GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Sabtu, 31 Januari 2009

BPN adalah badan pemangkin revolusioner Melayu, penjana Kekuatan UMNO Ikhlasiiah

Suka atau tiada suka kini UMNO sudah ada sayap Maya. Biar ia diendorse atau tiadapun begitu. Mereka itulah yang bergelar apa sahaja samada sebagai individu ataupun berkumpulan.... KPMU, KMU, BPN atau mana-mana Blogobebas. UMNO adalah lambang siasah Melayu berMarwah. Tahniah buat Ipoh Malay. Nanti kami akan beritahu Ketua Pemuda Taman Perpaduan agar sinar perjuangan Ipoh Malay akan jitu berakar jalur di Bahagian Tambun.

Ingatlah wahai sahabatku. Perjuangan itu aslinya suci. Dan suci itulah pasti akan menang. Mari kita renungkan ayat 186 Surah Al Baqarah.

WAIZA SA'ALAKA IBAADI ANNI.... FA INNI QARIIB....Dan bila mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang AKU (ALLAH) ... maka jawablah.... Sesungguhnya Aku(ALLAH) Amat Dekat....

UJIIBU DA'AWATAD DAA'III IZA DA'AAN .... AKU (ALLAH) mengabulkan permohonan Orang Yang Berdo'a... (apabila ia memohon kepadaku)...

FALYASTAJIIBU LI.... Maka hendaklah mereka memenuhi (permintaan AKU/perintahKU)
WALYU'MINUU BI.... Dan hendaklah mereka beriman dengan KU

LA'ALAHUM YARSYUDUUN.... Agar mereka selalu (berada dalam/diberikan) petunjuk/kebenaran.

Yakni dalam sujud dikau sahabatku Saudara Ipoh Malay yang sekian lama berhasrat menjadi ahli UMNO... Sesungguhnya Permintaan itu amat didengari Allah. Pendaftaran UMNO secara Online adalah langkah terkehadapan yang dimulakan UMNO berbanding mana-mana parti Siasah lain di Malaysia.

Dan lihatlah seruan Illahi kepada kita agar menuruti Segala Perintah Allah dan Beriman dengannya.

BPN hendaklah terus mencetuskan gesaan penyertaan Melayu ke dalam UMNO. Di persada Internet ini, kita boleh memainkan peranan yang lebih aktif dan proaktif. Kita juga mesti menulis lebih banyak dan membaca lebih banyak. Kita akan mangkinkan revolusi pemikiran orang Melayu, khususnya Melayu Muda. Kita lihat di Universiti... kekuatan siasah Pro Aspirasi telah menumbangkan gerakan Pro Mahasiswa yang diperkudakan pihak Pembangkang.

Anak-anak muda dalam Universiti ini mesti dijanakan semangat revolusi pemikiran ke arah Malaysia Maju 2020. Rakan kita saudara Blogger Angin Perubahan akan menyusun strategi menggembleng para pejuang Muda ke persada gelanggang perjuangan sisasah masakini. Pendaftaran Online UMNO akan membawa era kekuatan keahlian muda yang lebih professional.

Siapa yang tawarkan diri menjadi EXCO Pemuda segeralah wujudkan diri anda di persada blogosfera atau mana-mana kancah maya seperti Facebook dan apajua Community Based Forum.

Kini masa untuk ke hadapan dengn lebih berani. Kami di Perak Bangkit akan terus menjana semangat anda. Andalah generasi Muda Pewaris Agama, Bangsa dan Tanahair.

SPRM mesti semak tindakan Nasaruddin, MB Nizar mesti disoal siasat

Oleh Pengarah barunya, SPRM pasti tidak memandang sambil lalu kes lompatan Nasaruddin. Apakah dia benar ikhlas melompat atau ada udang di sebalik tengkorak Nasaruddin. Itu dia saja yang tahu jawapannya buat masa kini.

20 juta. Itulah figura yang diucap dari mulut ke mulut setiap insan yang bicara telatah Nasaruddin. Adakah ini tuduhan melampau? Wang tersebut pastinya dialih kemas melalui akaun luar Negeri.

2 EXCO MASIH HILANG!!!!!

Misteri kehilangan Osman dan Posman masih lagi jadi tandatanya. Kedua-duanya masih belum dikesan! Suatu tamparan piang buat Anwar Ibrahim. Siapakah Anwar Ibrahim bila dia sedap lumat kecam Israel dan dalam masa yang sama beliau menandatangani suatu surat yang mana isi kandungnya MENGIKTIRAF NEGARA ISRAEL MERDEKA.

Memang tarbus kelalang benar si Anwar Jahannam ini. Anwar adalah meja yang hilang kaki. Kerusi yang goyang loyang. He is the masterbater. The Ungratefulman and The Unforgiven.

Dendam kesumat madja dalam diri Anwar setebal dakian noda dosa. Beliau bukan dipenjara. Beliau cuma di letakkan dalam bilik VIP di Sungai Buloh. Dan di sana Anwar masih lagi menangih buntut seorang Warder yang sedikit Jambu. Anwar selalu meraba Warder itu hinggala ke helaian benang yang terakhir. Wallahu A'alam.

Kisah ingin-lelaki Anwar ini adalah kisah lama dan kisah masakini yang barang benarnya. Diakui oleh anak didiknya Ezam Mat Nor. Namun hebatnya Anwar ini ialah sebagai jurubelit dan juruputar alam. Beliau mengajar anak didiknya kalimah-kalimah lazimah carut-carutan. Beliau selalu sebut tentang dirinya diaibkan. Dalam masa itu jugalah dia aibkan sesiapa sahaja di bawah nasfu kojolnya. Pernah suatu waktu dahulu beliau sombong kepada seorang wartawan dan berlawak cibai.... You know how much my watch is?

Nizar sebut Tiga orang lagi.... Tiga orang lagi kita sedang berbincang. Untuk lompat kepada PKR. Siapa yang tiga itu? Kambing? Lembu? Atau Kura-kura? Atau Lotong? Atau Mawas? Nizar mesti disoal siasat oleh SPRM berkenaan mulut busuknya. Beliau mesti dihadapkan ke Mahkamah. Beliau mesti diadili.

Kehilangan Osman dan Posman menjadi semakin misteri. Nizar akan tinggalkan jua rumah Menteri Besar. Samada hari ini atau esok. Tidak lusa ianya tulat. Tidak tonggeng akan ada jua hari di mana Nizar mesti keluar daripada Rumah MB. Nizar pasti melawan. Kerana dia amat sayangkan kuasanya.

Pakatan Merapuh yang semakin merapu. Demikilan ungkapan wajar dan tegar disulamkan kepada golongan Muzabzab itu. Persengketaan antara PAS Perak dan PKR Perak semakin tegang. Perebutan kuasa semakin terlihat.

Cuba sekalian semak yang ini? Mana satukah siaran rasmi media Pakatan Rakyat Perak? Perakdaily atau Urusetia Penerangan Negeri Perak dengan Citra Perak nya. Nizar mesti jelas dengan halatuju Politik Perak. Yang pasti sambutan Tahun Baru Cina kali ini luar biasa. Hebat dengan pembaziran wang rakyat. Mahadusta punya maha angkara. Suatu kain rentang sambutan Tahun Baru Cina tiada terpampang gambar MB. Yang ada hanyalah wajah Lim Kit Siang dengan besar? Siapa Lim Kit Siang? Dalam kerajaan Negeri dia Siapa? Puney sihat Ngeh?

JAWATAN TIMBALAN DATUK BANDAR INGIN DIWUJUDKAN!

Setelah M.Kula kecewa kerana mainan politiknya gagal membariskan beliau sebagai penjawat jawatan Deputy Mayor. Lawyer Chan pula masuk jarum. Dengan kekuatan rangkaian bisnes Old Town White Coffee, Chan mencuba nasib. Akankah beliau menjadi Deputy Mayor? Dan kuatkah lobinya? Akan terjawab nanti satu lagi kelemahan dan kepundekan Nizar Belalang yang Bahalol.

Respons khusus kepada Sdr SUKJ

SUKJ said...
Salam Tuan blog,

1. Aku nak tanya mu nie...Jika letak betina depan Khir Toyo, agak-agak dia 'lapah' tak betina tuu?

2. Jika letak guni duit depan Khir Toyo, agak-agak dia tengok saja atau dia sapu juga?

3. Tolong jawab kejap. Ambo nak dengar.

January 31, 2009 10:23 AM

Cabaran Pemuda UMNO ialah Pergerakan Pemuda PAS yang diperkuatkan oleh Usrah bersama Naqib Pilihan. Demikianlah tunjang kekuatan intipadu Pemuda PAS yang sering ada pada mereka urusan ingat-memperingati akhirat mahupun dunia.

Di dalam Pemuda UMNO tiada kolokium sebegitu. Mungkin kolokium tengah Malam di Kelab-kelab Malam itu ada. Inilah cabaran kita.

UMNO suatu hari nanti bisa jadi United Muslimin National Organisation. Kenapa tidak? Justeru kita berharap tokoh ilmuwan muda seperti Dr Asyraf Wajidi dapat lebih menyerlah. Khir Toyo punya asas yang lebih baik soal ilmu-ilmu Islami berbanding Mukhriz dan Khairy.

Siapakah yang kita cari. Yang populis atau yang lebih bagus memimpin. Semua barisan EXCO MBM di era Dr. Khir tahu kepimpinannya. Nobisha adalah orang kuat yang boleh ditanya sendiri dari hati ke hati tentang bagaimanakah kualiti kepimpinan Khir Toyo.

Masa lepas adalah sempadan dan pengajaran untuk menjadikan masa depan kita lebih baik. Khir berani. Dia menulis. Hari-hari dan tak jemu-jemu. Bagus dan kredit buat Khir Toyo. Kita mesti angkat intelektualisme di dalam kepimpinan UMNO. Bukan politik agresif tanpa halatuju dakwah dan tarbiah.

Kita mesti jelas tentang apakah wawasan yang ingin kita kecapi. Sebuah masyarakat Madani lagi Hadhari. Bukannya Hadhari Pak Lah atau Madani Anwar. Kita impikan masyarakat Islam Pemimpin Ummat yang moderat maju dalam Taqwa penuh Nur Iman, Nur Islam dan Nur Ikhsan.

Kalau duit kita liburi bersama gadis malam hasil yang kita akan saksikan ialah masyarakat yang tak beribubapa bersepahan. Gejala sosial yang lahir dari anak-nak nakal kerana ibubapa berceraian. Khir mesti lihat fenomena ini. Khir juga mesti berubah. Dia yang paling matang antara tiga. Khir bukanlah yang terbaik namun dialah yang lebih baik dari yang ada.

Namun begitu, kita berdoa agar Khir dibarisi pemimpin Muda seperti Dr. Novandri dan yang seangkatan. Punya jiwa rakyat dalam kualiti professionalisme. Itulah Pemuda UMNO kita.

Jumaat, 30 Januari 2009

Masih ada harapan buat KJ - Menang Untung Kalah lagi Untung!

KJ. Mr. Kay Jay. Segah namanya. Dia punya kekuatan yang tersendiri. Dia juga punya kehebatan. Dalam usia muda Kay Jay telah membuat wang jutaan billionan ringgit. Dia boleh enjoy dengan sesiapa sahaja gadis yang dia suka. Duit dia.... Atau duit rakyat tu Kay Jay.

Apapun yang pentingnya, Kay Jay berjaya menambat hati golongan muda Shuffle Dancer, generasi rambut kaler-kaler dan jiwa rugged. Sekarang ramai juga Pemuda UMNO juara Karaoke dan mereka ini adalah sasaran utama Kay Jay. Penggila mandian SPA, pencinta wanita ramai juga yang jadi perwakilan.

Esok nanti time pemilihan kita nak lepak mana huh? Mestikah Kay Jay melayan semua mereka demi undi? Berapa banyak duit yang mesti ditaburkan oleh Wan Badak? Eh! Siapakah Wan Badak? Dialah Menteri Kewangan KJ. Sahabat. Setiakawan.

Undilah Kay Jay untuk Night Party. Kita joli-joli di Kelab Malam. Buka Swing, buka Vodka dan buka Chivas. Lagi nak buka apa? Bukalah baju dan seluar dalam parti buih bersama GRO dan PRO.

KJ sebenarnya harus diberikan pujian kerana beliau dapat berkhwin dengan anak "Raja". Dalam race tersebut, KJ yang menang. Kini KJ ibarat Putera Muda yang akan diselimuti emas berlian berkilauan. Kalau KJ kalah nanti macam mana? Kata seorang Penyokong Kuat! Jangan risau, KJ pun Katak Jagoan. Dia mesti terer dalam lompat-melompat. Abistu sekarang nak buat apa?

Sokonglah KJ demi........ dot dot dot....

Pemuda UMNO mesti sokong Khir Toyo

Khir Toyo pasti akan menang di dalam Pertandingan Tiga penjuru kerusi Ketua Pemuda UMNO. Mukhriz pasti tersungkur dan KJ akan tergolek dog. Suka atau kau tak suka baca dan dengar apa yang kutulis ini.

Khir Toyo masih muda jua. Namun dilihat sudah matang. Beliau rajin belajar dan tidak sombong. Apa yang penting, Khir mudah diajak berbincang. Dia yang pasti tidak kedekut. Khir main duit? Tidak. Khir cuma membantu bahagian-bahagian pemuda UMNO dengan memberikan sedikit sumbangan untuk kewangan pemuda bahagian. Khir bijak berpolitik.

Tidak seperti yang dua lagi calon tu. Seorang bertongkatkan bapa dan seorang lagi bertongkatkan pak mentua. Apa kelas beb!

Khir ada karisma. Dia pernah jadi Presiden Majlis Belia Malaysia. Nobisha pasti sokong Khir. Takkan tak sokong kot!

Kalau ada sesiapa yang kenal Khir beritahu sama dia, PB akan kempen kaw-kaw untuk dia. Duit? Takper Khir boleh simpan duit dia. PB tak dahaga sesen pun. Cumanya, PB nasihatkan beliau satu saja. Berusaha keras. Jadilah yang terbaik. Dan jangan poyo-poyo lagi. Akhir kata, Selamat Maju Jaya!

TopengPerak a.k.a Perisik Rakyat terlalu bodoh tentang Undang-undang dan Hudud Laws

Enakmen vs Surat Dr. Mahathir. Enakmen ialah suatu undang-undang Negeri. Kerajaan Kelantan boleh sahaja melaksanakannya. Surat Dr. Mahathir adalah surat yang ditulis di atas kapasiti Eksekutif tidaklah menafikan sahlaku Enakmen yang telah diluluskan oleh para legislatif di Kelantan.

Kesimpulannya, "sekeping Surat" tersebut tiadalah boleh dijadikan alasan kenapa kerajaan Kelantan tiada melaksanakan Enakmen Jenayah Syariah II di Kelantan.

Enakmen Jenayah Syariah sememangnya khusus untuk orang Islam kerana pentadbiran Mahkamahnya ialah Mahkamah Syariah. Di mana Mahkamah tersebut tiada mendengar apa-apa kes yang berkaitan orang bukan Islam. Demikianlah juga halnya dengan Enakmen Jenayah Syariah II yang tiada boleh mendakwa mana-mana Orang Bukan Islam dan juga menetapkan sebarang hukuman.

BAGAIMANAPUN, Surat Dr. Mahathir merupakan set ilmiah dan set da'wah yang diterangkan oleh beliau sebagai Perdana Menteri dan isi kandung serta hasrat surat itu difahami oleh TG Nik Aziz lalu beliau patuh dan taat kepada Surat Ketuanya. Samada Enakmen Jenayah Syariah II hendaklah dilaksanakan atau tidak; bergantung kepada Ketua Eksekutif atau Menteri Besar sendiri.

Dr. Mahathir tiada politikkan hal ini begitu juga TG Nik Aziz kerana mereka saling faham kedudukan sebenar. Yang bodoh ialah pengikut seperti TopengPerak dan yang seangkatan dengannya.

Bila ditanyakan kenapakah Enakmen Jenayah Syariah II tidak diamalkan di Kelantan. Dijawabnya kerana Surat Mahathir yang halang. Kenapakah insan kerdil itu nak tunjukkan kebodohpiangannya. Sungguh kasihan.

Provisi Hudud terkandung di dalam Al Qur'an dan diperjelaskan lagi di dalam Al Hadith. Dirungkai bersama Qias dan Ijma' Ulama'. Enakmen Jenayah Syariah II adalah usaha untuk kodifikasi Undang-undang Hudud. Cumanya di sini Dr. Mahathir berhujah Enakmen Jenayah Syariah II gagal bertindak sebagai suatu Kodifikasi Lengkap kepada Provisi Hudud yang terkandung di dalam Al Qur'an dan Al Hadith.

Di sinilah isunya. Suatu kodifikasi undang-undang yang lebih BENAR dan tepat diperlukan. Kerana itulah banyak sarjana Undang-undang menghendaki rombakan Penal Code, CPC dan Evidenc Act bagi membolehkan Provisi Hudud Laws sepertimana dikehendaki Al Qur'an dan Al Hadith dapat disusun dengan lengkap dan akan memberikan keadilan kepada semua pihak.

Asas kepada Undang-undang ialah memberikan Keadilan kepada semua pihak dan bukannya menyebabkan ketidakadilan berlaku kerana masalah teknikal undang-undang itu sendiri.

Nik Aziz sedar akan loop hole besar dalam Enakmen Jenayah Syariah II dan kerana itulah ianya tiada dilaksanakan. Beliau juga takut ketidakadilan akan berlaku. Kerana akhirnya beliau sedar Enakmen Jenayah Syariah II gagal kodifikasikan provisi Hudud Laws sepertimana Al Qur'an dan As Sunnah. Jadi Nik Aziz jugak tak marah bila Dr. M kata... Itu Enakmen Jenayah Syariah PAS dan bukannya Provisi Hudud Laws yang hakiki.

Khamis, 29 Januari 2009

Kerana Nizarlah yang memulakan permainan gila kuasa ini

Satira Bitara. Huwei yah! Memang tak boleh jadi Nizar ni. Bukan Nizar saja. Malah semua PAS. Mereka sudah melampau. Sekarang kita ni. Kitalah PKR. Kita PKR diperkudakan oleh PAS. Mereka hanya ada enam sahaja. Tapi.... macam lancauu mereka tunggang kita. Apa ini tak boleh jadi ni.

Barisan pemimpin Melayu PKR melakarkan strategi. Apa kata kita cuba import Melayu UMNO masuk dalam PKR. Kita mesti perkuatkan Melayu di Perak. Usaili boleh main peranan pujuk Nasaruddin. Yang lain boleh pujuk Pakeh Adam. Pujuk Hamidah Osman. Pujuk Hamdi. Pujuk Raja Ahmad. Dan.... kita pujuk sesiapa sahaja.

Taktik pujukan itu telah membuahkan hasil. Anwar akan lakukan alihan kewangan di Bank Luar Negeri. Kita rasuah mereka lompat. Hahahahahahhaha.

Di rumah MB di Jalan Raja Di Hilir, keadaan semakin gawat. Ustaz Ahmad Awang mempengerusikan mesyuarat. Asmuni Awi ada. Nizar tentulah ada. Azli Musa ada. Dr. Khairuddin ada. Dan Misbahul Munir juga ada. Kau orang ada dengar tak perancangan PKR. Depa nak ambil pos MB. Macam mana ni? Ya, memang kami dah dengar, hasrat gila PKR tu! Tak boleh jadi ni. Nizar... besok kau buat statement yang Nasaruddin Tidak ditawarkan pos MB. Tapi.... tapi..... Tapi apa!!!! Bentak Ahmad Awang... Bukankah Perak Bangkit dah tulis.... Orang dah percaya. Sebab ini memang perancangan PKR. Ini benar. PKR nak ambil alih pos MB Perak. Nizar terkebil-kebil......

Memang bukan lagi cerita-ceritaan. PKR Perak dah bengang dengan PAS. Mereka bosan ditunggangi. Kali ini mereka nak perintah Perak. jangan risau kawan-kawan semua. anwar akan restui semua ini.

Manakala, anak Ling Leong Sik dah berjumpa dengan Lee Boon Chye, PKR. Lu olang mesti bijak maaa.. DAP sudah kurang hajau... Sikalang lu olang hantar olang masuk BN. Gua akan arrange 4 orang EXCO Cina, termasuk lu olang punya ADUN. Apa macam sikalang? Dr. Lee Boon Chye layan betul dengan cadangan tu. At least duduk dalam PKR pun jadi tunggul jer ADUN-ADUN Cina PKR. Takpa.... nanti gua fikirkan.....

Dalam kem DAP pula mereka pening... siapa yang kena singkir dari EXCO.... Begitu juga dengan Jamaluddin.... kalau Nasa masuk, orang UMNO masuk ...macam mana nasib aku nanti.... Baik aku helo-helo geng UMNO...... takper Jamal.... kau boleh jadi Bebas.


MESTI BACA: SYA REFORMIS TENYEH BATANG HIDUNG DSAI.... ISU PANAS BEB!!!!! http://syaomel85.blogspot.com/2009/01/dsai-mohon-dengar-ingatan-ini.html

Menanti Pengesahan - 2 orang PKR lompat ke BN

Terkini - Kami sedang menanti pengesahan 2 orang Wakil Rakyat PKR berbangsa Tionghua akan sertai BN. Nantikan keajaiban!

Kenapa Nizar perlu keluarkan Penafian Nasaruddin jadi MB atau terima ganjaran?

Mana ada pemimpin UMNO tuduh sedemikian. Yang cuma ada adalah statment daripada Perak Bangkit sahaja. Kenapa? Nizar dah baca blog Perak Bangkit ker? Mana ada pemimpin UMNO tuduh Nasaruddin terima imbuhan untuk melompat? Yang ada cuma hanya statement Perak Bangkit sahaja....

Kamon Nizar.... kalau takder angin kenapa pokok bergoyang.... Sekarang ni Nizar .... kau nafikan statement siapa? Jadi benarlah ada tawaran dan ganjaran untuk Nasaruddin... Yang pasti... Nasaruddin tak lompat kosong beb!

Cerita Kugan heboh satu Malaya, tapi... apa cerita Org Melayu kena tetak oleh India kat Gunung Lang?

Saya harap janganlah di polemikkan kes Kugan. Dia sudah meninggal dunia. Cukuplah. Jangan mainkan sentimen tersebut di blogosfera ini.

Masih baru lagi kes Orang Melayu/Islam kena tetak MATI dengan Orang India dan Mati di stesen Petronas Gunung Lang. Pada pagi yang sama, seorang lagi ditetak di 7 eleven. So, please jangan main isu Kugan.....

SAY NO TO CRIMINAL AND GANGSTERISM

Dah kukatakan betapa PANTATnya Kickdafella tu... Memang lancauww pun! Begitulah wajah Husam Musa abang besar Nizar Gonjeng!!!

Datanglah beramai-ramai ke Program Bersama Rakyat pada 31/01/2009

Jabatan Pembangunan Negeri Perak menganjurkan "Program Bersama Rakyat"

Pada Hari Sabtu, 31 Januari 2009

Bertempat di : DATARAN BUKIT GANTANG, TAIPING

Bermula Jam: 7-30 pagi hingga 6.00 petang


PELBAGAI ACARA DAN AKTIVITI DIADAKAN. ANDA DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI BAGI MEMERIAHKAN PROGRAM TERSEBUT.

FORUM PERDANA BERTAJUK - ISLAM TERAS PERPADUAN
Pada Pada Hari Sabtu, 31 Januari 2009 JAM 8.30 MALAM
Di Dataran Bukit Gantang

Ahli Panel: 1. YB DATO SERI KHIR TOYO
2. YB SENATOR DATO DR MASHITAH IBRAHIM
3. YB DATO SAIFUDDIN ABDULLAH

Pengerusi: YB DATO HJ MOHD NAJMUDDIN HJ ELIAS

ANDA DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI BAGI MENDAPATKAN ILMU DALAM TAJUK "ISLAM TERAS PERPADUAN'

Bicara hudud adalah bicara akademik, bukan bicara politik

Demikianlah sepatutnya..... yang mesti dirombak adalah beberapa provisi Evidence Act, Criminal Procedure Code dan Penal Code itu sendiri.

Al Qur'an tiada menetapkan bahawa Hukuman hudud seperti sebatan, rejam, potong tangan dan kaki serta buang negeri sebagai hukuman yang ditetapkan kepada para pengucap 2 kalimah syahadah sahaja. Ianya adalah untuk semua mahkluk samada jin dan manusia.

Persoalan Jinaayaat adalah untuk semua. Begitulah juganya persoalan Muamalat Tijariah. Cumanya persoalan Ibadah, Jihad dan Muamalat-Nikah sahaja hanya untuk para pengucap Shahadatain.

Maka, jelaslah sesiapa yang memainkan isu Hudud untuk kepentingan politik masing-masing tempat mereka nyatalah Neraka Jahannam.

NGO seperti Persatuan Peguam Muslim, Peratuan Peguam Syari'ie serta lain-laian badan NGO Islam dan Bukan Islam hendaklah dengan hati terbuka bincangkan soal ini ke arah melaksanakannya. Bukannya polemikkan isu yang suci ini.

Dalam soal Jenayah Bagi kesalahan Hudud, suatu prosedur khas mesti ada. Ini kerana prosiding Hudud amat ketat bagi Hakim memutuskan Hukuman tersebut ke atas individu yang melakukannya.

Contohnya, dalam kes Zina, empat saksi itu mesti beriman. Dan yang kedua mereka dengan jelas nampak zakar memasuki lubang faraj. Qur'an jelas menyatakan inilah syarat pembuktian yang mesti ada. Walaupun, circumstancial evidence dapat membuktikannya, hudud tetap tidak boleh dilaksanakan. Hanyalah hukuman Ta'azir sahaja dibenarkan. Dan bebanan hukuman Ta'azir mestilah tiada melebihi had hukuman hudud.

Bila kita lihat lagi kesalahan yang dinyatakan di dalam Islamic Criminal Law Enactment di setiap negeri. Tajuk kesalahan hudud itu semuanya ada. Yang tiada lengkap ialah perlakuan kepada kesalahan tersebut dikenakan Hukuman menurut Al Qur'an.

Hal ini tiada disematkan di dalam Enakmen kerana di peringkat Persekutuan ada Penal Code bagi kesalahan Jenayah. Dan sekiranya hukuman tersebut dikenakan, maka persoalan teknikal undang-undang timbul tentang undang-undang manakah yang dikehendaki individu dipakai ke atasnya. Dan Perlembagaan sentiasa menetapkan sekiranya terdapat perselisihan antara Federal Law dan State Law, Federal Law should prevail.

Contohnya kes Liwat Anwar Ibrahim. Beliau didakwa di bawah Penal Code. Sedangkan ada juga provisi keslahan yang sama dalam Enakmen Jenayah Syariah. Dari segi teknikal undang-undang ianya tepat. Kerana kes beliau di bawah pendakwaan yang memakai prosiding Civil Law dan Penal Code.

Justeru, agar polemik ini tiada terus berlarutan, maka, Penal Code, CPC dan Evidence Act mesti dirombak bagi membolehkan provsisi Kesalahan Hudud dan Hukumannya menjadi pelengkap Undang-undang Jenayah yang sedia ada.

ADAKAH ANWAR MAHUPUN HAJI HADI BERCAKAP DENGAN NADA INI? Sudah pasti yang mereka cakapkan hanyalah memenuhi nafsu politik masing-masing. Tetapi begitulah yang Dr. M maksudkan. Beliau bukan kondem Islamic Criminal Law II (Kelantan), tetapi menyatakan bahawa ianya tidak tepat dari segi subjek yang tertakluk dengan Enakmen tersebut. Sebab Enakmen itu tak boleh menghukum kalau anak Kelantan melakukan Zina di Golok. Jadi apa guna Enakmen itu kalau tak boleh nak hukum Orang Islam yang melakukan kesalahan?

Jadi, lain kali kita berhujahlah dengan ilmu dan akal. Dan bukannnya dengan nafsu dan pandangan peribadi.

Rabu, 28 Januari 2009

Pendirian Perak Bangkit tentang perlaksanaan Hukum Hudud & Qisas

Law of the land atau undang-undang atas tanah di Tanah Melayu ini ialah Undang-undang Islam. Sayangnya para sejawaran dan ahli undang-undang anak Melayu masih belum dapat lagi menangkis hujahan sarjana undang-undang British.

Ini persoalan sejarah dan sejarah undang-undang di Malaysia. Umum sedia maklum akan Hukum Kanun Melaka dan Undang-undang 99 Perak bahawasanya Hukum Hudud dan Qisas berlaku di Tanah Melayu...

Hudud dan Qisas adalah sebahagian Criminal Laws yang diajar oleh Nabi Muhammad melalui Wahyu Al Qur'an....

Yang telah dipersetujui semua tanpa sebarang khilaf kesalahan/hukuman Hudud ialah:-
1. Zina
2. Menuduh Orang Berzina atau Qazaf
3. Mencuri
4. Murtad

Manakala Qisas pula ialah hukuman bunuh dibalas bunuh dan darah dibayar harga darah ataupun diyat.

Manakala bagi Minum Arak terdapat khilaf bahawa ianya bukan Hudud kerana terdapat perbezaan pendapat tentang jumlah sebatan. Manakala ianya sebagai Ta'azir itu sudah pasti.

Kita katakan ianya hudud ialah kerana hukuman mesti begitu. Maksudnya mesti Tetap begitu. Tak boleh dita'azirkan hukumannya.

Bab Zina - ianya terbahagi kepada dua senario. Senario pertama ialah Penzina yang sudah Berkahwin dan kedua ialah penzina yang belum berkahwin. 100 sebatan untuk penzina yang belum kahwin lagi dan Rejam buat yang sudah berkahwin.

Selebihnya nanti boleh tanya dalam sessi soal jawab.... (panjang kalau nak tulis)

Hudud dan Isu politik....

PAS tuduh Kerajaan Tak laksana Hudud? Buka Enakmen Jenayah Syariah... kesemuanya kesalahan hudud ada. Cumanya prosiding hudud dan hukuman saja yang belum dilaksanakan. Persoalannya Hudud ini sebahagian Crimnal Laws. Maka sepatutnya rombakan Undang-undang Jenayah berlaku di dalam Penal Code... Beginilah caranya untuk Hudud dilaksanakan... Dan juga rombakan Kanun Acara Jenayah juga mesti dilakukan.

Persoalan Hudud adalah Kesalahan dan Hukuman. Keduanya prosiding dan pembuktian (atau evidence).

Secara logikanya, bolehkah kita menemukan 4 orang saksi beriman untuk menjadi saksi dalam kes Zina. Sepanjang sirah Nabi dan para Sahabat serta yang diamalkan di Arab Saudi, perlaksanaan Hudud ke atas Penzina hanya melalui Iqrar/Pengakuan.

Manakala statement politik Haji Hadi - Hudud untuk Orang Islam. Adakah menurut syariat dan ianya relaistik kepada sistem undang-undang masakini. Sudah pastilah fuck-up punya statment politik Haji Hadi...

Kedua statement politik Anwar pula.... Kami hanya membawa cadangan PAS... Adakah unsur setuju nak laksanakan Hudud dalam statement Anwar....

Kalau statement politik pun kabur usahlah buat kenyataan bodoh begitu. nak laksana Hudud mesti Tegas. Mesti laksanakan Hukum Allah itu ke atas semua insan.

Dulu Mahathir komen... Kalau Balasundram zina Milah. Milah kena hukum Hudud tapi Balasundram kena hukuman dalam Penal Code... Adil ker? Ali curi kena potong tangan... James curi kena bayar denda jer...

Mana keadilan? Begitukah wajah yang Islam bawa? Mana ada negara atau dalam sejarah dunia Islam, Hudud dilaksanakan untuk orang Islam sahaja?

Jadi, kalau bicara soal Hudud secara serius kita mesti bersatu dan jujur dan ikhlas. Tak payah kita, orang Cina dan India pun suka Hukuman Hudud ni. Pasti mereka akan jadi lebih baik.

Kesimpulannya.... jangan bicara Hudud untuk kepuasan berhujah peribadi. Lebih-lebih lagi untuk kepentingan politik masing-masing.

RM 20 juta diberikan kepada Nasaruddin...

Lihat, pandang dan dengarlah. Apa benar ikhlaskah jiwa Nasaruddin buat PC lompat PKR? Anwar ada banyak duit. RM20 juta untuk Nasaruddin. Senang jer kan nak pau duit Anwar. Mudah saja.... Lompat parti laaa.....

Jadi apa yang Blues Untuk Rakyat dapat daripada Anwar? Kosong. Yang pi sokong dia buat apa? Kome kena tipu jer! Apa yang Mat Saman Kati dapat? Kosong jugak! Apa yang Manjung Mari dapat? Kosong jugak! Apa yang Sya Reformis dapat? Buang masa jer menulis blog..... dapat taik jer la.... Apa yang Ummi Anni dapat... Kosong jugak....

Kome bukan orang politik.... Kome ni hanya bahan permainan orang politik jer... Apa yang Bloggers Network duk buat sekarang... Buat bodoh ajer lah... Dan buat kerja-kerja yang bodoh ajer. Yang dapat duit siapa? Nasarauddin orang UMNO. Kahakahakahakahkakakakakakakakakkaka! Buat gelak dek unter ajerla...

NASARUDDIN DIMARAHI BININYA

Ingatkan hebatlah mamat nasaruddin ni. Muka ensem bergaya. Tapi.... takut bini maa.. Bininya marah tindakan yang dibuat oleh Nasaruddin. Sebab apa? Sebab buat keputusan tanpa merujuk kepada bini nya.... Cuma kami nak bagi tahu kat Orang UMNO.... kalau dia balik UMNO, suruh dia jadi Pengundi biasa udah ler.... Orang macam ni tumpor la...... Hampeh!

Balasan buat Nasaruddin - Giliran Jamaluddin PKR pula keluar Parti

Dunia ini saling lengkap melengkapi... Belum sempat Pakatan Rakyat merasa selesa dengan kemasukan Nasaruddin, kini Jamaluddin PKR yang semakin terancam kedudukannya berhasrat mengambil keputusan untuk keluar PKR dan menjadi Calon Bebas. Inilah perkembangan terkini yang diterima oleh perisik Perak Bangkit.

Dalam masa yang sama, usaha yang giat oleh pelobi PKR masih berterusan agar bertambah lagi seorang UMNO ke dalam Pakatan Rakyat. Namun 4 orang yang dikepung oleh Anwar untuk melompat telah mematahkan hasrat masing-masing.

Ini adalah kerana Pengerusi Perhubungan, DSR Tajol Rosli Ghazali akan ditukarkan. Perak bakal menerima seorang Pengerusi Perhubungan yang baru. Nasaruddin juga dikatakan akan menyepikan diri buat sementara waktu. Benar Nasar lompat.... tapi dia bagaikan ingin kembali semula kepada UMNO. Nasar dilaporkan amat menyesal membuat PC tempohari.

UMNO Perak kembali teguh.

Selasa, 27 Januari 2009

Anwar tawarkan 10 juta kepada Pakeh Adam untuk lompat parti

Risikan demi risikan. Laporan demi laporan PB terima dari pelbagai informer 1st class. Ini adalah kisah Pakeh Adam dan Anwar. Sebelum isu pemilihan Ketua Bahagian lagi. Ini masa Pakeh Adam sakit tenat di hospital. Sempat pulalah malaun Anwar ni telefon Pakeh Adam. Ada ker patut. Nak tawarkan 10 juta suruh Pakeh Adam lompat parti. Ini rasuah!!!!!! Pakeh Adam kau mengaku sahajalah. Biarkan Anwar kena tangkap lagi. Hehehehehehehehheheeh!

Pakeh Adam kau nak 10 juta ker? Untuk siapa? Untuk Ruby engkau ker? Siapakah Ruby? Bini kedua a.k.a Bini Muda kesayangan Pakeh Adam. Mat Pakeh.... ingat-ingatlah arwah bini tua yang telah berjasa dalam hidup hang tu. Pakeh Adam dilaporkan berada bersama-sama Mat Nuar Bontot semasa PC Nasaruddin join PKR. Semalam pula hangat diperkatakan dia akan buat PC.... Tapi PB BELUM bagi signal lagi kat dia. So, Pakeh Adam.... Sabaq dulu naaaa..... 10 juta hang tak ke mana. Ada lagi kat situ.

MB Nizar macam sialan buat declaration yang 3 orang akan join semalam. Kepala pundeklah kau Nizar. Kau ni main rasuah ker? Tangkap Nizar ni... Apa yang kamu janjikan kat 3 ekor tuuu???? Bahalul nak mampus punya Nizar! Eh! Nizar kau tu boneka... Dengor ler cakap PB. Gua yang merancang ... tau tak! Bukannya engkau! Pulas pelior budak ni karang baru ada akai......

Agensi SPRM telah merakam semua pergerakan Nizar sekarang. Semua talian telefon Nizar sedang dirakam. Wakakakakakakakakkaka. Nak ku tengok Mat Sontoloyo tu masuk jellll.... Boleh aku pergi melawat dia nanti.....

Isu Panas menanti Anda!

1. TIADA LAGI LOMPATAN - PB DAH DIARAHKAN SEMUANYA TIDUR DULU
2. NASARUDDIN MENANGIS PANJANG - ISTERINYA MARAHKAN DIA... NASARUDDIN MUNGKIN BUAT U TURN - TAPI NAK KER UMNO MASALAHNYA?
3. Paling panas!!!!! PEMUDA UMNO PERAK BERDIRI TEGUH DI BELAKANG KEPIMPINAN MUKHRIZ... SELAMAT BERJUANG SEMUANYA....
4. PAKATAN RAKYAT PERAK - RETAK MENANTI BELAH BATU BERTANGKUP.......

Isnin, 26 Januari 2009

Cinta Nasaruddin - AngPow Merah Buat DAP Sempena Gong Xi Fa Caiii

Datin Seri Fatimah, isteri Nizar termenung panjang. Beliau baru sahaja menelefon tiga buah trelar panjang untuk mengisi barangan untuk diangkut keluar. Kabar angin bahawa Nizar akan ditukarkan portfolio bukan lagi ribut, malah sudah jadi Taufan Singa. Aku baru sahaja nak bergaya, suami aku dah hilang jawatan. Itulah Nizar ni bodoh sangat. Begitulah bisikan nurani Fatimah.

Lagu Oh! Fatimah lah yang menemukan Nizar dan bininya. Nizar pada masa itu kuat berkaraoke. Tapi sekarang takderlah masa sangat selepas dah jadi MB. Kerana itulah sebab utama yang Nizar hadir di Majlis Tari Menari Konsert Krismas DAP anjuran Ngeh.

Manakala, dalam kelam kalibut katak melompat-lompat memanggil hujan deras, M. Kula ditelefon oleh Ngeh. Hey, dei Tambii.. Lu lekas la latang wa punya rumah... Demikianlah jerit Ngeh kepada Tamby tu. Kula balas balik. Woit apek! Lu jelit-jelit apasatt? Wa punya telinga manyak sakit. Lu misti ingat... Sikalang wa No.1, lu no. 5. Ala ingat sikit. Yalah, wa pun ada lupalah.... wa no. 5.... , sahut Ngeh kembali.

Kula ke rumah Ngeh berbincang bersama Nga. Mereka memikirkan tentang strategi baru. Nizar akan diturunkan pangkat. Jadi, macamana sekarang? Lepas tu sekarang siapa yang dibuang sebagai Exco. Pastinya Seah Long Peng, Exco Belia & Sukan. Aduh! Pening mereka memikirkan keadan ini. Sivanesan pun semakin fofular. Orang No. 3 lagi dalam DAP. Fenin jadinya Ngeh. Politik DAP Perak pasti bergolak lagi!

Dalam PKR pula, faksi Ustaz Zul semakin fening. Ini kerana faksi Usaili dah dikira menang sikit kerana dapat putarkan minda Nasaruddin.

Tuk. Tuk Ketuk. Pintu rumah Ngeh diketuk berkali-kali. Ngeh pun buka... Aiyaa.. Usaili. Apa lu mau bikin maaa? Ini laya Cina. Wa mau laya la! Usaili pun mengucapkan Gong Xi fa Caii... ini wa ala bawa angpow melah kasik sama lu.... Aiyaaa... lu jangan la lasuah wa ini macam... Lu wa manyak takut ma... Jawab Ngeh manjer.. Talak lah... Ini bukan rasuah maa.. Lu lagi kaya dari gua... Lu sudah sapu itu luit balak manyak2. Gua baru mau sapu sudah kina tangkap... Lu talak pandai mau bikin macam mana... Lu ..... Haiyaaaaa...

Lalu angpow merahpun dibuka oleh Ngeh.... dan dilihatnya satu Nota Ringkas daripada Anwar.... Blader gua.. Mat SeNgeh... Wa mau kasik tau lu satu hat... Wa sudah cakap sama Kit Siang dan Kapal Selam.. Dia olang ada setuju jugak... Wa mau kasik tauuu... Nanti olang gua mau jadi itu MB....

Jeng jerengjeng!.... Usaili senyum saja... Ngeh mendongak kepalanya ke atas dan melihat Usaili senyum panjang... Hahakhakahakakakakakakakka..... Sikalang apa macam? sapa Ngeh tersedu kedu... Lu mau tau sikalang apa????? Sikalang aaa... Macam-macam ada la looooo... Wakakakakakkakakakaka... Makin terbahak-bahak lagi Usaili.

Faksi Ustaz Zul jadi makin bingung... Macam mana sekarang kita nak buat? Faksi Usaili makin laju... Ustaz Zul menjawab mudah... Inta semua kena tahu satu benda... Ana ABIM dan Anwar ABIM.... Jadi sekarang Anwar akan mengutamakan ana daripada Usaili. Yalah... betullah.... orang-orang Ustaz Zul bertepukan...

Usaili sedang berangan-angan jadi Setpol, manakala krisis dalam PKR Perak semakin memuncak. Dalam PAS pula.... Misbahul Munir sedang merayu meminta agar dikekalkan dalam pejabat MB. Nizar semakin keliru. Husam Musa pula sedang melobi Anwar agar Nizar terus dikekalkan... Husam hampir berfikir agar Nizar lompat masuk PKR...

Kata katak tepi longkang SUK kepada rakannya... Tengoklah manusia... apa yang penting bagi mereka ialah... kuasa duit duit dan kuasa.... Lompat jom lompat! Hujan pun turun lagi....

Dato' Nasaruddin Hashim Bakal MB Perak - Viva Ex-UMNO

Selepas ini senario pejabat SUK akan berubah wajah. Orang-orang UMNO akan datang berpusu-pusu mencari bisnes, tanah dan balak di SUK. Nizar terpaksa mengemaskan pejabatnya dan keluar daripada Rumah MB. Ini adalah step kedua perjuangan kami di Perak Bangkit. Perak Bangkit berjaya menghalau keluar Nizar!

Itulah cita-cita PKR Perak. Niat mereka mahukan pos MB telah tercapai. Nasaruddin Hashim telah menjalankan tugaskan mengikut arahan Perak Bangkit. Melompat ke dalam PKR untuk mengisi jawatan MB Perak.

Inilah politik. Telah kami tegaskan dahulu.... Lompatan akan berlaku di Perak demi orang Melayu. Cuma yang pasti bagi kami, Nizar mesti outs. Agar Husam Musa melopong! Langit tidak selalu cerahlah Nizar!

Anda para pengulas komentar yang terdiri daripada Bloggers kononnya penacacai PR hendaklah sedar. Anda hanya mampu merepek dengan penulisan anda, tapi jauh sekali boleh mencatur politik Perak.

Anda bukanlah Perak Bangkit yang bertindak sebagai pencatur politik Perak. Cuba lihat kes penangkapan 2 ahli EXCO PKR. Itu juga adalah hasil siasatan Perak Bangkit dan dimaklumkan kepada BPR untuk menangkap 2 jantan sundal itu. Kini giliran Nasaruddin Hashim pula ikut telunjuk Perak Bangkit.

Kami merasakan Nizar sudah melampau batas. Lalu beliau mesti dihukum tekun. Nah! Nizar, ingatlah..... Kuasa ini Allah Yang punya. Allah yang punya. Ingatlah! Husam! Kuasa ini Allah yang punya.

Demikianlah tawaran yang disampaikan oleh Kapt(B) Usaili Alias kepada Nasaruddin. Katanya, Nasar, kami tawarkan pos MB. Anwar akan uruskan peralihan kuasa PAS kepada PKR. Hahahahahahhahahahahhaha!

Perak Bangkit menulis dan mengaturkan perjalanan politik di Perak. Kami boleh duduk dalam Pejabat PAS. Kami boleh duduk dalam pejabat PKR. Mahupun dalam pejabat DAP. Tetapi, malangnya mereka tak kenal kami. Hahahahahhahahaha!

Ini adalah senarai ADUN yang akan lompat lagi.... Katanya, Hamdi, Raja Ahmad, Hamidah dan Ahmad Pakeh Adam. Mereka hanya menunggu signal daripada Perak Bangkit. Jadi UMNO akan menapak kembali dalam Kerajaan Negeri Perak. Ini adalah strategi U. Menguasai tanpa menggunakan label. Ini politik. Politik.

PAS.... lepas ni boleh gulung tikar. Nizar bukan lagi MB Perak. Tahniah buat Nasaruddin Hashim.

Yang penting..... para pencacai PR akan terus menjadi tunggul. Kau orang semua hanya akan jadi pencacailah selamanya. Merayu entah kepada siapa. MSK akan terus lara. Semuanya akan terus lara. Perak Bangkit jugalah juaranya. Hehehehhehehehheehe.

Tentang Kickdafella tu..... PB marah sebab sikap kurang hajau dia Terbalikkan Bendera Malaysia. PB ada hak sebagai warga... untuk lancaukan dia... Itu sahaja.

P.S. Siapa yang tak percaya boleh telepon Dato' Nasar sendiri.... Siapa yang nak puji dia ker, nak ganyang dia ker pun boleh... Ni Dato' Nasar yang suruh bagi No. Phone dia... Dato' Nasar suruh SMS tau.... 019-2649196...

Posting Terbaru yang Lebih Menyengat akan tiba nanti!!!!!
NASARUDDIN - ANGPOW MERAH BUAT DAP PERAK SEMPENA GONgXI FA CAIII
Sedutan..... "Kapt. (B) Usaili mengetuk pintu Rumah Ngeh, Gongxi Fa Caii, ucap Usaili. Ini ala angpow untuk lu.... Ngeh gabra.... dia tergamam lalu membuka angpow tersebut.... Rupa-rupanya Nota Ringkas daripada Anwar... Ngeh, lepas semuanya selesai, kita akan rombak susunan Kerajaan Perak. PKR ada 11 PAS ada 7 dan kami akan ada 18 kerusi. Dan kau orang pun akan ada 18. Jadi lepas ni, kerusi Exco mesti sama rata okay... Pos MB, PKR akan ambil. Ngeh bertanya musykil kepada Kapt(B) Usaili... Siapakah MB? Usaili senyum sinis..., Itu aku tak tahulah, tapi aku hanya boleh cakap, akulah Setpol MB yang baru nanti... Usaili gelak gampang... Wakakakakakaka... Hahahahhahaha GAM-PANG-PANG-GANG.. Kekkekekekekekke"... "Ikutilah kisah ini nanti...

Sabtu, 24 Januari 2009

Kickdafella adalah bloggers upahan Husam Musa @ Husam Masam

Kamonla beb... Lu olang hingat gua ni penglipur lara ker.. Ingat senang ker nak mereka cipta kisah yang tak ada... Yang pandai buat benda tu hanya RPK jer... Korang kenal tak RPK tu siapa.... Raja Ponggong Keadilan yang buat skrip cerita Altantuya... Mamat ni patutnya disula saja. Yang pasti dia memang anti Islam....

Ni satu lagi.... Ada la sorang blogger ni nama dia entah nak nyebut pun payah. Kickdafella katanya... Aku tak pernah lagi tengok blog dia... Siapa yang tahu mana satu blog dia bagi taulah URL, boleh jugak aku nengok Blog Terbangang tu. Okay, apa yang penting di sini ialah..... Bloggers Pemantat tu adalah diupah oleh Husam Musa. Husam Musa ni apa kerojernya sampai punya duit banyak sangat? Mana datang duit dia ni?

Seperti yang aku bagi tau hangpa dulu, Nizar ni sebelum jadi PAS dia adalah JIM. Dulu masa belajo kat UK, geng JIM ni memakai nama IRC... Korang faham ker pergerakan JIM, IRC, ABIM dan Mat Nuar Bontot? Kalau tak faham lagi buat research dulu yer. Dan mereka yang kini dalam front PR ialah Saari Sungib, Dr. Zulkifli Kapar, Ir. Khalid Samad dan termasuklah Nizar ni. Manakala grup ABIM yang moderate pengamal mazhab neo-con ialah Husam Musa dan Salahuddin Ayub.... Lihatlah halus-halus politik pantat Husam Musa. Dia akan langgar pos Presiden. Husam akan challenge Haji Hadi. So, Husam mestilah perlukan duit yang banyak untuk itu.

Sekarang politik wang telah semakin bersinar dalam PAS. Husam akan bertanding Presiden. Nizar akan bertanding pos Naib Presiden. Siapa yang akan bertanding Timbalan????? Hahahahahahahha.... Geng ni punya line up Naib Presiden ialah Nizar, Salahuddin Ayub dan Dr. Syed Azman.... Lihat rangkaian tersebut.... Perak-Johor-Trengganu....

Husam sebagai Presiden daripada Kelantan.... Mungkin pos Timbalan mereka kekalkan Ustaz Nasharuddin daripada Kedah.....

Lihatlah semua... Kamaruddin Jaafar sebagai SUA akan caturkan politik ini. Dan Dr. Zulkifli atau Ir Khalid Samad akan jadi Ketua Penerangan. Manakala, Dr Hatta telah awal diselinapkan sebagai Bendahari. Dr. Hatta juga berasal daripada JIM @ IRC.... Jadi sipakah pemimpin defacto PAS? Anwar Montot jugaklah!

Tanyalah Kickdafella. Suruh dia nafikan yang Husam tak bayar gaji kat dia. Malu betulll aku jadi Bloggers Upahan... Kalau kau adalah orang upahan jangan belagak macam kau Bloggers Tulin. Mabuklah budak Kickdafella. Ingat tak betapa sialnya budak ni dulu... Ingat tak kes dia promote Terbalikkan Bendera Malaysia? Apa lagi perkataan hang lebih harcore daripada Pantat untuk aku ucap kat dia...

Jadi, kesimpulannya apa yang ditulis oleh Kickdafella adalah Wajah Sialan dan Idea Husam Masam AlGampangpundeks Malajahanam.

Jumaat, 23 Januari 2009

Terbaru dan Hot Lagi! Pemilik Tukul Besi Bumiputera akan hangus jadi abu

31 ogos 2008 telah keluar satu Surat Pekeliling oleh Pengarah Perhutanan Negeri... Apa ceritanya Yob?... Wah! Syarat-syarat baru dan lebih ketat dikenakan kepada pemilik tukul besi untuk memperbaharui lesen masing-masing. Antara syarat-syarat tersebut ialah pemilik mesti memiliki machinery pembalakan termasuklah segala back hoe dan segala jadahlah mesin dan jentera untuk tebang balak.

Mana lah orang kita ada yob menantang jadah tu. Dalam pada masa yang sama, kroni Husam Musa & Nizar telah mencipta syarikat Ali Baba di kalangan pimpinan PAS & kroni mereka menggunakan jentera dan mesin orang Cina untuk memohon lesen tukul besi. Dan khabarnya
bumiputera@aliBaba yang akan ada lesen tersebut adalah rangkaian kroni Husam Musa -Nizar.

Wooiii... Jahatnya Nizar nie!!!! Gila kuasa dan Gila harta... Ini memang taraf iblis dah ni... Husam Musa memang orang dah tahu keiblisannya.... Siapakah Husam Musa di Perak? Beliau ialah penasihat MB Nizar... dan juga mentor Nizar... Pendek kata Husam Musa ialah abang besar Nizar laa....

Betullah tekaan PB yang Husam Musa akan bertanding jawatan Presiden PAS. Sebab apa tau? Tau tak? Tanyalah Hotel Heritage yang jadi saksinya.... Saksi apa ni PB? Tak asabar nak dengar ni... Saksi yang Husam PAUUUUU duit sebanyak RM30 juta daripada Tokey Balak Cina di Perak.. Hahahahahhahahaha!!!! Oh! Itulah wajah Husam Musa. Mari kita ramai-ramai sebutkan Laknatullah ke atasnya!

Memang pekeliling dah diedar sejak 31 Ogos.... tapi perlaksanaannya baru 2 bulan lalu. Segala kekayaan Negeri milik rakyat Perak sedang dipunggah oleh Mala'un Durjana. Merekalah yang bernama Husam Masam Dan Nizar Bongok. Atas nama Jihad, mereka mempermainkan agama mereka. Mereka menjual agama mereka. Astaghfirullah al Azhim...

Sahabat-sahabat UMNO sekalian.... marilah kita berjihad tentang kedurjanaan dan kebobrokan pemerintah Zalim seperti diatas. Allahu Akbar.... Takbir.... Tahlil... La Ilaha IllaLLah. Muhamadur Rasulullah.... Istighfaar... Astaghfirullah al Azhiim..

Semakin hari semakin ramai anak muda Melayu bangkit mempertahankan agama, bangsa dan tanahair.....

Alhamdulillah. Allah Maha Mengetahui. Dialah Tuhan yang mengaturkan Alam Maya ini. Kita semua adalah hambanya yang hina lagi dina. Kita ini semuanya akan fana dan hancur binasa. Yang tinggal hanyalah Allah Tuhan Yang Maha Agung.

Anwar berpolitik bermula di gerbang UMNO Saga. Setelah sekian lama dia di lubuk mendapan dosa bergelumang harta dosa dan noda syahwat, beliau jadi makin sombong dan makin bongkak.

Dr. Asyraf Wajidi. Figura pemimpin pelajar di tahun-tahunan 90-an, sewaktu itu amat mengagumi Anwar. Kami fikir beliau udah ubah haluan perjuangannya kepada bahtera UMNO sucimurni. Yusri Presiden ABIM kini, telah lari bertasauf kerana dia amat rasa betapa jijik kotornya PKR. Suatu waktu dahulu, beliau pernah dalam kendongan bahtera PKN dan menjadi Setiausaha Kak Wan.

Nah! Itu baru hanya dua contoh betapa anak muda para pejuang kebenaran enggan lagi patuh dan taat kepada Anwar Jahilliyah. Cumanya dilihat semakin terbodoh halatuju berpolitik ialah ulama besar konon, Ustaz Hadi. Lihatlah akan simpang siur keputusan politiknya dalam menakhodakan PAS. Sebenarnya siapakah ketua dalam PAS. Pak Hadi atau Pok Nik?

Muhaimin Sulam kini berambut panjang, juga seorang kolumnis Harakah, kini berada di London dalam sabbatikal politik. Beliau sedang merenung dalam kepimpinan PAS. Agaknya, beliau juga menghitung sang pro-neo-konservatif dalam PAS, bagaimanakah harus dicantas buang. Agaknya baikkah dia dengan Sabki Yusuf? Dan adakah Nasaruddin Tantawi ini bijak dalam politiknya?

Zaharuddin pula yang dulunya popular sebagai pemimpin GAMIS nampaknya sebok melayan klien diblognya. Akan terjunkah sidia dalam kancah politik PAS suatu hari nanti?

Dan Dr. Asri ini pula.... manakah tali yang beliau pegang? Sekejap Pro-Sunnah, kehuyu ke hayang..... Kadang nak jadi politikus... entah tak tahu lagi destinasinya.

Pun begitu... barisan anak muda UMNO yang berbaris menjadi Sahabat KJ, adakah mereka ini benar ikhlas fidDin atau pun... hanya nakkan duit negara dan rakyat yang dirampas KJ?

Yang paling jelas kita lihat, para pejuang negara banyaknya yang jadi bloggers dalam rangkaian BPN.

Kita mampu merancang dan penentu segalanya ialah Allah yang Maha Kuasa. Kubur politik buat Anwar sedang digali oleh Anwar sendiri. Selamatlah dia nanti ditanam di dalamnya nanti dan yang akan menguburkannya ialah anak muda yang bernama Lawyer Yusmadi dan Lawyer Shamsul Iskandar Mohd Akin.

Salam tarbus buat Anwar.

Khamis, 22 Januari 2009

Tinggalkan Anwar segera! Syaithan ini sungguh jahat mahadurjana!

Ayuh sahabatku..... Blues Untuk Rakyat, Manjung Mari, Mat Saman Kati dan Al Banjari Online. Ummi Hani Nasution, Harimau Menaip dan sesiapa sahaja... Tinggalkanlah Anwar penuh durjana!

Blues Untuk Rakyat kenal siapakah Anwar dan kedurjanaannya. Anwar ialah perosak bangsa. Anwar ialah pengkhianat agama dan negara. Sesiapa yang berjumpa dengan Anwar ludah sahaja mukanya yang bengis dan penuh dusta.

Dia mesti kita tamatkan karir politiknya. Tinggalkanlah dia. Dia tiada lagi sajak menjadi politikus. Dia seorang pendusta. Eh, barua punya Anwar! Kau jawablah isi kandung surat yang kau tulis pada 1998 dahulu... Apalah kau ni... Kau ingat kau boleh herdik wartawan.

Mereka ada tangan dan pen untuk menulis tentang keburukanmu. Kau hina Bertia Harian dan Utusan sekonyong-konyong nafsumu.

Wahai Anwar! Hentikan sandiwaramu! Jangan percaya ini Anwar! Dia adalah Samseng Malaya. Dialah yang bunuh Altantuya! Kemudian dia fitnah Najib! Dialah Anwar gangster Malaya No. 1. Sungguh kejam!!! Mana ada Anwar bela rakyat. Tapi yang dia bela hanyalah babi-babi DAP, Kristian dan Yahudi.

Blues Untuk Rakyat tak nampak tanah yang UMNO kasik kat bangsa dia kesian!!!!

Pertama, aku tak pernah tegur lagi mamat nie... Spesis tua bangka jugak! Tapi dia ni okay. Baik dan alim dan warak juga... Datang dari kampung, asal orang susah... Dulu mengaji kat Ipoh... Bukan teman tak kenal dia... Dia saja yang tak kenal teman... Sebab Mr. BUR (Blues Untuk Rakyat)ni dah jadi orang terkenal, pasal tu lah tak nak kenal dengan gua kan... Mentang-mentanglah gua ni orang kampung jer...

Tapi alhamdulillah ..... Mak Gua dan Bapak Gua dapat tanah sorang satu. Masa tu kerajaan Negeri dipimpin oleh UMNO.....

Tapi BUR ni tak nampak... Dia buta kot.... Tanya dan cuba tanya kat generasi dia... Siapa yang tak dapat Tanah Kurnia RPT dan Kampung Tersusun.... Cakaplah betul-betul dan jangan jadi penipu? Siapa yang tak dapat? Tanya member hang yang PAS dan PKR, siapa yang tak dapat tanah? Generasi kau orang memang la semua dah dapat tanah... tapi tak bersyukur... Generasi kami orang muda ni saja yang belum ada tanah lagi... Nak tanah kena beli. Yang dapat punya tak ada....

Cuba lihat penempatan berikut di Ipoh.... Mereka ni beli tanah ker atau kerajaan Negeri yang berikan.... Please dont la cakap ini tanah pusaka okay...

1. Gugusan Manjoi..... berapa kampung ada kat situ... luaskan... ramaikan penduduk dekat 60,000 orang lebih.... Siapa kasik tanah! Bukankah dulu banyak penduduk setinggan di Kampung Sungai Kati, Kg Sungai Tapah... Siapa bagi tanah?.... Beli ka dapat? Ya, ada yang beli... Sebab dia beli daripada orang Melayu yang dapat tanah kat situ.... Orang UMNO saja ker yang dapat? ... Kalau tengok undi masa pilihanraya dulu rasanya separuh pengundi sokong PAS dan PKR.... Cuba jawab Blues... Tolong jawab yer.....

2. Kg. Sungai Rokam, Kg Melayu Aerodrome.. Kg Sg Rapat, RPT Tambun dan Ulu Kinta... RPT Tanah Hitam... RPT Klebang.... berapa banyak RPT yer... RPT Tasek....RPT Tanjung Rambutan....

3. Besar-besar pula rumah yang dibina oleh pegawai kerajaan yang pangkah PAS dan PKR... Ini dusta ker!!!!! Ini tipu ker!!!! Tanah tu dapat ker beli... Jawablah!!!!

Tak usah lah berdusta....

Cuba senaraikan kawasan Tanah Rancangan Felda dan Felcra... Itu bukankah orang Melayu semuanya.... Orang Islam kan... Luas ker tidak... tanah rancangan tu.... Siapa yang aturkan sedemikian... Kerajaan mana? Kerajaan DAP ker yang buat semua tu! Buta ker...!!!!!!!

Oooo... yang kerajaan DAP buat ada... Tapi nak bagi 999 tahun pegangan kepada bangsa Komunis. (rujuk posting sebelum ini).... Siapa komunis? Merekalah yang dulu tembak datuk nenek moyang orang Melayu... Tahun 1969 pula, mereka penggal kepala orang Melayu masa Tragedi 13 Mei

Sekarang mereka buat apa? Mereka rampas pemerintahan negeri.... Mereka ada 18 orang sahaja tapi mereka boleh konker! Sebab apa? Sebab 9 orang Melayu yang ikut mereka tu semuanya bodoh benak... Dan yang paling benak ialah Nizar Blockstock!

Nizar bagi 999 pada Cina tapi pada Melayu 99 - Inikah Keadilan!!!!!!!! Brengset punya boneka!

Iklan Isu Semasa: ManjungMari diserang lagi!!!!! Sila Klik Gambar
Kerajaan Negeri Perak luluskan Tanah ini kepada individu & lokasi seperti berikut:-

Lokasi : Tanjung Rimbun
Diberikan Pajakan 99 tahun (HANYA 99 SAJA)
1. MOHD SAROJI BIN DOLLAH
2.CIK SENIK BIN CIK SOH
3. AHMAD NAZRI BIN ABD LATIF
4. MOHD AZURI BIN WAN DIN
5. AZIZ JAAFAR BIN MAT PIAH
6. ABDULLAH BIN ABDLATIF - 2 LOT
7. ROSNANI BINTI ABDUL GHANI
8. JAWAYAH BINTI MAT PIAH
9. IBRAHIM BIN ABD LAZAT
10. HASHIM BIN MAT ARSHAD

Manakala di Kg Baru Cina Kuala Rui:
Diberikan Pajakan 999 Tahun (Hakmilik Pegangan Kekal)

1. LEE AH KONG
2. TUNG AH POI
3. LOKE WOO CHEW
4. MOON PENG SAN
5. YEONG CHOI WA
6. LEONG HONG MUM
7. LEONG SOK FOK
8. LOO CHONG HONG
9. YONG MOK LI
10. LONG KOW
11. LEONG SHIK CHAN

Jelas Kerajaan Boneka Nizar hanya mengutamakan Kaum Cina sahaja. Melayu hanya akan melukut di tepi gantang dan hanya kena TIPU.

BUTA LAGI KER WAHAI BARUA-BARUA PAKATAN RAKYAT, PAS & PKR. MACAM MANA ORANG TAK KATA manjung mari sipondan dan mat saman keldai ni pekak badak!


panas from paneh miang : Kaitan KJ & Magnum... Apa Cer...???? (Klik Gambar)

Rabu, 21 Januari 2009

Pastikan sokongan kita padu kepada Najib dan Muhyiddin

Pemimpin UMNO kini juga ramai dah yang susah nak dipercayai. Pandai main kayu tiga demi perut masing-masing. Perjuangan telah mereka kesampingkan. Pemimpin Ulama' dalam PAS sedang dibuli oleh puak-puak Erdogan. Anwar sedang ketawa macam gampang sekarang!

Pehh! Apapun saudara sekalian, marilah kita fokuskan kepada DS Najib dan TS Muhyiddin. Harapan kepada anda berdua wahai pemimpin. Lakukanlah yang terbaik demi kekuatan dan perpaduan UMNO. Namun kami lebih mempercayai kejujuran Mukhriz. Beliau sangat setia kepada UMNO. Beliau berani bersuara demi keteguhan UMNO.

Kini zaman sukar bagi UMNO kerana sedang berhadapan dengan puak Zionis pimpinan Anwar. Namun harapan untuk UMNO kembali teguh semakin jelas kerana semakin hari semakin ramai anak muda yang akan tampil mengisi kekosongan yang bakal ditinggalkan oleh ahli Pelompat Pagar.

Tak payah nak ugut kami dengan tindakan beberapa MP UMNO yang akan lompat. Tak usahlah. Kerana dalam UMNO berbaris begitu ramai anak muda yang akan mewarisi perjuangan tulin Islam dan Melayu.

Yang akan ikut Anwar hanyalah MP MP yang bodoh, gila rasuah, gila duit dan gila jawatan. Lihatlah gilanya Zaid Ibrahim. Dia ni gila duit. Prisnip perjuangan dia boleh kita campak saja dalam lombong bersama Ex Gratia pudek tu.

Kalau lekas orang UMNO campak keluar Pak Lah lagi bagus. Agar TDM segera bersama kita. KJ tunjuklah kaler anda. Jangan jadi sumpah-sumpah! Ezam ni sekor lagi. Pi lah berambus jumpa bos lama hang! Kami dah getik dengan semua sandiwara ini.

Kalau semua parti nak tinggalkan UMNO pun tak apa. UMNO tak hingin tagih simpati politik sesiapapun. UMNO adalah perjuangan hakiki. MCA, Gerakan dan MIC memang semuanya pundek main sandiwara. Semua pun memang cilakak. Memang bangsat.

DS Najib dan TS Muhyiddin. Kita mesti terus berjuang. Anda jangan ada sedikit pun rasa takut dan gentar. Kita adalah tuan tanah negara ini
.

Tukar Tiub a.k.a Mat Bontot adalah kaki liwat negara!

Siapa tak tahu siapa dia ni. Kaki liwat. Tak percaya? Tanyalah budak UBU. Ramai budak muda dah lari daripada jajahan Tukar Tiub ni. Pirah mabuk! Toksahlah bercakap pasal agama kalau bontot yang kau cari hari-hari! Opsss! Ini bukan fitnah! Hanya Mat Saman Kati dan Manjung Mari saja suka berkawan dengan Mat Bontot ini.

Amin Iskandar a.k.a Black adalah anak murid dia. Sekarang apa dah jadi dengan budak tu. Pau duit DAP dan tulis blog hentam bangsa sendiri. Samalah dengan Tukar Tiub si penulis upahan Mat Salleh a.k.a Yahudi benak dan Kritisan Jahil. Sikit juga mau tanya, kedai kopi Tukar Tiub kat sebelah Central Market tu sapa yang kasik? Bukan KJ ker yang kasik kat hang? Hang pun suka kat KJ no... Dah la samo nogori, jambu pulak si KJ tu... Hmmm hang ponah tido ka dengan KJ tu?

Kepada Bloggers bebas yang telah tertipu dengan perdayaan Anwar, disyorkan agar mandi bunga. Ini termasuklah AlBanjari Online. Hang tulis dah bagus tapi jangan kena tipu udah la!. Tengoklah hang bikin cerita orang susah tu memang bagus, tapi... mana YB hang... Pi K. Trengganu daripada ambil tahu pasal orang susah.

Satu pesanan buat Mat Saman Kati. Hang tulis blog mulanya untuk suka-suka. Tapi kena racun terus buat PerakExpress, kononnya kerajaan PR Perak nak tolong biaya. Sekarang habuk pun hang tak dapat. Usaha hang tidak diiktiraf oleh mereka. Sebab mereka ada Channel mereka sendiri. Kesian kat hang nooo... La ni buat pula Bloggers Network sebab hang nak pau duit Nizar dan PAS. Tryla camna pun. Itu sahaja yang hang boleh buat sekarang sebab usia pun dah lanjut. Rumah kata pergi, kubur juga kata mari. Dah macam tu pun, masih nak memfitnah. Insaflah yer Mat!

Anwar bijak memanipulasi politikus.............?

Ini semua adalah rangkaian Anwar Ibrahim.... ABIM-JIM-Oxbridge-IIFSO-MBM(pra Anwar dipecat)-Student's Organisation......

Sila senaraikan mereka samada dalam parti PAS, PKR, DAP dan UMNO sendiri. Anwar sedang memetik suis ini untuk satukan mereka di dalam suatu gagasan "Kerajaan Dalam Mimpinya".

1. Ezam & The Gang - Hanya Ezam yang tahu. Dan rakan-rakan Ezam tiadalah mnegetahui rahsia besar itu! Hasil pertemuan sulit Ezam-KJ dalam usaha membebaskan Anwar, Pak Lah telah terjerat. Benarkah Ezam kembali ke pangkuan UMNO atau Ezam akan memecahbelahkan UMNO dari dalam?

2. Kisah CheGu Bard bertanding di Rembau hanyalah berniat membantu KJ menang besar. Anwar membela KJ di kala KJ dihentam. Anwar diberikan liputan di media perdana termasuk di dalam akhbar The Star.

3. Berlaku perancangan Anwar-Abdullah? Hubungan sulit KJ dengan Ketua AMK Shamsul Iskandar? Masih lagikah ini sebagai rahsia besar?

4. Kenapa Dr.M terus menerus menyerang Pak Lah. Kerana bencikan Pak Lah dan KJ atau Dr.M telah menghidu perancangan mereka? Siapakah yang melaporkan ini semua kepada Dr.M? Bagaimana Dr. M tahu apa yang berlaku.

5. Husam Musa telah terlebih dahulu dihantar Anwar untuk ubah minda Nik Aziz. Beliau dijadikan SU Politik. Lihat perjalanan politik Husam Musa dalam PAS. Asal daripada ABIM, Husam terjun ke gelanggang politik menerusi PAS. Kini Husam bakal mencabar Haji Hadi. Bagaimana? Lupakah anda Kamaruddin Jaafar (KJ juga) telah dihantar mengungguli posisi SUA PAS. Mudahkah laluan Husam menjadi Presiden?

6. Hubungan KJ-Anwar yang mana sususan asal KJ patutnya jadi menantu Anwar. Akibat rentetan politik Mata Lebam, maka KJ terpaksa menerima yang lebih tua sikit dan berkahwin dengan Nory. Namun tak kisahlah bagi KJ, asalkan perjalanan politik abang besarnya (baca: Anwar) cerah.

7. Apa pula cerita Zahid Hamidi? Nah siapakah Zahid dan dari lubuk manakah dia lahir? Siapakah pula Zaid Ibrahim dan hubungan intimnya dengan Anwar suatu masa dulu? Alah, masa Anwar jadi Menteri Kewangan dulu! Siapa pula Shabery Chik yang keluarkan Anwar kat TV dengan alasan debat konon. Mana lagi debat-debat yang seterusnya? Yang tontonkan parlimen di TV. Siapa Nazri Aziz? Siapa pula Saifuddin Abdullah, figura ABIM yang dibajukan 4B dan MBM. Nobisha pasti tahu dan kenal rapat sama Saifuddin Abdullah. Siapa pula Sahlan yang duduk di pejabat Datuk Najib kita? Bukankah Sahlan ini abang kepada Saifuddin Nasution? Siapa pula Fuad Zarkashi? Ingat tak Fauzi Rahman? Dah lihat PKR selesa baru join terus jadi Ketua Perhubungan Pahang. Datuk Afifuddin Omar pula?

8. Kapt Zahar bukankah sahabat baik Anwar? Di PJ Selatan. Bukankah ini geng Ezam juga? Dan juga, telaahlah statment politik (akhir-akhir ini) oleh para senior seperti, Hamid Albar dan Rais Yatim yang seakan mengehentam UMNO. Ke manakah kiblat mereka itu?

9. Tian Chua masih akrab bersama Ezam? Kini kita telah lihat ramai Datuk-datuk join PKR. Yang daripada UMNO dulu pun ramai juga. Hah! Bukan kami tak tahu semua ini Anwar.

10. Tiada siapapun yang laporkan kepada kami namun kami tetap tahu! Tapi barang diingat! You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time!

11. Memang semua bloggers PKR dan Pakatan Rakyat brengset melainkan anda bukanlah seorang dari kalangaan mereka. Albanjari Online anda bukanlah dari kalangan bloggers PKR atau Pakatan Rakyat tetapi anda adalah seorang Blogger Marhaen dan Blogger Rakyat.

Bila anda menghentam UMNO beerti anda bunuh jiwa merdeka!

Kalau tak suka dan kalau dah meluat sangat dengan para pemimpin UMNO, jangan UMNO pula yang hendak dibakar! Anda boleh hentam Pak Lah, Najib, KJ, dan sesiapa sahaja tetapi barang diingat ..... Jangan hentam UMNO! UMNO ialah parti pengasas kemerdekaan. UMNO ialah parti pengasas negara ini.

UMNO tak sama dengan PAS. UMNO tak sama dengan PKR, DAP dan sebagainya. UMNO ialah lambang penyatuan Melayu di kala Melayu taksub kepada ketuanan Negeri masing-masing. UMNO akhirnya menyatukan semua yang bernama Melayu di atas Tanah Melayu sehinggalah ianya menjadi Malaysia Merdeka.

Perak Bangkit boleh hentam siapa sahaja yang kami rasakan akan memprejudiskan UMNO. Kami sayangkan UMNO. Begitu juga dengan Tun Dr Mahathir, beliau amat sayangkan UMNO. Kami tahu dan Dr. Mahathir tahu. Tunku Abdul Rahman amat sayangkan UMNO. Kami tahu dan arwah Tunku tahu.

Sekiranya UMNO akan jadi Pembangkang sekalipun dalam negara ini, kami akan rela berjuang bersama seluruh marhaen membela perjuangan suci. Kami akan terus setia bersama UMNO.

Kami tahu PAS dan PKR diperalatkan British, USA dan Israel. Mereka diperalatkan oleh Idea Neo Conservatif. Satu ajaran yang diilhamkan oleh Illuminati berkonsepkan Enlightenment. Ini ajaran syirik maha dusta. Hanya satu sahaja cahaya Iman yang diajarkan Rasulullah SAW. Namun PAS dan PKR masih tiada sedar.

Dalam UMNO kini juga ramai pemimpin yang tak setia kepada perjuangan. Kerana kesetiaan mereka hanyalah kepada wang ringgit dan kekayaan. Mereka akan melompat parti. Biarkanlah. Jika itu yang mereka mahukan.

Namun kami yakin dengan perjuangan ini. UMNO akan ditinggalkan oleh mereka yang durjana sahaja. Yang akan terus berjuang bersama UMNO nanti ialah para pejuang Siddiqqiin. Kita akan bangkit semula dan menumpaskan segala noda dan dosa yang diperjuangkan zalim oleh Anwar Zalimin. Sungguh durjana syaithan biawak ini Anwar AlGampangski.

Anwar telah mengajar lain-lain ahli politik muda dan bodohan menjadi pendusta agama. Maka lahirlah insan seperti Nizar Sontoloyo yang dipilih oleh Anwar menjadi MB Perak. Kemudian, Anwar memilih Husam Musa Alkapiyaki menjadi Presiden PAS. Dan Anwar menghantar KJ AlGonjengsifantatsmantats ke dalam UMNO untuk porak perandakan dan cerai beraikan keteguhan UMNO yang tulus dan murni.


Sisipan Komentar ManjungMari

manjungmari said...
KAU AMPULAH UMNO...TU..AKU AKAN TENTANG UMNO... SEBAB AKU MASIH LAGI MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN JAHILIAH... AKU MENETANGTANG UMNO UNTUK ISLAM... ISLAM DIHALANG OLEH UMNO... MAMPUS UMNO..

January 21, 2009 11:56 AM

Selasa, 20 Januari 2009

Blogger Amin Iskandar adalah penulis upahan DAP!

Panglima Perang Cyber: http://aminiskandar.wordpress.com/2009/01/10/kerajaan-umnobn-menyokong-zionis-israel-21-orang-ditangkap-bantah-israel/ siapa nak jawab ?

Demikian msg YM yang kami terima daripada Pang5... Oh! kami rasa mudah sahaja jawapannya... Blogger Amin Iskandar adalah penulis upahan DAP. Semua penulisannya adalah untuk kepentingan DAP.. Beliau mesti menafikan kenyataan bahawa beliau TIDAK DIBAYAR oleh DAP. Mana datang wang saku untuk menampung kehidupannya nanti? Dia sekarang pun sudah ada gefren dan dah nak kahwin... Jadi kenalah tulis yang panas-panas sikit sebab nak dapat masyuk besar sikit.

Blogger Manjung Mari MEMFITNAH - Inikah yang PKR ajarkan!

Para bloggers PKR dan Pakatan Rakyat kesemuanya adalah pembrengset. Ini adalah contoh fitnatu dajjal. PB menafikan sekeras-kerasanya kenyataan macam gampang yang dikeluarkan oleh Manjung Mari. Apa ni brader... main kotor aiyaaaks... tarak laku maaa... Satu perkara gua nak kasik lu hingat sikit... Gua taulah dah berjinggut baru lu merasa main Internet kan... Lu dulu masa kecikkecik lu tarak tau ini Cyber punya World... Sulah alaa cucu malu(baru) lu pandai goyang sini internet...

Gua masti kasik tau sama lu brader... Ini dunia jugak ada akhlak dan ada sempadan. Kalau lu talak nampak lagi, gua nasihatkan lu pakai itu spektikel okay... Jangan tembak sembarangan... Jangan main kotor ini macam la... Fashal lu sikit tua... gua tibai sikit-sikit saja. Lu nyangan hingat lu punya lapotop aja maa.. Lu misti pikir lain olang punya jugak okays....

manjungmari said...
Salam...
salam nak tengok rupa wajah Perak bangkit silalah klik ini... http://www.youtube.com/watch?v=HjCxAKolFNI gambar wajah PB ada dibelakang Ezam...he he hensem PB ni .. ada janggut sejemput... macam ulamak besar pun ada..

Pertemuan Sulit Politik Negara - Siapa ada maklumat?

Political Sensation! Terdengar adanya pertemuan sulit politikus. Di peringkat senior, pertemuan berlaku antara Pak Lah, Anwar, Hj Hadi dan Kit Siang. Manakala di peringkat junior berlaku pertemuan antara Khairy, dan Ketua-ketua Pemuda PKR, PAS dan DAP. Serta di peringkat wanita pula, Sharizat bertemu Ketua-ketua Wanita PKR, DAP n PAS.

Apakah yang mereka bincangkan? Bagaimana nasib UMNO pasca Pemilihan? Adakah UMNO akan berpecah lagi kepada 2 team.... pro Kerajaan Baru dan menjadi Pembangkang? Apakah ini semua? Adakah katanaya perpaduan demi ekonomi negara?

Desas-desus mengenai kerajaan baru semakin kuat kedengaran. Antara lain, senario kerajan baru di Sarawak juga. Kata sumber lagi, UMNO Sabah mesti sertai Kerajaan Baru bagi menguatkan penguasan politik bumiputra dalam kerajaan.

Saifuddin Abdullah, Shabey Chik dan Ismail Sabri antara lain yang akan sertai kerajaan baru. Kem Najib sedang digempur secara halus. Hampir separuh Ahli Parlimen UMNO dan ADUN-ADUN UMNO akan sertai Kerajaan Baru. Johor akan menjadi negeri tunggal pembangkang kepada kerajan baru.

Wah! Dahsyat betul maklumat yang kami terima.

Isnin, 19 Januari 2009

Lanskap politik Malaysia baru.

Sejarah mengajar kita dan sejarah akan memberikan kita gambaran tentang apa yang akan berlaku. Dahulu anak raja turun takhta dan jadi Perdana Menteri. Dahulu bapa Tun Hussein tak masuk UMNO semula yang beliau asaskan. Dahulu UMNO telah berpecah menjadi PAS. Dahulu UMNO telah berpecah dan menjadi Parti Semangat 46. Dan buat kali ketiganya UMNO berpecah dan melahirkan PKN (kini PKR).

Dahulu masa PRU 1969, Perikatan tumbang di Penang, Perak dan kalah teruk di Selangor. Di Kelantan pula, PAS menang. PRU 2008, negeri manakah yang BN tewas? Sejarah memang sering berulang. Pasca 1969, Perikatan dikristalkan menjadi gagasan lebih besar yang dinamakan Barisan Nasional. Sebahagian ahli BN adalah musuh kuat Perikatan seperti Gerakan dan PAS.

Kita mesti keluar daripada kotak pemikiran statik dan melihat masa depan dengan penuh halus mulus fikiran. Kita mesti belajar buang emosi ketaksuban dan menyokong kepada perpaduan sejati.

Anwar Ibrahim mesti bangkit dari mimpinya. Anwar Ibrahim mesti terima hakikat bahawa beliau tak akan mencium kerusi PM. Seperti yang Dato' Onn pernah jadi dahulu; itulah sahaja marhaen yang Anwar boleh kecapi. Dato' Onn pernah mengetuai suatu perarakan besar dalam negara. Anwar pun begitu juga.


Surat Terbuka untuk TDM (rujukan utama Blog Pang5)

Tajuk : TUN MAHATHIR HARUS BUANG YANG KERUH

1. DI Kuala Terengganu, petunjuk yg boleh menyenangkan hati ialah BN masih disokong oleh 30,200 pengundi bermakna BN masih relevan.

2. Kemenangan PAS masih merupakan sambungan tsunami politik PRU12, menunjukkan pembangkang masih beruntung kerana trend itu masih berterusan.

3. Tun Mahathir tidak sepatutnya menutup pintu untuk membantu BN hanya kerana tidak bersetuju dengan Pak Lah atas beberapa perkara, kerana sebagai PM Pak Lah sudah pasti mempunyai reason untuk meneruskan atau membatalkan satu-satu dasar untuk kepentingan negara. Perkara ini pun dilakukan Tun pada ketika dia sbg PM.

4. Tun M dikenali kerana semangat nasionalismenya yg kuat kpd bangsa Melayu & tanah air, namun dalam konteks UMNO Tun telah silap apabila tidak menyokong UMNO sepenuhnya semasa PRU12 dan PRK Permatang Pau & terbaru KTerengganu.

5. Jika Pak Lah seorg yg pendendam, sudah pasti Mukhriz tidak jadi Ahli Parlimen, malah sudah pasti Mukhriz akan digantung keahliannya kerana menulis surat yg tidak patut kpd Presiden.

6. Tunku dahulu tidak mengambil masa lama untuk memecat Tun Mahathir akan perkara yg sama.

7. Maka itu, jika Tun memang benar2lah sayangkan bangsa Melayu, maka Tun perlu membuang egonya.

8. Jika Tun dalam usia 84 masih sanggup terbang ke Kuwait untuk membantu rakyat Palestin, mengapa tidak kepada orang Melayu & UMNO yg pernah dipimpinnya dan yg meletakkannya ke mercu tanda.

9. Penulis berharap Tun berbaiklah semula dengan Pak Lah, janganlah memberi syarat untuk membantu UMNO dan orang Melayu, jika tidak penulis percaya tidak mustahil PRU13 Perdana Menteri Malaysia terpaksa dipilih dalam kalangan MP DAP!

10. Ia tidak mustahil, dahulu di Singapura ada 3 Kerusi MP UMNO, akhirnya PAP berjaya leraikan, mansuhkan dan tutup sama sekali peluang UMNO & Melayu di Singapura.

* ARTIKEL INI HASIL KIRIMAN SESEORANG YANG SAYANGKAN AGAMA BANGSA DAN NEGARANYA...

Sabtu, 17 Januari 2009

Khairy Jamaluddin - it was so sad but true

Sebenarnya PB punya maklumat yang cukup banyak tentang pemimpin muda UMNO yang berjuang bersama-sama KJ di atas nama SAHABAT. KJ memang hebat. Tapi yang hebatnya ialah cara berpolitiknya. Kepimpinannya masih belum teruji. PB takkan highlight tentang personal attack ke atas individu spt soal sosial, perilaku dan diri KJ. PB cuma bawa pembaca kepada political reality.

Benar barisan pemimpin muda UMNO yang akan menyertai KJ memang hebat-hebat akademik mereka. Punya bisnes yang baik serta gaya diri yang stylo. Juga nampak ketokohan sbagai pemimpin baru. Namun begitu malang sungguh malang buat KJ. He is not in anyone's list. Who's in the list? Mukhriz, for sure.

Antara KJ dan Mukhriz, kaliber kepimpinan kedua-duanya masih belum diuji. Kelebihan Mukriz ialah beliau lebih senior daripada KJ. MUKHRIZ hidup lebih 20 tahun sebagai seorang anak PM dan pastilah beliau mengikuti perkembangan negara dengan lebih dekat berbanding KJ.

Susunan jaluran anak PM yang jadi Ketua Pemuda telah dimulakan Najib diikuti Hishamuddin dan jika susur galur itu berterusan pastilah ianya giliran Mukhriz. KJ bagai cuba buat pintasan dan menamatkan teori jalan politik anak-anak PM bermula di pos KP.

Pak Lah & KJ adalah politik mertua-menantu yang pertama di Malaysia. Apakah lanskap politik Malaysia berubah? Lihat teori konspirasi di bawah ini.

Pertama, Pak Lah takkan melepaskan pos PM selepas pemilihan UMNO. Peralihan kuasa tetap berlaku 2010.

Kedua, mengikiut teori RAHMAN, N yang tersebut bukanlah Najib tetapi ianya adalah (Raja) Nazrin. Anak raja ini akan turun takhta dan bertanding di Parlimen Kuala Kangsar. Tanpa bertanding beliau menang dan dipilih oleh semua Ahli Parlimen untuk menjadi PM. Suatu kerajaan Campuran. Bila ini berlaku? Peralihan kuasa Pak Lah tahun 2010 ialah kepada Raja Nazrin dengan gelaran YABM Raja Nazrin Shah. DS Najib hanya kekal sebagai TPM manakala, Kabinet Kerajaan Campuran akan dibentuk. Kepimpinan YABM Raja Nazrin akan berlarutan sehingga penggal hadapan dan pilihanraya 2013 akan menyaksikan Parti politik mana yang menang hanya akan mengungguli jawatan TPM sahaja, dan konsep kerajaan Campuran akan terus berlangsungan.

Ketiga, YABM Raja Nazrin akan terus menjadi PM sehingga suatu keadaan yang memungkinkan beliau berikutnya menaiki takhta semula sebagai Sultan Perak dan menjadi YDPA.

Keempat Mukhriz akan menang jawatan KP UMNO pada pemilihan Mac depan, dan perjalanan politiknya akan sekali lagi mengulangi sejarah Malaysia di mana nama PM dan YDPA adalah sama iaitu, Abdul Rahman.

Di kala perjalanan politik Mukhriz sampai menduduki PM, namanya sama dengan nama YDPA pada masa itu iaitu, Raja Mukhriz Yam Tuan Besar N9 kini, yang akan memakai gelaran Tuanku Mukhriz.

Apa pula teori konspirasi politik anda?

Khamis, 15 Januari 2009

Ezam versus Anwar - The Battle of Evermore

Kalau Khairy nak sokongan, support blog Perak Bangkit!

Wah! Peramainan apa yang blog Perak Bangkit buat ni. Mengajak Khairy untuk singgah sebentar di sini dan terperangkap dalam politik dunia bloggers. Ya, Khairy. Benarkah anda betul-betul mahu menjadi pemimpin muda Negara? Jika anda benar-benar mahu... Support blog Perak Bangkit!

Jika tidak! Maka blog ini akan kempen sesiapa sahaja selain Khairy. Pandangan Perak Bangkit setakat ini, Khairy bukanlah pemimpin yang mesti dilonjakkan. Malah Perak Bangkit akan bekerja untuk membenam karier politik Khairy, walaupun tanpa gaji.

Justeru, Khairy dinasihatkan menghantar wakil untuk berjumpa dengan wakil Perak Bangkit dalam tempoh seminggu. Jika tiada apa berita, maka pihak pengurusan Blog Perak Bangkit akan memulakan operasi Kempen SAY NO TO KJ, di atas kapasiti Pengurusan Blog Perak Bangkit.

Masuk kepada perenggan empat, para penyokong PR dah seronok baca dan semakin gatal nak menulis untuk hentam Perak Bangkit tentang hasrat "kununnya cilakak nak mintak duit orang".

Janganlah lekas usah hati kawan. Semua itu hanyalah ACAH JER dan ianya adalah amanat terus Perak Bangkit untuk memulakan WAR AGAINST KJ. Kita akan promosi calon berkaliber. We are so sorry KJ is not in our list! January is about to go. February is the last battle's month. A Blacky February will no more be another celebrated honey-loving month.

Kita menasihati Khairy lupakan saja pertarungan jawatan KP. Ambil sabbathical leave. Balik semula ke Oxford and proceed your PhD. Then, you can make a new comeback, if you wish.

Selasa, 13 Januari 2009

Datuk Bandar Ipoh dipermainkan oleh DAP

Kasihan kepada Tuan Haji Rushdi, Datuk Bandar. Datuk Bandar atau Pemangku Datuk Bandar? Beliau masih belum lagi menangkat Sumpah memegang jawatan tersebut! Benar sepertimana yang beliau akui sendiri. Tak percaya, tanyalah kepadanya. Selama inipun PB tak pernah berdusta. Alhamdulillah.

Dulunya Kula DAP beriya-iya nakkan dirinya dilantik sebagai Timbalan Datuk Bandar supaya Pemangku Datuk Bandar boleh dibonekakan seperti MB mereka. Malang nasib Kula kerana hasratnya hanya mampu bernafas dalam lumpur. Kula kecewa dan merajuk. Beliau tak mahu dilantik semula sebagai Kaunselor selepas tamat tempoh pegangan pada 31 Disember yang lalu.

Pustaka Online BPN

Kami sedang menyiapkan suatu kerangka Virtual Online Library bagi tujuan kajian dan penyelidikan para bloggers sekalian.

Konsep pustaka tersebut ialah memusatkan seberapa banyak sumber maklumat dan ilmu berkenaan studi di Malaysia. Pada peringkat permulaan, suatu susunan sumber berkenaan subjek Politik Malaysia.

Rakan-rakan sekalian yang ingin menyumbangkan pendapat serta sumber rujukan adalah dialu-alukan.

Anda boleh melawat projek tersebut yang sedang dalam pembikinan di http://pustakabpn.blogspot.com

Ahad, 11 Januari 2009

Seruan ke atas Muslimin Perak memohon Tanah Kekal

Anak Perak pribumi Muslimin sekalian.

Kami menyeru agar anda memohon tanah kekal 999 dan segeralah beramai-ramai ke Pejabat Tanah untuk memohon tanah tersebut.

Ingatlah sekalian Muslimin. Tanpa tanah nantinya kita akan jadi pelarian di bumi kita sendiri. Lihatlah apa yang terjadi di Palestine, anak pribumi telah dihambat keluar dengan ganas oleh rejim Israel yang mencuri tanah mereka. Mereka telah dihalau dari tanah tumpah darah mereka sendiri. Kini mereka tiada tanah lagi. Yang tinggal hanya darah mereka yang ditumpahkan ke bumi.

Sayugia agar diseru ke atas setiap Muslimin Perak, pohonlah tanah kurnia kekal 999. Andalah penentu masadepan orang Islam di Perak

Jumaat, 9 Januari 2009

Ayuh kita bersatu di bawah Bloggers Pembela Negara

Dan akhirnya satu seruan ditiupkan buat semua. Marilah kita semua para bloggers bersatu bersama. Sebagai langkah permulaan.... kita asosiasikan diri bersama gabungan yang lebih besar. Kami kira Bloggers Pembela Negara menawarkan suatu lanskap suara marhaen di lelangit biru. Di lembayung sukmasuara kita perhebatkan tradisi membina keintelektualan dan tradisi menjana kematangan dalam berpolitik.

Nah sudah pasti nantinya, bila gagasan ini jadi lebih besar, maka suara murni para marhaen di Internet dapat menjadi suatu gelodak kebangkitan massa demi memperjuangkan nasib Agama, Bangsa dan Tanahair.

Jangan kira siapakah yang memulakannya. Ianya sudahpun wujud dan ada. BPN ialah aspirasi suara perjuangan anak Muda kita. Ayuh kita sambut bersama. Kita satukan jiwa-jiwa marhaen. Kita perkemaskan ikatan dan persaudaraan. Kita ikat persahabatan biar jadi erat. Kita mesti duduk bersama sebagai Ashaabul Yamiin.

Negara ini negara kita. Negara ini datuk nenek moyang kita yang menggagaskannya. Negara ini adalah negara anak-anak dan cucu-cucu kita bertempat di muka bumi. Kita mesti jadi Negara Pemimpin. Kita mesti jadi Negara Ilmu. Kita mesti jadi negara penuh wibawa. Kita mesti jadi negara penuh suara. Kita jelaskan halatuju Siraathal Mustaqiim. Kita angkat agama yang Hanif menjadi cara hidup dan sistem yang menyeluruh.

Ayuh kita hijrahkan cara dakwah kita. Kita berperanan di langit, di udarakasa, di lautan dan sudah pasti di atas bumi fana'. Allah akan menjanjikan kita syurga yang mengalir arak dan susu di bawahnya. Ditemankan mesra oleh para bidadari cantik manis putih melepak rambut ikal mayang yang sungguh kuat nasfu berahi mereka. Kita boleh bernikmat-nikmatan sepanjang adanya masa. Itulah balasan buat Ashaabul Yamiin yang akan makan segala buah-buah lazat dan makanan yang enak belaka.

Bloggers Pembela Negara mesti fokuskan halatuju. Bikin straegi dan perancangan yang lebih jitu dan mantap. Lengkapkan kualiti ilmu politik, ekonomi dan sosial. Ini kita mesti lakukan. Bukan berseorangan. Kita mesti bergerak dalam satu Jama'ah. Kita adalah para duat versi dunia ICT tanpa sempadan. Ini adalah metodologi da'awah yang kita hijrahkan ia.

Kelak nantinya, jika ada kesungguhan. Gerakan maya yang berpaksikan kebenaran al Qur'an dan as Sunnah akan membawa seluruh Ummat Malaysia menuju jaya. Insha Allah.

Sesiapa yang belum menjadi ahli dan bersekutu dengan BPN, sayugialah berkunjung ke Laman Rasmi http://parlimenbpn.blogspot.com/

Orang Muda penentu masadepan politik Malaysia

Adakah anda orang muda? Jika benar, maka andalah yang akan mewarisi kepimpinan politik Malaysia di masa depan. Andalah yang kan menempuh tahun 2020 samada kita telah jaya atau gagal dalam menngecapi lazatnya wawasan idaman.

2020 adalah dominasi pragmatik cara hidup Islam di bumi Malaysia. Di mana politik diterajui para umara' yang taat kepada Illahi. Sebagaimana kemajuan berimbang dalam ekonomi yang teguh kaya raya. Teknologi canggih menjadi alat kehidupan. Keilmuan ditahap budaya ilmu yang tinggi. Masyarakat bukan Islam pula menjadi zimmi yang menurut perintah. Hudud adalah untuk semua warga.

Kan kecapikah kita nanti? Jadi pemerhatian di dalam dan di luar harus seimbang. Untuk menjadi negara teguh jaya, hubungan antarabangsa yang kita mendominasi segala atur susun dalam berdiplomatik amat utama.

Merekalah anak muda, ada yang masih nakal di sekolah rendah dan sudah pandai main Internet. Merekalah anak muda yang masih bayi atau masih dalam kandungan. Dan merekalah anak muda kita yang ibu bapa masing-masing belum bertemu jodoh.

Dan apakah tugas kita menjana halatuju Siraathal Mustaqim yang akan mereka berdiri dalam saf yang berbaris-baris?

Pertama, PKR adalah kapal yang mesti dimusnahkan. Kerana PKR adalah organisasi ciptaan Illuminati yang turut sama pro Vatican, mengikut kepada kesesuaian dan kehendak. PKR adalah dogma liberalisasi songsang. PKR adalah halatuju yang karut marutan. PAS perlu diperbetulkan. Kepimpinan Erdogan mesti ditumbangkan. Dan UMNO perlukan pembersihan luar dalam.

Jika kita adalah ahli PKR, ikutilah langkah Ezam dan rakan-rakan. Keluar parti itu dan bunuh saja parti itu. Jika kita ahli PAS, pancunglah semua Erdogan-erdogan yang Jahat. Mereka itu semuanya alat. Jika kita ahli UMNO, tampar dan rotanlah semua kaki-kaki rasuah dan tangan-tangan penabur duitan.

Itulah tugas kita masa kini. Nanti akan menjadi lebih mudah jalan "Orang Muda" untuk meneruskan Wadah Siraathal Mustaqiim. PAS dan UMNO boleh saja bersatu. Jika tiada mahu begitu, hiduplah bermadu. Namun yang penting mestilah BERPADU, dalam strategi Da'wah - Bil Hikmah Wa Mauizatul Hasanah. Bertindak secara Bijaksana dan Berjuang melalui Prinsip Kepimpinan Melalui Teladan yang baik.

Khamis, 8 Januari 2009

Pas gugah goyah di tahun-tahun 80-an

Selepas Datuk Asri DiMARAKBARkan atau DiPERJAHANAMKAN oleh ahli PAS sendiri, parti itu dihukum dalam PRU 1986, di mana hanya satu kerusi Parlimen sahaja dimenangi oleh PAS. Datuk Asri ni pun bukanlah malaikat. Dia insan biasa juga. Tapi dia bolehlah disebariskan sebagai Negarawan bersama Tunku, Tun Razak dan Dr Burhanudin Al Helmy. Beliau masih hidup cergas di era 80-an. Pada masa ini beliau banyak menyumbang kepada aktiviti kesusateraan dan keilmuan di Universiti Kebangsaan Malaysia.

Pemikiran beliau dihadam progressif oleh Dr. Mahathir. Pada tahun 77, Mahathir cukup bangga dan jayanya dapat mengeluarkan Datuk Asri dan PAS daripada arena politik Barisan Nasional. Mahathir senyum melihat Datuk Asri melangkah pergi selepas mengumumkan keluarnya PAS daripada BN. Geng Mahathir pada masa itu ialah Musa Hitam dan Tengku Razaleigh Hamzah.

Jadi laluan Mahathir menjadi PM semakin jelas. Pencabarnya Datuk Asri sudah tiada lagi. Hanya tinggal Musa dan KuLi untuk diputarkan kewibawannya. Zaman gelap Musa dan selepas era pembunuhan Memali, Musa Hitam jadi hitam politiknya. Isterinya seorang KGB akhirnya memaksa Musa mesti cabut dari Kerajaan dan isterinya juga dicabutkan. Musa jadi sungguh pilu sendu dalam politiknya. Tun Ghaffar sebagai galang ganti. KuLi dah nampak melampaunya Mahathir dan menyusun tentera politiknya menentang Mahathir. 1988 UMNO yang wujud 1946 dahulu telah terkubur. Maka lahirlah UMNO yang baru.

Kelahiran UMNO yang baru membawa bersama Datuk Asri ke dalam UMNO. Jadi Datuk Asri berada dalam UMNO baru yang sedang dalam perjalanan mendekati Siraathal Mustaqim. Pada masa ini Dr Mahathir telah bersahabat baik dengan Datuk Asri dan beliau telah Dr Mahathir sematkan pingat Tan Sri dan Tokoh Maal Hijrah. Dr Mahahthir adalah seorang yang banyak menimba masuk idea-idea politik Asri di dalam pentadbirannya. Namun elemen Asri adalah salah satu elemen yang digunapakai Dr. Mahathir selain elemen politik Tunku, Tun Razak dan elemen politik Mahathir sendiri.

Di manakah kekuatan politik Mahathir? Pertama kekuatan politik Mahathir ialah Teknologi Informasi & Komunikasi. Kedua, Mensyarikatkan Malaysia. Ketiga, Memalaysiakan Melayu. Keempat, Mengantarabangsakan Malaysia. Dan kelima, menanamkan Wawasan.

UMNO hanyalah wadah. Yang bengkang bengkok ialah opportunis yang memakai baju UMNO.

Makar Allah meletakkan UMNO digarisan Siraathal Mustaqiim

Ini kisah dahulu yang diulang ceritanya. Kisah di mana ketika Dato' Onn yang merupakan sahabat baik Ustaz Ahmad Fuad telah digoyah mindanya untuk membuka keahlian UMNO kepada Bukan Melayu. Lalu penentang hasrat Dato Onn lebih majoritas memlih Tunku Andul Rahman sebagai galang gantinya. Dato Onn takutkan gerakan dari Gunung Semanggol yang ditiupkan jihad Siraathal Mustaqim oleh Buya Abu Bakar Al Baqiir. Bersama seruan dakwah yang disemboyankan Dr Burhanuddin Al Helmy. Gabungan politik dakwah ini berkembang hebat.

Kaum mudalah yang mendahulu tiupan semangat Perjuangan Sirathal Mustaqim melalui Sheikh Tahir Jalaluddin dan angkatannya bersama Shekih Junaid Thola di Padang Rengas. Perjuangan ini disambung talun perjuangannya di Gunung Semanggol.

Bukan kata hati Dato Onn sebenarnya yang diucapkan BAHAYA DARI GUNUNG ITU. Itu adalah kata ungkapan Dato Onn yang telah dirobotikkan Pro Vatican (British). Dato Onn masih murni lagi suci namun kelantangannya menentang Malaysan Union disedari oleh puak Pro Vatican akan bahayanya manusia ini. Lalu mereka cuba alatkan minda Dato Onn hingga dia menjadi semakin liberal untuk membuka keahlian UMNO kepada Bukan Melayu/Bukan Islam.

Galang gantinya Tunku tidak ikut gerak tari Dato Onn. Dia buat dia nampak macam orang bodohan. Dia sembunyikan keintelektualannya. Tapi jarum halus minda Tunku berjaya meresapkan elemen Cukup Penting dalam Perlembagaan Malaya sebelum Malaya menjadi negara berdaulat sebagai sebuah Persekutuan Negeri-negeri Tanah Melayu. Apakah elemen itu. Artikel 3 - Islam sebagai agama Persekutuan.

Inilah kehebatan Tunku yang diakui oleh negara-negara Islam dan mengangkat ketokohannya sebagai Setiausaha Agung OIC dan Hadiah Nobel Keraajan Islam Arab Saudi.

Kewujudan PAS juga adalah elemen halus Pro Vatican untuk mewujudkan sebuah Parti Islam Pro Vatican di bumi Malaysia. Ini adalah tujuan asas untuk melumpuhkan gerakan Siraathal Mustaqiim di Gunung Semanngol. Namun anak muda didikan Ustaz Al Baqiir, berjaya diposkan secara senyap menjadi tulang belakang PAS kemudiannya. Dialah Tan Sri Dato' Asri.

Idea politik Asri adalah garang warna dalam lembutnya sutera. Dia punya abang-abang Besar Dr Burhanuddin Al Helmy dan Professor Zulkifli Muhammad. Selepas kematian kedua-duanya, Asri menjadi Abah, menjadi ayahanda, menjadi Pak Tua kepada pergerakan pro Siraathal Mustaqiim, khususnya di Utara Malaya dan Selatan Thai.

60-an Malaya sedang rancak dalam gegar politik. 1963, Malaya jadi Malaysia. 1965, Negara pro Illuminati serentak pro Vatican, Singapura diwujudkan di Asia Tenggara. Dan wujud seorang Doktor Melayu yang menghalusi politik Melayu dalam karyanya Dilema Melayu, Dr. Mahathir. Arah tuju perjuangan Melayu adalah kabur jelas dalam kabur jelas. Gerakan Siraathal Mustaqiim hanya wujud sebagai Pembangkang dalam bentuk Parti PAS. Sehinggalah meletusnya ketegangan kaum 1969. Maka gerakan orang muda pun turut sama berkocak. Masa itu juga di persada dunia Semangat Juang Siraathal Mustaqiim sedang bertempur di bumi Palestina. Perang Arab Israel. Dan juga embargo minyak oleh al Malek Faisal. Dan Anwar membesar di zaman itu. Dan rakan-rakan perjuangan orang muda masa itu adalah Sanusi Junid, Fadhil Noor, Razali Nawawi dan beberapa lagi insan. Syed Naquib pun membina kader pemimpin muda Melayu Mulsim. Mahathir sedang kembangkan idea revolusi pemikiran Melayu. Dan Tun Razak yang menjadi pemimpin pada masa itu datang mencari Asri PAS, berbincang bersama membangunkan Malaysia baru. PAS dan UMNO bersatu. Melayu menjadi kuat semula. Islam semakin rancak hebat. Namun ideologi sosialis komunis pun rancak dipestakan bersama. Kehebatan otak Hang Nadim Anwar Ibrahim telah dikesan manipulator Illuminati dan Pro Vatican. Ke mana Anwar dirosakkan mindanya. Tanyalah Ismail Faruqi. Tanyalah gerakan Islam Amerika Utara. Apa sebenarnya sedang berlaku? Dalam tak sedar mereka buka lembaran Islam Progressif.
Dalam masa yang sama mereka juga dialatkan.

Bersambung lagi.......

Beza antara politik Dato' Asri dan politik Anwar Ibrahim

GRAND DESIGN - Itulah istilahnya, di mana situasi politik Cemas pernah berlaku di Perak pada tahun 1969. Apa yang terjadi ialah UMNO kekurangan 2 kerusi untuk membentuk Kerajaan. PAS menang satu kerusi dan satu lagi calon Melayu yang mewakili PPP. PPP asalnya ialah Parti Progressif Perak yang kemudiannya ditukar namanya menjadi Parti Progressif Penduduk ketika bertanding pilihanraya 1969. Akhirnya berjayalah dilobi calon Melayu PPP ini masuk UMNO. Namun kedudukan masih SERI. Kerusi yang dimenangi oleh Gerakan, PPP dan DAP asalnya melebihi kerusi yang dimenangi Perikatan-UMNO. Namun setelah seorang Melayu PPP itu masuk UMNO kedudukan menjadi seri. Dan penentunya ialah calon PAS yang menang. Apa keputusan/tindakan PAS yang dipimpin Datuk Asri pada masa itu? Ya, Datuk Asri memutuskan bersama JK PAS Pusat untuk berkecuali dan memberikan laluan kepada Perikatan-UMNO memerintah Negeri Perak.

Tapi berbeza sangat dengan Anwar. Kerana dendam kesumat membara, maka beliau mempengaruhi Nik Aziz dan Haji Hadi untuk PAS menyertai Kafirin Durjana. Hasilnya apa kini? Melayu Perak (PAS & PKR) memerintah Perak kerana tamakkan Dewan Serbaguna dan Kerusi-kerusi buruk. Sedangkan rakan kongsi mereka DAP, menyapu segala tanah dan hasil tanah seperti balak, kuari dan bijih timah. Puas hati kome? Anwar memang puas hati kerana bukan dia yang rugi. Hidupnya mewah kerana dia anak perjuangan Enlightenmen - Illuminati. Anwar juga adalah anak timangan Pro Vatican.

Ada dua musuh Islam dalam politik-ekonomi dunia. Dalam Al Qur'an ianya disebut sebagai Yahudu Wan Nasoro (baca: yahudi dan nasrani). Yahudi itulah Illumniati, manakala Nasoro itulah Vatican Power. Freemason adalah tentera Illuminati yang bergerak menguasai ekonomi dunia. Manakala barisan penyokong Vatican menguasai politik di negara masing-masing di dunia. Malaysia juga tiada terlepas dalam diam.

Manakala Zionist pula adalah pergerakan Yahudi Khazar (People of Khazar convert religion of Judaism) adalah Yahudi yang bukan keturunan Bani Israel. Zionism adalah alat Illuminati dan Vatican secara serentak. Kerja mereka membelasah manusia di bumi Palestina. Jadi dunia tertumpu kepada kekejaman di sana. sedangkan Illuminati dan Vatican masing-masing mengatur langkah menguasai dunia.

Dalam Surah Al Fatihan kedua-dua kumpulan ini disebut sebagai Al Maghdhub dan Ad Dhaaliin. Al Maghdhub ertinya golongan yang engkar manakala Ad Dhaaliin pula maksudnya golongan yang sesat. Kenapa mereka (Yahudi/Illuminati) dikatakan engkar? Mereka percaya Allah itu Tuhan Yang satu, tapi mereka engkar untuk mentaati Allah. Manakala yang satu lagi (Kristian/Vatican) dikatakan sesat. Kerana mereka tiada tahu jalan yang benar. Mereka telah disesatkan oleh pendita Yahudi yang mengatakan Isa itu Tuhan Anak. Hasilnya mereka sembah Isa sebagai Tuhan.

Itulah dua golongan yang kita hari-hari berdoa dalam Solah agar minta dilindungi. Kita berdoa meminta Allah MENUNJUKKAN KITA JALAN YANG LURUS. Ianya Siraathal Mustaqim. Bukannya Enlightenment atau Illuminati. dan bukannya Kritsian ataupun Kuasa Vatican.

Ada juga Istilah yang digunakan Al Qur'an merujuk kepada kedua-dua Mahkluq tadi. Ya Jews dan Ma Jews. (Yang darahnya Yahudi = Ya Jews) dan (Yang disesatkan/ditipu Yahudi = Ma Jews). Wallahu A'lam.

Merekalah Illuminati dan Vatican. Musuh meraka ialah Islam. Islam mereka perlu hapuskan dahulu. Jadi common cause mereka ialah HANCURKAN ISLAM.

Jadi lihatlah perjuangan kita kembali. Di kerangka manakah kita ini berada? Di kerangka Illuminati atau di kerangka Vatican. Atau kita di Jalan yang Lurus iaitu kerangka Islam?

PKR di kerangka mana? PAS di kerangka mana? UMNO di kerangka mana? DAP, MCA, Gerakan?

Dakwah itu besar kawasannya. Daripada keilmuan hinggalah peperangan. Namun kekuatan keilmuan lebih hebat daripada senjata peperangan. Illuminati dahulu berperang dengan Islam dan mereka asyik kalah dan tewas. Mereka tahu senjata peperangan tak mampu menewaskan Islam. Lalu mereka merancang dan menggunakan Aqal dan Ilmu. Kini mereka menundukkan Ummat islam dengan kekuatan aqal dan ilmu.

GERAKAN SIRAATHAL MUSTAQIIM (JALAN YANG LURUS) KENA MENDOMINASI POLITIK DAN EKONOMI KITA. Di manakah gerakan Siraathal Mustaqiim itu? Kita ikuti rencana ini lagi.....