GAYA EKSKLUSIF

GAYA EKSKLUSIF
Gaya Eksklusif - Online Kurta Shoppe

Jumaat, 24 Jun 2011

SEMBOYAN!!! JIKA ANDA TIDAK BERSETUJU DENGAN PERHIMPUNAN BERSIH AMBIGA 2.0 - SILA ZAHIRKAN SEGERA MELALUI LAPORAN POLIS MENENTANG PERHIMPUNAN BERSIH

SEMBOYAN!!! JIKA ANDA TIDAK BERSETUJU DENGAN PERHIMPUNAN BERSIH AMBIGA 2.0 - SILA ZAHIRKAN SEGERA MELALUI LAPORAN POLIS MENENTANG PERHIMPUNAN BERSIH TAJAAN AMBIGA 2.0

Sabtu, 18 Jun 2011

Di luar nampak tenang, di dalam, PAS sedang berkocak ganas!

Ramai orang Melayu Islam sayang PAS. Sekurang-kurangnya ada tempat dan ruang lain untuk Melayu Islam bersuara. Kini ianya menjadi tempat penuh Ragu! PAS kini bukanlah PAS lagi. Semakin hilangnya PAS di dalam PAS. Gerakan Pemuda Syiah Syaitani pimpinan Sabu The Konakawe dan Mahpot The Prasantox sedang giat untuk melakukan operasi cantas mencantas.

Pertama Cantas fungsi Majlis Syura! Kini Majlis Syura sedang dalam proses dijadikan kartun. Ianya akan jadi kartun untuk endors sahaja apajua keputusan JK PAS Pusat. Bukan perlu dikaji dan dibahas.

Kenapa perlunya Nik Aziz jadi Pesuruhjaya PAS Kelantan sedangkan dia seorg Mursyidul Am? Kerana Harun Taib di lucutkan sbg Persuruhjya PAS Trengganu kerana kononnya dia mesti tumpukan kpd Dewan Ulama'?

Idea Negara Kebajikan! Org bawah ditipu dgn mengatakan bahawa kita tukar istilah shj sedangkan memang hasrat kita nak tubuhkan negara Islam. Sedangkan yang nak benar2 dibuat ialah Welfare State ala Bristih yang berkonsepkan Malaysia Malaysia. kerana itu DAP setuju.

Mana Negara Madani Anwar Ibrahim. Tak beranipun malaun ni nak isytiharkan dalam ranjang PKR? Inilah cara permainan politik mereka yang Gilakan Kuasa!

PAS kini terbahagi 3 kumpulan besar dan beberapa faksi yang kecil-kecil.

Faksi yang sdang monopoli pemerintahan PAS ialah Faksi Sabu Syiah yang diketuai Sabu dan didokong Mahpot. Faksi ini juga didokong oleh Khalid Gereja dan bekas JIM.

Kedua ialah Faksi Husam Erdogan. Husam berjaya membawa Nik Aziz menyokong Faksi Sabu Syiah. Faksi Husam Erdogan ini menyebelahi Anwar seribu persen. Juga digelar Anwarinas.

Ketiga ialah Faksi Geng Ulama' yang tiada ketua yang jelas. Haji Hadi bermain talam bermuka-muka kononnya dia Presiden tak boleh menyebelahi mana-mana pihak. Nasharuddin jelas sebagai pemimpin faksi ini dari segi strategi. Harun Taib nampk memimpin faksi ini dari segi senioriti. Harin Din juga nampak seperti Konsultan utk faksi ini. Pendek kata, faksi ini ada dan besar tapi lemah dari segi strategi politik.

Faksi Geng Ulama' semkain pudah pengaruh dan semakin hilang kekuatan. Faksi Sabu yang paling menonjol dan dilihat akan menggila kuasa dalam PAS. Faksi Husam dalam diam sokong-sokong sabu dan mengintai peluang untuk swing dan backstab!

Anwar sebenarnya sedang mencaturkan Kamaruddin Jaafar untuk memipin PAS. Kerana itu Kamaruddin Jaafar dijadikan pemain simpanan untuk menjadi super sub bila PAS benar2 goyang nanti. Anwar menurunkan Husam Musa sebagai penyerang dalam game awal. Game asal Anwar untuk ban Haji Hadi melalui Aziz Bari gagal. Geng Ulama' sedang game Anwar dan menyerang balas.

Kini Muktamar telah selesai. Konsep Kepimpinan Ulama' telah ditiadakan sedikit demi sedikit. Kemenangan Mat Sabu juga telah membuka jalan mudah bagi Anwar untuk menaikkan Kamaruddin Jaafar. Jika sekarang Timbalan Presiden bukan lagi Ulama' apa masalahnya untuk Presiden diilih dari kalangan bukan Ulama'. Pun begitu Anwar mestilah ada calonnya sebagai Mursyidul Am dan ketua Dewan Ulama' Siapakah mereka?

Tuan Ibrahim Tuan Man sedang diprojekkan untuk menjadi Ketua Dewan Ulama' yang baru. Dan jika apa-apa berlaku pada Nik Aziz, Haji Hadi akan diposkan sebagai Mursyidul Am dan menjadi patung di sana.

Regu KJ PAS tiada lain dan tiada bukan adalah Husam Musa. Namun bukan sebagai Timbalan Presiden tetapi sbg SUA. Barangkali, wayang dijayakan dengan meletakkan salahuddin Ayub sebagai Timbalan Presiden. Kini, lengkapkan perancangan Anwar untuk meletakkan Mat angguk-angguk dalam kepimpinan PAS.

Sebagai orang Islam dan Melayu? Andakah anda rela ini berlaku? PAS akan menjadi Anwarinas secara total dan mutlak!

Rabu, 15 Jun 2011

Runtuhnya Masjid Ulama' PAS satu demi satu

DAP semakin kuat. Kuatnya DAP kerana sokongan masyarakat Cina kepada Anti BN. Cina bersikap demikian kerana mereka tak perlukan BN lagi untuk terus berniaga. Rangkaian perniagaan masyarakat Cina semakin ampuh dan kukuh. Anwar Ibrahim tahu hakikat ini. Anwar Ibrahim ada data strategik semua kawasan pilihanraya. Sebagai bekas TPM dia tahu smua rekod-rekod ini. lalu Anwar membuat congak dan formula. Apa yang perlu ialah menwujudkan rangkaian politik bersepadu PAS dan DAP di mana PKR akan menjadi jambatan yang teguh.

Tawaran Anwar kepada Nik Aziz ialah PAS akan menawan sekurang-kurangnya 5 buah negeri. Perlis, Kedah, Kelantan, Trengganu dan Johor. Negeri Pulau Pinang dan Melaka adalah milik DAP. Manakala, Perak, Selangor, Pahang dan Negeri Sembilan adalah negeri PKR. Jika dilihat, kira-kira politik sebegini PAS nampak beruntung sebab mereka ada 5 sedangkan PKR hanya 4 dan DAP hanya 2. Akhirnya agenda ini difahamkan kepada semua ahli-ahli bawah tanah kepimpinan PAS.

Seterusnya, bagi merealisasikan pakatan ini beberapa tawar menawar politik mesti berlaku. Antaranya, PAS mesti menggugurkan agenda Negera Islam dan menjauhkan peristilahan kepimpinan Ulama' dalam PAS. jadi, Ulama' mesti ditewaskan dalam pemilihan Muktamar PAS.

Ahli-ahli PAS peringkat akar umbi terbahagi dua, tiga ataupun 4. Ada yang berjaya dipusingkan pemikiran untuk menerima bahawa pakatan ini akan menguntungkan PAS. Ada yang diminta supaya percaya inilah tahaluf siyasi dalam politik PAS. dan bermacam-macam lagi kelentong ciptaan Anwar Ibrahim.

Selasa, 14 Jun 2011

PAS sedang disembelih oleh DAP

Kini sejarah telah menuliskan. PAS sedang disembelih oleh DAP. Bagimana ianya bermula dan terjadi? Ianya bermula semenjak PAS dikotorkan dengan jerik pekik slogan mendaulatkan Kerajaan Syiah oleh Mohamad Sabu. Sejak PAS disingkirkan dari BN. Sejak Sabu mula sertai PAS. Sabulah yang merancang segala kejahatan ini. Anda tahu siapakah Sabu?

Sabu ialah penjilat ponggong Khomeini. Khomeini bukanlah seorang ulama'. Khomeini mengkafirkan para sahabat dalam kitab-kitab tulisannya. Khomeini kafirkan Abu Bakar, Umma dan Uthman. Khomeini mengatakan Ali adalah Imamullah dan taraf Ali lebih tinggi daripada taraf Malaikat Jibril dan Nabi Muhammad SAW.

Khomeini mengatakan Al Qur'an Mashaf Usmani tidak lengkap dan Qur'an milik Khomeini adalah 3 kali ganda lebih banyak dari Qura'an yang anda semua baca. Dalam Qur'an milik Khomeini ada Surahj Al Wilayah yang mengatakan : Wahai orang-orang beriman, sesungguhnya Ali ialah Wali Allah.

Khomeini mempergunakan nama Sabahat nabi dan sepupunya Saidina Ali untuk kepentingan politiknya. Ketika Ronald Reagen bertanding jawatan Presiden Amerika Syarikat; Khomeini telah berpakat dengan Reagen Al Kafirin dan berkompromi dengan Reagen bagi pembebasan tahanan tebusan kapal terbang. Kononnya, Reagen berjaya lakukan ini membawa kepada kemenangan Reagen menewaskan Jimmy Carter.

Pendek kata, Khomeini ini pun sama saja ala Kafirnya. Dialah panduan Sabu dalam wadah politik Sabu. Sabu memulakan hikayat politiknya- Menumbangkan Asri Muda. Menjerit memekik di dalam Muktamar PAS Pergi Jahanam Asri dan kita bangunkan kepimpinan Ulama'

Sabu yang gagal periksa di ITM. Terus menyertai ABIM dan memulakan langkah Syi'ah nya di sana. Kemudian sertai PAS sebagai sang Munafik, si musang berbulu ayam. Sabulah yang membantu Nik Aziz menaiki tanga politik dalam PAS. Sabu jugalah yang berjaya mendewakan Nik Aziz dalam PAS. Sehinga Nik Aziz menyokong gerakan Syi'ah Sabu sebagai galang ganti.

Kini dalam PAS sudah ada pula makhluk pluralis pimpinan Khalid Gereja. DAP kini sedag sembelih pemimpin-pe mimpin PAS seorang demi seorang. Mari kita lihat siapakah yang pimpin PAS kini:-

1. Hadi - seorang yang ketika berdakwah di UM bertemu jodoh dengan bini keduanya yang cun gila. Baguslah sebab dia tak main seks luar nikah. Suka terus kahwin. Tapi kini Hadi dah berak dan kencing atas Amanatnya. Hadi sudah diibaratkan sebagai penjual Ayat-ayat Allah. Lihatlah Mukanya yang tiada lagin seri Iman lagi. Muka sang bodoh yang suka dibuli oleh Anwar. Dan muka sang penakot bila bertemu Kit Siang dan Karpal Singh. Dia wajar campakkan Master nya ke dalam limbah busuk sahaja. Atau pilihan yang ada buat Hadi ialah Bertaubat!.

2. Sabu. Budak bingai belaan Nik Aziz. Keparat Syiah yang kuat buat lawak dalam siri Ceramahnya. Mat Joker peminat Khomeini ini cuba menjadi Ulama' Syiah tersohor di Malaysia. Mat Sabu pernah mengaku yang dia minatkan Azizah. Dan bengang dengan Anwar sebab Anwar kebas wanita idamannya. Kini Sabu ada Norma. Selepas ini siapa lagi? Yah! Sabu takkan dapat nak menahan kotenya lagi setelah bergelar Timbalan Penipu Parti Kebajikan PAS For All. Sabu nak gadis-gadis garing. Sat lagi akan keluar pula kisah minah bertudung labuh kangkang di ranjang Sabu. Sabu mesti tunjuk kotenya lebih besar dari Anwar. Bir satu dunia tahu!!!!!

Akan ada sambungannya..... Sila tunggu!