GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Selasa, 31 Mac 2009

Nizar, silalah respons samada benar atau palsu ttg isu GF?

Nizar, kau pun memang guna internet. Ada blog dan boleh reply akan telahan yang dibuat oleh insan di luar sana. Kini kisah mike ada GF dah diketahui umum. Cuma mereka nakkan kepastian jer.

Kata penyokongmu, apa salahnya ada GF? Ya, mmg tak salah. Tapi cuba hang pi bagi tahu kat DS Fatimah. Salah ker tak salah? Dari segi keborekan dan kerentekan, memanglah Nizar ada potensi untuk ada GF. Ataupun kawin lebih daripada satu. Dia kaya. Mercedes pun banyak. Ada BMW lagi.... La ni Camry pun dapat pakai free jer.

Kenapa Allah taqdirkan Nizar hanya perintah 10 bulan ajer? Tu baru 10 bulan jer bang dah boleh pasang spare tyre. Kalau 10 tahun camner?

Yang penting kalau Nizar benar sayangkan gadis itu. Lekas-lekaslah jumpa Pak Mentua no. Mintak la ijin dulu. Jangan kawin lari pulok! Ehem... Datin Seri pun jangan lupa minta kebenaran yer.

Mesti PAS dah nyesal calonkan Nizar. Kalau calonkan Mulkan atau Deris dulu takdaklah masalah camni. Aduhai!

Kepada yang nak tengok gambar tu sabar dulu yer. Takkan lari gambar dikejar. Adios.

Kepada Abang Tuah. TQ atas semangat saudara. Bloggers Network dah ketaq lutut sekarang!

Wassap! Wassap! Ini sudah makin panas! Nizar ada GF!!!!

Mari kita seret lagi Nizar Namrud ke tepian dinding.... Kalau Nizar nak saman pun silakanla... Tapi pokoknya Nizar nak saman siapa yer? Blog Perak Bangkit ni pun bukannya bertuan pun... Hehehehheheeh! Tuan blog ini ialah blogspot....

Kami baru terima satu mesej power ..... "Aku ada gambo girlfriend Nizar Jamaluddin. Namanya Manisha. Guru di STAR, Ipoh."... Helo-helo Nizar, boleh tak tolong jawab!

Member kami kata tadi... jap agi dia nak e-mail kan pic aweks tu.... Huiyooo... Cun ker pic tue hah?

Nizar Embi Pak Belalang Mohon Derhaka

Karya : Wira Bukit Gantanghttp://wirabukitgantang.blogspot.com/

Kill Nizar The Bastard Son!

Terluka? Marah dan merapu? Tapi Nizar yang mana? Ini ialah Nizar Namrud. Lahir dari keturunan Raja Namrud dan tinggal di negeri Kongostan. Ada ramai manusia di dunia ini memiliki nama yang sama.

"Kill Nizar The Bastard Son" telah dipilih menjadi suatu tajuk Short Film arahan Mr. Mannuary Baphukis. Mr. Manuary Baphukis suka menjolok-jolok lubang sikulumatsun menggunakan batang kayu snooker. Mr. Manuary Baphukis juga digelar sebagai The Snookering Old Man.

Dalam karya Mr. Manuary terhadap Short Film terbarunya, Manuary cuba menunjukkan kepada para peminatnya bahawa watak yang bernama Nizar itu selalu menunjukkan kewarakannya padahal semua itu dilakukan kerana dia terlalu angkuh dan sombong. Nizar bercita-cita menjadi seperti Barsisso - The Syaithan Servanthood. The Syaithan Servanthood ini bernama James Sengeh-sengeh. Baru-baru ini, James Sengeh-sengeh telah dilantik menjadi Raja The Argentum State.

Dalam kisah Filem Pendek itu, Nizar akhirnya dipenjarakan di Tek Peng Prison kerana beliau telah menganjingkan Raja dan Ketua Agama di negeri Argentum. Kini dia merayu kepada The Syaithan Servanthood untuk membebaskan beliau, sepertimana Barsisso pernah merayu kepada Kepala Syaithan dahulu.

Demikianlah sinopsis siri Filem Pendek - Kill Nizar The Bastard Son!

Fitnah Besar semakin membahkan dunia politik pro Pakatan Penipu

Perak Bangkit adalah paparan satira politik tanahair. Ia menyatakan fakta dan hujahan dalam bentuk satira sinikal lembut halus pekerti namun tajamnya manuskrip ini lebih jitu dari peluru yang ditembak tepat.

Fitnah Besar telah dibuat oleh para pemfitnah apabila menuduh seorang insan bernama NAZMI yang dipaparkan identitinya sebagai pengendali blog ini adalah suatu FITNAH yang akan membawa para pemfitnah itu ke neraka jahannam. Katanya seorang AJK PAS Pusat juga dikatakan terlibat bilamana dia mengasosiasikan Blog ini sebagai kepala kepada GERAKAN ANTI PKR dan DARUL EHSAN Today sedangkan masing-masing tiada mengenali antara satu sama lain.

Apatah lagi bilamana tuduhan terlampau terus mengaitkan individu-individu yang tiada tahu apa-apa dengan tuduhan sembrono. Sungguh picisan akal budi mereka.

Ah! kami juga bukan fotografer untuk menempelkan gambar di sini.

Sila tuan-tuan baca artikel ini dan buatlah kesimpulan masing-masing.
http://www.malayadaily.com/v1/index.php?option=com_content&view=article&id=191:blogers-proksi-bn-di-cabar-malaysiakini&catid=1:nasional&Itemid=2

Perak Bangkit bukanlah seorang ahli politik ataupun figura hebat. Mereka adalah marhaen di bawah lembayung hak dan kebenaran. Mereka menulis di blog ini yang dimiliki oleh blogspot. Sesiapapun boleh membacanya dan sesiapapun boleh tiada membacanya. Sesiapa yang tersinggung dan marah dia punya pilihan untuk tiada membaca isi kandungan yang tertulis.

Namun realiti menunjukkan kini Perak Bangkit punya ramai pembaca walaupun dikatakan sebagai tulisan budak darjahan. Kenapa yer?

Kedudukan terkini di Bukit Gantang – MailPian 65% NizarNamrud 35%

Nah! Rasakan kamu wahai si Nizar Namrud. Pilumu menyelimuti kedondong dondangan asylum. Nizar Namrud merindui suara Ngeh Koo Ham. Manakala wajah NuarBaphukis sudah diselet kriminal. Apolitikal ummat bangkit. Mereka bersuara garang. Garangnya adalah kecelakaan buat Nizar Namrud. Dalam kejumudan, Nizar Namrud cuba tunjuki sombonginya. Dengan muka ujub dan jiwa kering, Nizar Namrud melangkah ke hadapan kerna nak beritahu dunia dia adalah waris Ulama’ Barsisso. Nizar Namrud cuba membakar Mail Pian di dalam api kemaruknya.

Qulna Ya Naaru… Kuuni bardan wasalamn ala Muhajidi Fi Sabilik. Berdentam kesiangan dalam deruan hujan di bumi Taiping. Bukit Maxwell senyum ke arah lerengan bukit di tepi padang esplanade. Kalasama, 1897 Penjara Taiping mendada khabar memanggil Nizar Namrud untuk turut sama jadi penghuninya. Ialah itulah kebenarannya. Kesahihannya telah disemat Cop Mohor anak Bukit Gantang. Kini kami bersatu untuk menolak waris Namrud ini ke lubang biawak simalungun. Hentak kaki ekspressi.

Hujan yang banyak turun semalaman membanjiri di sesetengah sudut Bandar masih tiada mampu menurunkan suhu kepanasan juak-juak Parti Likud yang bergabung sama Parti Demokrat. Anak tiri Obama masih menangis di pepenjuru kebingungan. Melakari ketumbangan maruah ilmi. Mencontengi dosa versi baru. Barsisso merakamkan ucapan selamat datang gerombolan penceroboh. Penipuan adalah makanan yang menjadi zat diri para penyokong yang berpakat untuk disulakan dimulut masing-masing dengan besi nistani.

Isnin, 30 Mac 2009

Terima kasih di atas sokongan para sahabat sekalian - AlBanjari Online bakal dibatunisankan!

Pertama sekali adalah menjadi WAJIB bagi sekalian ummat MENGUBURKAN blog Al Banjari Online dan sekaligus ianya akan mematikan segala gerakan komunikasi Bloggers Network! Mat Saman Kati pasti akan menjadi orang yang paling keciwa dan akan menangis setiap malam selepas ini.

Tekanan demi tekanan jiwa yang ditusukkan oleh PerakBangkit memang sungguh menikam dalam. AlBanjari Online bakal dibatunisankan.

Kepada sahabat sekalian seperti Parpu Kari, Gomo, Abang Tuah, Cyber CDO, Jeffry, Pendekar Perak, Pak Mie, perak man, Putra Kencana, YB Raz Gothic, Shasha 2020 dan ramai lagi; Insha Allah masa akan datang nama hebat yang lain akan disebutkan jua. Yakinlah perjuangan kita amat teguh bergemuruh seluruh. Kitalah bintang-bintang malam yang mempesonakan pasangan yang sedang dirindui kebenaran.

Kerana sebelum ini kita semua hanyalah ahli majoriti yang senyap, lalu dunia siber ini mereka momoki dengan fitnah kedustaan melampau. Memangkahi zuriat berzinat. Melancapi siksa bernista. Memandremi sihir berdosa. Para blogo pro Pakatan adalah sisa-sisa najis yang dirembeskan sang mughollazah dalam cermin-cermin syaithoni.

Sudilah kiranya ikuti perkembangan di Bukit Gantang di Feed (Masukan) yang disusunkan disebelah lorong tengah paparan blog ini. Moga kita dapat lekas tahu betapa titik kebenaran itu amat jelas lagi penuh kezahiran.

Nizar Perdurhaka memang durhaka dan mohon durhaka adalah manusia yang paling celaka dari serata celaka yang ada. Batunisan akan jadi AlBanjari Online.

RadioBangkit - Led Zeppelin

Kashmir

Perisytiharan Perang Ke Atas Al Banjari Online

Sebelum itu krew Perak Bangkit ingin mengucapkan tahniah kepada pihak Al Banjari Online kerana telah menjadi seorang blogger pro Pakatan yang paling popular. Namun itu tidak bermakna dia seorang pemedia yang baik malah tulisannya terlalu plain dan tak sedap dibaca. Al Banjari Online juga tak reti menulis dengan gaya bahasa yang dipenuhi lenggok kerana gaya bahasanya tegak sesaja. Nak muntah juga baca artikelnya yang mengandungi adegan pujian melampau dan melambung-lambung. Pembaca pasti akan merasai tekak loya kerana Al Banjari Online dipenuhi dengan tulisan bodek godek-godek.

Al Banjari Online sebagai individu adalah seorang yang wataknya gila glamer. Dia juga menggambarkan dirinya sebagai seorang yang terlalu perasan. Cas bagus kata ore lamo! Pendek kata Al Banjari Online ini miliki akal yang pendek. Sependek apa sahaja yang pendek, pendek benar akal Al Banjari Online.

Di dalam Pakej Persiytiharan Perang ke atas Al Banjari Onlne, Perak Bangkit akan menikamkan serangan saraf kepada Blog tersebut. Kredibiliti blogo Al Banjari Online akan sedikit demi sedikit terhakis dan dihakiskan. Dia akan pasti jadi jiwa kacau yang bilau sasau. Kerana ini pernah terjadi kepada Mat Saman Kati, si orang tua bangka nak mampus perasan tantintun. Perasan yang dia kunun terkunun hebat gamaknya tapi hanya gamak sahaja. Mat Saman Kati kini sudah lumpuh lenglau. Blog Mat Saman Katinya telah dimatikan olehnya sendiri atas alasan nak ceburi bidang media kunun bunun. Lalu diciptakan Perak Express yang kini telah down sindrom. Itulah gamakanya kerana asyik menconteng jiwa di tengah kekacauan minda!

Ramai juga Bloggers Network punya geng telah disantau balau oleh serangan saraf Perak Bangkit. Antara yang dah terkiok ialah Ummi Hani dan Sya Reformis. Begitu juga dengan Perisik Rakyat yang dah hampir kojol. Serangan saraf Perak Bangkit cukup halus bak rambut namun tajam menikam. Jiwa pembaca pro Pakatan bagaikan dihiris sembilu buta tiap kali Perak Bangkit mentintakan bicara. Al Kalam Bil Maksud. Terkolam pro Pakatan tersuyut-suyut. Bagai keli yang mabuk plankton. Atau tersedak menyudu palet.

Amaran kepada Penyokong BN - Jangan hina PAS Bukit Gantang!!!

Pada pilihanraya kali ini, PAS Bukit Gantang tidak bersalah. Yang bersalah ialah Nizar Namrud kerana memasuki jajahan orang lain untuk bertanding.

Ramai ahli PAS Bukit Gantang tak senang dengan keputusan tersebut. Namun nasi telahpun menjadi bubur. Apa yang penting, tak merasalah Nizar akan sebilangan besar undi orang PAS Bukit Gantang nanti.

Depa nak berikan undi mereka kepada Mail Pian. Itulah yang didengari di sana-sini.

Pada hari pencalonan nampaknya, Nizar Namrud telah menang sorak. Begitulah hakikatnya pepatah Melayu menyatakan.... MENANG SORAK KAMPUNG TERGADAI!

Mereka nampaknya akan menang sorak sorai dan bilangan ramai orang hadir dalam program Ceramah. Tetapi mereka akan tiadalah mendapat undi yang mereka sangkakan.

Contohnya di Changkat Ibol iaitu kubu kuat PAS. Di peti undi inipun, Nizar Namrud dijangka akan tewas. Manakala di kebanyakkan kawasan undi Melayu, Nizar Namrud akan tewas dengan teruk!

Masyarakat India di kawasan Taman Kaya khabarnya telah menerima berita baik. SRJK Tamil akan dibina di situ. Demikianlah pengumuman yang dibuat oleh Dato' Dr Zambry bin Abdul Kadir semalam.

Undi masyarakat India juga akan memihak besar kepada Barisan Nasional. Tahniah kepada pengundi India di Bukit Gantang.

Oh! Ya! Kami terlupa nak memesan kepada Penyokong BN dan UMNO. Janganlah keluarkan apa-apa kutukan dan cercaan kepada Parti PAS di Bukit Gantang dalam apa jua bentuk. Hanya khususkan ianya kepada Nizar Namrud sahaja.

Ini adalah kerana ahli dan pengundi PAS telah bersetuju dan bergembira untuk memberikan undi mereka kepada anak tempatan, Mail Pian.

Sabtu, 28 Mac 2009

Berilah sokongan kepada Perak Bangkit tewaskan Pahang Daily Online

Nampaknya Perak Bangkit telah berjaya menembusi pasaran maya Pro Pakatan yang kini menguasai 70% ruang siber. Meskipun begitu, walapun Perak Bangkit lebih menampakkan pro kanannya, Perak Bangkit berjaya melemaskan kepopularan blog pro pembangkang.

Ini menunjukkan suatu perkembangan yang sihat dalam dunia media siber. Nampaknya selepas ini bloggers pro kanan akan lebih proaktif dan Perak Bangkit sedia menjadi tapak untuk blog pro kanan terus memperkenalkan diri.
Sepanjang pilihanraya Bukit Gantang, sudilah kiranya blog ini dilawati:

Laporan Polis terhadap Nizar

Pada kali ini pembaca diulang kembali untuk membaca kesalahan yang dilakukan oleh Nizar seperi berikut:-

Kami dengan ini membuat laporan kepada pihak berkuasa seperti berikut:-

NIZAR TELAH MELANGGAR SUMPAH SEBAGAI ADUN KERANA DALAM SUMPAHNYA BELIAU MENYATAKAN "DENGAN NAMA ALLAH, SESUNGGUHNYA SAYA NIZAR JAMALUDDIN BERSUMPAH AKAN TAAT SETIA KEPADA SULTAN"-NIZAR MELANGGARI PERKARA 47(1) UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN NEGERI PERAK. NIZAR ENGGAN LETAK JAWATAN WALAUPUN TELAH DITITAHKAN OLEH SULTAN PERAK.

Diharap pihak berkuasa dapat mengambil perhatian kerana kesalahan ini telah dihighlightkan oleh kami sebelum ini.

Kesalahan yang dilakukan oleh Nizar tersebut adalah AMAT SERIUS! Sekian laporan daripada kami.

Sila baca di sini seterusnya
http://perakbangkit.blogspot.com/2009/03/laporan-polis-terhadap-nizar_28.html

Laporan Polis terhadap Nizar

Wah! bangga betul si Khalid Idham dengan laporan polisnya. Sekurang-kurangnya dia cuba mencari glamer murahan. Pigidah! Sekolah setakat darjah rendah nak sekolahkan orang. Meh sini Perak Bangkit sekolahkan kamu! Hihihi!

Kamu tahu tak apa itu laporan polis? Laporan polis bukan boleh menjadi apa-apa bukti bertulis. Ianya hanyalah suatu laporan maklumat pertama. Pihak berkuasa bolehlah memulakan apa-apa siasatan jenayah bersandarkan laporan maklumat pertama ataupun tanpa sesuatu laporan bertulis. Terpulanglah kepada pihak berkuasa tersebut menilai sejauh mana berasasnya sesuatu laporan tersebut.

Cuma ada yang tidak tahu bahawasanya laporan maklumat pertama juga boleh dibuat dalam apajua bentuk sekalipun. Asalkan laporan itu dapat menjadi suatu titik tolak bermulanya sesuatu siasatan itu.

Artikel Kill Nizar yang ditulis oleh PerakBangkit juga berstatus suatu laporan Polis terhadap Nizar di atas kesalahan yang Nizar lakukan.

Apakah kesalahan Nizar tersebut?

NIZAR TELAH MELANGGAR SUMPAH SEBAGAI ADUN KERANA DALAM SUMPAHNYA BELIAU MENYATAKAN "DENGAN NAMA ALLAH, SESUNGGUHNYA SAYA NIZAR JAMALUDDIN BERSUMPAH AKAN TAAT SETIA KEPADA SULTAN"-NIZAR MELANGGARI PERKARA 47(1) UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN NEGERI PERAK. NIZAR ENGGAN LETAK JAWATAN WALAUPUN TELAH DITITAHKAN OLEH SULTAN PERAK.

Ya, Nizar telah melanggar Sumpahnya kepada Sultan dan Ianya merupakah suatu kesalahan yang paling serius berbanding kesalahan jenayah Membunuh kerana kesalahan ini boleh dikategorikan sebagai MEMERANGI SULTAN ATAU YANG DIPERTUAN AGONG!

Wah! seriusnya kesalahan ini.

PerakBangkit sengaja meletakkan tajuk tersebut sebagai Kill Nizar!!! dengan (Tiga Tanda Seruan) bagi menyatakan betapa seriusnya kesalahan Nizar tersebut.

Perkara 47(1) UUTNP telah terlepas pandang oleh semua pihak. Dan PerakBangkit mesti NYATAKAN ianya dengan lebih serius! Diharap pihak berkuasa dapat memulakan siasatan terhadap Nizar kerana kesalahan yang dilakukan Nizar berulang-ulang dan berturutan dengan Nizar terus melakukan tindakan berikut:-

1. Nizar telah tidak mahu meletakkan jawatannya.
2. Nizar memohon sembah derhaka.
3. Nizar menghasut rakyat untuk mempercayainya sebagai Menteri Besar Perak. Hasutan ini juga menyebabkan rakyat melakukan aktiviti derhaka terhadap Sultan di Kuala Kangsar.
4. Nizar menghasut Speaker untuk membuat perkara yang melanggari Undang-undang Tubuh dengan membuatkan Speaker juga mempercayainya sebagai MB yang sah.
5.Nizar masih memakai gelaran Yang Amat Berhormat dan meredhai rakyat memanggilnya sedemikian.
6.Nizar meletakkan plak "KEDIAMAN MENTERI BESAR" di rumah sewaannya.
7. Nizar dengan sengaja menimbulkan kekeliruan kepada rakyat bahawa dia masih seorang Menteri Besar.
8. Nizar mengahasut Speaker dan lain-lain ADUN untuk mengadakan Sidang DUN tanpa perkenan Sultan Perak dan seterusnya Sultan Perak dihinakan dengan menganjurkan Sidang Bawah Pokok dan seterusnya mencemari Kemuliaaan Dewan Negeri.

Dan banyak lagi. Banyak tuan-tuan! Pak polisi sekalian catatlah semua laporan polis ini.

Seterusnya gambar Gadis Punk yaang mana tattoonya dituliskan "kill Nizar" merupakan sinikal dan sebagai nasi tambah serta iklan tambahan untuk membentuk kefahaman minda kepada pembaca... dengan suatu sinikal gampang... "BUTUHLA LU NIZAR!" kerana itu gambar ponggong Gadis Punk itu ditonton secara hadapan oleh pembaca.

Secara keseluruhannya PerakBangkit tidak nampak suatu apapun bentuk hasutan yang boleh menggejolakkan sebarang jenayah. Malah strategi laporan sebegini telah berjaya kerana kepada berjuta pembaca; Perak Bangkit telah dapat TERANGKAN kesalahan Nizar yang masih belum diketahui secara lebih meluas. Terima Kasih Idham Lim kerana membantu mempromosikan kesalahan Nizar kepada pihak berkuasa dan masyarakat banyak.

Jumaat, 27 Mac 2009

Orang India akan tolak PAS

PAS bagi mereka ialah sebuah parti ekstrim. Mereka dahulu geli nak sokong PAS. Tapi diikutkan juga hati. Dengan tangan yang gelenyar mereka paksakan hati masing-masing untuk pangkah PAS.

Kali ini mereka rasa lebih tenang. Buat apa sokong PAS. Bukan dapat duit pun. Sokong BN lagi bagus. Itu masyarakat India yang akan mengundi untuk tukar material. Mereka tidak akan bodoh lagi mengundi kerana emosi.

Sokong PAS pun bukan dapat apa. PAS sudahlah Pembangkang. Kerusi pun hanya 6 sahaja. Penggal depan habislah semua kerusi PAS tersebut.

Rata-rata Masyarakat India sedang membentangkan bargainig material untuk ditukarkan dengan undi mereka. Pihak BN akan meneliti apa jua tuntutan yang munasabah. Setelah kedua-duanya mencapai persetujuan, maka akan termeterilah perjanjian. Undi untuk kebaikan masyarakat India amnya.

PAS hanya akan kempunan lagi. Mereka jualkan nilai Hudud dengan undi. Kerana undi mereka tolak hudud. Itulah PAS.

PAS memang patut dicerca. PAS memang tak guna langsung. PAS maksudnya Perderhaka. Penderhaka maksudnya PAS. PAS maksdnya Pengkhianat Bangsa. Pengkhianat Bangsa maksudnya PAS.

Berbaring atas jalan. Demonstrasi samseng. Itulah budaya PAS. Itulah hasil yang diperolehi malalui tarbiah usrah PAS. PAS dan politik kotornya memang jelas kelihatan. PAS mempergunakan Islam. Undi PAS kalau begitulah caranya nanti akan masuk neraka.

Nizar akan kecundang di Bukit Gantang

Hanya menanti hari yang dinantikan. Tujuh April. Waktu itu DS Najib adalah seorang Perdana Menteri. PerakBangkit pula telah menerima hits yang hebat. Peliknya, tiada satu iklan pun yang diletakkan. Nizar masih bermimpi sebagai MB. Menteri Boneka. Yang diangkat oleh Nizar tinggi-tinggi ialah Ngeh Koo Ham dan Nga Kor Ming. Begitu juga Idham Lim yang bahalol. Ekstimis Cina sejati. Agaknya sisa pejal babi yang pernah menjadi darah dagingnya masih membabi.

Bukit Gantang menolak orang asing. Bukit Gantang akan menolak darah babi. Bukit Gantang ada sejarahnya yang tersendiri. Bukit Gantang akan mengajar manusia akan halusi budi dan pekerti.

Karakter Najib bertubi-tubi mereka cuba bunuhi. Namun fitnah kesumat itu akan melumatkan kekejian mereka. Allah Lebih Mengetahui.

Orang Cina bukanlah seperti Nga dan Ngeh. Mereka berdua adalah komunis. Orang Cina bukanlah seperti Idham Lim. Orang Cina tidak ekstrimis. Orang Cina adalah bangsa yang bijak.

Orang Cina bijak berniaga. Mereka tak akan tukarkan kebodohan dengan kedunguan. Orang Cina ini lembut pekertinya. Mereka adalah penyayang dan suka disayangi. Mereka bukanlah bangsa yang kasar.

Orang Cina sukakan Najib. Watak Najib amat disukai oleh orang Cina. Orang Cina tak sukakan watak Anwar yang bengis. Orang Cina juga tak sukakan watak Nizar yang sombong, takbur dan belagak. Lebih 50% undi Orang Cina akan diberikan kepada Najib. Mereka akan mengundi wajah Najib yang lembut, sopan dan baik pekerti.

Khamis, 26 Mac 2009

6 Sebab Mesti sokong Kerajaan BN


Sila klik pada gambar untuk diperbesarkan. Hujan renyai-renyai. Barisan petugas pilihanraya BN masih cekal berjuang. Ringgit tiada lagi menjadi sebab kerana semangat telah mengasak raga. Kini mereka adalah pejuang. Merempuh semua dugaan. Biar sukar namun ini mesti dijayakan.

Tiada mereka kenal erti letih dan lelah kerana semangat telah dijana. Kuat adalah nama diri. Biarpun renyaian hujan menistis, namun akan kami asak setiap kubu-kubu pendusta.

Rabu, 25 Mac 2009

Bila Mail sekeh kepala Nizar!


'
maklumat terkini bukit gantang

minimum undi yang akan diperolehi mail = 20k

maksimum undi yang akan diperolehi nizar = 15k

pautan
Judi, Arak, Anjing, Babi dan Pelacur akan sokong Nizar
http://bukitgantangbersatu.blogspot.com/2009/03/judi-arak-anjing-babi-dan-pelacur-akan.html


'

NIZAR MANTAN MB PERAK LULUSKAN PEMBINAAN TOKONG TERBESAR DI DUNIA, DI IPOH

Apa yang akhbar-akhbar tempatan perlu menyingkap kegiatan-kegiatan tidak bertanggungjawab Dato' Seri Nizar, mantan MB Perak. Kini sudah keluar desas desus bahawa beliau ini dengan tanpa usul periksa dieksploitasi oleh DAP untuk meluluskan sekeping tanah stratergik di bandar Ipoh. Tujuan kelulusan ini adalah untuk menepati niat jahat DAP Perak yang semakin sombong dan rakus terhadap orang Melayu Perak. Jika kekal sebagai kerajaan Perak , DAP bercadang untuk membina satu tokong terbesar di Nusantara bahkan di dunia di tanah tersebut.

Perbuatan Nizar ini tidak boleh dianggap sepi tetapi perlulah rakyat Perak dikejutkan supaya projek seperti ini yang tidak sensitif kepada orang Melayu, dihentikan segera. Nizar seperti orang tidak sedar diri, sudah lupa daratan. Beliau hendak menyerahkan Perak kepada orang Cina dan disamping itu memanjangkan niat Anwar Ibrahim untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Republik, bermula dari bumi Perak.

Anak-anak Perak perlu bertindak segera supaya tidak terperangkap dengan cita-cita jahat Nizar dan DAP.

Kill Nizar!!!

NIZAR TELAH MELANGGAR SUMPAH SEBAGAI ADUN KERANA DALAM SUMPAHNYA BELIAU MENYATAKAN "DENGAN NAMA ALLAH, SESUNGGUHNYA SAYA NIZAR JAMALUDDIN BERSUMPAH AKAN TAAT SETIA KEPADA SULTAN"-NIZAR MELANGGARI PERKARA 47(1) UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN NEGERI PERAK. NIZAR ENGGAN LETAK JAWATAN WALAUPUN TELAH DITITAHKAN OLEH SULTAN PERAK.


'

NIZAR ITU LAKNAT
PENDERHAKA ITU NIZAR
NIZAR MEMANG PENGKHIANAT
CELAKA MEMANG NIZAR

Kami benci Nizar!


Manusia ini adalah seorang penderhaka Sultan. Ditambah lagi dia adalah seorang Pengkhianat Bangsa. Benar dia begitu.

Bila dia sebut ... PATIK MOHON DERHAKA .... nyatalah betapa benaknya hatinya. Sungguh dilitupi kebodohan. Seorang lulusan insyiniur tetapi bodoh haprak dengan ilmu kira-kira. 31 lebih besar daripada 28. Takkan itu dia tak tahu! Itulah bila Allah telah menutup pintu Iman. Lalu hilanglah cahayanya. Lalu jadilah kegelapan menuntun hidupnya gelita.

Dan lagi 18 itu lebih besar daripada 6. Maka jelaslah kepada rakyat marhaen bawahan. Mereka walaupun tiada tinggi ilmu pelajaran tapi lebih bijak soal aritmetik berbanding Nizar Derhaka.

Kerana tunduk kepada DAP. Melawan Sultan. Nizar telah mengajak rakyat menentang Sultan pada Demonstrasi di Kuala Kangsar. Suasana di K. Kangsar telah menimbulkan kemarahan rakyat! Nizar telah menjadi Pengkhianat. Pengkhianat Bangsa.

NIzar Pengkhianat Bangsa. Nizar Pengkhianat Bangsa. Nizar Pengkhianat Bangsa!


Program Nizar Namrud

26 Mac 2009 - Melapah babi dan panggang babi di Kuala Sepetang
27 Mac 2009 - Memuja Tuhan Siva di Kuil di Simpang Halt
29 Mac 2009 - Bermain bersama kemaluan anjing di Jebong
30 Mac 2009 - Aktiviti bertelanjang dalam rumah di Sungai Rotan
31 Mac 2009 - Program Mesra bersama Nizar dan Babi di Ayer Terjun

Selasa, 24 Mac 2009

Kenapa mereka marah bila kami tulis Nizar diboikot?

Seperkara yang mereka mesti faham dan yakin ialah berita yang kami tulis itu bukanlah diada-adakan.

Kami pada waktu itu sedang minum kopi di rumah adik beradik kami di Changkat Ibol dan kami lihat sediri kekecohan yang berlaku dan luapan marahan adik beradik kami yang juga orang PAS. Kami lihat sendiri mereka cabut bendera PAS yang telah mereka pacakkan.

Kami adalah anak jati Bukit Gantang. Pokok durian itulah yang membesarkan kami. Air Sungai Cheh itulah yang kami minum dan mandi-manda.

Apa? Ingat kami tipu lagi? Sudahlah. Kalau kebenaran itu akuilah. Pilihanraya ini bukan lagi menjadi suatu pilihanraya yang sengit. Adik beradik kami telah tekad untuk tidak keluar mengundi. Mereka dahulunya adalah pengundi PAS. Mereka berjumlah 8.000 orang semuanya. Harap maklum.

Nizar diboikot oleh ahli PAS Bukit Gantang

Akhirnya calon pilihan Ngeh menjadi pilihan. Pilihan Nik Aziz dan harapan Haji Hadi semuanya masuk longkang.

Berikutan itu adanya boikot daripada ahli PAS Bukit Gantang. Jentera tempatan mengundurkan diri. Begitu juga dengan jentera yang Nik Aziz datangkan daripada Kelantan. Kelihatan banyak bendera PAS telah dicabut kembali.

Kalau depa nak ikut cakap DAP dan PKR biark pi lah kat depa pi kempen. Tengok boleh menang ker tak? Begitulah ujar pemimpin tertinggi PAS kelmarin. Ianya bagaikan satu kemenangan percuma buat BN. TQ all.

Nizar akan ditelan bumi Bukit Gantang

Sang Penderhaka Sultan
Seorang pengkhianat bangsa
Bangsatnya itu pembangsat
Brengsetnya sebrengset-brengsetnya
Si Celaka maha durjana
Maha Puaka Pembela cerca
Pendiri dusta menista
Saiburi!
Sailang ke pailang!
Sang ranjang maha ronjang
Lanjang-lanjang berkarang-karang
Pelempang pang pang pang
Kutip dikutip-kutip
Simpan diikat papan berpapan
Empat tangan dan empat kaki
Terkangkang tangan terkangkang kaki
Dicucuk hidung diseret-seret
Meleret
Rona dionar-onar
Onar dirona-rona
Sungkurnya tersungkur menyungkur
Ayuh kita tanam dia dalam-dalam
Dikapan tubuh dipapan tanah dicacak nisan
Tamatnya bagai ianya tiada pernah mula

Isnin, 23 Mac 2009

Panas dan terkini! Azmin akan sertai UMNO?

Panas dan terkini! Azmin akan sertai UMNO?

Nik Aziz tak tahu skop tugasannya

Marilah kita fahami asas bicara ini. Segala-gala yang berkaitan sebuah pertubuhan yang bernama PAS tercatat dalam perlembagaan Parti PAS. Pastilah Perlembagaan PAS itu sendiri konsisten dengan Akta Pertubuhan 1966 dan akta itu lahir daripada intipasti asas Perlembagaan Persekutuan (PP).

Perkara 4 PP menegaskan akan supremasinya Perlembagaan itu sendiri serta menzahirkan prinsip Rukun Negara yang Ketiga iaitu Keluhuran Perlembagaan dan Keempat iaitu Kedaulatan Undang-undang. Namun prinsip Pertama dan Kedua Rukun Negara iaitu Kepercayaan Kepada Tuhan dan Kesetiaan Kepada Raja dan Negara itu meletakkan kandungan Perkara 3 PP dengan begitu kemas. Ianya juga selari dengan Maxim Kepimpinan dan Kenegaraan Islam iaitu Taatlah Kepada Allah dan Rasul serta Auliakan atau Tinggikanlah Para pemimpin.

Inilah Muqaddimahnya dan kita akan bincang seterusnya pada bab kedua nanti kerana pokok ini perlu diperhalusi. Dan kerana apa yang seperti dituliskan di atas, maka dengan sebab itulah Perlembagaan PAS diterima oleh ROS dan PAS boleh bergerak sebagai sebuah organisasi berlandaskan Perlembagaannya yang diempatsudutkan oleh Perlembagaan Persekutuan itu.

Dan jika kita halusi dan insafi bahawasanya dasar negara Malaysia itu ialah gabungjalin kuasa autokrasi terbatas dalam bentuk Raja Berperlembagaan dan kuasa demokrasi terpimpin dalam konteks demokrasi Berparlimen maka begitulah juga luhurnya Perlembagaan PAS dicorakkan.

Dan dalam sesebuah organisasi di bawah kawal seliaan mana-mana Undang-undang yang lahir daripada PP mestilah berasaskan intipati segar sebegini.

Pertamanya, sesuatu Mesyuarat Agung sesebuah pertubuhan adalah kuasa tertinggi dan mutlak.

Dan keduanya, kuasa milik seseorang individu yang paling besar hendaklah seorang Presiden atau Pengerusi, mengikut apa yang ianya disebut, kerana hanya dia sebagai individu boleh memanggil sesuatu Mesyuarat Agung.

Debat Politik: Siapakah nakhoda PAS? Presiden atau Mursyidul Am?

Haji Hadi atau Nik Aziz? Siapakah Nakhoda PAS? Dewan Ulama atau AJK Pusat? Majlis Syura atau Perwakilan?

Presiden dipilih oleh Perwakilan dalam Muktamar PAS? Siapakah yang memilih Mursyidul Am? PAS sokong Demokrasi atau Autokrasi? Siapa? Siapa? Siapakah?

Selepas Nik Aziz? Siapakah Mursyidul Am?

Ahad, 22 Mac 2009

Terkini : Beberapa puak pelampau PAS akan ditangkap kerana melampaui ketatsusilaan

Beberapa puak pelampau Pas iaitu Penderhaka Anjingan Sebangsat-bangsatnya akan ditahan oleh pihak Polis berikutan beberapa set kempen yang melampaui Batas kesopanan dan kesusilaan iaitu Rukun Kelima Rukun Negara.

Antaranya ialah banner-banner yang tertulis dengan perkataan-perkataan fitnah serta cercaan melampau termasuk flyers-flyers yang mengandungi tulisan-tulisan dan gambar-gambar yang benar-benar bertentangan dengan Islam dan Adat Melayu.


Baca seterusnya, apa yang Penjaga Ketuanan Melayu tulis

Tak belajar-belajar lagi…carilah modal lain berkempen…bukankah kami dah pesan..jangan menghina Sultan dan Mufti pun kene sama…apa nak jadi ni..

Biar kami bagi tahu kenapa sebenarnya orang-orang ini marah kepada mufti…

Pada hari 'sebuah kerajaan' mereka ditumbangkan oleh permainan pilitik mereka sendiri, mereka mengadap ke rumah Mufti mendesak agar Mufti Perak …membawa mereka mengadap kepada Sultan, seperti biasa Mufti akan menolak mana-mana kumpulan politik untuk menjerumusnya ke dalam kancah permainan mereka..inikan pula untuk isu terang-terangan berkenaan politik..maka Mufti yang bertawadu' ini menolak dengan baik permintaan mereka..apatah lagi ini soal keputusan ke bawah Duli Tuanku..siapa mufti untuk campur tangan?

Maka tersangat marahlah mereka ini kepada Mufti, kononnya mufti bersekongkol dengan kerajaan BN, pelik bukan? Masa mereka memerintah dahulu pun Mufti tak pernah campur tangan urusan mereka apatah lagi urusan politik…hanya kerana mereka tidak dapat apa yang mereka mahu..mufti jadi mangsa..

Kalau para alim ulama' di dalam parti mereka, mereka boleh sanjung kenapa Mufti pula di kutuk sebegini dasyat? Bukankah mufti juga alim ulama'? kenapa mesti double standard? Biar dan lepaskan lah dia (mufti) dari permainan politik kamu semua..sepanjang pengetahuan kami, mufti orangnya tegas dalam menegakkan kebenaran, beliau sendiri pernah berkeras menasihatkan Sultan Perak dalam isu-isu yang melanggar Agama Islam..dan Sultan Perak yang bijaksana pula sentiasa mendengar nasihatnya..setahu kami, mufti tidak pernah takut mengatakan kebenaran, isu isu nasional seperti Jom Heboh dan sebagainya sentiasa ditentang… dalam hal politik, janganlah memperkudakan beliau..untuk kepentingan politik kamu..BERTAUBAT DAN INSAFLAH.

Wajah Sultan dan Mufti dianjingbangsatkan oleh orang PAS?

Kini tersebar meluas gambar Sultan dan Mufti diletakkan di dacingan serta dilabel dengan tulisan Anjing dan Bangsat. Ma Sya Allah. Siapa punya kerja ini? Begitulah terdesaknya PAS untuk menang. Kenapakah sampai begitu sekali? Kenapa?

Sepatutnya orang-orang Islam tiadalah begitu hodoh sikapnya. Kenapa begitu sekali? Apakah mereka telah jatuh menjadi bangsat dan betukar menjadi Anjing?

Lalu PAS kini maksudnya Penderhaka Anjingan Sebangsat-bangsatnya! P itu Penderhaka kerana mereka amat sangat Derhaka Fi Sabili Iblissiah. A itu Anjingan kerana mereka kencing merata. Mereka bohong dan dusta merata. Mereka adalah Najis of N.AJIS Syaithoon Society. Dan S itu ialah Sebangsat-bangsatnya. Memang PAS dan bangsat itu ibarat aur dengan tebing. Kerajaan PAS maksudnya kerajaan bangsat. PAS juga pernah menjadi ahli of the Bangsat The Bang Gang Lee What??? What a whatta man!

Kini ahli PAS terdiri daripada The Jilatist Fung Gonk. The Sean Torts Black Kang. The Rock Goal Sabbatha Mr Sabu da Sabunda.

PAS bukan diketuai oleh Presiden. Ketua PAS ialah N. AJIS selaku Moor Shit Dull Umph..! Ha Ghee Ha Thee hanyalah seorang kentut man. Hu some Moor Sa adalah Leader sebenar PAS kerana Nick A Zees hanyalah seorang boneka Hu Some.

Sabtu, 21 Mac 2009

Gerakan Pro Pakatan menang besar di persada Internet

PerakBangkit semakin dilemahkan. Keputusan Carta Undian benar-benar mendukacitakan kami. Pro Pakatan telah menggunakan segala kekuatan dan kehebatan untuk menumbangkan Gerakan PerakBangkit. Soalnya.... apakah mereka berjaya melemahkan psyche PerakBangkit?

Tidak sama sekali tidak. PerakBangkit sebenarnya menjadi lebih kuat dan lebih bersemangat. Makin dihimpit semakin Perak Bangkit. Bangkit. Bangkit. Bangkit.

Katakanlah satria siber pro Barisan sudah lemah di persada Internet. Katakanlah jentera BN dan segala agensi semakin lemah? Namun tidak sama sekali tidak buat PerakBangkit.

Kerana kami yakin dengan wawasan perjuangan. Kami tahu apakah iltizam dan harapan. Ingatlah, setelah Nasaruddin melompat, PerakBangkit bergerak dalam diam. Bangun dan menyerang hinggalah tumbang Rejim Pakatan DAP.

PerakBangkit nak menyalakan api semangat. Kepada semua rakan dan taulan. Kita mesti yakin dan percaya. Kita mesti buat dan bertindak.

Kami tiada ramai. Hanya lima orang namun kami berekerja menggunakan formula group dynamic dan buah sarang labah-labah! Apa itu? Itulah rahsia pergerakan kami. Lima orang namun seperti 5 ribu orang.

Kalau seluruh jentera PAS dan Pro Pakatan inginkan menang di Bukit Gantang. Bunuhlah kami. Jika kami masih hidup dan bernayawa, kami akan membunuh. Bunuh sebunuh-bunuhnya. Seperti yang telah kami lakukan!

Anwar Ibrahim mungkin ibarat Gergasi pada mereka. Namun bagi kami Anwar Ibrahim ibarat kudis. Kami tenyeh dengan penislin, maka lunyailah Mat Bapok tu!

Haji Hadi sudah mengisytiharkan perang terhadap Nik Aziz. Kerana apa? Kerana PerakBangkit tahu di mana kelemahan PAS. Akhirnya kedua-duanya PerakBangkit pulas dan bilas seperti membilas kain buruk pengelap najis Babi dan Anjing.

PAS sudah menang di Bukit Gantang

Semua jentera PAS sudah boleh berehat dan tak perlu bekerja lagi. PAS sudah menang di Bukit Gantang. Satu poll akan dibuat untuk mengesahkan kemenangan calon PAS.

Jumaat, 20 Mac 2009

Panas di Bukit Gantang - Semangat Memali 2 disemaikan!

PAS sedang membawa imej ganas di Bukit Gantang. Itulah kekuatan PAS kini. Di kem tentera PAS di Changkat Ibol, semangat ala Memali sedang diterapkan. Mereka didatangkan dari Kelantan ekoran arahan Nik Aziz. PAS Trengganu tiada kelihatan. Sek Ganu pun ada jentera khas. Mereka akan turun sekiranya Ustaz Idris Ahmad menjadi calon!

Sek Kelante turun lebih awal atas arahan Nik Aziz. Nik Aziz membela rapat puak-puak Erdogan dan Nizar. Nizar juga adalah antara Calon yang disukai Erdogan tetapi tidak oleh Nik Aziz. Calon pilihan hati Nik Aziz ialah Dr. Mulkan. Persaingan kini lebih tertumpu kepada politiking dalaman PAS.

Tentera "Memali 2" sedang digemblengkan. Pisau, kerambit dan parang sedang mereka asahkan. Asal bergesel saja, mereka pasti naik parang atas nama fisabilillah kununnya.

Dakyah Undi PAS Masuk Syurga dan BN tolak Kerajaan Islam adalah antara isu yang sdang dimainkan. Mereka mengatakan Undi BN adalah Kafir kerana BN merampas kuasa daripada sebuah Kerajan Islam di Perak. Lihatlah betapa mereka telah menjadi Penggadai Agama dan Menjual Ayat-ayat Allah dengan Harga yang Rendah.

Jentera PAS telah sebenarnya menjadi Tentera-tentera Syaithan dan Dajjal. Mereka ini bolehlah dikerat-keratkan jiwa mereka yang cacat dan dipenuhi kebodohan. Sesiapa yang berjumpa dengan makhluk PAS ini eloklah diludah dan dibaling sahaja kasut ke muka mereka.

Markaz PAS telah menjadi Markaz Ganaz PAS. Kekuatan mereka semakin bertambah kerana amarah sedang bergelodak dalam jiwa Nafs Muzabzab mereka. Orang PAS boleh rileks sekarang kerana peluang kemenangan kini hampir 70 persen. Mereka boleh mula enjoy kerana jentera BN semakin lemah dan semakin lemah.

Namun bagi Haji Hadi lain pula. Pengaruh Nik Aziz mesti dilemahkan. Ustaz Idris mesti menjadi Calon PAS kerana kedudukan kini semuanya menyebelahi PAS. Letak kera pun PAS boleh menang. Bukan setakat kera; letak pinggan mangkuk pun PAS boleh menang. Ada yang mencadangkan PAS meletakkan "Gambar Bogel Eliza" sebagai Calon kerana ianya pasti menang. Atau pun PAS boleh mencalonkan Iblis din Azazil sebagai Calon.

Khamis, 19 Mac 2009

Haji Hadi akan kuasai PAS, Ustaz Tantawi akan musnahkan ala-Erdogan

Jawatan Mursyidul Am akan dihapuskan kerana ianya mirip sistem Syi'ah Iran. Jawatan Presiden akan menjadi jawatan tertinggi. Majlis Syura PAS akan menjadi keputusan tertinggi. Presiden sendiri akan mempengerusikan Majlis Syura. Demikianlah cadangan Haji Hadi dalam proposalnya untuk meminda Perlembagaan PAS.

Haji Hadi akan mengekalkan jawatannya. Beliau dijangka akan ditandingi Husam Musa. Anda akan saksikan Kamaruddin Jaafar akan dsingkirkan sebagai SUA. Hatta dan Mahfodz masing-masing juga akan disingkirkan daripada jawatan Bendahari dan Ketua Penerangan.

Mustafa Ali perancang halus pergerakan ini. Kita akan saksikan Ustaz Nasaruddin Tantawi akan mengambil alih jawatan Ketua Pemuda.

Ustaz Idris semakin jelas akan menjadi Calon PAS Bukit Gantang. Beliau juga adalah calon Pesuruhjaya PAS yang baru. Ustaz Ahmad Awang akan dicantas. Nizar akan dicantas daripada memegang apa-apa jawatan langsung. Di Kelantan, Nik Aziz akan diminta letak jawatan sebagai MB. Ustaz Muhamad Mustaffa akan menggantikan beliau.

Sumber: Maklumat 1st class Orang Atasan PAS.

Kedudukan Terkini di Bukit Gantang: BN=40% PAS=60%

Petugas PAS bolehlah berehat sekejap kerana mereka telah memiliki 60% peluang untuk menang di Bukit Gantang. Meskipun begitu pergaduhan antara puak ala-Erdogan dan pro-Ulama' semakin menjadi tegang berikutan soal Calon. Antara Ustaz Idris dan Dr. Mulkan? Haji Hadi dijangka akan menegluarkan kenyataan menyanggah Nik Aziz kerana menurut Haji Hadi beliau lebih alim dan wara' berbanding Nik Aziz yang kini hanya banyak merapu memanjang. Nik Aziz agaknya kajong seketika setelah melihat gambar Elimanja Menggoda dan terus tegas membela Elimanja itu. Apakah Nik Aziz akan melamar Elimanja? Penganalisis politik ramai sedang memerhatikan tingkah laku Nik Aziz yang semakin dilanda penyakit nyanyokisme.

FAIRUZ MASUK UMNO?

Fairuz dijangka akan mengekalkan Jawatan TKM1 dan tak akan mendengar nasihat Anwar. Beliau memaklumkan apa salahnya beliau beli Merz dan BMW secara Cash kerana memang dia mempunyai wang untuk membelinya. Beliau juga mengakui sudah menjadi Jutawan sebelum dilantik TKM1 P.Pinang.

Fairuz memaklumkan akan bekerjasama dengan UMNO untuk membela nasib Melayu di P. Pinang. Beliau akan memantau segala tindak tanduk Lim Guan Eng dan akan bertindak sebagai Pembangkang di dalam Mesyuarat EXCO.

Fairuz juga komited untuk memanjangkan kepada SPRM apajua salahlaku kerajaan DAP P. Pinang. Beliau akan senantiasa bekerjasama dengan pihak SUK P. Pinang.

DILEMA SEORANG PENGUNDI DI BUKIT GANTANG

Seorang pengundi Bukit Gantang berada dalam dilema samada untuk mengundi PAS atau BN. Bagi dia dua-duanya sama sahaja. PAS ibarat Kentut dan UMNO ibarat Taik.

Setelah bangun daripada tidurnya beliau mendapat satu ilham. Dia akhirnya sedar bahawa Kentut itu hanya mendapat Bau Yang Busuk sahaja. Manakala taik boleh menjadi Baja. Lalu taik yang telah menjadi baja tadi menyuburkan dusun duirannya. Kini Dia telah menjadi Jutawan hasil jualan Duriannya.

Taik pun berguna juga kalau ia dah menjadi baja. lalu dia pun akhirnya memangkah BN.

Rabu, 18 Mac 2009

Jawapan Bocor - Calon PAS B. gantang ialah Dr Jamnul Azhar Mulkan

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang Erdogan PAS yang merupakan seorang Dr. Perubatan bakal menjadi Calon PAS Bukit Gantang.

Menjawat jawatan tertinggi dalam Dewan Pemuda Masjid Malaysia. Bekas penuntut Universiti Al Azhar ini juga menjawat jawatan yang tinggi di dalam PEMERAM. Namun beliau anti IRC semasa di sana. Balik ke Malaysia mula menjalankan Housemanship di Perlis.

Mengambil SRP pada usia 14 tahun dan SPM pada usia 16 tahun ini adalah bekas penuntut Maktab Mahmud.

Kem pro ulama' pasti tidak senang dengan pendedahan ini kerana calon mereka ialah Ustaz Idris.

Jamnul Azhar ialah anak tempatan Bukit Gantang. Kita lihat siapa yang menang kali ini Ala-Erdogan atau Pro-Ulama'

Apakah Anwar Ibrahim meliwat pembantu peribadinya, Saiful?

Debat Maya: Mari sini tengok siapa yang ada fakta?


Tajuk Debat: Apakah Anwar Ibrahim meliwat pembantu peribadinya, Saiful?Mat Saman Kati dijemput memberikan komentar dan fakta! Kami nak Mat Saman Kati dan Al Banjari Online!

Selasa, 17 Mac 2009

Kalau hati sudah menjadi batu.....

Perkara asas yang perlu dilihat oleh penyokong Pembangkang ialah mereka mesti menerima hakikat bahawa mereka telah gagal memimpin kerajaan Perak dan akhirnya tumbang. Bagaimana ini boleh berlaku? Sudah pastilah ianya berlaku akibat kesombongan dan kebongkakan mereka sewaktu menjadi Pemerintah.

Apabila mereka berjaya mencuri Nasaruddin tempoh hari, semua terkinja-kinja macam berok seakan merasakan kekuatan telah datang kepada mereka, namun sesenyap angin kuskus datang membadai langsung punah segala tongkang lalu karamlah kerajaan Pakatan Rakyat. Lenyap sebegitu.

Namun mereka masih bermimpi dan masih tiada mahu mengaku kalah dalam peperangan.

Seharus diingat. Sepasti difaham. UMNO BN tiada duduk senang lenang goyang kaki. Tak apa, UMNO BN bercakap kurang kerana yang perlu banyak adalah kerja. Apakah yang sedang UMNO BN lakukan?

Untuk pengetahuan geng Pembangkang. UMNO tak buat apa-apa pun. Semuanya nampak tenang. Macam ambil alih kuasa dahulu. Nampak tenang pada zahirnya.

Nasihat Perak Bangkit kepada PR. Bekerjalah dengan kuat dan bersungguh-sungguh. Air yang tenang jangan disangka tiada buaya.

Nizar mengaku sudah Jutawan sebelum jadi MB?

Wah, wah, wah. Mengaku jutawan pulak mamat ni. Demikianlah yang dimaklumkan oleh Nizar kepada Media bahawa dia sudah menjadi JUTAWAN sebelum beliau dilantik sebagai MB Perak. Kata Nizar dengan bangganya..... SAYA SUDAH MENJADI JUTAWAN SEBELUM DILANTIK SEBAGAI MB PERAK.

Cakap besar. Sombong. Belagaknya kenyataan Nizar itu. Jadi oleh yang demikian adakah Nizar membayar INCOME TAX nya setimpal dengan pendapatannya sebagai JUTAWAN.

Yeah tuan-tuan, marilah kita lihat kenyataan Nizar itu. Adakah dia berani bertanggungjawab dengan kenyataannya?

INCOME TAX... helo-helo... tolong check betulkah Nizar bayar Income Tax sebagai bayaran seorang Jutawan?

Baru dia tahu langit tinggi rendah... Sempat-ker Nizar nak sorok akaun dia...

Ataupun Nizar dah rembat macam-macam sepanjang 10 bulan sebagai MB? Nizar get ready. Be ready.

Seorang MP PR iaitu Anak si Karpal durjana sudah digantung. Hilang satu kerusi PR. kah kah kah. Bapak si Gobind Pelingkup pulak akan didakwa. Hilang lagi 2 orang. Anwar lagi... akan kena penjara....

Kan dah kena... sekarang nak lari mana. Tak cukup tanah dah. Yang belagak macam haram jadah komen kat blog PB ni janganlah joli-joli suka hati. Gari menanti anda. Hua hua hua. Ini negara ada law lah brader. Cakap siang pandang-pandang okay.

Karang jemari tu patah-patah camna nak menaip lagi.

Nizar .... 10 bulan kau perintah Perak apa yang kau buat labu? Buat tahi ayam? Lepas tu sombong belagak mengaku Jutawan. tak apa... Income tax boleh tengok-tengokkan. Bank Negara boleh tolong check. Mana datangnya harta kamu tu.... Wow... Hasil DEB budak mangkuk ni. Waduh-waduh.... anak DEB rupanya... Tapi... sombong nyombong... Cis! Tak tahu malu!

Kenapa saya pilih UMNO?

Walaupun masih belum menjadi ahli UMNO, namun saya telah memilih landasan perjuangan UMNO sebagai landasan perjuangan politik Melayu. UMNO bagaikan suatu lapangan bebas yang boleh disertai oleh sesiapapun. Daripada lubuk tarbiah manapun mereka diterima. Samada daripada Tabligh, ABIM, JIM, Sekte Tariqat, Pro Sunnah dan apajua organisasi seperti 4B, GPMS, MAYC, PKPIM dan apa sahaja. Pendek kata UMNO tiada menetapkan asas tarbiah sahsiah itu bagaimana.

Berbeza dengan PAS, tarbiah ketaksuban PAS itu terlalu melampau. Berjuang demi PAS dan untuk PAS. Manakala UMNO menekankan perjuangan agama, bangsa dan negara selari dengan perjuangan Fi Sabilillah yang lain seperti Perjuangan Barisan Ahli Bai'ah keseluruhannya.

Kerana itulah silih berganti kepimpinan UMNO dapat kita lihat mereka yang lahir daripada pelbagai latihan tarbiah. Kini 2 orang mantan Presiden PKPIM seperti Dr Ashraf Wajdi dan Sdr Zaidi (bakal SUA MBM) berada dalam landasann perjuangan UMNO.

Ada juga daripada didikan ABIM dan JIM. Ada juga bekas pimpinan GAMIS bersama UMNO. Tidak hairanlah UMNO akhirnya menjadi kolam pertemuan mereka yang berlainan idealisme perjuangan mahasiswa sewaktu di kampus dahulu, kini dapat berjuang bersama di dalam UMNO.

Ada juga bekas pimpinan Tabligh, Bekas Arqam dan golongan pejuang Pro Sunnah.

UMNO bagi saya bukanlah sekadar sebuah parti politik sepertimana PAS, DAP dan PKR. Malah UMNO juga bukanlah seperti MCA, Gerakan, MIC dan PPP. UMNO ibarat suatu agensi Politik yang menunjangi suatu sistem politik yang dinamakan Barisan Nasional. Konsep politik perpaduan atas nama Barisan Nasional adalah formula terbaik bagi menyelesaikan politik multietnik dan agama di Malaysia. Dalam pada masa yang sama, parti politik lain boleh wujud sebagai Pembangkang yang sihat.

Anwar cuba mengubah struktur ini, atas nama Pakatan Rakyat. Masalahnya pada Pakatan Rakyat ialah mereka tiada punya identiti jelas. PKR tidak melambangkan suara rakyat sebenar. Begitu juga DAP lebih menampakkan chauvinis Cina yang melampau. Manakala PAS pula bukan lagi sebuah parti harapan semua bangsa.

Ketakutan Cina dan India kepada PAS sebenarnya ibarat duri dalam daging. Ada yang sedang merasa seperti orang Gila memangkah PAS. Mereka hanya memangkah dalam konteks kesementaraan sementara menunggu plan grand design menawan Malaysia berhasil.

Masyarakat Bukan Melayu sebenarnya cuba menembusi tembok penguasaan Melayu dalam politik Malaysia. Mereka bercita-cita menjadi Perdana Menteri. Mereka semakin yakin kerana pemimpin Melayu populis bernama Anwar Ibrahim telah memberikan mereka keyakinan bahawa Masyarakat Bukan Melayu dan Bukan Islam akan berpeluang menjadi Perdana Menteri Malaysia dan Menteri Besar. Mereka telah berjaya di Pulau Pinang sekian lamanya. Kini mereka mahu berjaya dengan lebih besar lagi.

Kepemimpinan Bukan Melayu dan Bukan Islam menerajui tampuk utama pemerintahan bukanlah Demokrasi Acuan Malaysia. Demokrasi Acuan Malaysia mesti berasaskan Persetiaan Perlembagaan di mana secara konsensusnya semua bangsa dan rakyat jelata bersetuju bahawa Muslim dan Melayu mesti menerjui kepimpinan utama. Kek politik negara mesti didominasi oleh Melayu dan Muslim secara jelas. Namun dalam kek ekonomi semua bersetuju untuk bersaing secara sihat.

Isnin, 16 Mac 2009

Tarbiyyah Ruhhiyyah Pemuda UMNO Perak

Alhamdulillah. Akar umbi telah dilatih. Kini mereka semakin berkualiti dan berani.

Akhirnya tibalah ke Majlis Perasmian Program. Semua Pemuda UMNO telah memenuhi tempat kosong. Tiada lagi tempat barisan hadapan yang kosong. Lalu Pengerusi Majlis meminta agar barisan hadapan dikosongkan untuk memberikan laluan kepada Ketua Pemuda Bahagian duduk dan meminta peserta mengambil kerusi lain.

Lalu semua peserta dengan tegas melaungkan. Mana boleh. Kalau mereka benar-benar pemimpin, ambil kerusi sendiri. Tiada kami maka tiadalah mereka sebagai pemimpin.

Apabila Ketua-ketua Pemuda Bahgian sampai sahaja ke dalam Dewan, mereka telah diarahkan untuk mengambil kerusi sendiri. Mereka akur dan melakukannya sendiri. Suara akar umbi telah mendominasi kepimpinan UMNO. Perak Bangkit mengucapkan syabas kepada mereka yang sudah tak sabar-sabar lagi berjuang di Bukit Gantang.

Haji Hadi dan beberapa pemimpin kanan PAS akan keluar parti?

Berikutan cadangan Haji Hadi ditolak mentah Nik Aziz, maka pergolakan dalam PAS menjadi semakin parah. Jentera PAS Bukit Gantang juga khabarnya sedang goyang goncang.

WAMAKARU WAMAKARALLAH WALLAHU KHAIRUL MAAKIRIN

Juga ramai anak muda tiada tahu asal wujud Parti Keadilan Nasional (kini menjadi PKR)

Kemanakah perginya panglima-panglima yang menyokong Anwar dahulu. Parti ini bermula dengan susunan Penaja seperti berikut:-

Presiden : Dr Wan Azizah
T. Presiden : Dr Chandra Muzaffar (kini sudah tiada)
Naib Presiden: Marina Yusof (kini sudah tiada), Zainur Zakaria (kini sudah tiada), Chua Tian Chang
Setiausaha Agung: Anuar Tahir (menyertai PAS)
Ketua Pemuda : Ezam Mohd Nor (kini sudah tiada)
Ketua Wanita : Nell Onn (kini sudah tiada)

Yang tinggal hanya Tian Chua sahaja. Adakah beliau bakal mengambil alih kepimpinan PKR kiranya Anwar sudah tiada nanti. Fikir-fikirkanlah.

Anak Muda hari ini tak tahu episod PAS pasca 80 an

Saya mesti mengulangi tulisan terdahulu kerana ada yang tidak senang dengan kenyataan kami merendahkan Syi'ah.

Renungilah ungkapan kata-kata Imam Syafei yang dipetik dari kitab Al-Baa'itsh AlHatsits oleh Ibn Katsir dengan Syarah Ahmad Syaakir di mukasurat 99 hingga 100:-

TIDAK PERNAH AKU MELIHAT GOLONGAN MENURUT HAWA NAFSU YANG LEBIH PENIPU DARI GOLONGAN SYI'AH.

Revolusi Iran 1978 lah yang membawa kononnya "semangat Negara Islam" dan istilah Syi'ah di Malaysia. Tanpa mereka ketahui bahawa fahaman Syi'ah sekte Imamiah sekte Itsna Asyriyyah sekte Ja'fariyyah yang diamalkan Khomeini adalah suatu ajaran yang dipenuhi kepalsuan. Pendek kata, Khomeini dan Komunis itu sama sahaja.

Semangat inilah juga yang telah mengkelabui asap mata beberapa "ulama' muda" dalam PAS sehingga mereka memadamkan sejarah perjuangan PAS yang asal pimpinan Dr Burhanuddin yang berpaksikan gerakan Semanggol Ustaz Abu Bakar Al Bakir yang mana gerakan ini berakar dari Padang Rengas, Perak.

Mereka telah memadamkan Perjuangan Fi Sabilillah dan menjatuhkan dinasti kepimpinan terakhir Gerakan Semanggol iaitu kepimpinan Burhanuddin Al Helmy - Zulkifli Muhammad dan selepasnya Asri Muda. Apa yang mereka katakan. Pergi jahanamlah Asri. Pergi jahanamlah Asri, menggunakan kalimah Iran iaitu Marakbar Asri.

Jadi PAS hari ini... nak ditanya apa ASAS perjuangan anda? Perjuangan Pro Iran a.k.a Pro Syi'ah anda itu apa asasnya? Datuk Asri secara simbolik selepas era 90 an dan sebelum beliau meninggal dunia telah menyertai UMNO. Maknanya, perjuangan tulin gerakan Islamiah kini sedang berkembang biak di dalam wadah UMNO. Perjuangan Salafi sudah mati dalam PAS. Perjuangan Salafi hanya ada di dalam UMNO. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.

Ahad, 15 Mac 2009

Pejuang-pejuang Fi Sabilillah bersama memimpin Perak

Alhamdulillah. Pagi ini. Subur dan Syahdu. Airmataku menitis keinsafan. Bumi Perak kini dipimpin kerajaan Islam Barisan Nasional. Aku yakin benar perjuangan suci Barisan Nasional. Yang meletakkan Allah mengatasi segala-galanya. Manusia yang percaya dan beriman dengan Qada' dan Qadar Allah.

Ismail Saffian menjadi calon perjuangan Islam di jalan Allah. Ismail akan ditentang oleh golongan Munafiquun daripada Parti PAS. PAS bukanlah parti Islam lagi. Inilah parti yang telah merosakkan Islam. Inilah parti yang dihidupkan oleh fitnah dajjal. Inilah parti yang penuh dengan Pembohong dan Pendusta. Mereka bersembahyang tetapi mereka masuk ke dalam Neraka Wail. Ini adalah kerana mereka lalai dalam sembahyang mereka. Mereka sombong dan bongkak. Semua itu dinyatakan di dalam Surah Al Maauun. Mereka juga meletakkan nama Allah ditempat yang rendah dan mereka tiada memahami maksud Surah Al Ikhlaas.

Mereka punyai ilmu tetapi mereka masih bodoh kerana tiada memahami asas Islam itu sendiri. PAS kini adalah parti yang telah Memberikan Penjahanaman kepada pemimpinnya yang terdahulu.

Mereka telah me MARAKBAR pemimpinnya. Ini semua kerana mereka gila kuasa. Kononnya nak praktikkan kepimpinan Ulama'. Konon sahaja. Ulama' yang dikatakan ulama' itu semuanya mendokong Syi'ah. Kalau ada Kafir dan Syi'ah kedua-duanya sama sahaja.

Barisan Nasional dan UMNO sahaja yang berjuang di jalan Allah. Kerana itulah ketika PAS tengah ribut-ribut kepimpinan di awal tahun 80 an , Anwar seorang mantan pimpinan dakwah ABIM menyertai Barisan Nasional dan UMNO. Tapi setelah Anwar keluar BN dan UMNO, perjuangannya meleset kerana beliau mengangkat, Yahudi dan Kristian di tempat yang tertinggi. Anwar dusta.

Apa yang berlaku di Perak adalah Taqdir Allah. Selepas ini kita akan dianugerahkan kemenangan di Bukit Gantang. Insha Allah. Dengan penuh rasa tawaddhu' dan tawakkal, kita yaqin ianya akan berjaya.

Dan bila sidang bersidang semula, Speker Penderhaka bernama Siva akan diturunkan. Kita akan lantik seorang Speaker yang taat kepada perintah Allah dan Rasulnya.

PAS sayonara. PKR babai. Dan DAP.... u can masuk longkang!

Sabtu, 14 Mac 2009

Kalaulah masih ada lagi sisa tubuh Altantuya dan tulang serepainya

Apakah anjing? Anjing ialah haiwan yang mengonggong tulang. Kini berberapa manusia di dunia telah mendaftarkan diri sebagai anjing. Lalu Perak Bangkit hari ini meluluskan permohonan bloggers tersebut untuk membuka Pusat Pendaftaran Anjing dan Babi.

Barisan penulis-penulis hebat telah bersetuju untuk menaiktarafkan bloggers yang membela kematian Altantuya sebagai Anjing. Atau sesiapa sahaja yang sewaktu iblis dengan bloggers tersebut. Dan juga pakar kimia dan perubatan sedang mencari kalau-kalau ada sisa badan dan tulang Altantuya yang masih bersepaian untuk dibikin sup Altantuya. Dan ianya akan dapat menjadi hidangan yang enak buat para Anjing yang dinyatakan di atas.

Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak telah DIFITNAH hebat sebagai pembunuh Altantuya. Ini adalah dosa yang paling besar yang telah dilakukan oleh para bloggers Anjing tadi. Datuk Seri Najib Tun Razak tidak melakukankannya. Beliau telah pun bersumpah tidak mengenali makhluk alien tersebut. Altantuya ialah alien. Dia juga adalah komunis. Dia adalah Musyrikin Jahannam.

Pembela kematian Altantuya tempatnya ialah dineraka. KERANA ALTANTUYA MUSYRIKIN. MEMBELA MUSYRIKIN JAHANNAM MEMANG BERDOSA. ALTANTUYA IALAH KOMUNIS, KAFIRIN, LAKNATULLAH, PENJAHAT, PENZINA, PENJUAL PUKI, PEROSAK DAN SEGALA YANG KEJI LAGI HINA. MEMANG PASTI MEMBELANYA AKAN MENJADI BERDOSA DAN HARAM MEMBELA MAHLUK ITU. Di dunia ini PEMBELA ALTANTUYA adalah Anjing dan diakhirat nanti api neraka yang panas akan memamah tubuh mereka. Anjingkah mereka? Ya, memang anjing. Dan najis mereka adalah Najis Mughollazah.

Tok Ayah Murshid Syeikh Mahmud AlKedahi dikatakan wali oleh para pengikutnya. Wali? Ok beginilah.... Cuba baring atas lantai dan geleteklah perut masing-masing. Kelakar tak? Mana ada wali Allah mengaku dia wali. Guli mungkin.

Anwar boleh menyediakan laluan expressnya ke neraka. Pilihlah mana neraka yang dia mahu. Khabarnya neraka Jahannam paling bergembira untuk menerima kehadirannya.

Allah bersama-sama orang-orang yang benar. Dan Perak Bangkit yakin bahawa Allah telah membawa perjuangan Perak Bangkit ke jalan yang benar. Doa dan perjuangan Perak Bangkit untuk mengambil alih pemerintahan Perak daripada kekejaman Komunis telah dimakbulkan. Alhamdulillah.

Sesiapa yang engkar di sini bolehlah bersedia untuk ke neraka. Di dunia inipun ada neraka untuk anjing-anjing tadi. Setakat berani tulis ... simpanlah hasrat jubor kome. Penangkapan bloggers yang menghina Sultan adalah inisiatif Perak Bangkit. Siapa yang nak kena tangkap lagi silakan kurang ajar lagi. Bubais.

Jumaat, 13 Mac 2009

Pembunuh adalah orang yang gagah berani, Pemfitnah ialah orang yang pondan!

Mereka yang membela pembunuhan Altantuya ialah golongan yang pondan. Golongan Pondan ialah golongan yang sukakan seks sejenis. Spesis ini ialah spesis penakut dan hanya berani mambatangi lubang dubur kaum sejenisnya. Dalam maya ini, ada ramai blogger pondan. Kerana salah satu perangai Mat Pondan ialah suka Memfitnah.

Pembunuh ialah orang yang gagah dan berani. Orang yang sedmikian sahaja sanggup membunuh. Pembunuh ialah orang yang hebat. Pemfitnah ialah pondan.

Dalam negara kita ada dua jenis pemimpin. Pemimpin yang gagah dan pemimpin yang pondan. Pemimipin yang gagah suka membunuh. Dan pemimpin yang pondan hanya berani memfitnah. Baling batu dan sembunyi tangan.

Pembunuh seorang komunis seperti Altantuya adalah seorang Wira. Manakala pembela kematian Altantuya adalah seorang pengkhianat. Ada ramai blogger yang membela kematian Altantuya. Maka mereka adalah pengecut. Mereka adalah orang-orang yang pondan.

Siapakah pondan? Cuba anda buka blog yang membela kematian Altantuya. Cuba baca isi kandungan cerita yang ditulis oleh mereka. Bolehkah anda berjumpa dengan fitnah-fitnah yang terlalu banyak? Merekalah golongan pondan. Sukakan seks luar tabie kerana batang mereka lemah untuk menerjah lubang faraj.

Kita mestilah jadi orang-orang yang gagah dan berani. Kita mesti berani membunuh pemfitnah. Kerana pemfitnah itu lebih jahat daripada pembunuh. Pembunuh tidak jahat malah akan jadi terpuji seorang pembunuh itu kiranya mereka membunuh pemfitnah. Pemfitnah mesti dibunuh kerana mereka adalah makhluk spesis pondan. Pengecut dan bacul.

Marilah kita menjadi pembunuh yang akan membunuh para pemfitnah. Meembunuh akan menjadikan kita lebih gagah dan lebih berani. Memfitnah hanya menjadikan mereka itu seperti pondan yang bertelanjang di tengah bandar dan membatangi tubuh kaum sejenis mereka. Mereka amat hina senista dan jijik akhlak.

Khamis, 12 Mac 2009

Bila Nizar meratahi tubuh kajong Siva dan Ngeh di bawah pohon ketapang

Aduh Pak Seman. Ini bukanlah satu kisah benar. Namun kisah benar seakan kisah ini. Kebetulan punya watak dan nama yang sama. Jogo memang pasti Pak Seman. Jogo berani buat akuan bersumpah bahawa ianya tiada kena mengena dengan mereka yang masih hidup ataupun mati. Tapi Pak Seman, biarkanlah Jogo memulakan ceritanya dahulu. Nanti Pak Seman timbang taralah ia. Jika Pak Seman rasa pedas, maka benarlah yang Pak Seman mamah itu namanya Cili.

Pak Seman, adapun seorang yang bernama Siva itu amat kurang ajarnya dia. Suatu hari dia hadir ke Mahkamah. Sedangkan yang mewakilinya ialah seorang Peguam Persekutuan Melayu yang bernama MSOPQRS Melayu. Lalu Siva bentak MSOPQRS Melayu. "Hey MSOPQRS Melayu, siapa suruh kau wakili saya. Saya tak benarkan. Launcaulah kotey engkau. Siplis Haram Jadah. Kau pukimak." Bla bli blu. Habis hati Siva membentak MSOPQRS Melayu tersebut. Kemudian Siva keluar dari kamar Mahkamah dan membuat pernyataan di hadapan Media seperti berikut:-

"Cuba tuwan-tuwan fahami masalah saya. Peguam saya tak beri kerjasama. Saya panggil dia. Dia lari. Saya panggil dia dia lari. Macam mana dia mahu wakili saya." 360 darjah tuwan-tuwan itu Siva kasi pusing itu cerita.

Adapan yang bernama Nizar pula pernah suatu waktu berkata:-

"Saya tak boleh buat keputusan ini tuan-tuan. Biarlah saya rujuk kepada MB kita yang sebenarnya iaitu Mr Ngeh Ternga-nga Tersengeh-sengeh."

Lalu para hadirin yang hadir di situpun bertepukan gemuruh dan melaungkan. Hidup Ngeh! Hidup Ngeh! Hidup! Kami ternga-nga engkau tersengeh.

Pak Seman pelik. Suratan atau kebetulan. Nama deme tu Nga dan Ngeh. Melayu Ternganga Komunis Tersengeh.

Adapun Ngeh ialah Tuan Presiden. Siva pula ialah Sultan. Dan Nizar ialah pemandu kereta Toyota Camry. Ngeh kata A. Siva dan Nizar pun ikut. Ngeh kata B pun begitu. Hinggalah Z.

Dan akhirnya Pak Seman bisik kat telinga Jogo. Hey Jogo ceritalah cepat. Cerita apa Pak Seman? Ya lah... kenapa ini semua boleh terjadi....??????

Shhhhhh... Macam ni kisahnya... Jogo bersisik-bisik. Waktu malam. Bulan mengambang. Mereka tidur bertiga atas satu katil. Tangan Ngeh merayap-rayap. Di kanannya Nizar dan di kirinya Siva. Rayap-rayap dan rayap-rayap lagi. Rayap-rayap dan terus pegang. Ramas-ramas dan ramas lagi. Gosok-gosok dan gosok-gosok lagi. Nizar dan Siva pula berkata dalam hati. Sedap-sedap dan enak-enak lagi. Ngeh semain deras. Deras. Laju-laju-laju-laju. Pusssssssssssss. Kenalah kat muka engkau wahai Mat Pakatan Rakyat. Udahlah pergi jer ambil kain lap muka engkau yang dah basah tu.

Terimalah kerajaan BN memerintah Perak dengan hati terbuka

Usahlah ditangisi lagi. Terimalah seadanya. Takdir penentu segalanya. Ini bukanlah kisah-kisahan yang palsu memalsui kasih bonda sejati. Ini adalah kesaksian yang saksi menyaksikan akal diri. Ini adalah kejituan keputusan yang jitu memutuskan pendirian. Barisan Nasional telah diberikan amanah. Bukan lagi sumpah seranah bernanah. Inilah kepastian yang pasti memastikan apa yang disaksikan. Itu benar. Itu barang acap menancap pengukuhan. Itu sungguh. Menyungguhi kesungguhan.

Burung-burung kelicap bermesyuarat berkicap-kelicap. Katak-katak melompat-lompat rapat sambil berbunyi mengeong-ongkan lagu merdu. Laksana kodok menyorok di bawah tempurung songsang. Laksini ulat mengulat di celahan bakau yang merakau. Harus lari. Teruji diri. Terkata menanti. Terbisu mendiami. Tertakhta di bawah syajarah. Mengungkap demokrasi basi. Lesu dan lesi. Termangu dan temimpi. Buana tersemi. Membadaikan nakhoda ke tepi. Ke tengah dan ke pantai. Permai yang tak dipermaikan. Duhai yang tak diduhaikan. Ia masuk menyelinap. Menyelongkar menyelirat. Bak ular menyusur akar, mesti dihilangkan bisanya di hujung jari bomoh dan pawang tua.

Seakur menegur. Sepintas mencantas. Jadi liuk lentuk. Terkesima dan termalu. Kemaluan dipangkas ringkas. Direngaskan lalang menjadi padang. Dipicit belalang terkeluar kunang-kunang. Apa kata Pak Pandir. Disusasterai Pak Kaduk. Bermuntah berlendir-lendir. Berkaduk naik junjung. Menyintai kalimah durhaka. Terdurhaka terjelir-jelir. Tertinta termampir-mampir. Tergulita terkebil-kebil. Tergelap di kesenandungan. Termengandung di kegelapan. Terlahir anak di keharaman. Tercipta sejarah di kebodohan. Terliwat anu di kebutuhan. Terlewat waktu di kebuluran. Terkaki tangan dikeikatan. Terbiar resah dikeairmataan. Tertangis mendung diketeriakan. Tumpas tertewas dan dikalahkan.

Walau oleh dara yang genit. Dilolos lubang-lubang yang sempit. Terbelasah dan dibelasah. Terkepit dan disepit. Tercepit dan terpipis. Takkan termuntah kasih idora. Dikeawanan burung-burung kondor menangis. Burung-burung rajawali membidas lekas. Burung-burung phoenix bangkit. Phoenix bangkit. Phoenix bangkit. Perak Bangkit Dot Blogspot menceritakan.
[phoenix=sebut, finiks]

Rabu, 11 Mac 2009

Apabila Anwar memakai spek hitam gelapnya......

Wah! Inilah yang ditunggu-tunggu oleh para pemerhati politik. 1 Julai 2009 akan bermulalah kes Liwat Anwar didengari. Biasanya 2 bulan akan memadai. Sebulan untuk kes pendakwaan dan sebulan lagi untuk kes pembelaan. Maka pada 31 Ogos 2009 akan disambut hari kemerdekaan tanahair oleh seluruh warganegara.

Barangkali juga pada 16 September 2009, akan diumumkan keputusan kes Anwar. Maka benarlah hari itu menjadi hari kebebasan ummat seluruhnya.

Ya, ummat akan bebas daripada seorang pemuslihat negara. Seorang pembelit dan seorang konspirator berkhalwat. Dialah orangnya yang tiada lain dan tiada bukan Si Lemak Ben Abraham. Bulan tak akan terkesima lagi.

Sejenuh episod kalam kalibut politik negara di goyang lendurkan Pak Anwar, zaman tenang pasti tiba. Pada masa itu tiada lagi ikatan yang bisa mengikat PAS dan Pakatan Rakyatnya. PAS tampak akan minta izin berundur dan bergerak bersendirian.

DAP pula semakin hening di politik dinihari. Menggapai mimpi yang tak sudah, DAP mengerling pada politik swasta. DAP lantas terus angkat kaki dan memulakan gerak tari mengkomuniskan bangsa.

Anwar pula semakin berlendir di kepenjaraan adab susila. Rangsangan nafsu beraja mesti di kerat kepalanya agar terus tidur dalam batin yang lemah. Suara kemerdekan bergema. Tiada lagi pempikuk hirukan suasana. Najib seterus extravaganza. Di kegemilangan kepemimpinan atas nama jatidiri bangsa. Melambai bendera lantera kemenangan. Obor perjuangan teruskan nyalanya. Yang padam cuma lamina Anwar di gelanggang yang dikalahkan tewas terduduk dengan keputusan KO.

Selasa, 10 Mac 2009

Pusat Tahfiz di setiap daerah dan baikpulih Masjid dan Surau di Perak

Jika anda belum lagi mendengarkan perkhabaran ini maka biarkanlah kami mengkisahkan ianya. Adapun kerajaan Islam Perak pimpinan Dr Zambry telah memaklumkan bahawa kerajaan Negeri akan meneruskan usaha dakwah Islamiah dan menegakkan Syi'ar Islam dengan membina Pusat Tahfiz di setiap daerah.

Pembinaan pusat tersebut adalah inisiatif kerajaan Islam Perak untuk mengeluarkan lulusan Tahfiz Al Qur'an dalam jumlah yang begitu banyak. Di samping itu, melalui siri lawatan MB ke beberapa buah Masjid dan Surau, beliau komited untuk mengeluarkan dana khas bagi membaikpulih Masjid dan Surau yang rosak dan telah daif. Ini bagi membolehkan Ummat Islam menjalankan aktiviti Solat Berjamaah dengan khusyu' dan tawaddhu'

Penulis tersentuh jiwa. Bila Islam dijulang, maka jiwa penulis akan rasa syahdu. Penulis yakin bahawa inilah kerajaan yang diredhai Illahi Rabbi. Kerajaan yang tulus dan ikhlas serta mentaati perintah Yang Maha Terpuji.

Dahulu benarlah kerajaan DAP Musyrikin hanya mahu merosakkan agama Islam. Antaranya Konsert Kristian dijadikan agenda Kerajaan Negeri. Konsert Kristian tuan-tuan. Dihadiri pula oleh Menteri Besar Lalangnya. Mereka telah sesat dan boleh menyesatkan Ummat seluruhnya.

Sedarilah saudaraku seIslam. Aku tiada mengada-adakan ceritera. melainkan ianya adalah benar belaka. Dr Zambry bukanlah calang-calang orang dan juga ilmu agamanya. Beliau ialah mantan Naqib Usrah ABIM Pusat. Bapanya seorang nelayan dan dari kecil hidupnya susah. Kerana itulah beliau amat rapat dengan kampung dan pendesaan. Memahami apa ertinya kesusahan. Zambry adalah harapan orang miskin dan fakir.

Perak memberikan tempoh dua tahun lagi untuk program miskin tegar disifarkan. Tahniahlah kepada kerajaan Islam Perak yang sungguh prihatin ini.

Namun aku sedih.... teramat sedih.... Kenapakah saudaraku seIslam dari parti PAS dan PKR masih tak nampak lagi apa yang sedang berlaku. Ya Allah.... Bukakanlah pintu hati mereka untuk mendengar kebenaran dan melihat ketulusan.

Najib adalah Pejuang Rakyat dan Pembela Orang Dalam Kesusahan

KERAJAAN MALAYSIA MEMANG HEBAT SELAMATKAN RAKYAT
Levi pekerja asing dinaikkan 2 kali ganda
163,000 peluang latihan dan penempatan pekerjaan diwujudkan
Najib umum pakej rangsangan 60 bilion
Visa pekerja Bangladesh dibatal serta merta - Syed Hamid
Kemasukan pekerja asing Bangladesh dibatalkan serta merta

PATUHILAH UNDANG-UNDANG DAN DENGARLAH NASIHAT SULTAN
Sultan Selangor BERTITAH - Jangan salah tafsir perlembagaan, undang-undang
Sudah timbul usaha ubah resipi kekuatan Melayu - Raja Nazrin

ANWAR BAKAL DISULA OLEH UNDANG-UNDANG
Kes liwat Anwar dipindah ke Mahkamah Tinggi
Anwar ulangi tak mengaku salah, bicara mulai 1 Julai ini

Isnin, 9 Mac 2009

Laporan terkini di Bukit Gantang

BN dijangka merangkul 20++ ribu undi
PAS hanya memiliki 17++ ribu undi

BN kini mendahului 3,000 lebihan undi dan dijangka mampu membuat alihan 2,000 undi yang kan menjadikan seperti berikut:-

BN dijangka merangkul 22++ ribu undi
PAS hanya memiliki 15++ ribu undi

Maknanya majoriti sebanyak 7.000 lebihan undi

BN berkemampuan mendapat lebih 10.000 majoriti undi

Laporan dari Perunding Pilihanraya

Video Siva buat Sidang Cap Pokok - Angkat Tangan Dulu!

Video Khas - Rakyat Perak tolak Kerajaan DAP-Nizar

Pengalaman seorang Pencinta Bahasa ketika menyertai Perhimpunan

Mat Jembut said...
aku ikut perarakan semalam... setelah aku baca risalah yang dilekatkan di tangga rumah aku yang aku rasa dibuat oleh budak-budak PKR berdasarkan cemuhan terhadap Dr.Mahathir. Dan yang anehnya, bahasa yang digunakan, sangat tunggang-langgang dan tidak mengikut nahu Bahasa Melayu yang sebenarnya.

masa di masjid negara, aku dah dapat rasa sesuatu yang tak elok sedang berlaku apabila melihat keseronokan puak-puak politik yang mula berucap berapi-api dan mahukan kami berarak ke istana negara bagi menyampaikan memorandum kepada YDA biarpun pejuang-pejuang bahasa cuba memberitahu bahawa itu tidak perlu dilakukan kerana majlis itu adalah perhimpunan, bukannya perarakan.

Orang ramai diapi-apikan. Orang ramai diceramahkan supaya bangun 'memberontak'. Orang ramai diminta menunjukkan kuasa 'ketuanan rakyat'.

Dan setiap kali berakhirnya ucapan tersebut, akan bergemalah suara sahutan yang tidak ubah seperti di ceramah-ceramah orang politik. Dan akhirnya berlakulah seperti apa yang berlaku. Mereka yang disimbah air dari meriam air dan menghidu gas pemedih mata, rata-ratanya adalah penyokong parti politik, bukannya para pejuang bahasa yang tahu bahasa.

Amat malang, sesuatu yang bersifat baik akhirnya bertukar menjadi sesuatu yang menyedihkan. Dalam kita menentang penggunaan bahasa Inggeris untuk matapelajaran Sains dan Matematik, tidak ternampak langsung kelibat pejuang-pejuang bahasa ibunda dari kalangan kaum Cina dan Hindu kecuali sekelompok kecil Hindraf yang menyelitkan anti-ISA dalam perarakan semalam.

Malang sungguh.... kerana segala-galanya telah dipolitikkan. Dan segala-galanya perlu ditunjukkan dengan demonstrasi jalanan dan gas pemedih mata.

March 8, 2009 5:04 PM

Ahad, 8 Mac 2009

Sajakku Buat Maun Pembida Nista

Dalam hatimu ada setitik hitam bernama kejahilan
Di dalam kejahilan ada sebola kuning bernama dosa
Di dalam dosa ada sepercik api bernama neraka
Di dalam neraka ada tubuh yang bernama Maun
Yang disetubuhi oleh gadis tanpa seurat sutera
Yang dikangkangannya adalah air-air pembikin dosa
Yang diminum Maun yang menyangka itu air syurga
Sedangkan nyawanya bergelegak dicurah api laksana
Lalu jadi luluh
Cahaya tiada lagi menyuluh
Budi menjadi badi
Jiwa menjadi Jawi
Rasa menjadi rasi
Bisa terbisu
Langgam berlagu
Tari meniru
Sebak dilambak
Citra dicuka
Sanggah dimegah
Resah disepah
Lari berliku
Jalan berlaju
Tuju menipu
Hati terpaku
Kaku mebiru
Duduk termangu
Membilang hari
Isnin dan Sabtu
Mencuri dosa
Dalam kenangan
Menanti waktu
Disemadikan
Tanah itu
Tanah itu
Jadi debu
Diterbangkan angin
Ke sana dan ke situ
Dia sudah fana
Take Two! Long Shot!

Luahan hati Pak Samad kepada seorang wartawan tentang himpunan bantah PPSMI

Pak Samad dikatakan kecewa kerana perhimpunan yang sepatutnya diisi roh menjulang martabat Bahasa Melayu telah bertukar ganas menjadi perhimpunan haram dan ganas. Beliau kesal kerana mereka yang datang berhimpun lebih mementingkan amarah bernafsu sedangkan misi yang ingin dibawa adalah misi yang sopan pekerti mulia.

Sesungguhnya Pak Samad amat kecewa. Beliau juga menyelar tindakan sebahagian besar puak yang datang sepatutnya untuk memberikan sokongan telah menjadikan perhimpunan tersebut sebagai alat politik dan seterusnya mengkudakan perhimpunan itu. Tidak sepatutnya dalam nak menjulang bahasa penuh marwah, kata-kata kesat dan penuh lucah dilaungkan dan dilemparkan di sana sini.

Mana niat jujur mereka? Telah Pak Samad penuh kecewa. Mungkin inilah kali terakhir buatnya untuk berlarak dalam perhimpunan yang besar. "Orang Melayu" masih tidak faham beza antara politik dan perjuangan tulin. Beliau menyelar kelompok penyokong PAS dan PKR yang bersikap melebih-lebih berbanding mereka (yakni, para pejuang Bahasa) yang lebih bersahaja.

Pak Samad juga kecewa kerana Pakatan Rakyat yang menyatakan sokongan untuk menolak PPSMI hanya menghadirkan ahli mereka yang Melayu sahaja. Tiada langsung batang hidung orang Cina dan India. Beliau amat khuatir sekali. Nanti bila kerajaan bersetuju untuk menghapuskan PPSMI, akan bangkit pula DAP dan HINDRAF yang menyatakan penentangan kepada kerajaan kerana menghapuskan PPSMI.

Akhirnya Pak Samad amat faham bahawa orang politik pembangkang memang tak berguna. Semua benda dipolitikkan. Sebahagian akan belakon menolak PPSMI dan sebahagian pula nanti akan berlakon untuk menyelar kerajaan menghapuskan PPSMI.

Pak Samad? Bilakah lakonan mereka akan berakhir? Jawab Pak Samad pula.... Nun di pergunungan murka, kita terasak datang.... mencari peta dan jawapan..... bisik Pak Samad kepada wartawan itu.

Sabtu, 7 Mac 2009

Video - Inilah Samseng Yamseng Sejati

Najib Pemimpin Perkasa yang senyap tapi amat bahaya

Pemimpin masa depan ini akan mendepani cabaran politik dan ekonomi negara. Perwatakannya yang senyap namun tindakan politiknya sungguh bisa. Anak sulung Tun Razak ini benar mewarisi kehebatan bapanya sebagai Bapa Pembangunan Malaysia.

Watak politiknya telah berkali-kali cuba dibunuh oleh Anwar, namun begitu dalam pertarungan politik sengit, Anwar sering tertewas. Najib punya bisa yang mampu menyengat asakan bertubi Anwar dalam serangannya yang amat tumpul. Serangan Anwar menggunakan pisau berkarat tak mampu nak mengerat benteng-benteng pertahanan yang dibuat oleh Najib walaupun hanya dilapisi kain nylon.

Anwar sering terjebak. Dan kini telah nampak keletihan di wajah Anwar yang akhir-akhir ini nampak seakan bisu bahasanya. Anwar hampir tersungkur rebah ke bumi.

Rakan kongsi Anwar iaitu parti PAS sudah menjarak. Serangan Karpal DAP ke atas Anwar adalah suatu kekalahan moral yang tak dapat nak dibendung lagi. Nampak sangat si Anwar ini kejap gopoh. Dia sering hilang arahtuju dan menyimpang arah dari haluan strategi. Kerna itulah Anwar sering tak sampai destinasi walau dah jauh lelah berjalan.

Anwar sering menjaring matahari. Namun beliau selalu gagal mendapatkan Vitamin C yang terbaik untuk membina antibodi baru. Barisan pertahan Anwar tampak makin parah. Virus Monggolia yang cuba disepaikan kepada Najib kini menyerang hati kulbinya kembali.

Demikianlah eksplorasi khuldisme yang dimasak oleh Anwar dalam kuali kehidupannya. Tiada lagi antena penerima gelombang rahsia. Anwar semakin pudar jiwa dan kusam rasa. Anwar sedang menangis di kehingusan yang meleleh. Airmata Anwar bukan lagi airmata jantan yang garang. Anwar semakin menjiwai kepondanan.

Sementalah jenuh Anwar menghisap air susu kemandulan. Anwar pula dihentak belantak keris yang tajam. Anwar jadi loklak. Koprak. Mangkak. Sungkuk. Dan blatantisme menghimbaui kejongosannya.

Barangkali dia lupa Najib punya akal stealth. Ghaib tapi bukan ghaib. Bagai epik. Boleh dirasa namun tak boleh disentuhi. Najib adalah pembaca yang tekun. Punya strategi yang halus. Dan kehalusan itu bak tajam helaian yang boleh memotong intan. Bagai laser pemotong jiwa kulbi Anwar yang disiat-siat kuman dan bakteria
.


SILA TONTON - INI SIDANG DUN ATAU SIDANG JUAL KACANG PUTIH? SIVA.... KACANG PUTIH SATU!

Apa sahaja akan ku sokong tolak Batu, Kayu dan Babi

Bismillahir Rahmanir Rahim

Salam Perjuangan. Saat perjuangan beginilah yang nak kurasakan. Kerana kita sedang menuntut kemerdekaan Mutlak. Jika boleh kita revolusikan sedikit Perlembagaan Negara.

Yang pertamanya, Maksud Artikel 3 Perlembagaan Persekutuan itu dipantastegaskan maksudnya sebagai Islam Addin Persekutuan Malaysia. Islam adalah Cara Hidup Negara Malaysia. Bermakna, apa sahaja undang-undang yang menyalahi Sumber Al Qur'an dan As Sunnah akan menjadi terbatal.

Yang keduanya, Suatu gagasan Malaysia Common Law diteraskan sebagai:
1. Yang DiPertuan Agong dan Majlis Raja-raja Melayu adalah Barisan Khalifah Allah.
2. Hak Keistimewaan Melayu mesti dibaca sebagai Hak Keistimewaan Islam
3. Bahasa Melayu sebagai Bahasa Mutlak Utama mestilah menjadi bahasa prima dalam semua aspek pentadbiran dan perkhidmatan. Bahasa Arab menjadi bahasa kedua negara sebaris dengan Bahasa Inggeris, Mandarin dan Tamil dan dalam sususnannya ianya adalah yang pertama dalam Barisan diikuti oleh Inggeris, Mandarin dan Tamil.
4. Kuasa Eksekutif Sultan di peringkat Negeri sebagai pelindung Utama perpaduan rakyat mestilah diserlahkan.
5. Hak-hak Eksklusif seperti istilah "Allah" dan istilah "Melayu" mestilah menjadi hak eksklusif Ummat Islam sahaja.
6. Dasar Pendidikan Negara mestilah berteraskan Sains Al Qur'an dan Sains As Sunnah.
7. Maksud Hak Asasi adalah maksud yang digariskan mengikut Al Qur'an dan As Sunnah.
8. Majlis Raja-raja Melayu akan juga dipanggil sebagai Majlis Khalifah Islam.
9. Semua Universiti dan Insitut Pengajian Tinggi Negara termasuk yang dijalankan sepenuhnya oleh pihak Swasta hendaklah melantik Orang Islam sebagai Canselori atau Ketua Perlembagaan.
10. Dasar-dasar Ekonomi dan Pembangunan Negara meliputi Sistem Kewangan mestilah suatu Sistem yang menolak konsep Riba dan mestilah bersifat Syariah Al Bai'
11. Pegawai Tinggi Utama Kerajaan Malaysia dan kerajaan Negeri mestilah beragama Islam.
12. Jabatan Kemajuan Islam Malaysia mestilah dinaiktarafkan sebagai Kementerian dan diwujudkan Jabatan berikut iaitu; Pemuliharaan Aqidah, Ibadah Solah dan Shiam, Baitul Mal, Haji dan Wakaf, Munakahat dan Fi Sabililah.
13. Undang-undang Hudud akan diserapkan menjadi sebahagian daripada Sistem Undang-undang Jenayah Negara.
14. Unit Amar Ma'aruf Nahi Munkar akan dijabatankan sebagai Jabatan Penguatkuasan Akhlaq Muslimin DiRaja Malaysia
15. Suatu Suruhanjaya Perhubungan Agama Kristian, Hindu, Sikh dan Budhha akan diwujudkan bagi mengawal perjalanan pengamalan dan hal ehwal yang berkaitan.

Oleh yang demikian, semuanya aku akan sokong melainkan Batu iaitu PKR, atau kayu iaitu PAS Cap Erdogan dan Babi iaitu DAP.

SATU ARTIKEL PENUH FITNAH BOLEH DIBACA DISINI

SATU ARTIKEL PENUH FITNAH BOLEH DIBACA DISINI
alhusseyn471@yahoo.com.my atau menalipon dia : 019 - 5735751
MAT SAMSENG FITNAH ALHUSSEYN
Sekarang kita semua boleh kenal bagaimana rupa samseng diatas. Dia ini kaki Fitnah dan kaki Bakar. Dengar khabarnya ada yang sedang memburu dia . Kemana dia nak pergi? Dunia ni terlalu kecil sangat ...Bukan dia seorang saja yang samseng .....Akan bertemu buku dengan ruas nanti.

Jumaat, 6 Mac 2009

Altantuya adalah gadis sial majal dan hidupnya menjual puki

Altantuya pada masa kecilnya seorang anak yang degil. Sebenarnya hubungan beliau dengan bapanya sungguh renggang. Dia selalu memanggil Sharibuu dengan perkataan yang kesat seperti Bastard!!!. Contohnya, Hey bastard Sharibuu ... launcaulah engkau!. Begitulah biadapnya dia dengan bapanya.

Dia mengamalkan ajaran komunis. Tidak percaya kepada Tuhan. Dan suka meminum arak. Dia juga seorang penagih dadah jenis Syabu. Semasa di US, dia amat kuat mabuk dan sering menjual pukinya untuk meneruskan kehidupan. Sikapnya yang sungguh jalang itu memang suka mengangkang sekehendak hatinya. Begitulah sebagaimana kisah ini diceritakan kepada penulis.

Kematiannya dibom amat wajar sekali. Kerana memang ramai orang meluat dan bengang dengan wataknya yang suka main kayu sebelas. Dalam pada masa yang sama status beliau sebagai agen rahsia bukan jadi rahsia lagi.

Kehadirannya di Malaysia hanyalah untuk mencuri maklumat ketenteraan negara kita. Beliau juga bermusuh dengan pihak CIA kerana dia adalah agen pro komunis. Memang ada agen CIA yang datang ke sini untuk bunuh Altantuya sebagaimana yang diceritakan kepada penulis.

Melalui kaji selidik penulis, 85% ahli PAS dah mula bosan dengan sikap Anwar yang asyik mengulang-ulang cerita Altantuya. Bagi mereka Anwar sebagai bekas ahli ABIM hanya merugikan hidupnya menceritakan isu Altantuya sedangkan banyak lagi tugas dakwah dan tarbiah yang perlu diselesaikan. Ahli-ahli PAS tersebut juga mengatakan bahawa apa yang mesti difokuskan oleh Anwar ialah berdakwah dan bukannya asyik keluar negara dan ikut cakap Amerika.

PAS sedang memikirkan hasrat untuk menarik diri daripada Pakatan Rakyat. Anwar meminta PAS bersabar seketika sementara menunggu katak-kataknya melompat pada 16 September 2009 pula. PAS sudah semakin bosan dengan helah Anwar.

Tiba-tiba bekalan elektrik rumah Penulis terputus. Penulis jadi kecewa sebab beliau belum lagi save kan tulisannya tadi. Besok adalah dateline untuk Penulis menghantar tulisan itu kepada editor. Penulis rasa amat khuatir kerana assignment tak ada untuk dihantar esok. Dia berfikir sejenak. Dia ketuk-ketuk PC nya kot-kot bahan tersebut masih boleh keluar semula. Lantas penulis bertanya kepada pembaca yang sedang baca sekarang. Kau orang dah baca ker apa yang aku tulis tadi. Pembaca yang sedang baca ini jawab. Aku tengah bacala. So, kenapa? Penulis pun jawab. Pasal apa kau orang baca? Pembaca bertanya balik. Habis tu kenapa? Penulis pun jawab. Aku chong jer... Acah mat labu. Padan muka kena tipu... kah kah kah... Pembaca jawab. Kau tipu ker? Tak per la.. kah kah kah.. Penulis jawab balik... Selamat Malam. Pembaca jawab, ok gua chow dulu.

Jika ada lagi Ummat Islam yang gatal mulut dan tangan siaplah!

Kami kira isu kalimat Allah adalah eksklusif buat Ummat Islam di Malaysia sudah final dan tak perlukan pembahasan lagi. Perintah KDN hendaklah dipatuhi. Dan sesiapa yang melanggarnya akan kita Peti Aiskan orang itu.

Di Malaysia, apa sahaja berkaitan Islam ianya mesti jadi No. 1. Tiada kompromi. Siapa lagi lepas ini celupar mulut dan gatal tangannya akan kita Peti Aiskan.

Kita ada ISA. Kita ada Mujahiddin. Kita ada tukang silap mata. Kita adalah semua jentera yang akan memastikan keamanan Malaysia.

Di Malaysia ini, kebebasan bersuara ada. Tapi ada batasannya. Siapa yang langgar batas sahaja maka jawabnya..... faham-faham ajerlah.

Kerajaan mesti tegas. KDN mesti tegas. MKN mesti tegas. Polis mesti tegas. Autoriti Hal Ehwal Islam mesti tegas.

Ini bukan soal isu yang diperdebatkan itu dalam proses untuk ketahui jawapan yang betul atau salah. Sesiapa yang timbulkan keraguan dan kekhilafan di khalayak umum yang boleh membawa kepada kemudharatan kepada soal kestabilan dan keamanan. Tiada kompromi. Kita peti sejukkan dia.

Video - Nizar Pengkhianat Bangsa

Aziz Barua now is a Kangkongkalikong Po Pressor

He is now the Tahi Lembu Man or the Mat Salleh people call it "mat bullshit". He is so "kondifen" to make his mouth bad as bad as "Mulut Busuk". The one legal issue he forget to point out is the contextual meaning of "The Confidence of the Majority of The Legislative Assembly".

Yesterday, I think he eat "Petai" so "very very much" till his "kencing" also smell like "Fuckatan Riot". Should we "bakulsampahkan" all his "illegal" opinion into trash basket? I leave it to you guys. This is so "free free country"! Ala manyak cheap sale maaa...

Clever less is his name. Intellectuality will be dying soon. A monsoon drain! Hoochie Koochie Buggy Man. What a notorious mind of him?

Luahan hati seorang insan berkenaan Isu penggunaan kalimat "Allah"

Ya, Allah aku terbaca luahan insan ini di dalam blog Sang Tawal http://sangtawal.blogspot.com/2009/03/kalimah-allah-allah-itu-maksudnya-puji.html tanpa aku sedari sidia telah lebih awal poskan komentar ini di blog ini Ya, Allah. Ya, Allah, aku bersyukur kepadaMu Yang Maha Besar kerana membawa kebenaran ini kepada sahabat-sahabatku.

March 3, 2009 8:13 PM
Anonymous said...
Salam to the owner of the blog,

Interested to comment on this particular issue on using the word "ALLAH" = God in the Christian/Bible.

Before, I proceed,I am a Muslim by birth ~ alhamdulillah, but not my parent. My father was a Jewish and has solid background of family members with strong Roman Catholic's belief as their way of life.

Alhamdulillah,28yrs ago,he converted from a pious Jewish to embrace Islam and ever since is a good Muslim and have a strong faith on Islam ever since.

Now,he married to my mother who is a Malay Muslim from Perak ~ alhamdulillah ~ 5 years after he became a Muslim ~ this is to quote that he embraced Islam not solely because of a marriage but he became a Muslim because he knew that there is no other GOD,ie ALLAH and how wrong he was before since as a JEWISH he actlly knew that there is only ONE ALLAH but at that time he was only a follower of Jewish due to generations and no one dare or could break the ice!!

Thus, when I found out this scenario hppns in Msia, I showed to my parents and family ( of coz some of my father's side are still the follower of either Christian or Jewish)they were disbelief and Gob smacked! They said it's impossible to quote ALLAH as their GOD in Christian!! They simply belief w/o knowing much about the current scenario on Msian Politics, they concluded this is just a gimmick of a political motivated....nothing sincere in the proposal!!

Seorang lagi Aziz yang kangkong namanya Aziz Bari

Kali ini aku merasa ingin tergelak besar membaca kebodohan seorang Kangkung bernama Aziz Bari atau nama timangannya AZIZ BARUA. Nama badannya ialah Aziz bersamaan dengan Nik Aziz. Kekangkungannya memalukan Universiti Islam Antarabangsa yang tersohor itu. Rasanya keprofessorannya wajar ditarik balik kerana beliau suka suki sahaja membuat kenyataan Perundangan tanpa rasa malu akan akal budi ilmunya yang cukup cetek.

CONFIDENCE OF THE MAJORITY OF THE MEMBERS OF THE LEGISLATIVE ASSEMBLY... berapa banyak THE kat situ..... Itulah legal maxim yang dinayatakan oleh Undang-undang Tubuh Negeri. Kita tinggalkan isu asas berkenaan PERKENAN SULTAN tersebut. Kini kita andaikan saja kiranya polemik PERKENAN SULTAN itu tidak diperlukan kononnya. Andai saja yer.

Maka Sidang itu dihadiri oleh 27 ADUN dan seorang SPEAKER (brand Petaling Street). Jadi kehadiran 27 orang tersebut jelas tidak boleh membentuk suatu CONFIDENCE OF THE MAJORITY OF THE MEMBERS OF THE ASSEMBLY untuk memutuskan

1. Kepercayaan kepada MB Nizar
2. Ketakpercayaan kepada MB Zambry
3. Membubarkan Dewan Negeri
4. Meluluskan pergantungan Ahli Dewan Negeri

Kepada pelajar Undang-undang UIAM, tolong ajar Aziz Kangkung akan Undang-undang Perlembagaan.