingatlah akan tugasan kita terhadap Al Qur'an. ITFAD. Iman. Tilawah. Faham. Amal. Da'wah. Nahnu hanya menjalankan tugas Daei'. Yang baik datang daripada Nahnu, manakala yang buruk itu dtang daipada Nafsuna.

Jumaat, 19 Disember 2008

PAS hari ini adalah tidak real lagi.

Sejarah PAS. Ini adalah sejarah PAS sebenar. Ramai kununnya PAS pun tiada tahu akan sejarah ini. Mari kita tayangkan.

Sejarah Pra PAS a.ka. PAS 0.0

Gerakan politik tanahair yang pro Islam pertama wujud dalam PKMM. Apa tu? Parti Kebangsaan Melayu Malaya. Ianya dipimpin oleh Mokhtaruddin Lasso. Lasso itu marganya, sama seperti Ari Lasso. Kamu kenal Ari? Namun banyak riwayat yang mengatakan beliau anuti Komunisme. Beliau dibantu oleh Dr. Burhanuddin Al Helmy. Manakala, sayap pemudanya ialah API yang diketuai oleh Ahmad Boestaman. Dan sayap wanitanya ialah AWAS. Namun ada dua nama penting yang perlu diketahui semua yang jarang-jarang diketahui ramai akan penggerak API. Pertama namanya Abdul Rahman Rahim. Dia adalah pejuang anti Belanda di Sumatera. Nama Mandailingnya Kamaluddin Nasution. Beliau lari dari Sumatera kerana ingin ditangkap Belanda untuk dibuang di Digul, sekarang namanya Irian Jaya. Seorang lagi pemimpin API yang juga Ketua API Ranting Kelantan ialah Datuk Asri. Manakala pemimpin AWAS yang selalu menjadi sebutan ialah Shamsiah Fakeh. Namun ada lagi tokoh yang lebih hebat, namanya Sakinah Junid. Nama Sakinah Junid pernah disebutkan di Parlimen British ketika beliau memimpin Angkatan Pemuda & Pemudi Padang Rengas ke Kuala Kangsar. Mereka berjalan dari Padang Rengas ke Kuala Kangsar sambil menyanyikan lagu Merdeka Dengan Darah.

PAS 0.1 - Zaman Hizbul Muslimin

Seruan Jihad Ustaz Abu Bakar Al Bakir membangkitkan semangat perjuangan pro Islam di Malaya. Namun gerakan ini ditentang oleh Dato Onn dengan slogannya Hubaya Dari Gunung. Dr. Burhanuddin al Helmy dan Datuk Asri sama-sama berdiri bersama Ustaz Al Baqir.

PAS 1.0 - Yang lahir daripada Rumah UMNO -Pro Brtish sebagaimana diriwayatkan

Ialah penubuhan PAS zaman Ustaz Ahmad Fuad (Ketua Biro Agama UMNO). Perancangan penubuhan PAS ini dimuzakarahkan di rumah Ustaz Ahmad Badawi (bapa Pak Lah). Pada masa ini, kumpulan Ustaz Al Baqir enggan join mereka yang dilihat pro British (sebagaimana yang diriwayatkan). Lantas jemputan dibuat pada awalnya kepada Datuk Asri sebagai penggerak tenaga muda. Beliau pada mulanya enggan sertai atas faktor pro British namun akhirnya terima dengan syarat tertentu. Pada masa ini, Datuk Asri kembangkan PAS ke Kelantan dan Trengganu hingga pesatnya PAS di sana hingga kini. Terus-terusanlah hingga Dr. Burhanuddin Al Helmy dijemput mengepalainya pada 1955.

PAS 2.0 - Pro Nasionalis, kata mereka

Pada masa ini PAS diterajui Dr. Burhanuddin dan dibantu rapat oleh Prof. Zulkifli Muhamad. Datuk Asri sebagai pengemudi bersama. PAS berjaya tawan Trengganu dan Kelantan pada PRU 1959. Namun mereka hanya bertapak setengah penggal sahaja di Trengganu, dek dipermainkan Dato' Onn (Parti Negara) juga.

PAS 3.0 Pro Kepimpinan Ulama - Menubuhkan negara Islam (konon sahaja)

Di pertengahan 70 an gerombolan anak muda ABIM masuk ke dalam PAS. Pada masa awalan 70-an juga Nik Aziz dijemput sertai PAS. Asalnya dia adalah Guru KEMAS UMNO. Ada yang lulusan Timur Tengah terus memikirkan kepimpinan Ulama' menggantikan kepimpinan Nasionalis, katanya. Pada awal 80-an, golongan pro Iran juga meresap masuk. Lalu berlakulah peralihan kuasa dan Datuk Asri diperjahanamkan oleh kepimpinan PAS pada masa itu. Lalu jawatan Murshidul Am diwujudkan. Mula-mulanya kewujudan ini adalah untuk mempersisihkan Ustaz Yusuf Rawa dari kepimpinan dan digantikan dengan Ustaz Fadzil Noor. Rupa-rupanya, Nik Aziz lebih cekap. Tak berapa lama jawatan itu diambil alih oleh Nik Aziz yang merupakan Ketua Dewan Ulama. Wujudlah dua kepimpinan dalam PAS. De Facto oleh Nik Aziz manakala De Jure oleh Fadzil Noor. Namun Ustaz Fadzil lah yang mengembangkan PAS ke semua arah. Maka ramai mahasiswa dan golongan professional masuk sertai PAS melalui pendekatan Ustaz Fadzil yang agak liberal.

PAS 4.0 (Pro Liberal, Pro Demokrasi-Sekularis & Negara Berkebajikan)

Kancah Reformasi membejak beberapa lagi tokoh Nasional dan peringkat Negeri sertai PAS. Pada masa inilah gerombolan ABIM-JIM (Fasa 2) sertai PAS. Mereka ini ramai yang bermazhab Anwari-Erdogan. Lalu inilah PAS yang ada kini. Satu cacamarba kepimpinan yang amat berbeza dengan yang asal.

Kepada sesiapa yang menyanggah fakta di atas bolehlah kita berdebat bersama.

Fahaman Liberal PAS Erdogan & Anwar+PKR merosakkan budak ni

lukman87 said...
em... family saya pun sambut krismas jg.. Kita kena hormat kaum lain, jangan terlalu taksub pada parti perkauman.. Islam tu kan syumul.

Demikianlah komen makhluk yang masih belum baligh setelah fahaman liberal ditularkan oleh PAS Erdogan dan Anwar+PKR. Sadis bangsaku. Agamanya telah dirosakkan oleh Golongan Muktazilah Moden yang disebutkan tadi. Mereka jugalah golongan Al-Muntahanah. Yang juga sudah semestinya Muzabzab.

Masyarakat Muslim jadi rosak terberahak. Jadi gondong simalungun. Lantas kemurkaan Allah didatangkan bencana demi bencana. Rugi demi kerugian ummat Muslimin di Malaysia Jaya. Harus disembelihkan kepala para Al Muntahanah dan Muzabzabin semuanya?

Banyak bloggers kurang ilmu agama yang bercakap lantang soal Islam terdiri daripada bloggers Pro Pembangkang. Bila kita bicara secara Nasionalnya, kita tahulah siapakah ummat Pembangkang Mujahhilin itu. Sedap ini Jumaat maklumkan kepada mereka akan tiba jua nanti suatu hari babi terpanggang yang mereka makan disangkakan daging unta.

Banyak bloggers pro Pembangkang itu juga tiada reti menulis kerana orang tiada baca apa yang mereka tuliskan. Mereka hanya berangan dan syiok sendiri, suka-suki melayan blog masing-masing dengan grafik dan template bodohan.

Amat malang mereka! Kami nasihatkan mereka agar tutup sahaja blog semuntahan sebegitu. Sebab tak berguna langsung!

Khamis, 18 Disember 2008

Bloggers Marhaen Pro Pembangkang macam cacing kepanasan

Sudahlah kome. PerakBangkit tahu kome tertekan jiwa dek kepanasan papan kekunci yang PB ketuk tadi. PB pun Bloggers Marhaen jugak. Tiada nama. Orang pun tak kenal. Namun begitu, PB berjaya mencuit dan mengusik jiwa raga Nizar yang sedang dibuli di Singapura. Kesian Nizar.

Bukan Nizar saja. Malah Nga dan Ngeh pun sedang tercekik tulang babi waktu makan sup babi tadi. Penangan blog PB telah mengusik urat saraf pemimpin politik PR di Perak.

Alhamdulillah Allah SWT telah membawa suara PB ke halwa telinga para Exco di Perak. Kerana itulah mereka akan menghantar beribu-ribu tentera upahan bloggers untuk serang PB, psycho PB kononnya mereka orang UMNO lah. Pungkoklah kome.

Walaupun lebih kurang 300 pembaca Blog ini setiap hari namun yang penting ianya boleh menembak ganas SUK yang mengamalkan pentadbiran yang lemah dan mahapoyo.

Mereka perlu ingat satu perkara. Kuasa ini Allah yang punya. Jika Allah mahukan, Allah akan kembalikan kepada yang berhak.

Kepada Nizar, diingatkan sentiasa. Jangan permainkan Islam. Jangan. Jangan. Jangan. Ingatlah Allah sentiasa. Inta mesti selalu dengar nasihat para sahabat. Kalau tidak nanti inta sesat. Ana hanya mampu berikan teguran pada inta. Selebihnya intalah yang fikirkan dan lakukan. Itulah inta sekarang ni tuang Usrah JIM. PAS-PAS la jugak, tapi JIM tu jemaah utama inta. Ingat tu! Jangan jadi Muzabzab tau!

Panas Lagi! MB PAS anjurkan Konsert Kristian

Konsert itu dianjurkan oleh Kerajaan Negeri Perak. Sudah pastilah ianya akan diraikan sekali oleh MB PAS. Yiehaaa. Negara Islam telah ditolak menjadi Negeri Berkebajikan. Maka ramailah anak Melayu akan hadir ke Konsert Krismas anjuran Ngeh dan Nga. Ngeh dan Nga beragama Kritisan. Nama Kritsian Ngeh ialah James, dan Nama Kristian Nga ialah David. Nga-Ngeh atau David James. Kelas gitu!

Bukankah Nabi telah berpesan Jangan ikut Millah Orang Kritisan. Nizar Lembu sekali lagi dicucuk hidung jadi Pak turut. Apa ini tipu lagi ker? Fitnah ker? Meracau ker? Ok lah! Kau orang pun kena cucuk hidung sama. Apa lagi joinlah Konsert Krismas tersebut.

Bukankah dalam demokrasi fungsi Pembangkang untuk mengkritik? Apa! Takut kena kritik! Boleh blah! la. Agaknya apa tindakan Pemuda PAS lepas ni. Atau mereka semua sudah jadi Pondan. Mana Azli Musa Mat Janggut tu? Mana Talibannya? Jadi pondan lagi bagus la. Pergi kome repot kat Azli Musa tu. Berani ker dia tentang Konsert Kristian anjuran Kerajaan Negeri ni? Sumpah tak berani!

Siapa bagi bajet anjur Konsert Kristian ni? Ni duit rakyat Islam. Haram tau! Haram Sheikh! Jangan tempah bilik neraka Sheikh. Islam kata haram. Perlembagaan juga tak benarkan guna duit kerajaan untuk Konsert Kristian.

Inilah yang dikaborkan berkali-kali. Tapi Nizar tak mau nak dengor. Kata Nizar, dia jadi menteri besar kerana pilihan Allah. Ma Sya Allah. Bertaubatlah Nizar yer. Lepas ni segala macam maksiat masuk dalam SUK. Okay. Itulah namanya dan maknaya Negeri Berkebajikan. Kepala Hotak Kau!

PerakBangkit hanya tulis Snippets Sahaja

Coratcoret kata Dr. M. Jadi PB hanya tulis coratcoret sahaja. Bukannya esei lengkap. Anda boleh membaca pelbagai esei di laman blog Jemaah BPN.

Cuma cara PB tulis tu menerkam. Pada sasarannya. Terkadang bahasa kasar. Bertujuan mengasosiasikan apa yang mudah digambarkan di otak kepala pembaca. Contohnya, Ngeh Babi. Jadi dua maksud yang tertera. Ngeh dan Babi. Jadi wajah Ngeh dan wajah babi akan terpacul di kotak gambar pembaca.

Ngeh seperti babi atau babi seperti Ngeh boleh difaham jelas ke sanubari pembaca. Betapa jahatnya Ngeh difahami segera. Ianya bukan melucah. Tapi ianya membawa nada amarah yang akan mengusik adrenalin pembaca oposisi. Dan ianya nak menjadikan pembaca Nak Baca lagi dan nak baca lagi. Ianya juga menjadikan pembaca gatal nak mengkomen kerana psychopatik mereka juga terusik.

PB hanya menulis Ngeh Babi dan kalau Nizar pulak mungkin Lembu sesuai diasimilasikan dengan namanya. Nizar Lembu. Membawa maksud Nizar macam lembu yang dicucuk hidungnya. Atau Lembu itu Nizar. Salah satu ciri lembu ialah berak rata-rata. Seperti juga Nizar yang suka berak rata-rata. Bila dan bagaimana Nizar berak rata-rata? Seperti celupar mulutnya yang cakap barang yang ia tidak diketahui.

Pembaca pasti pernah melihat Nizar ternonong bila disergah Tajol Rosli dalam Sidang Dewan Negeri. Nizar adalah Mr. Yes Man. Yes Man kepada siapa? Sudah tentulah kepada Ngeh Babi tadi. Badan Ngeh itu najis. Najis Mughollazah sama macam babi. Perangainya dan tingkah lakunya.

Seorang lagi insan durjana di Perak ialah Kula. Kula ni Keling makan biawak seperti kata GGMM. Kula juga ibarat Biawak. Kula juga adik beradik Syaithan. Rakan sejawatnya MP Ipoh Timur bukan sahaja ibarat Syaithan, malah dia tu Iblis. Kenapa bapak Lim Guan Eng itu dikatakan Iblis. Sebabnya dia suka menghasut.

Menghasut dan mengapi-apikan manusia ibarat Karpal Singh. Memang tak guna manusia tu. Mula-mula jadi loyar Ummi Hafilda. Lepas tu jadi loyar Anwar. Belit macam ular. Begitulah juga perangai anaknya. Kabarnya ada orang nak tangkap anaknya masuk dalam guni dan campak ke Lautan Hindi.

Itulah semuanya barisan komunisme. Barisan Neo Konservatif. Barisan Cap cai. Dan ada yang menjenamakan mereka sebagai barisan Pukimak Jahannam. Mereka pasti akan masuk neraka dan kekal di dalammnya dalam kekafiran dilaknat padam.

Camry 2.4 tu kereta kegemaran Ngeh Babi Itulah jawapannya

Hey Orang Melayu yang sokong Ngeh babi Sundal tu. Meh sini aku ajor kamu. Nizar tu bukan MB Perak. Kamu paham tak! MB ialah Ngeh Khoo Ham. (ham tu maknanya daging babi.

Toksahlah jadi tukang karut Ngeh. Kira sana. Kira sini. Macam gampang jer. Tahu tak naper Ngeh nak pakai Camry 2.4? Ha, tu la pasal. Jadi cengkodok tak tahu aper ke benda. Itulah kereta kegemaran Ngeh.

Memang sekarang Ngeh pakai kereta Camry 2.4. Kome tahu tak? Dia memang gila Toyota. Sebabnya dia nak bagi Jepun kaya. Itu kereta Ngeh. Ngeh suka kereta tu.

Itulah jawapannya.

Sekarang nampak tak betapa bodohnya korang bela dan membela macam nak rak. Jawapannya mudah. Kenapa Camry 2.4? Sebab itu yang Ngeh suka. Sebab apa? Sebab Ngeh suka kereta tu! Faham tak. Tu pasallah bukan Volvo ker, BMW ker. Sorento ker, Harrier ker. Apa-apa je lah.

Rintih penyokong PR.... Kenapa bodohnya kami, buat kira-kira macam orang tongong nak menegakkan benang yang basah.

PB boleh gelak kesian jer kat hangpa.

Rabu, 17 Disember 2008

Nizar! Rakyatmu resah... Tolonglah mereka....! DAP loves PAP!

Kata Negeri Berkebajikan, apa lagi? Kebajikan Oh! Kebajikan!

besi said...
Dato seri...harga getah jatuh la..orang kampung banyak mengeluh... kerajaan negeri ada program yang boleh meringankan beban penoreh penoreh getah...ini?

BUKTI HUBUNGAN DAP DAN PAP MASIH KENTAL!

LAWATAN KERJA TEKNIKAL PBT KE SINGAPURA

Pada 18 Disember hingga 20 Disember 2008, lawatan kerja teknikal dari semua pimpinan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Yang di Pertua dan Setiausaha PBT, termasuk beberapa Pegawai Kerajaan Negeri dan Ahli Exco serta ADUN pergi melawat sambil belajar kerja ke negara Singapura . Kunjungan bertemu Pihak Berkuasa Bandaraya Singapura di susun oleh kerajaan Perak dengan kerjasama Kedutaan Singapura di Kuala Lumpur.

Kunjungan hormat Pesuruhjaya Singapura ke Malaysia, Mr. Jasudasen ke pejabat MB Perak tempoh hari telah memperakui lawatan ini serta aturan majlis lawatan kerja sewaktu berada di negara tersebut.

Posted by Dato' Seri Ir. Haji Mohammad Nizar Jamaluddin

Respons terus kepada Tok Uban

Tok Uban said...
Salah tu PB....Orang Pas dah tak mahu kena tipu 2x dengan orang Umno...Fikirlah...macam mana terjadi kat Kelantan dulu...ok...

PB

Apa yang Tok Uban tahu berkenaan episod Darurat Kelantan yang membawa kepada Keluarnya PAS daripada BN?

Saya amat pasti yang Tok Uban tak satu satu kejadahpun tentang kes tersebut. Itu bukanlah alasan! Tok Uban tahu tak ketikamana EXCO PAS di Perak dalam BN dulu adalah birasnya MB Perak BN? Namun bila PAS keluar BN, beliau pun ikut keluar sekali kerana taatnya kepada pimpinan.

Tahukah Tok Uban, bahawa Kepimpinan PAS yang keluar BN pada masa dahulu adalah Kepimpinan Dato' Asri. Yang mana kepimpinannya akhirnya di PERJAHANAM kan oleh pemimpin PAS kini yang diterajui Hadi dan Nik Aziz. Itu bukan alasan!

Tahukah Tok Uban, Master General UMNO yang berusaha menyingkirkan PAS itu ialah Tengku Razaleigh Hamzah? Yang mana pada PRU 1990, beliau kena menebus dosanya untuk mengembalikan Kelantan kepada PAS semasa era Nik Aziz.

Tahukah Tok Uban, bahawasanya MB Kelantan PAS pada masa tu yang belot kepada kepimpinan, selain peranan jahat KuLi. Dan beliau adalah dalang besar menjatuhkan kerajaan PAS Kelantan. Namanya Datuk Muhamad Nasir yang akhirnya menubuhkan BARJASA.

Tok Uban ni rayan kot! Salah tembak button kot!

Menjawab cucu Janggut Merah yang tengin!

cucu janggut merah said...
agak2nye sape la yg buleh kite harapkan untuk jadi kerajaan ye? nak bagi PR, cina pulak yg berkuase. nak bagi BN, lebih kurang itu juge.

PB punye pendapat cemane ye?

nak bagi pade selain BN & PR, tak ade pulak parti-parti lain yang buleh menang. penin .. penin!


Jawapan PB

Pertama, jangan penin dan kurangkan tengin.

Kedua, cuba buat anjakan paradigma di kotak pemikiran.

Ketiga, Masih ingat tak tawaran Bang Tajol dahulu?

PAS boleh lenyek DAP dan masih lagi jadi MB di Perak. Boleh begitu. Tapi PAS tak nak. Sebab apa tak nak? Dulu Perak diperintah oleh BN dan diterajui UMNO. Kini Perak diterajui DAP.

Nampak lagi ke tak?
Perak diterajui DAP. D.A.P.

Maknanya, sekarang arak, seks, judi dan babi akan bertambah beribu-ribu lemon. Dulu memang Cina dapat jugak kek tapi sekarang depa dapat beribu-ribu lagi kek. Macam-macam nak disapunya.

Itulah yang membuatkan Melayu lagi nak Marah! Hangin la satu badan tengok tingkah buruk DAP tu! Takkan inipun susah nak paham!

Boleh tak buang DAP. Jawapanya boleh! Sekarang pun boleh! Cara nak didik UMNO dan PAS ialah kedua-duanya mesti duduk dalam satu kerajaan. Boleh ker tak boleh? Sudah tentu boleh! Sekarang boleh! Sekarang dah logik!

Tapi PAS sombong! Dulu kenapa tak ajak? PRU lepas PAS mana ada kerusi camna nak ajak. 99 dulu? PAS pun tak nak.

Aku akan lebih respek Nik Aziz kalau dia nampak benda ni. Tapi sungguh kecewa aku, dia pun tengin sama. Memang dia ada sedikit kelebihan ilmu agama, tapi ilmu siasah taklah cekap sangat. Mufti Perak lagi bagus pandangan siasahnya.

Tak payah pun tunggu PRU13, Muslimin boleh jadi tuan. Boleh pun. Nizar boleh jadi MB. Dan Tajol boleh jadi Abang kpd Nizar menasihatinya? Kecewa aku sungguh-sungguh. Kenapa tak buat juga?

Rumusan aku satu saja. PAS terlalu sombong dan belagak nak mampus. Bukalah mata dan bukalah hati anda. Ubah cara pemikiran sikit. Jangan ingat bila orang tak suka PR tu semuanya UMNO belaka.

Nasihat kepada penyokong PR. Kuasa ini Allah yang punya.

Selasa, 16 Disember 2008

Kini penyokong PR mula nak faham akan kejahatan DAP

Setelah PerakBangkit keluarkan isu ekslusif arak, judi dan seks bebas, maka kini fahamilah akan penyokong PR akan permainan DAP di Perak. Kalau Muslimin PR nak terus pegang dan perintah Perak ini boleh dengan syarat. Bangkit dan tentanglah Rejim DAP. Tiada pilihan. Ianya adalah Wajib demi maruah agama dan bangsa. Amacam? Ada berani ka?

Namun jauh di sudut hati PerakBangkit, kami para penggerak bersama weblog ini tahu bahawa mereka tak berani punya. Bukan sebab mereka takdak teloq. Tapi, kerana jawatan dan pangkat. Rasuah dan wang. Hampir ke tahap mustahil mereka akan bangkit berjuang menentang DAP.

Kini juga kita boleh persoalkan duit gaji mereka itu. Apakah arak, judi, seks dan babi yang akan biaya? Ketahuilah bahawasanya menternak babi itu haram. Babi mesti diharamkan pemakanannya kepada semua manusia. Ini adalah kerana babi dijadikan Allah untuk makan yang kotor-kotor dan najis-najis saja.

Babi biarlah ia hidup sendirian dan usah diternak beranak. Tak usah. Tolonglah jangan ada lagi manusia Muslim yang nak bela sangat isu bela babi. Sudahlah buat kerja tak senonoh sebegitu.

Nizar MB kena beritahu pada Ngeh dan kaumnya agar jangan makan babi. Beri tahu pada Kula dan kaumnya agar jangan makan babi. Makanlah makanan yang halal-halal lagi baik dan berzat. Susahkah nak buat begitu?

Kalau dulu pemimpin UMNO tak melakukan dakwah dengan baik, itu bukan alasan untuk kamu pemimpin PR tak melakukannya. Kamu mesti tunjukkan perbezaan. Barulah rakyat akan percaya dan sokong.

Ini tidak! Kamu yang lebih sudu dari kuah. Melampau sungguh!. Bila orang kritik. Marah! Itulah! Inilah! Datanglah penyokong PR yang sikit (tapi pakai macam2 ID)datang menegakkan benang yang basah.

Nak beli Camry sebijik RM170K. Gedebuk gedebak kiranya RM200K sebijan. Kali 16 jadilah RM3.2 juta. Tu duit rakyat. Nak tolak Perdana V6 lebih kurang RM20K. Tapi tolak Perdana V6 tu kat sedara mara dan kroni, dapatla RM10K sebijik. Kali 16 bijik dapatlah hanya RM160K. nak beli sebijik amry pun tak lepas. Penyokong PR mati-matian bela DAP punya keputusan. Wei! Ingat sikit? Ingat rakyat setuju ker? Pikir la jauh-jauh.

Jangan cakap nak hapuskan rasuah, kalau rasuah tak terhapus pun. Tak percaya? Tanya la S.O yang Ngeh bayar untuk cari tanah 1000 hektar untuk sekolah Cina. Tanyalah budak Pejabat Hutan yang dibayar untuk cari kawasan balak. Depa ni bukan kira siapa? Asal duit jer depa sapu. Kan ada rasuah korang main? Tipu lagi ker? Fitnah lagi ker?

Kula si Keling ni tolong piat sikit telinga dia. Ni lori sampah dah tak jalan-jalan lagi. Ipoh dah mula kotor ni. Makan rasuah ker kome?

Seperti biasa nanti PB akan diserang lagi penyokong PR dengan perkataan fitnah, fitnah dan fitnah. Namun sebenarnya siapakah yang berjuang demi kebenaran? Anda tahu dan Tuhan Allah juga tahu?

Isnin, 15 Disember 2008

Judi , Arak, Rumah Urut - Pelak mali talak sommong maaa!

Dipetik daripada Teks Bajet Perak 2009 Pada perenggan 77.
Faktor utama kenaikan Hasil Bukan Cukai sebanyak 16.19 juta ringgit kerana peningkatan hasil lesen tanah dan galian sebanyak 13.47 juta ringgit.

Kita ulang lagi:
Kenaikan Hasil Bukan Cukai kerana Peningkatan Hasil Lesen Tanah

Kita ulang lagi:
Kenaikan sebanyak RM16.19 juta kerana peningkatan sebanyak RM13.47 juta

Kita ulang lagi:
Dulu hanya RM2.72 juta dan sekarang RM16.19 juta

Apa yang meningkat tu bang?
Hasil Bukan Cukai la.

Hasil Bukan Cukai tu apa bang?
Hasil Lesen Tanah la.

Apa Hasil Lesen Tanah tu bang?
Hang pergi la kat pejabat Tanah hang tanya la kat depa, depa keluaq lesen apa?

Saya nak bukak disco dan pub untuk menari dan minum arak camna bang?
Hang pi la minta lesen kat pejabat tanah.

Saya nak bukak rumah urut camna bang?
Hang pi la minta lesen kat pejabat tanah.

Saya nak bukak rumah kelab untuk main judi camna bang?
Hang pi la minta lesen kat pejabat tanah.

MB kita tu pandai ker bodo bang?
Tak baik cakap dia bodo, dia cuma kena buli jer dgn Ngeh

Kesian kat dia ka bang?
Kat peyokong PR pun kesian jugak sebab tak tahu hal2 keduniaan. Cakap pandai tapi tak reti satu apa pun. Ingat orang asyik nak buat pitonah jer. Lain kali deme kena belajo sikit.

Camna nak buat ni bang?
Pasal tu lah kita tulih kat blog ni. Sepayer deme paham dan bukok mater sikit. Kalau idok nanti jadi Muzabzab la pulok.


Nota kaki lagi utk MB Nizar
Hujimy: surat berkaitan sudah dihntr ke email MB, mail, hope MB's do something
Details
2008-12-15 7:09 PM #

Hujimy: YAB MB, sejak bulan 6 hr tue yuran kolej kerajaan negeri (kolej islam darul ridzuan) naik hampir 2x ganda, surat berkaitan sudah dihntr ke email MB, niza

Budak-budak PR - Dengar baik-baik apa Nizar cakap

Mesyuarat banyak membincangkan dasar serta perlaksanaan projek dibawah NCER yang di ketuai oleh Dato' Seri Panglima Anuar Zaini. Hubungan kerajaan Pakatan Rakyat dengan Persekutuan amatlah baik dan YAB Perdana Menteri sendiri memberi perhatian kepada keluhan serta rintihan MB dan KM dari negeri2 pakatan Rakyat, Kedah, Penang dan Perak.

Mesyuarat cukup objektif dan amat positif dengan tarikh sasaran ditetapkan. Semuanya adalah kearah pembangunan mapan dan bermunafaat untuk rakyat. Malangnya NCER bagi negeri Perak ini hanyalah dizonkan dari Kuala Kangsar hingga ke utara (lembah Kerian). Sampai di rumah jam 10.00 malam setelah berhenti di RR Sg Buloh untuk solat dan minum ayor angat.

Posted by Dato' Seri Ir. Haji Mohammad Nizar Jamaluddin
Dato' Seri Ir. Haji Mohammad Nizar Jamaluddin said...
Asalamualaikum sdr lohol semoga sentiasa dalam lindungan Allah SWT. Ntahlah kereta V6 yang ada tu macam telan mati mak, luah mati bapak!Kadang2 baru masuk worksyop seminggu, dah rosak balik, habis duit rakyat asyik repair dan ganti spare part aje.Nak tukar baru jenis selain Proton, kerajaan BN kenakan Tax tinggi, hampir dua kali ganda. Tak tukar, maka kos repair,terlalu tinggi. Harga V6 baru sekitar RM98,000.00 tanpa tax. Harga Camry 2.4 baru RM96,000.00, juika masuk tax jadinya RM170,000.00 sebuah.Tolak V6 lama mungkin dapat RM30,000.00 nilai trade in sebuah. Tapi Mercedes Benz 14 buah yang UMNO-BN beli di Terengganu , OK pulak! Maka kami tunggulah!

Pakai jer Persona atau jadi Muzabzab? Nizar dicabar!

AbgTuah said...
Salam,

Oklah kalau V6 tu penyelengaraannya tinggi aku terima. Yang aku heran berlambak jenama kereta buatan Malaysia yg lain, WIRA, ISWARA, WAJA, GEN 2 atau PERSONA kenapa pilih kereta import yg mewah. Pakai PERSONA pun ok juga, minyak safe dan performance not bad.

Dulu kata kerajaan membazir itulah inilah, sekarang kau orang lagi membazir, kau ingat duit kerajaan tu pasir ke oiii.

Ha, hari itu beriya-iya si malaun tu naik basikal pergi ke Parlimen, sekarang mana kau campak basikal tu, dah jual ke? GIMMICK cukup terrorlah kau org nih, mengalahkan MGR hero filem Tamil tu.

Nih, pemimpin pembangkang kalau kau org nak bergaya tu kata aje nak bergaya, senang, rakyat tak adalah terfikir-fikir.

Yang penyokong2 malaun bahadul pula bukan main sokong lagi kehendak nafsu bergaya pemimpin kicap mereka, al maklum pemimpin merekalah katakan, kentutnya pun wangi bagi mereka.

kehkehkeh kheekkk phuuiii...
KELAB PEMUDA JIWA LUKA said...
itu YB cina dah mandi hadas ke masuk dalam surau...kang kena samak pulak...

Kerajaan Sampah yang menyampah - Dasar Muzabzab

Apa kes ni? Nak pakai Camry pula. Baguih la. Tayang kat orang kampung no. Aku la ni pakai Camry. Wakakakakakakakakak. Ape kelas Exco pakai Camry. Jadi Chairman Syarikat Majuperak dan Perak Harta lagi best. Pakai Rexton beb. Rexton, wa cakap lu!

Okaylah. Itu cerita hal kera masuk bandar. Tak nak makan pisang lagi. Nak makan epal la. Tapi kat kawasan DBI dah jadi hancing bancing. Mana tidaknya, sampah sana-sini. Mana lori sampah? Pekerja dah malas ni. Oooo takder duit kot! Manalah duit nak ada, kalau dah kena kebas nak beli Camry.

Banyak cingkadak betul. Tahun depan bila kes Osman dan Posman naik balik, mestilah pening. Kalau kalah nak kena pilihanraya la pulak. Boleh ker menang tu? Kalau kalah kenalah tukau kerajaan balik.

MB kena keluar rumah. Kelakaunya politik ni. Tanah 999 sempat ker nak bagi? Kira nak kebas duit premium cepat-cepat la ni. Tu yang gelabah buat announcement. Yea, rakyat kena tipu lagi. Baguih betui.

Ni lah golongan yang cakap tak serupa bikin. Cakap nak buat kerajaan berkebajikan konon. Namun sebenarnya kerajaan apa tau? Hang tau tak? Ha, tau takper.

Makan tabasco memanglah rasa pedas. Nak rasa lendir pula camna? Tanyalah member hang yang suka terima sedekah tu. Aik! Ada rasa sikit panas ka? Kalau ada rasa itu macam, gua nak kasik tau sama lu! Lu pikir la sendiri!

Sabtu, 13 Disember 2008

Jom Bangkit! Tolak Kerajaan Muzabzab

Mereka mesti dihinakan kerana mereka hanya akan meruntuhkan Islam di bumi Allah. Mereka hanya memperdaya ummat Islam. Mereka menipu dan amat durjana. Mereka akan menjalankan kemaksiatan di bumi Allah. Mereka makan babi. Mereka minum arak dan judi. Ini adalah kerana mereka mengaut hasil babi, arak dan judi untuk mengenyangkan nafsu perut mereka.

Mereka mesti ditentang. Mereka mesti dijatuhkan. Sesiapa yang telah memberikan undi kepada mereka tergolong dari kalangan orang-orang yang rugi. Mereka masih berdusta dan tiada mahu mengaku akan kesilapan.

Mereka hanya mengatakan mereka sahaja yang benar sedangkan orang lain semuanya salah belaka. Mereka benar-benar sombong. Sungguh laknat!

Mereka kini mencuri hasil negeri. Mereka mengaut kompartmen balak! Banyak dan dengan banyak! Mereka cakap tak serupa bikin! Dulu mereka katakan kerajaan yang dahulu mencuri. Sekarang mereka pula yang mencuri. Sama sahaja! Memang gampang mereka menipu rakyat. Konon perjuangan atas nama rakyat. Namun rakyat masih derita. Yang miskin dan papa terus tiada terbela.

Mereka juga mencuri tanah. Mengambil hak rakyat untuk kroni-kroni mereka sahaja. Mereka sekarang ramai yang sudah jadi kaya raya sekelip mata. Mengaut keuntungan sesuka hati. Namun biarkanlah. Mereka sebenarnya orang-orang yang rugi.

Mereka tiada berjuang untuk rakyat. Itu semua tipu dan tipu belaka. Laknatlah ke atas mereka semua. Apa? Osman tak sapu? Pundeklah!!!! Apa Posman tak sapu? Pundeklah!!!! Nizar tak balun? Zainuddin tak balun? Yang Cinapex tu jangan kiralah! Yang Keling lagilah! Semua EXCO dan Yang DiPertua Dewan, kindly GO TO HELL lah!

Kelak mereka semua akan jahannam. Dan masuklah ke neraka Jahannam. Insha Allah.

Justeru, ayuh kita tolak Kerajaan Muzabzab!

Jumaat, 12 Disember 2008

Eksklusif: Kerajaan Bela Babi kini menangih duit judi dan arak!

Ini bukanlah berita palsu. Ini juga bukannya omongan kosong. Tapi ini adalah hakikat yang belum dibongkarkan lagi. Cuma kita buka dulu mukasurat pertama siri kejahilan Kerajaan Negeri yang bela Babi. Babi yang dimaksudkan di sini merujuk kepada bilangan 7 daripada 11 EXCO nya yang makan babi. Kerajaan Negeri apakah itu? Sudah pasti pembaca kejap mengetahui apakah nama kerajaan Negeri yang dipimpin seorang kononnya bertaraf Ulama'. Walhal dia bukan ngaji jadi Ustaz. Tapi belagaknya mengalahkan Khulafa' Ur Rasyidin. Memang sial semua pengikutnya yang buta hati. Buta kerana berjalan macam babi. Main terus jer tak tengok kiri dan kanan.

Cuba rajinkan diri selak Bajet 2009 Negeri itu. Lihat bahagian pendapatan untuk arak dan judi. Berapa kali ganda telah bertambah? Macam mana nak tambah jadi banyak. Jawapannya mudah. Banyak pub dan disko akan dibuka. Banyak premis judi juga akan dibuka.
Di mana mereka akan buka pemis judi tersebut? Di rumah-rumah Kelab.

Apa? Tak puas hati dengan pembongkaran ini? Tunggulah nanti bilamana matahari berwarna ungu, kita akan paparkan statistik tersebut. Sebab tulah kita katakan MB nya sengal dan ikut cakap Kafirin durjana.

Salam Jumaat, Janganlah percaya kepada Orang Kafir

Dinasihatkan kepada Nizar MB Perak ingatlah... Janganlah percaya kepada Orang-orang Kafir dan Janganlah mengambil orang-orang Kafir sebagai Penolongmu. Kelak Neraka Jahannam akan menanti buat kamu yang mengutamakan orang-orang Kafir.

Khamis, 11 Disember 2008

Allahu Akbar! Surind telah menyerah kalah! Didoakan agar beliau masuk Islam.

Article 3 Federal Constitution
1. Islam is the religion of the Federation; BUT other religions may be practised in peace and harmony in any part of the Federation.

Islam adalah Agama Persekutuan. Namun begitu, agama-agama yang lain hanya boleh diamalkan dengan syarat keamanan dan keharmonian dapat dipelihara. Maknanya, sekiranya pengamalan agama lain itu telah menyebabkan keamanan dan keharmonian tergugat maka pengamalannya telah menyalahi Perlembagaan. Pengamalan Islam tidak tertakluk kepada syarat tersebut kerana Islam adalah agama Persekutuan (contohnya, laungan Azan Subuh tiada boleh dipertikaikan). Orang Bukan Islam tiada boleh bicara apa-apa perkara yang menyentuh agama Islam. Mereka juga tiada boleh menerima mana-mana orang Islam masuk agama mereka. Ini adalah kerana semua amalan tersebut akan menyebabkan keamanan dan keharmonian tergangu. Manakala orang-orang kafir boleh diterima masuk ke dalam Islam kerana status Islam sebagai Agama Persekutuan dalam Perlembagaan.

Maksud Fundamental Liberties dalam Perlembagaan

Article 5
No person shall be deprived of his life or personal liberty save in accordance with law.

Ini adalah undang-undang berkenaaan Hak Kebebasan Individu, boleh bebas tetapi tertakluk kepada Undang-undang

Article 8
All persons are equal before the law and entitled to the equal protection of the law.
Dalam konteks kesaksamaan pula, benar semua orang ada hak kesamarataan tetapi hak kesamaratan yang dipelihara oleh dan tertakluk kepada undang-undang

Article 10
Benar ada kebebasan tapi tertakluk kepada undang-undang
Subject to Clauses (2), (3) and (4) -
(a) every citizen has the right to freedom of speech and expression;
(b) all citizens have the right to assemble peaceably and without arms;
(c) all citizens have the right to form associations.
Parliament may by law impose -
(a) on the rights conferred by paragraph (a) of Clause (1),such restrictions as it deems necessary or expedient in the interest of the security of the Federation or any part thereof, friendly relations with other countries, public order or morality and restrictions designed to protect the privileges of Parliament or of any Legislative Assembly or to provide against contempt of court, defamation, or incitement to any offence;
(b) on the right conferred by paragraph (b) of Clause (1), such restrictions as it deems necessary or expedient in the interest of the security of the Federation or any part thereof, or public order;
(c) on the right conferred by paragraph (c) of Clause (1), such restrictions as it deems necessary or expedient in the interest of the security of the Federation or any part thereof, public order or morality.
Restrictions on the right to form associations conferred by paragraph (c) of Clause (1) may also be imposed by any law relating to labour or education.
In imposing restrictions in the interest of the security of the Federation or any part thereof or public order under Clause (2) (a), Parliament may pass law prohibiting the questioning of any matter, right, status, position, privilege, sovereignty or prerogative established or protected by the provisions of Part III, Article 152, Article 153 or Article 181 otherwise than in relation to the implementation thereof as may be specified in such law.

Article 11
Bagi agama lain, hanya boleh amalkan agama sendiri sahaja.
Every person has the right to profess and practice his religion and, subject to Clause (4), to propagate it.
State law and in respect of the Federal Territories of Kuala Lumpur and Labuan, federal law may control or restrict the propagation of any religious doctrine or belief among persons professing the religion of Islam.

Article 12
(Kesamarataan Dalam Pendidikan Asas sahaja tak termasuk Perkara 153 yang merupakan Hak Keistimewaan Melayu dalam Pendidikan berkenaan danaisiwa dan kuota/perizaban)Without prejudice to the generality of Article 8, there shall be no discrimination against any citizen on the grounds only of religion, race, descent or place of birth -
in the administration of any educational institution maintained by a public authority, and, in particular, the admission of pupils or students or the payment of fees; or
in providing out of the funds of a public authority financial aid for the maintenance or education of pupils or students in any educational institution (whether or not maintained by a public authority and whether within or outside the Federation).
Every religious group has the right to establish and maintain institutions for the education of children in its own religion, and there shall be no discrimination on the ground only of religion in any law relating to such institutions or in the administration of any such law;
Duit kerajaan hanya untuk Islam sahaja
but it shall be lawful for the Federation or a State to establish or maintain or assist in establishing or maintaining Islamic institutions or provide or assist in providing instruction in the religion of Islam and incur such expenditure as may be necessary for the purpose.
No person shall be required to receive instruction in or take part in any ceremony or act of worship of a religion other than his own.
For the purposes of Clause (3) the religion of a person under the age of eighteen years shall be decided by his parent or guardian.

Article 13
No person shall be deprived of property save in accordance with law.Surind Raj said...
All comments have now been closed!I agree with Nick's reasoning here. Malaysia is probably not ready & is also probably beyond saving.... if the people get up and do nothing in the name of democracy, human rights, liberty, freedom, secularism, non violence, maturity, development, etc.This blog & this blogger is also going on a long vacation.Apologies once again to all liberal / moderate Muslims, whom I might have unintentionally upset, or angered.Please note to read this post carefully for the info on my views not being the same as the video from victimlesscriminal (I have no issue against the Hajj) & the link to my formal apology as well.I hope you can find it in your hearts to forgive me & to emphatise with me as well.There will be no more posts, or comments for a long / long time.If you see me as a coward, fine... in my eyes & I know in many out there as well, I am not. I am simply playing the game, according to the environment and watching my back as well.Take care & signing out for a long long time,Surind
2:46 PM


Links to this post
Mahaguru58 buat laporan polis terhadap pemilik laman blog ...
Syabas di ucapkan kepada Mahaguru58 yang telah membuat laporan polis [klik disini] terhadap Surind Raj pemilik laman blog Pedestrian Infidel . Tindakan yang di ambil oleh mahaguru58 memang wajar dan tepat sekali kerana laman blog ...
Posted byCaptain Jack Sparrow at4:30 PM
kenapa lantang sangat Surind Sing mempertikaikan Islam..
satu laporan polis telah dibuat kerana terdapat 1 artikel yg boleh dikatakan terlalu menghina Islam ugamaku...sapa Surind Singh ni..?? kenapa lantang sangat penulisan dia mempertikaikan Islam..? apa yg membuatkan dia rasa Ibadah Haji ...
Posted bypinkturtle2 at10:56 AM
TQ Ummi Anni, jom kita tolak perbedaan, bersatu seketika demi AdDin
Mesej dpd Ummi Anni ~♥ UmmiAnni ♥~ said... salam PerakBangkit.. apakah tindakkan anda sekiranya ada bukan Islam yg cuba menyalakan api kemarahan umat Islam seperti artikel dibawah ini. ...
Posted byPerak Bangkit at10:04 AM
Sad but True.
without doubt there is a burden of being a malay in this country. definitely there is a burden of being a moslem in this country. in our very own country. malay or moslem has to be careful when they do and say anything. must 'jaga kaum ...
Posted byMZ at4:40 PM
Banned..
Sebuah blog yg amat mengecewakan penulisannya yg menghina Islam patut di ambil tindakan tegas terhadap penulisnya. Salah satu cara mudah yg boleh kita ambil adalah dgn melaporkan artikel berbaur perkauman dan keagamaan itu dgn ...
Posted byRashid a.k.a apex at3:54 PM
AMANAH YANG SINGKAT
Harg harg harg harg... lawak betullah, bila baca tulisan para sahabat-sahabat yang mahu mengupas tentang Islam. Bukanlah mengatakan aku hebat sangat, dulu masa Ustazah mengajar pun aku tidor, harg harg harg harg. ...
Posted byPENDEKAR at1:08 PM
Blogger Lakhanat! : Mencabar Kesabaran Umat Islam
Blogger Lakhanat. Saya terkejut membaca sebuah blog warga Malaysia yang bertajuk The Hajj: The Most Shameful Journey in History?. Saya dapati tanda "?" diletakkan kemudian setelah laporan polis dibuat terhadap blogger lakhanat ni. ...
Posted byNan Naga at11:13 AM
Mari FLAG Blog Haram Jadah
http://ibloga.blogspot.com/2008/12/hajj-most-shameful-journey-in-history.html ada menulis transkrip video sambil menyatakan sokongan terhadap Surind:. The 5th Pillar of Islam wastes more money and effort and time and lives than any ...
Posted byHarimau-Menaip at8:42 AM
Racism? Again?
This guy named Surind, just bring in racism phenomenal again in this country with his article, entitled 'The Hajj: The Most Shameful Journey in History.' Read Here. Maybe it's just some opinion from him that we should respect as a ...
Posted bySkullsplitter at2:32 AM
Surind Si Kafir Laknat...
Betapa tercabarnya maruah Islam bila membaca blogger http://surind.blogspot.com/2008/12/hajj-most-shameful-journey-in-history.html yang begitu berani menghina Islam secara terang-terangan... 1. Segala komen oleh blogger-blogger lain ...
Posted bysemut at11:35 PM
The Hajj: The Most Shameful Journey in History
Tomorrow in Malaysia is a legal holiday--Hari Raya Korban, also known as Eid al-Adha. This is the holiday that coincides with that annual mass Muslim madness referred to as the 'Hajj', or the mandatory pilgrimage to Mecca that all ...
Posted byThe Anti-Jihadist at7:23 PM
Lagi Laknatullah menghina Islam
Dengan Nama Allah Yang Maha Perkasa! saudara saudara Islamku telah sampai ke pengetahuan kami tentnag penghinaan Agama suci Islam di dalam blog sampah ini: http://surind.blogspot.com/2008/12/hajj-most-shameful-journey-in-history.html ...
Posted byKamarul Irzuan at5:03 PM
Blogger Malaysia Menghina Islam
Blogger bernama Surind telah posting satu artikel dalam blognya bertajuk "The Hajj: The Most Shameful Journey in History?" pada 6 Disember 2008. Menurut Surind, artikel ini diambil daripada Youtube yang dihasilkan oleh seseorang yang ...
Posted byazrinizam at3:37 PM
Maklumat pembaca untuk pembaca
Saya telah menerima maklumat dari seorang rakan blogger kita untuk memaklumkan perkara berikut. Terdapat satu blog yang diperhatikan telah menghina Islam. Pihak Blogger Pembela Negara(BPN) telah mengesan blog berkenaan [Klik Disini] ...
Posted bySukj at3:25 PM
Hajj - The Spiritual Journey of the Mukmins to Makkah Al ...
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Dear brothers and sisters, fellow Children of the Prophet Adam Alaihis Salam. I would like to share with you the reasons why Allah the Almighty commands those of us who have the means and are ...
Posted byMAHAGURU58 at1:52 PM
The LAKNATULLAH!!!!
LAKNATULLAH!!!! (klik sini untuk ke blog LaknatuLlah) BANGKITLAH SEMANGAT KIYAI ARSHAD!!!! ALLAHUAKBAR!!!! Harimau: Kerajaan Malaysia, sila ambil tindakan terhadap blog tersebut yang dirasakan telah menghina Islam. ...
Posted byHarimau-Menaip at9:55 AM
Surind.blogspot insults Islam! What are you Malaysian Muslims ...
Assalamualaikum Warahmatulillahi Ta'ala Wabarakatuh. O Believers! We are now living in an age where the jahilliyyahs and the munafiquns are being so brazen as to dare insult Allah Subhanahu Wa Ta'ala as they please and they are getting ...
Posted byMAHAGURU58 at9:33 AM
Catatan Blog Hina Islam: Jom buat laporan Polis
Sekiranya anda merasai bahawa catatan blog oleh Surind yang bertajuk "The Hajj: The Most Shameful Journey in History?" adalah menghina Islam , Sila buat laporan polis di balai polis bertaraf IPD ke atas yang berdekatan secepat mungkin.
Posted byHasbullah Pit at10:42 PM

Rabu, 10 Disember 2008

TQ Ummi Anni, jom kita tolak perbedaan, bersatu seketika demi AdDin

Mesej dpd Ummi Anni

~♥ UmmiAnni ♥~ said...
salam PerakBangkit..

apakah tindakkan anda sekiranya ada bukan Islam yg cuba menyalakan api kemarahan umat Islam seperti artikel dibawah ini..

http://surind.blogspot.com/2008/12/hajj-most-shameful-journey-in-history.html

cuba lakukan sesuatu..gunakanlah semangat ketuanan melayu anda kepada penulis blog ini..inilah masanya anda tunjukkan bakti anda dan UMNO/BN kepada rakyat Malaysia khususnya 'org melayu'...

wallahualam..

TINDAKAN SERTA MERTA - JOM KITA FLAGKAN BLOG TERSEBUT BERSAMA-SAMA.

Sekiranya saudara seIslamku tanpa mengira halatuju politik masing-masing meminta aku lakukan itu, Insha Allah, aku rela ke sana mengebom jantansundal surind itu.

Kepada rakan-rakan Bloggers Pembela Negara (BPN), marilah kita sahut seruan Ummi Anni.

Jomlah wahai komentator Taliban dan sesiapa yang garang marang ke sana dan ledakkan bom pemusnah bicara.Pasal banyak sangat komentar di sana, aku rasa komen di sini sahajalah:

Kepada Surind..... kenapa nak bangkitkan religion-tension? Cuba tengok PerakBangkit, tak ada satu pun persoalan religion-tension yang PerakBangkit nyalakan di blog ini. Kamu ni tak lebih daripada nak mencari populariti sahaja. Sudah-sudahlah yer yeop; kini beramai-ramai orang sedang Flag kan blog kamu. Bicara kamu hanyalah tin kosong! Okay! Mr. Bastard.

One thing.... I warn you... You can say whatever you want... but you have to be ready to mati katak. Amrozi Army is everywhere. From now on, you have to beware of your footstep. Your life is just behind the corner. This is not an UGUTAN. It is just a PERINGATAN/PESANAN for you to BERJAGA-JAGA.

That's why? Dont play the religion-tension issue. Dont. Dont.

Now, ayah Pin is coming back to Malaysia and reported that he is going to Batu Caves. May be you have seen the Video how Hindus minum air kaki Ayah Pin. Whatta heck!

Selasa, 9 Disember 2008

Erdogan PAS adalah Mu'tazilah Melayu Moden

Siapakah golongan Mu'tazilah?
1. Suka terpegun dengan ilmu-ilmu dari Barat
2. Membiarkan diri mereka dipengaruhi kebaratan
3. Menyerapkan ilmu keBaratan dalam Islam.

Bila termunculnya Mazhab Erdogan Mu'tazilah Melayu?
Pengasas Utama... ialah Anwar Iblisi AlJuburi. Anwar sepatutnya anak murid Pencipta Logo UMNO (Prof Syed Naquib) telah terkemudiannya terpesong arah. Beliau taksub dengan Ismail Faruqi of America terus memperkukuhkan Mazhab Munafiqin pro Barat-Amerika. Anwar memiliki 2 Kamaruddin. 1 Ben Mat Nor dan 2 Ben Jaafar. Ben Mat Nor akhirnya insaf mengikut langkah songsang Anwar manakala Ben Jaafar terlalu taksub bersama Anwar. Kini beliau ialah SU Agung PAS.

Pada tahun2 70 an, mereka bergerak di atas nama, MSIU Amerika Utara. Satu kumpulan di Britain menggelar mereka sebagai IRC. Kini dikenali sebagai JIM. Dalam konteks Sirr, mereka ini menyelinap masuk dalam PAS. Siapakah mereka?
1. Khalid Samad
2. Amiruddin Kedah
3. Dr. Zulkifli Kapar, Kelang
4. Dr. Mariah Mahmud
5. Nizar MB Pas/Perak

Dalam PKR, puak-puak ini antaranya:
1. Saari Sungib
2. Fuziah Kamaruddin

Manakala juak-juak ABIM Erdogan yang masuk PAS ialah:
1. Salahuddin Ayub
2. Husam Musa

Lihat Pemimpin PAS kini;
1. Nik Aziz - dibawa masuk PAS oleh Datuk Asri
2. Harun Din - Simpatisan ABIM, sokong UMNO, kini PAS, slps era reformasi.
3. Haji Hadi - ABIM Tganu masuk PAS
4. Nasharuddin Mat Isa - anak didik Ust Fadzil, hardcore PAS. Dibuli oleh juak-juak Anwar ketika dalam UIA
5. Harun Taib - ABIM sekejap, masuk PAS
6. Ust Tantawi - PAS tulin, kerat darah warna Hijau Pekat, harapan baru PAS.
7. Salahuddin Ayub - ABIM masuk PAS
8. Husam Musa - ABIM Masuk PAS
9. Hasan Ali - UMNO masuk PAS
10. Mustafa Ali - ini org lama.
11. Mat Sabu - ketua pro Syiah Iran dalam PAS, boleh kahwin Muta'ah.

Sesiapa ada maklumat tambahan sila tambah?
Kerana itu tiada ahli/pimpinan PAS kini boleh tulis Sejarah PAS sebab mereka tu (kebanyakkannya, kecuali sebilangan kecil) Munafiqun semuanya....

Siapa yang pernah tulis sejarah PAS?
1. Rujuk Website PAS : Rujukan mereka ialah Tesis Dr. Zambry (ABIM ke UMNO)
2. Kini Tuan Guru Niz Aziz meminta Ust. Salahuddin Abdullah, Org lama zaman Datuk Asri, untuk tulis dan codified Sejarah PAS.

PAS kini telah terputus Sillah Perjuangan Dr. Burhanuddin Al Helmy, Prof. Zulkifli Muhammad dan Datuk Asri. Mereka telah MENJAHANAMKAN pemimpin mereka sendiri dengan kalimah pekikan Marakbar Asri dalam Muktamar Tahunan PAS. Bila? Nak, tahu baca tulisan PB yang lepas2.

Senarai Syaithan Pakatan Jahat

1. Raja Syaithan Besar - (D.S.) Datuk Syaithan Anwar Iblisi of PKR
2. Raja Muda Syaithan Besar - Raja Ponggong Keadilan (RPK)
3. Yang Bangsat Azmin Ali - ADUN Bukit Antarabangsat
4. Yang Bangsat Teresa Cock
5. Tuan Guru Syaithan Farish Noor -->Penghina Ulama' Islam No. 1
6. Yang Bangsat Tian Chua
7. Yang Berzina Kecil Mat Sabu Kaki Mencarut No.1
8. Kakak-kakak Dalam Neraka - Sisters In Neraka Jahannam
9. Yang Bangsat Go-BALA (Bala yang bertimpa-timpa)
10. Bar Council a.k.a. Bar Mabuk Arak

PKR maksudnya Pungkok, Kongkek, Rogol.

Sesiapa yang ternampak mereka berdoalah kepada Allah. A'uzubillahi MinasSyaithaanir Rajiim.

To Mr.or Mrs (as the context may be) Perakean.... PAS could be better if Erdogan's species outs. Otherwise it is just another beast under your bed. In your closet, in your head! Exit Erdogan! Enter Azhariyyun. Take my hand. Off to Haram-haram Land!

Haram-haram Land is referring to Mecca, Madina and Baitul Muqaddis (or be known by the West as Jerusalem).

Disclaimer to this thread/posting: For those about to be emotionally corrupted, kindly refer to your Psychopathic Doctor before reading the same. You are strongly advised not to reply such.

Ahad, 7 Disember 2008

Pengkomen PR a.k.a Pakatan Jahat adalah budak tadika

Mereka datang ke mari dan melabel Perakbangkit Budak UPSR. Tetapi kalau org2 matang, kenapa dia perlu heran. Toksah layan la... Tapi bukan apa? Tak tahan... Jiwa tertekan... Tak tahan dengan tulisan pedas Perakbangkit... Geram!!!!! Muahehehheheeheh! Itu baru sindir... belum maki lagi....

Jadi org yang lebih rendah E.Q akan selalu respons kepada orang yang lebih tinggi E.Q nya... Jadi kalau mereka label Perakbangkit sebagai budak UPSR. Geng Pakatan Jahat tu budak apa? kalau tengok E.Q yang rendah, Budak Tadika lah...

Ni kau dengar lagi... Siapa ADUN Bukit Antarabangsat? Siapa lagi kalau tak sebangsat Azmin. Jadi itu bala namanya. Sekarang rakyat Bukit A/B dah jadi pelarian. Takder rumah. Kesian. Apa lagi Azmin, terbanglah ke Amerika. Mintalah bantuan Berak Obama. Wakakakkakakaka!

Itu bala namanya! Bala apa? Bala sebab bela? Bela apa? Bela babila? Siapa babi? Mother Teresa Kotey a.k.a Teresa Cock. Puney la! Muahahahahhahahah!

Jadi para pengkomen Pakatan Jahat teruskanlah sikap heran dunia dan benci akhirat. Jadilah macam Farish Noor akidah songsang. Macam Raja Pungkok Kambinghutan (RPK). Jadilah seperti Sisters In Neraka Jahannam.

Besok, raya Qurban. Berqorbanlah dengan rasa insaf. Ingat korbankanlah lembu, kerbau atau kambing. Tapi jangan babi pulak! Ma syaa allah

Trajedi Tanah Runtuh Bukit Antarabangsa - Di mana Pejuang Pakatan Rakyat? Mana perjuangan rakyat?

1. Komen PB.... Takziah diucapkan ke pada mangsa runtuhan.
2. Komen Khalid MB PKR - Polis Bagus. Terima Kasih kepada Polis. [Bang Khalid, dulu geng bang Kahlid keji dan kutuk polis] . Kerajaan Pusat bagus bagi kerjasama yang baik. Berulang-ulang dipuji. (Rujukan: Rancangan Helo Malaysia -BERNAMA)
3. Siapa Menteri Besar Selangor yang lebih ambil peduli? Ketua Polis Negeri Selangor lebih dilihat berperanan sebagai MB.
4. Mana perginya sukarelawan Pakatan Rakyat? Kata pejuang rakyat? Di manakah mereka? Ooo tengah sibuk kejar projek, duit dan rasuah.
5. Komen PB lagi.... Bukan senang nak jadi MB Selangor.
6. Ujian Allah buat pimpinan Kerajaan Negeri PR yang asyik fikirkan Soal Babi, Hal Babi dan Tentang Babi.

Jumaat, 5 Disember 2008

Hadiah buat Osman dan Posman - Telanjang itu Sedekah

Hadiah buat Osman dan Posman

Kangkanglah luas-luas karena aku
Mahu tikam belakangmu
Mahu robek pinggulmu
Kangkanglah
Telanjanglah
Itukan namanya sedekah
Aku beri dan aku kekah
Kangkanglah
Ini semua adalah sedekah
Duit kutabur janji ku hambur
Ambillah
Ini dunia kaya, kaya, kaya, pakcik kaya!
Kita raya!!!!!
Kuk, kuk, kuk,
Satu dua tiga lekuk
Bila kepala kena ketuk
Abang BPR datang jenguk
Meh!Meh!Meh! Sini!
Mana kau nak lari?
Kita jumpa Mejistret la ini hari....
Cari loyar bila tangan dah di gari...
Datanglah abang yang namanya Asri
Jom! Kita bela, kita bela diri...

Mereka bukan diperangkap
Tapi kena tangkap
Sebab ingat nak kaya diri
Akhirnya merosak diri
Itulah kisah Osman dan Posman
Tak nak turun jawatan
Sebab belum lagi dapat habuan
Kompartmen Balak belum dapat lagi
Tanah belum sapu lagi....
Kami taknak 30 juta
kami nak berjuta-juta kali ganda....
Waaahhahahahahahahahahaha....
Aku kaya! Aku kaya! Aku kaya!
Mana amoi tadi....
Dah koyak rabak aku buat ....heheheheheh
Sedekah... Kah kah kah.....

Oleh Osman Posman

999 - Pegawai Daerah tak akan berani punya... Percayalah

HOT ISSUE

999 - Pegawai Daerah tak akan berani punya... Percayalah

Bila baca semula, 1 & 2 adalah TIDAK BERKENAAN. Mungkin proviso Ketiga akan digunapakai. Kita rujuk kepada istilah Undang-undang APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN "sepecial circumstance".

Seribu peguam boleh memberikan seribu pandangan undang-undang. Manakala YANG AKAN menjadi UNDANG-UNDANG ialah Apa Yang Diputuskan oleh Hakim Perbicaraan.

Perakean Org Tionghua, kemudian masuk Islam, adakah Perakaean seorang Melayu?

Nak faham politik PAS dan sejarahnya

SAJAK PILIHAN - ANWAR IBRAHIM ADALAH TAHI

Anwar Ibrahim adalah Tahi
Memang Tahi
Sebusuk Tahi
Tahi!
Busuk!
Bajang!
Binatang!
Temberang!
Kasi Lempang!
Anak Gampang!
Telanjang!
Kasi Penerajang!
Kaki Temberang!
Kongkang!
Longkang!
Kangkang!
Mari kangkang!
Anwar nak tikam belakang!
Main belakang!
Gampang!
Tahi!
Busuk!
Babi!
Anjing!
Keparat!
Jalang!
Lalang!
Mat rakus!
Memang nak mampus!
Celaka!
Haram Jadah!
Ini bukan maki hamun ....dah!
Ini puisi saja lah!
Jangan menggelabah!
Puisi ni nak habis dah!
Dah baca ke dah?
Okay lah!
Gua gerak dulu lah!
Ciau!

Hasil karya: Osman Posman

Khamis, 4 Disember 2008

Mereka belum kenal lagi siapa Tunku Abdul Rahman

Bukan Dr. Burhanuddin Al Helmy itu tiada hebat. Namun bukan dia jua yang memimpin laungan Merdeka, kala tanahair ini merdeka. Apa hebatnya Anwar Ibrahim yang hanya tahu menyalak sana-sini namun omongnya semuanya kosong tongong. Belum hebat mana Dr. Mahathir meskimana dia yang bina Malaysia Baru. Juga bukan cukup hebatmana Tun Abdul Razak sembari dia yang beri nafas pembangunan Malaysia.

Karena dialah insan yang pertama yang terima akur ayat-ayat bistari menjadi Perlembagaan. Merangka Rukun Negara dan Persiytiharan Kemerdekaan. Menyemat sistem negara sebagai Negara Beraja Berperlembagaan dan Demokrasi Berparlimen. Dialah insan yang meMomula Moonkan Anthem Negara, Negaraku. Terang Bulan jadi semangat anak muda.

Itulah Perlembagaan Persekutuan diterima semua sebagai Sempadan Kehidupan Berakyat, Bernegara dan Berdaulat. Atas nama Malaya. Atas nama Malaysia.

Tapi kamu yang sedang baca apa yang kutulis ini apa? Kamu apa? Barang benarkah kamu mahu jadi warga jujur. Mahu jadi warga insaf. Akan bilamana kamu aman keluarkan wangmu dari saku banker. Tiada penyamun, tiada perompak. Tidak risau, tiada khuatir akan nyawamu dipisautajamkan dilehermu.

Kamu bila celik minum susu tin Everyday. Tonton televisi rancangan Brakakap Machine Master. Dihimbau riwayat Sinbad The Sailor. Dari Superman ke Ultraman. Kamu di Amerikakan budaya jelingan. Kamu disontotkan The Beatles dan The Rolling Stone. M.Nasir dan Kembaranya. Nasir Jani pula bersama Kembara Seniman Jalanannya. Hey, hero-hero muda moto Scrambler. Hey, gadis-gadis gincu merah. Kita joget breakdance dengan lagu-lagu Micheal Jackson. Kemudian kita menari disco dance. Kita rapping ala Ice ice Baby. I got the Power! Ah! Runsing ketipuan kuningan barat. Atau bluesman yang memetik gitarnya.

Dan di sana-sini, rata-rata Mesjid sana-sini. Bila tibakala Jumaat atau Hari Raya, maka mesjid dan surau padat manusia menyerah diri. Memohon ampun dan maaf. Bila tiba kematian, mereka bertahlil dalam sesat apakah itu Sunnah Rasulnya atau sekadar penuhi ritual budaya adat turun temurun. Ketika dimarahi agar tinggalkan bida'ah ada pula berhujah itu adalah Hasanah.

Tak apa. Macam-macam. Pelbagai. Paling pasti satu saja. Mereka tiada kenal Bapa mereka itu. Dia tiada pernah minta diperkenalkan. Tapi dialah Ibu Negara. Dialah namanya Putra. Dialah Putrajaya.

999 - Pegawai Daerah tak akan berani punya... Percayalah
Gua bukan nak gebang gubang. Kalau itu Pegawai Daerah ada berani sainla Suratan Hakmilik Geran untuk selama-lamanya. Ada tolorka?

Isu: Mat SeNGEH buat pengumuman seperti berikut:-
1. Kita akan tukar Status Pajakan 99 Tahun kepada Hakmilik Kekal bagi kawasan RPT & Kampung Baru Cina.
2. Kerajaan Negeri sudah mendapat nasihat daripada BEKAS HAKIM dan PANEL PENASIHAT UNDANG-UNDANG yang dianggotai 20 hingga 30 peguam.

Kepada SeNgeh: Boy, lu cerita apa ni? Lu punya "Bekas Hakim" sama itu lu punya Panel Penasihat 20-30 peguam semuanya baghal kaldai bingai.

Topiknya : Alienation of State Land (S76KTN) maknanya... PEMBERMILIKAN TANAH (KURNIA) KERAJAAN.

76(aa) Pemberian buat selama-lamanya HANYA DIBENARKAN dalam 3 keadaan:-

1. Untuk kerajaan Persekutuan bagi pihak PIHAK BERKUASA AWAM & KERAJAAN PERSEKUTUAN.
2. Untuk Tujuan Awam (Public Purpose)
3. Keadaan-keadaan Khas (Sepcial Circumstances) yang memerlukan ianya dibuat demikian.

Bila baca semula, 1 & 2 adalah TIDAK BERKENAAN. Mungkin proviso Ketiga akan digunapakai. Kita rujuk kepada istilah Undang-undang APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN "sepecial circumstance".

Seribu peguam boleh memberikan seribu pandangan undang-undang. Manakala YANG AKAN menjadi UNDANG-UNDANG ialah Apa Yang Diputuskan oleh Hakim Perbicaraan.

Tetapi yang pasti..... sebelum 999 menjadi kenyataan perkara-perkara berikut akan berlaku dulu.

1. Permohonan daripada mana-mana pemilik tanah. Ya, semua orang boleh try untuk pohon. PerakBangkit juga akan hantar 3 pemohon.

2. (Katakan: Permohonan diluluskan).... Kemudian Suratan Hakmilik (orang kampung sebut "Geran") baru akan dikeluarkan.

3. Sebelum sah sesuatu Suratan Hakmilik, Pegawai Daerah (D.O.) sebagai Pentadbir Tanah hendaklah menandatangani Suratan Hakmilik tersebut.

4. D.O. tanda tangan saja, dan pemohon dapat semula Suratan Hakmilik yang baru..... pap!!!!! Perak Bangkit heretla D.O. ke Mahkamah...... Biar Mahakamah definisikan apakah maksudnya "special circumstances".... PerakBangkit ada cukup fakta undang-undang tentang apakah maksud "special circumstances" dan ianya tidak merangkumi kepada Tanah Kurnia.... tapi tak leh citer kat sini... See You In Court la! Sekiranya soal pemberian status pegangan 999 kepada RPT itu tak sah... alamatnya kayalah PerakBangkit dengan gantirugi juta-juta yang akan dituntut. Berapa nak tuntut? 450 juta la sepertimana yang diumumkan oleh Mat Sengeh... Dan semua duit tu akan PerakBangkit dermakan kepada pusat-pusat Kebajikan di seluruh negeri Perak. Barulah namanya Negeri Berkebajikan. Amacam?

So, D.O. ada berani ka mau tanda-tangan? Sekarang mau ikut Mat Senegeh atau nak ikut Undang-undang. Jom cuba try test!

Istilah Undang-undang kepada Tanah Kurnia.
Hakmilik ada dua jenis iaitu Hakmilik Bersyarat(Sementara) atau Hakmilik Muktamad (terbahagi kepada dua iaitu: Hakmilik Pejabat Pendaftaran dan Hakmilik Pejabat Tanah)

Tempoh Pegangan ada dua keadaan iaitu - (samada Pajakan 99 Tahun/Pajakan 60 Tahun, mengikut mana yang berkenaan DAN Geran untuk Selama-lamanya atau Pajakan 999 Tahun)

Ini Istilah "Hakmilik Kekal" ni apa? Dalam konteks Press Statementnya, SeNgeh nak bercakap soal tempoh Pegangan iaitu Geran untuk Selama-lamanya.... tapi dia boleh mislead memaksudkannya sebagai Hakmilik Muktamad....

Rabu, 3 Disember 2008

Perakean Org Tionghua, kemudian masuk Islam, adakah Perakaean seorang Melayu?

Mari kita rujuk kepada Perlembagaan Persekutuan

Perkara 160. Tafsiran.
"Orang Melayu" ertinya seseorang yang menganuti agama Islam, lazim bercakap bahasa Melayu, menurut adat Melayu dan—
(a) yang lahir sebelum Hari Merdeka di Persekutuan atau Singapura atau yang lahir sebelum Hari Merdeka dan ibu atau bapanya telah lahir di Persekutuan atau di Singapura, atau yang pada Hari Merdeka berdomisil di Persekutuan atau di Singapura; atau
(b) ialah zuriat seseorang yang sedemikian;

Perakean lancar bercakap Melayu, Perakean menurut adat Melayu, dan Perakean adalah zuriat kepada yang lahir sebelum Hari Merdeka di Persekutuan ATAU zuriat kepada mereka yang pada Hari merdeka berdomisil di Persekutuan.

Perakean kemudian masuk Islam. Maka, menjadi Melayulah Perakean walaupun darahnya Tionghua.


MAKA Perakean menjadi warganegara Kelas Pertama di Malaysia kerana dia adalah seortang Islam

Fahamtak Melayu itu apa? Kami dah faham!!! Kamu belum faham lagi!! Bacalah!

M.E.L.A.Y.U. kalau dieja namanya Melayu. Maksudnya, BUKAN mereka yang berdarah keturunan Rumpun Melayu SAHAJA. Ianya bermakna Orang Islam. Itu Perlembagaan yang kata dan tulis. TAKKAN tak faham-faham lagi! Melayu bukan maksudnya Bangsa Melayu! Cina merujuk kepada kaum Cina. India merujuk kepada kaum India. TETAPI istilah Melayu merujuk kepada MUSLIMIN. Full Stop! Kerana itu saya tiada boleh respons kepada hujahan/respons yang Melayu adalah Bangsa Melayu. Itu tanggapan yang salah. Melayu bukan BANGSA. Kebangsaan Melayu adalah Islam. PERLEMBAGAAN YANG TULIS SEBEGITU!

SIAPA KATA MALAYSIA bukan Negara Islam? Oleh kerana peristilahan Melayu itu sendiri merujuk kepada Islam maka, ... segala yang disibatkan kepada Melayu ianya adalah untuk Islam seperti:-

A. DALAM SOAL KEPIMPINAN/KEKETUAAN/POLITIK
Raja-raja Melayu adalah Kekhalifahan Islam
Ketuanan Melayu adalah Ketuanan Orang Islam
B. DALAM SOAL EKONOMI
Hak Keistimewaan Melayu = Hak Keistimewaan Orang Islam
Tanah Rizab Melayu = Tanah Rizab Orang Islam
C. DALAM SOAL SOSIAL DAN PERTAHANAN
Sesungguhnya Agama Negara Malaysia adalah Islam (artikel3)
Hak Istimewa Pendidikan Islam
Rejimen Askar Melayu = Rejimen Askar Orang Islam

Soal Qanun Jana'iy = Hanya Hudud sahaja belum mutlak dienakmenkan. Iaitu Kesalahan yang 7 dalam Hudud. Manakala soal Qisas juga turut dimuatkan dalam Penal Code. Meskipun demikian kesalahan Hudud 7 itu ada di dalam Ta'azir dan dienakmenkan.

SISTEM PERBANKAN TANPA FAEDAH yang seterusnya mendokong Sistem Perbankan Islam.
Sistem Pendidikan Hafazan Qur'an dan Ilmu-ilmu Wahyu telah berkembang pesat di IPT di Malaysia.

Hasilnya, KINI sungguh ramai bijak pandai Muslimin Malaysia dalam pelbagai bidang.

BUTAKAH!!!!!

Mana lagi nak cari negara yang aman seperti Malaysia yang makmur hasil buminya hinggakan orang-orang yang miskin dan susah di Rantau Asia boleh cari makan dan akhirnya menjadi kaya. Salah kerajaan lagikah kiranya masih ada orang Malaysia yang MISKIN? Sedangkan Orang Miskin di Myanmar, India, Indonesia, Kampuchea, Bangladesh, Pakistan DATANG DARI JAUH ke Malaysia untuk cari rezeki. KENAPA ORANG DI MALAYSIA SENDIRI TAK BOLEH BERUSAHA! MUSTAHIL! Melainkan mereka terlalu manja dan manja sekali! Apakah aku TIPU! Atau kau orang yang BUTA HATI!

AKU TAK MEMBELA UMNO! AKAN TETAPI.... aku mesti membela KEBENARAN itu! Jangan kita dustakan nikmat yang telah kita perolehi. Kelak kita akan dibinasakan!

Mereka dah belajar tinggi-tinggi... dibiayai Kerajaan. Kini menjadi MUNAFIQ! Aku tak boleh terima. Memang ada kesalahan sebahagian daripada kita, samada mereka itu pemimpin politik dan pemimpin tinggi kerajaan. Caranya ialah kita menegur mereka. Telanjangkan mereka dengan kesalahan mereka. Bukan mengecam SELURUH SISTEM yang telah berjalan baik.

Kalau Anwar memang bersalah. Kita utarakan kesilapannya. Agar semua orang tahu apakah kezaliman yang dia telah buat selama lebih 16 tahun dia memimpin kerajaan. Kita laporkan segala rasuah yang dia amalkan. Siapa lagi yang terlibat bersama Anwar. Kita londehkan semuanya. Bagaimana dia berakkan saudaranya dalam PAS. Lupakah kita? Bagaimana dia main Politik Wang sebelum naik jadi TPM? Sepertimana Lajim Ukim katakan... Apakah Anwar tiada rasuah? Bagaimana Lajim Ukin (PBS) boleh masuk UMNO? Tak dak rasuah ka?

Selasa, 2 Disember 2008

Ketuanan Melayu itu adalah Ketuanan Islam / Jwpn utk Ummi Anni Di Bawah

Berapa kali Perakbangkit perlu ulang benda ini.... Berapa kali... Kenapa masih tidak memahami bahawa Ketuanan Melayu itu adalah Ketuanan Islam. Ini Perlembagaan Yang Cakap, bukan perakbangkit nak memandai-mandai bikin teori... Hallamax... Masih ramai lagi yang terus membahallolkan diri....

1. Perlembagaan MENETAPKAN Islam adalah agama di Malaysia. Islam. Islam. Islam. Pendidikan Islam mesti dijaga, diberikan dana untuk itu. Hak Islam di Malaysia adalah prerogatif. Tak boleh dicabar. Orang Islam tak boleh MURTAD. Kalau buat juga maknanya SALAH. maknanya JENAYAH. Sebab Islam adalah agama di Malaysia. Agama lain boleh anuti tapi..... mesti diamalkan dengan aman. Kalau bikin kacau. Kalau nak bikin hal..... tak boleh. Agama Islam mesti dihormati. Sekiranya terdapat pertikaian antara agama dan KEAMANAN terjejas maka ISLAM mesti menang. Sebab... Islam adalah agama Persekutuan ini. JELAS. Tak perlu Majlis Antara Agama. TAK PERLU dialog antara agama. JELAS sekali peranan dan kedudukan agama Islam di Persekutuan. Islam is the Religion of the Land. Itulah maksud Artikel 3.

2. Tanah Rizab Melayu. Itu adalah Tanah Khas untuk Islam. Tanah itu pemilikannya mesti dikuasai oleh Ekonomi Orang Islam. Mesti ada DiRizabkan. Ini bukan 153. Ini bukan HAK KESITIMEWAAN MELAYU 153. Ini Hak Tulin. Hak Wajib ada dalam Malaysia Merdeka. Mesti lebih 50% tanah di Semenanjung DIRIZABKAN untuk kegunaan Melayu dan Islam. Tak boleh pinda UNDANG-UNDANG ini. Tak Boleh. Jangan ungkit permaktubannya. JELAS.

3. Raja-raja dan Kesultanan Melayu. Mereka adalah Ketuan Negara dan ketua Negeri. Mereka adalah Raja Berperlembagaan. Mereka ada kuasa Pemutus dalam hal-hal yang tidak lagi boleh dikawal oleh Demokrasi Berparlimen. Contohnya, Memilih Perdana menteri dan Menteri Besar. Menentukan darurat. Mereka adalah Ketua Eksekutif. Mereka adalah Ketua Agama. Mereka adalah ketua Keselamatan dan Pertahanan. Kerana itulah KIta sebut... TENTERA DIRAJA MALAYSIA. Kita tak sebut Tentera Malaysia. Kita ssebut POLIS DIRAJA, KASTAM DIRAJA dan REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA.

4. Islam ada Tentera Khas yang dipanggi REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA. Ini ialah Tentera Fi Sabilillah. Ini UNDANG-UNDANG. MESTI ada tentera Fi Sabilillah ini untuk mempertahankan Islam di Malaysia.

5. Barulah 153, Hak Keistimewaan Melayu. Hak dan Perizaban Untuk Pendidikan, Perniagaan dan Perindustrian. Ada kuota khas. Ada speciality. Hak Masuk Universiti. Biasaiswa dan Danasiswa. Permit berniaga itu dan ini. Semua ada kuota khas Bumiputera.

6. Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan.

Jadi oleh yang demikian. di Malaysia ini kita mengamalkan Keadilan Menurut Undang-undang. Undang-undang Malaysia telah memberikan keadilan kepada semua. Islam dan Melayu telah diletakkan hak mereka pada tempatnya. Itulah namanya KEADILAN. Kesaksamaan.

DAHULU sebelum MERDEKA, semuanya hak Islam dan Melayu. Kita tak kongsikan pun. Sekarang dengan kita kongsikan Hak Kewarganegaraan, maka kita beri peluang kepada Cina & India untuk kongsi bersama hak politik, ekonomi dan sosial. Kita tak hantar bapak datuk nenek moyang depa balik kampung asal. La ni anak cucu mereka nak minta paha pula. Melampau!

Lihat Singapura... Tanah Singapura itu Melayu yang punya. Sekarang siapa punya? Perkara 153 ada dalam Perlembagaan Singapura. Ada tak dilaksanakan? Ada tak damalkan? ISA ada kat Singapura, untuk apa? Untuk tangkap pejuang Melayu. Siapa yang lebih baik dan lebih adil? Siapa? Bapa Saudara Lim Kit Siang tu adil sangat ker. Baik sangat ker? Macam mana kedudukan Islam di Singapura? ALLAH senagaja beri contoh yang sekecil itu. Supaya Orang Islam kat Malaysia boleh ambil tauladan. Takkan dah buta hati kot.

Weiiii.... Tolonglah.... Please jangan respon atau komen... Tulah UMNO dulu... bla bla bla... Come on guys... Dont be stupid okay!... Kita tulis untuk insaf, bukannya ajak kome... BELA BALIK GAMPANG CINAPEK DAP DAN KELING2 PKR tu.... lemah betul!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

~♥ UmmiAnni ♥~ said...
salam perak bangkit.. nak tanye sikit..
Ummi Anni tidak adil kerana bertanya soalan seperti saya adalah pimpinan BN/UMNO yang kena jawab soalan Ummi Ani... sedangkan saya bukan pimpinan BN/UMNO itu... saya ajak berdebat tentang Fakta Perlembagaan bahawa Ketuanan Melayu itu adalah Ketuanan Islam, maknanya siapa tak bersetuju kita boleh berdebat.... Ummi telah tanya perkara yang diluar Isu, bagaimanapun saya cuba menjawabnya setakat termampu....

1.kenapa jawapannya skema aje..? sepatutnya jawapan anda kenalah dgn fakta dan hujah..
UmmiAnni.... perlukah saya jawab kepada SangKorok dgn jawapan intelektual.... kalau soalan bagus saya jawab dgn bagus..... SEBENARNYA SOALAN SATU NI TAKDER SOALAN PUN...

2.apa plan tindakan umno utk membangunkan melayu..? kerana selama 50 malaysia dibawah kuasa BN/Umno sepatutnya melayu dah menjadi pemegang utama ekonomi di Malaysia ni bukan bangsa asing..di mana silapnya..?
Plan tindakan UMNO membangunkan Melayu. Ummi tolong sahkan pada saya bahawa Ummi tak mendapat sedikitpun manfaat daripada plan Kerajaan (yang dipimpin UMNO) semasa UmmiAnni belajar Tadika, Sekolah Rendah, Sekolah Menengah, Universiti. UmmiAnni tak pernah mendapat apa-apa biasiswa atau danasiswa atau pinjaman pendidikan. UmmiAnni sembahyang di masjid dan surau yang bukan dibiayai oleh Kerajaan. UmmiAnni tidak menggunakan jalanraya yang dibina oleh Kerajaan. UmmiAnni membayar sendiri kos pendidikan, bayar yuran pengajian sepenuhnya, bayar upah Pensyarah dan bayar gaji guru sekolah, bayar segalanya. UmmiAnni rasa berapa banyyak cukai pendapatan yang Ummi Anni pernah keluarkan berbanding kemudahan yang Ummi terima percuma. Dalam soal kesihatan, berapa banyyak kos rawatan dan kesihatan yang Ummi Anni pernah dapat percuma. oooo Ummi layak dapat semua tu sebab ummi warganegara kan. Tak adakah faedah 153 yang Ummi pernah rasai? Tak adakah perizaban Pendidikan yang ummi pernah rasai. Dirasai oleh adik beradik Ummi, sedara mara ummi... (plan tindakan umno utk membangunkan melayu?) ...ummmi apakah plan tindakan pas dan pkr yang telah membangunkan rakyat malaysia. selama 18 tahun di kelantan? cuba huraikan.

kerana selama 50 malaysia dibawah kuasa BN/Umno sepatutnya melayu dah menjadi pemegang utama ekonomi di Malaysia ni bukan bangsa asing..di mana silapnya..?
Ummi tahu tak WAJIB ada 50% tanah rizab melayu, dan memang ada... Itu perlembagaan yang kata. 50% tanah rizab masih bertahan kerana politik selama ini dikuasai Melayu a.k.a UMNO. Pemegang Ekonomi Utama..... KLCC siapa punya, Dayabumi? Putrajaya, KLIA, Cyberjaya, Teknologi Park Malaysia, UM, UKM, UiTM, Mara, UIA, PKNP, PKNS... YADIM YPEIM ish banyak lagi.... SIAPA KUASAI EKONOMI MALAYSIA?....... Professional melayu.. Johor Corp? ....Siapa kuasai Ekonomi Melaysia.... Proton, UEM, DRB, Maybank, Tabung Haji.... Siapa kuasai Ekonomi Malaysia..... , Pos Malaysia, TNB, Telekom, Syarikat Air.... Siapa kuasai Ekonomi Malaysia... Petronas, Bukit Jalil... Litar F1 Sepang.... Siapa Kuasai ekonomi Malaysia...... BERNAS, FAMA, RISADA, FELDA, FELCRA..... sIAPA KUASAI eKONOMI mALAYSIA?????? iNGAT KERAJAAN BODOH KA? PLUS...??? HEHEHEHEHEH.... TAK CUKUP PAPERLAH NAK TULIS.....

3.nampak gayanya BN kena buang parti cina dan india dlam BN...baru boleh ganyang cina dan india..bukan ke gitu ?

Kita ganyang Cina Babi dan Keling Mabuk saja...kebanyyakannya ada dalam KPP PAS, PKR & DAP

4.adakah hanya melayu sahaja sebagai orang muslim..? maka umat Islam yg berbangsa lain pun nak diganyang..? bagaimana pula dgn org melayu yg bukan Islam(murtad)..?

Melayu itu Maksudnya Muslimin Warganegara Malaysia...... Tak kiralah bangsa dia apa, Cina ker, Siam ker, India ker.... asalkan Islam tu Melayu la.... Itu Perlembagaan yang kata....

5.anda mengaku Islam dan sebagai hamba Allah..? anda mengaku sebagai umat Muhammad s.a.w..? tolong buka sirah nabi dan adab2 Rasulullah dengan bukan Islam..sejarah mengatakan ramai org kafir memeluk Islam kerana jatuh hati dgn 'akhlak' yg mulia ditujukkan oleh baginda..kenapa org yg mengaku mendaulatkan ugama taknak ikut apa yg disarankan oleh Allah dan Rasulnya..?

Bukan Akhlaq sahaja... Org yang belum Islam menerima Islam kerana Ilmu..... Islam juga tersebar dengan Ilmu.... Ummar Khatab masuk Islam kerana dengar Qur'an kerana dengar Ilmu....

6.selama telah 50 thn Malaysia dibwah pemerintahan Umno/BN..kenapa rasuah tak dpt dibendung malah makin tenat sehingga merasakan rasuah itu bukan satu keslahan lagi...dah macam darah daging pulak..sehinggakan MP Pasir Salak siap nak 'rasuah yg halal'..ada rasuah yg halal atau haram ke..?

Kenapa saya kena jawab bagi pihak MP Pasir salak. saya kira tak adil utk saya dan awak. Ok, soal Rasuah.... Dala tempoh singkat Pakatan rakyat perintah... adakah mereka Bebas Rasuah... kalau Ummi Jawab Ya... tak der rasuah, maknanya Ummi dah basah kena kencing hancing pemimpin Pakatan Rakyat.....SAYA NAMPAK, SAYA LIHAT DAN SAYA TAHU ADA RASUAH.....

7.kenapa nak disalahkan MB2 PAS dan PKR kerana menjaga sgt cina dan india..bukankah itu hasil dari BN kerana bagi muka sgt kat depa...ikut sgt telunjuk cina india sehingga menyusahkan MB PAS dan PKR..jgn suka2 tuding jari..1 jari tunjuk kat org..4 jari pada diri sendiri..renung2kan lah.....

SOALAN TERLALU KABUR DAN TAK JELAS... yang JELAS dan PASTI IALAH... MB PAS , contohnya Nizar jaga sangat DAP... bukan jaga tetapi jadi hamba dan budak suruhan... contoh: tanah 1,000 ekar utk sekolah Cina... Mana boleh bagi menurut Perlembagaan ... Itu salah!!!!.. Kedua tanah 999 utk kampung baru... Mana boleh bagi ikut NLC... Itu salah....!!!!!! Kita biarkan mereka buat salah... kita tak perlu saman... sebab nanti bila mereka jatuh barulah kita bawa mereka ke Mahkamah... baru padan MB Nizar masuk jail.... Cakap kat dia... Ingatlah Hukum Roda... Jadi Beringat2 lah sikit okay...!!!!!!

kalau nak sngt mendaulatkan ugama kenalah balik pada Al-Quran dan Sunnah..kerana bangsa tidak akan hilang walaupun dia tidak dijaga..tapi ISLAM akan hilang kalau ia diabaikan... kalau anda Islam.. melayu tetap kekal sebagai melayu..kalau anda bukan sebagai Islam(murtad) bangsa anda tetap juga sebagai melayu..jadi mana yg patut dijaga..'MELAYU' atau 'ISLAM'..?

Ummi dalam perlembagaan; MELAYU maksudnya ISLAM.... Perkataan "Melayu" adalah Tahaluss Siyasi... Takkan ianya "Melayu" jika tiada "Islam" di dalam Ruh "Melayu" itu sendiri.....

wallaualam..

December 2, 2008 1:34 PM